Английски футбол - истинският футбол!!!!
Модератори: ники, Methuselah
- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
- Курс: първи
Re: Английски футбол - истинският футбол!!!!
Ааа отиде да загрява адаша, ей са ги почнахме 
- quanchi
- Писаружяк
- Специалност: Информационни системи
Ники, махни частицата "ще"
Добре, стопяваме разликата вече!
- Кардинал Регацоне
- В началото бе словото
- Специалност: българска филология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
изключително ценна победа.Честито на всички дяволи във форума 

- Fletcher Lind
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
Кардинале, погледни над поста си - още един като тебе дето е много сигурен как еди какво си ще стане.
И малко реализъм от моя страна - Фърги тая година откакто се махна Кейрош започна сериозно да издиша с тактиката. Така че не бой се - хиксове очаквам и при вас.
Напролет пък на ОТ всички изброени от теб отбори могат да бият Юнайтед или поне да вземат равенство. Не виждам особена разлика между ОТ и който и да е друг стадион. Така че много симпатично подхождаш с голямата кошница, ама да не останеш накрая само с очакванията.
И малко реализъм от моя страна - Фърги тая година откакто се махна Кейрош започна сериозно да издиша с тактиката. Така че не бой се - хиксове очаквам и при вас.
Извращавайки миналото, извращаваме настоящето.
- Кардинал Регацоне
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Е аз не съм казвал , че еди какво си ще стане със сигурност.Висшата лига с това е интересна все пак , мачовете са непредсказуеми( е поне повечето).Това , че на Олд Трафорд ще гостуват претендентите за титлата е голям плюс за Юнайтед.По този начин ''червените дяволи'' имат възможността пред собствена публика да откажат от титлата и Челси и Арсенал .. даже и Ливърпул.Мисля си , че на Анфийлд се играе по-лесно отколкото на Олд Трафорд (от гледна точка на гостуващите отбори естествено) и това си пролича този сезон с поредицата равенства , които средняшките отбори постигнаха в Мърсисайд.Например Стоук ''паркираха автобуса'' на Анфийлд и си измъкнаха едната точка , докато изцяло защитната игра на Олд Трафорд не носи толкова успех - Юнайтед го доказа срещу Съндърланд.Интересно ми е да видя сега Ливърпул дали ще успеят да бият Болтън , защото май им хванаха цаката другите отбори вече.Защо някой от по-слабите отбори да рискува като напада на Анфийлд , като знае ,че с защитна игра едната точка е почти сигурна (с такава нагласа излизат малките отборчета)

- Fletcher Lind
- От дъжд на вятър
- Специалност: право
Това, че на ОТ гостуват силни отбори си е жив минус - така на практика нямате сигурен мач цял полусезон.
Отивам да гледам мача.
Отивам да гледам мача.
Извращавайки миналото, извращаваме настоящето.
- Кардинал Регацоне
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
защо да е жив минус? Домакинската ни форма е доста добра , за разлика от формата ни като гости.Щом това , че Юнайтед приемат отборите от топ4 през пролетта е жив минус , сигурно Челси се кефят , че ще трябва да гостуват на Пуул , Юнайтед и Арсенал?! Не мисля така.Всеки отбор би предпочел да е домакин , да играе пред собствена публика (дори и Ливърпул , нищо че като гости са по-силни до момента).А тове дето каза , че нямаме сигурен мач догодина - ФАКТ , но просто защото няма сигурни мачове в Англия(доказателствата с ''лопата да ги ринеш'').На хартия сме по-силни от всички отбори не само в Англия , но формата си оказва влияние.

Aз също съм на мнение, че едва ли в големите дербита домакинствата са от решаващо значение. Да, от голямо са, но в никакъв случай и решаващо. За справка може да ни послужи Челси, който от трите дербита досега през този сезон на "Стамфорд Бридж" е с баланс 1 равен и 2 загуби при 2-4 г.р. Истина е, че "сините" са колебливи у дома тази есен, но все пак големите мачове са от съвсем различен характер.
Не съм очарован обаче по никакъв начин от играта на Юнайтед. Истината е, че отборът играе трудно, на моменти неубедително и се мъчи срещу отбори от калибъра на Стоук. Едва ли е случайно и това, че в последните 5 мача в Премиър Лийг, Юнайтед е отбелязал едва 3
гола (във финалната среща срещу ЛДУ Кито отново лъснаха тези слабости, когато след цяло полувреме и половина на почти пълно доминиране, Рууни отбеляза гол, който впоследствие реши и мача). От тези 5 мача обаче цели 4 са били гостувания. Един от малкото поводи за оптимизъм от тази поредица е, че вече 6 двубоя не сме допуснали гол (за последно това се случи при 2-та гола на Насри за Арсенал). Но това не може да ни заблуди за явната липса на нужната съзидателност и свежи идеи, които да изстрелят дяволите в познатата орбита...Смятам, че до този момент конпенсираме единствено със стабилна отбрана, а неочакваните бонуси с ужасяващите гафове на Челси и Ливърпул ни запазват мястото в голямата игра... За мен поне, при положение че нещо кардинално не се промени в посока по-висока резултатност, то домакинската серия може да се превърне в стил 'ала Челси'. Само си представям какви мъки се задават и какви изживявания ни очакват, подобни на мача със Съндърланд, ако това не се случи. С половин уста признавам, че Юнайтед в момента е твърде уязвим, а това не предвещава нищо добро. 
Не съм очарован обаче по никакъв начин от играта на Юнайтед. Истината е, че отборът играе трудно, на моменти неубедително и се мъчи срещу отбори от калибъра на Стоук. Едва ли е случайно и това, че в последните 5 мача в Премиър Лийг, Юнайтед е отбелязал едва 3
1968 - 1999 - 2008 - ?
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Донякъде е така, но според мен вторият полусезон ще е по-силен. А отсъствието на Куейрош не го приемам за чак толкова голяма загуба. Юнайтед бяха номер едно в Англия преди Куейрош, номер едно ще останат и след него.
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- Кардинал Регацоне
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Така е.Доста често се забелязва пълна липса на идеи.Според мен това се дължи както на прекалено честата ротация в отбора , така и на наличието на футболисти като Флетчър (стабилен полузащитник , който е много полезен в мачовете срещу силните отбори , дава всичко от себе си когато получи шанс за изява.Но той не е човекът , който да даде решаващ извеждащ пас към съотборник и това да доведе до отбелязване на гол.Не разбирам защо Флетчър е предпочитан пред Андерсон когато играем срещу защитно ориентирани отбори), Парк(предоставя нужната опора по фланга , връща се често да помага на бековете и се раздава на 100% във всеки мач.Но той няма нужната техника да излъже съперник 1v1 когато е нужно.Центриранията му са под средното ниво и дори Нани да играе слабо в момента, Парк не е особено полезен когато в последните минути трябва да се разчита на индивидуално изпълнение от някой в отбора за решаване на мач) , О'Шей(универсален футболист,който обаче според мен не притежава нужната класа да играе в Юнайтед.Твърде е бавен и тромав , пасовете му са трагични , а включванията му в атака и центриранията му са просто ужасни).Тези футболисти не че ги обвинявам за слабата форма , просто според мен САФ понякога прави грешен избор на титулярите и когато нещата логично не потръгнат на терена , пуска някой едва към 68-та минута и се оказва твърде късно за отбелязване на гол.Това си пролича и срещу Вила (0-0) , както и като гост на Спърс(пак 0-0).И моите уважения към Гигс (абсолютна легенда на отбора) , но според мен трябва да окачи обувките вече.Винаги е хубаво феновете да си спомнят легенда на отбора като изключителен играч , отказал се от футбола на прилично футболно ниво (като изява на терена), вместо като легенда , но изиграла последните си мачове ужасно слабо.Ето Зидан - изключителен играч , който винаги ще бъде помнен като футболен гений.Той се отказа от футбола на топ ниво , игра на Мондиал 2006 отлично , въпреки че можеше да продължи да играе още 2-3 години той избра феновете да го помнят в най-добрата му светлина (е тва с удара срещу Матераци не беше особено спортсменско , но важното е че играеше брилянтно както винаги).Дано САФ да понамали ротациите поне малко , миналата година Пуул и те с ротации всеки мач и нищо хубаво не излезна от това.Без ротация не може , но прекалената ритация е вредна.

- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
И ти си прав понякога, за Флечър съм съгласен, че не е човек, който да реши мач само с един проблясък на гениалност. Нани изобщо не го коментираме, неговото място е там, където си е в момента. За включванията на О'Шей съм съгласен, но виж, за Парк не съм. Парк може да не блести с някаква гениална креативност като Бербатов или някой друг футболист на Юнайтед, но върши много черна работа, която не винаги се забелязва на пръв поглед. Главата си залагам, че именно той навърта един от най-големите километражи в отбора. Може и да не е силен 1в1, но според мен изключителната му агресия и способност да отнема топката го задържат в плановете на САФ (макар и да не е играл в последните 2-3 мача). За Гигс отново съм съгласен. За мен лявото крило на полузащитата е ясно, по дясното предпочитам да виждам по-често Парк, а за центъра предпочитам повече Скоулс и Карик, отколкото Скоулс и Флечър. А защо не и Скоулс и Андерсон, макар че още от Уест Хям изпитвам някаква слабост към играта на Карик...
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- Кардинал Регацоне
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
6% са гласували , че Ман Сити ще стане шампион на Англия
Колко време съм спал? Да не е 1-ви Април вече?