Първо ми се ще да започна с това, че и при четирите английски отбора се наблюдават по-малки или по-големи колебания (както се видя в груповата фаза и както се вижда почти всяка седмица в Premier League) и затова ми се струва, че всякакъв изход от предстоящите осминафинални сблъсъци е възможен. На мен поне т.н. "The Big 4" не ми вдъхва такова доверие както през миналия сезон.
Челси - Ювентус Тук ми се струва, че "сините'', които са отборът с по-голям опит и по-висока класа на отделните играчи, ще се промъкнат напред! Ще видим обаче дали факторът "Раниери" ще си каже думата...Стискам палци на Челси!
Виляреал - Панатинайкос Няма да крия, че в този двубой ще стискам палци за гърците и то не само защото сме съседи, но и защото стилът на игра на Виляреал не ми допада особено. Въпреки товя смятам, че испанците ще продължат напред, ако се сдобият с добра преднина от първия мач, защото в Атина ще ги очаква едва ли не "поголовна сеч"

. Залагам на Виляреал!
Спортинг - Байерн Ех, този баварски късмет няма граници - възможно един от най-преодолимите съперници изтеглиха. Байерн напоследък е във възход, домакин е във втората среща и затова залагам на тях!
Атлетико М - Порто Нищо не мога да кажа! Мадридчани ми все пак ми допаднаха много от мачовете с Ливърпул и като че ли заслужаваха да завършат първи в групата си. Леко предимство за Атлетико!
Лион - Барселона С демонстрираната през цялата есен форма, Барса се превърна в основен фаворит за трофея този сезон. Едва ли французите са този отбор, който може да им се противопостави успешно. Барса, както и Байерн, извади лек късмет при жребия...
Реал М - Ливърпул По мое му, точно Ливърпул от всички английски отбори би могъл да няма кой знае какви притеснения за всеки възможен съперник. Ще е сложно с Реал, но "белия балет'' не смятам, че ще се справи с "мърсисайдци". Съставът на Ливърпул се очаква да бъде и подсилен от някой липсващи в момента единици...Залагам на Ливърпул!
Арсенал - Рома Тък съм склонен да дам известно предимство на Арсенал! Въпреки че победи Челси, Рома не ме убеди, че може да се изяви успешно срещу английските отбори. А и мисля, че Челси не се ''хвърли'' на пълни обороти срещу тях особено във втория мач в Рим, тъй като "сините'' почти си бяха осигурили участието напред. А Арсенал е способен на всичко този сезон (справка: двете победи над Ман Юн и Челси досега през сезона).
Интер - Ман Юн Дербито на осминафиналната фаза този сезон.
Фен съм на Юнайтед, повече от всичко искам да защитим тофея от миналия сезон, но.......традициите са срещу Юнайтед. Не мога да се ангажирам с каквато и да е била прогноза, но определено ми се струва, че напрежението ще бъде в по-голяма степен върху плещите на Интер и по-специално върху Жозе Моуриньо - все пак той бе назначен като треньор на "нерадзурите'' не за да печели титли в Италия, а тъкмо Шампионската лига. През миналия сезон Ливърпул ги преодоля леко, но сега действителността стои по малко по-различен начин. При Юнайтед ме притеснява това на пръв поглед необяснимо пречупване като че ли на психиката на играчите, което е главната причина за непостоянното представяне в отделните части в големите двубои, което се налюдава неизменно през този сезон. А от тази фаза нататък всички мачове са големи....
С риск да се изложа здраво, бих си позволил все пак да направя скромна прогноза за това кои отбори ще ги гледаме по-нататък в четвъртфиналната фаза:
Челси, Виляреал, Байерн, Атлетико М, Барселона, Ливърпул, Арсенал и... Интер