Ясно е, че се изисква успех по-висок от 5.50, но това с местата е малко несигурно. Имам спомени, че по време на кандидат-студентските изпити четох някаква бележка във ФМИ и там пишеше, че за И, ИС, КН, СИ се отпускат по 2 места. От тук идва и другия ми въпрос. Ако се откажат повече от двама във въпросната специалност, броя не местата 2 ли ще е или равен на броя на отказалите се.ФАКУЛТЕТ ПО МАТЕМАТИКА И ИНФОРМАТИКА /ФМИ/
1. Кандидатите да имат успех от следването не по-нисък от отличен
/5.50/ за специалностите Информатика, Компютърни науки, Софтуерно
инженерство и Информационни системи и не по-нисък от мн. добър /4.50/
за останалите специалности – редовно или задочно обучение;
2. Премествания ще се осъществяват при наличието на свободни места
в съответната специалност
От двата учебни плана за първи курс: АС и Алгебра се препокриват, Английски език, Анализ I се дублират. ИС нямаме Увод в програмирането (java), Дискретни структури, Структури от данни и обектно-ориентирано програмиране, Езици, автомати и изчислимост, Геометрия. До колкото знамам имаме един задължително избирам за втори курс от Геометрия/АС2 та Геометрията отпада. Остават 4 предмета, а имаме право на 3 изпита за приравняване. Ако пиша още един изборен от тези 4 остават 3 за преравнителни изпити. До кога трябва да се издържат тези 3 изпита?8. Прехвърлените студенти могат да преминат в по-горен курс на
обучение само при условие, че имат до три приравнителни изпита. При
прехвърляне изпитите се признават при положение, че хорариумът на
учебната дисциплина е не по-малък от 80 на сто от предвиденото в
учебния план и съдържанието й е идентично. Деканът на съответния
факултет определя курса на обучение и признава положените
семестриални изпити.
Като цяло ми е ясно, че всичко това звучи като фантастика, но теоритично дали е възможно, някой премествал ли се е във втори курс на някоя специалност във ФМИ?