Форум-роман
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Форум-роман
Една глава, ако знаеш какво да пишеш - се изписва за час-час и нещо. Поне аз за толкова време успях, при това във влака. Но хората все пак си имат и други занимания - социален живот, работа, сесията наближава все пак. Да не говорим, че последните две седмици бяха посветени на коледните празници. Кой ще седне да ти мисли как да развива историята на романа. =) Пък и трябва малко муза да се появи, все пак.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Идеята за анонимното публикуване беше свързана със снемането на напрежението от автора. Щото ако кажа, че следващата глава я пише форумецът Х, той ще почне да се шашка - ама какво ще стане, ама дали ще я харесат, ама да няма лични нападки... а така - докато пуснем списъка с поредността на авторите, всякакви коментари за конкретни глави (ако е имало такива) ще са отшумели и дори и някой да иска да се заяде персонално с някой от авторите, няма да посмее, защото ще е твърде очевидно.
А така просто някакви хора разказват някаква история, която някакви други хора четат (и, при желание, коментират).
Силве, ако искате, няма нужда да се разбъркваме за втората врътка, но:
а/ така ще можем да обявим поредността на авторите по-скоро (щото ще се знае, че при повторното въртене няма да е същата) и
б/ ще можем да се "вържем" за други форумци - поемаме щафета от различен форумец и я предаваме на различен.
Кристо, съгласна съм, че една глава се пише за много по-малко време. Една седмица е ужасно много, но на форумците не им е само това на главата в момента. Не ми се мисли какво ще е, когато почне сесията.
* ЕДИТ: Силве! Ще ти се карам.
Анонимността няма да издържи до Глава 15, бас ловя.
А така просто някакви хора разказват някаква история, която някакви други хора четат (и, при желание, коментират).
Силве, ако искате, няма нужда да се разбъркваме за втората врътка, но:
а/ така ще можем да обявим поредността на авторите по-скоро (щото ще се знае, че при повторното въртене няма да е същата) и
б/ ще можем да се "вържем" за други форумци - поемаме щафета от различен форумец и я предаваме на различен.
Кристо, съгласна съм, че една глава се пише за много по-малко време. Една седмица е ужасно много, но на форумците не им е само това на главата в момента. Не ми се мисли какво ще е, когато почне сесията.
* ЕДИТ: Силве! Ще ти се карам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Уууууууууупс...
Не се усетих, сериозно
Ама те не знаят ли? Добре де, от цели 4 глави, няма как да предположат
Ок, съгласна съм с идеята за разбъркването. Права си, всъщност - така ще е по-лесно да се включат всички останали. Стига дотогава да не им е минал ентусиазмът.
(П.П. Май станаха много емотиконки...)
Не се усетих, сериозно
Ама те не знаят ли? Добре де, от цели 4 глави, няма как да предположат
Ок, съгласна съм с идеята за разбъркването. Права си, всъщност - така ще е по-лесно да се включат всички останали. Стига дотогава да не им е минал ентусиазмът.
(П.П. Май станаха много емотиконки...)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Търг, разбирам ти доводите, но аз лично съм свикнал на лични нападки, с време и без време, с повод и без повод, тъй че дали ще се знае, че една глава е моя или не, не би спряло никого. Принципно недоброжелателите ми винаги си намират повод. Просто няма смисъл от криенето, но щом държиш. На мен ми е все едно кои са авторите, но ако мислиш, че анонимността им ще ги отърве от някои досадни неща като напрежение и сценична треска, ок, нека да видим.
И все пак, се предполага, че авторите заявили участие са си направили сметката, че трябва да отделят малко време и на този проект. Не е като да ги караш часове наред да седят и да мъдрят глава от роман, това не е толкова сложно. Дори и в градски транспорт може да се измисли, от студ. град до ректората, а написването после е малко работа.
И все пак, се предполага, че авторите заявили участие са си направили сметката, че трябва да отделят малко време и на този проект. Не е като да ги караш часове наред да седят и да мъдрят глава от роман, това не е толкова сложно. Дори и в градски транспорт може да се измисли, от студ. град до ректората, а написването после е малко работа.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Киро! Ти си единственият специално предупреден - за всякакви фантастични създания - нов "роман". Не тук. Освен ако Лили няма въображаемо другарче... ама нека не ти давам лоши идеи.
Кристо, разбирам те, но ще се въздържа от подробности в темата. Ще ти драсна в Скайп.
Кристо, разбирам те, но ще се въздържа от подробности в темата. Ще ти драсна в Скайп.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
обещавам няма да има фантасстични създания, но ще се разбере кат съм аз спокойно 
My will be done!!!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не мисля, че ще имам достатъчно нет, за да пратя ЛС на автора, който в момента се мъчи над следващата глава - затова използвам краткото просветление на жиците, за да го призова да действа по-бързичко, преди да ни е налегнала сесия всичките. Ако се налага втора по-сериозна редакторска намеса, няма проблем, само свирнете, да не бавим народа.
И още нещо - ако текстът е готов, моля, прати го на Носферату (когото упълномощавам да го прекара само през единична цедка и след това да го пусне в темата) - отново се извинявам заради качеството на Интернет-връзката си.
Ако до понеделник вечерта още сме на тази глава, ще мислим варианти, така да се каже.
И още нещо - ако текстът е готов, моля, прати го на Носферату (когото упълномощавам да го прекара само през единична цедка и след това да го пусне в темата) - отново се извинявам заради качеството на Интернет-връзката си.
Ако до понеделник вечерта още сме на тази глава, ще мислим варианти, така да се каже.
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Чудесноооо... вече имаме и глава 5, която като обем на текста се равнява поне на 2 други и мисля да опростим на автора забавянето. Приятно четене.
Следващият да се захваща, той си знае кой е.
Следващият да се захваща, той си знае кой е.
В края на ноември
В края на ноември
Тъй като аз не помня кога съм, някой да ми каже.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Окей. Споко. 
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Само да отбележа, че между глава 5 и глава 6 има по-малко от 24 часа разлика във времето. 
В края на ноември
В края на ноември
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Еми... виж брояча. Сметни, че всяка глава я четат всички автори (примерно) - това са 6 х 15. Ето ти 90 отваряния на темата. Брой, че някои от тях се връщат към нея, когато им дойде реда да пишат - грубо сметнато, предполагам, че има около 100 посещения само от авторите.
Оттам насетне...
Остават около 80 посещения... приеми, че са редовни читатели и раздели на 6, колкото са главите - т.е. освен нас, вероятно четат около 15 други форумци.
Тъжна равносметка.
Оттам насетне...
Остават около 80 посещения... приеми, че са редовни читатели и раздели на 6, колкото са главите - т.е. освен нас, вероятно четат около 15 други форумци.
Тъжна равносметка.
В края на ноември
В края на ноември
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър