Предупреждение за всички любители на катеренето в ректората!

Архив на всички останали категории.
Заключено
Еленаст
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: семестриално завършил

Предупреждение за всички любители на катеренето в ректората!

Мнение от Еленаст »

Здравейте на всички!Пиша ви тъй като моя приятелка пострада тежко в час по физическо в залата по катерене преди няколко дни.Седалката и се скъса,в следствие на което сега тя е със счупена ръка,рамо и таз.Тя е втори курс право,но все още изживява шок от случилото се и не обмисля варианта да повдигне обвинение,макар че има основания,тъй като тя се оказа 5тият случай с травми в тази зала,поради недобро обезопасяване в залата.Доколкото разбирам всичките петима пострадали са били убедени да не повдигат обвинение срещу университета,тъй като щели да уволнят преподавателя по физическо,а той не е виновен.Било им е казано че истинските отговорни по сигурността в залата няма как да бъдат наказани и цялата отговорност несправедливо ще падне само върху преподавателя по физкултура.
Аз призовавам всички,които ходят на катерене и имат приятели и познати,които обичат този спорт да не ходят временно,докато не се уверят,че НАИСТИНА СА ВЗЕТИ МЕРКИ ЗА ПО-ДОБРО ОБЕЗОПАСЯВАНЕ.
Също,ако познавате някой от пострадалите,напомнете им,че имат право в период на 5 или 6 години от момента на злополуката,да повдигнат обвинение.Мисля,че трябва да сме единни и да направим условията тук,в нашата страна,по-хубави и това може да стане само с отношение и единност!Все пак Софийският университет има претенцията да е най-реномираният държавен такъв в БГ!
Благодаря ви!
Аватар
Moriarty
Вазов

Re: Предупреждение за всички любители на катеренето в ректората!

Мнение от Moriarty »

стига простотии... научете се да се предпазвате...в случая пиклата неправилно се е обезопасила...достатъчно е да присъствате на една тренировка по катерене за видите безумни изпълнения въпреки постоянните обяснения и напътствия от страна на треньорите...в конкретния случай девойчето е закопчала неправилно колана използвайки ластика вместо кукичката и естествено, че ластика ще се скъса просто защото не това му е предназначението!
Ubi concordia, ibi victoria!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Еленаст написа:Все пак Софийският университет има претенцията да е най-реномираният държавен такъв в БГ!Благодаря ви!
СУ няма такива претенции! Той е най-реномираният! Претенции имат само случайно влезли в него... и винаги към него и към всички други, но никога към себе си! :idea:
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Kleo »

Съжалявам за пострадалото момиче-никой не е застрахован от травми и падания! :cry: Съветът ми към всички е да проверяват внимателно седалките, въжетата, възлите си преди катерене. :roll: Вярно, всички бяхме предупредени от треньора да внимаваме още на първия урок, защото това, с което разполагаме, е старо и ползвано от години поради поддържаните високи цени и вечната липса на средства за купуването на нови и по-надеждни екипировки и осигурителни съоръжения! :? Но, ако бяхме отделили- ние и колегите преди нас- по 20лв. от скромните си приходи, нищо подобно нямаше да се случи. Вина носим всички и не бива тя да се търси единствено у обучаващите ни. :(
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

И май все пак трябва да се радвам, че не успях да се запиша на катерене. Дори грешката да е на самото момиче, на всекиго може да се случи да се разсее за миг, а очевидно последиците тук са доста неприятни.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Kleo написа:Но, ако бяхме отделили- ние и колегите преди нас- по 20лв. от скромните си приходи
Не разбирам защо трябва да плащаш за нещо, което принципно би следвало да ти се осигури. Не се заяждам, просто се ядосвам, защото не е само това... значи ти си плащаш такси, осигуровки и какво ли не и накрая се оказва, че пак трябва да плащаш.. Добре де, а парите дето си ги дал преди това къде са отишли? Това че университетът е държавен не значи, че трябва да е мизерен. Вярно не са много пари, но въпроса е принципен.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

Moriarty написа:стига простотии... научете се да се предпазвате...в случая пиклата неправилно се е обезопасила...достатъчно е да присъствате на една тренировка по катерене за видите безумни изпълнения въпреки постоянните обяснения и напътствия от страна на треньорите...в конкретния случай девойчето е закопчала неправилно колана използвайки ластика вместо кукичката и естествено, че ластика ще се скъса просто защото не това му е предназначението!
+1

И аз навремето ходих на катерене, случвало ми се е да пазя 100-килограмов човек и да се изпусне - нищо не се случи (е, аз литнах малко във въздуха, ма това защото съм 2 кила с мокри дрехи), така че вината е само и единствено на момата, дето акълът й е бил някъде другаде.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Kleo
Постоянно присъствие
Специалност: Славянска филология
Курс: трети

Мнение от Kleo »

Дъждът върху лицето написа:
Kleo написа:Но, ако бяхме отделили- ние и колегите преди нас- по 20лв. от скромните си приходи
Не разбирам защо трябва да плащаш за нещо, което принципно би следвало да ти се осигури. Не се заяждам, просто се ядосвам, защото не е само това... значи ти си плащаш такси, осигуровки и какво ли не и накрая се оказва, че пак трябва да плащаш.. Добре де, а парите дето си ги дал преди това къде са отишли? Това че университетът е държавен не значи, че трябва да е мизерен. Вярно не са много пари, но въпроса е принципен.
Виж, напълно разбирам гнева ти, но проблемът наистина е в това, че за поддържане на материалната база, имам предвид само спортната такава в случая, не се отделят никакви пари в последните години. Затова решението отново е ние да отделим, за да сме спокойни за самите себе си. Все пак студентите, а не безхаберното ръководство на "милия" ни университет, сме тези, които ползваме наличностите! На мен също ми е дошло до гуша от подпомагане на Висшето ни учебно заведение, но нищо друго не ми хрумва! :scratch:
"Ние не представляваме само това,което нашият здрав разум ни кара да вярваме,че сме!"
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Темата вече се обсъжда вече в раздел "Спорт".
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Заключено

Обратно към “Други”