Има ли разлика между любовта и обичта?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Да, но едното включва другото :P
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

Паган написа:Обичам си приятелите, но не бих преспал с тях.
=> няма любов :wink:
всичко е относително.. всъщност само тецитирам, но отговарям на файър.. за мен пък обичта е много по-силна от любовта.. за мен любовта е преходна и бързо може да отмине.. въпрос на светоглед и възприемане..
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

arielle написа: за мен пък обичта е много по-силна от любовта.. за мен любовта е преходна и бързо може да отмине.. въпрос на светоглед и възприемане..
Не. По-трайна е, действително, но не и по-силна.
Аватар
arielle
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от arielle »

може и така да е. вероятно си прав.
"Тайната на щастието се крие в това да се радваш на чудесата на света, ала никога да не забравяш за двете капки олио в лъжичката" ("Алхимикът")
Аватар
nefertari
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от nefertari »

Паган написа: => няма любов
да и аз все повече се уверявам в това :(
Изображение
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

nefertari, ще те черпя една бира като се видим!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Почерпете се докато не е прелетял покрай вас Купидон, защото след това ще трябва да се разминете с биричката :P
Аз все пак ви пожелавам да замените бирата с голяма любов! :love10:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Flor
В началото бе словото

Мнение от Flor »

Еми това се учи още в гимназията, май по психология...
Обич можеш да изпитваш към родителите си, сестра си, брат си, приятелите си...
А любовта си е вече между мъж и жена (е, има и други комбинации :wink: ) , които могат да се привличат и сексуално :D
Ти имаш право да ме ругаеш,
аз имам право да не те слушам!
Аватар
nelikp
В началото бе словото

Мнение от nelikp »

:) Обичта е по-общо понятие,може да обичаш майка си и баща си, докато любовта е по-скоро нещо по-интимно, включващо и физически усещания. :cherry:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

физическото е друго нещо :wink:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

pregnant

Мнение от kokteil_molotow »

ами подкрепям те, nelikp, действително можеш да обичаш каквото ти душа иска- всичко...
вече между мъж и жена разликата между любов и обич е болезнено голяма просто...
любовта е когато ти ТРЕПЕРИ ОТВЪТРЕ не само когато виждаш твоя човек но и когато НЕПРЕКЪСНАТО МИСЛИШ ЗА НЕГО/НЕЯ, ама наистина усещаш това чувство пълноводно да тече в тебе, да те кара да си мечтаеш, да се чувсваш 100 пъти по-красив, по-добър, по-готов да направиш абсолютно всичко, ЕХОООООООООООООО- АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, без условия , без да мислиш какво е нужно да дадеш от себе си- без УСЛОВИЯ И БЕЗ ДА ИСКАШ НИЩО ДА ТИ СЕ ВРЪЩА, когато сложиш снимка на товя човек на телефона си, или не може6 да се спре6 постоянно да му пращаш дяволски нежни смс-си , или да се обажда6 просто за да каже6 ...ами 4е го обичаш с цялото си същество :(
и когато вървиш самичък по улиците , по коите някога сте мина
вали заедно...да усещаш дъха и /му , да вижда6 всичките мигове в студените плочки по тротоара.....

а обичта е когато всичко това го няма вече , да-искаш твоя човек да е добре и да не умира скоро, но като се връщаш по улиците по които някога сте вървели заедно, си мислиш как просто иска6 да се прибереш без да я/го виждаш защото нищо не те тегли.....докато телефона продължава да звъни.
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Господи, kokteil_molotow, адски си прав!
Любовта те кара да летиш...., това чувство те кара да се чувстваш недосегаем...., да изгаряш от страст по този човек...., да усещаш парфюма му и да си мислиш: "Господи, аз съм най- щастливия човек на тази земя!"...... Много ми е трудно да го опиша, но да си влюбен е най- хубавото нещо, което може да се случи на някой. А колкото до обичта, според мен тя идва с времето. След време усещат, че този човек е и твой най- добър приятел и би му казал всичко и знаеш, че той ще те разбере...
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

всичко опира до химикалите в тялото :lol:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Днес дочетох "Захир" на Паулу Коелю, в която с общи думи се разказва, че трябва да следваме "пътя на любовта". Аз и без това цял живот съм го правила, но е довеждало само до болка. Така че не знам каква е разликата между това да обичаш и да си влюбен, само знам, че и двете могат да донесат разочарования, за които никога не съм готова. ВСЕ ПАК :!: аз продължавам да обичам и да се влюбвам.. :love5:
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

"да си влюбен е най-хубавото нещо ,което може да се случи на някой..."-толкова ясно го каза raya alexandra и то си е така.да си пожелаем да сме по-дълго време влюбени :) после е ясно че ще боли.да не мислим за после
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”