На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Joker
Легендарен флуудър

Re: На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Мнение от Joker »

Още преди обяд бяха докарали полицаи от Пловдив от отдела за борба с масовите безредици на Московска. Видях един познат от моя квартал. Не знаех, че е в тях, мислех, че е само полицай.
Сер-гей Стани-шеф доста се беше изплашил. Още им държи от 1996! А Пиринчето почти се беше опръскало! Как само сгъна заседанието на НС.... :mrgreen:
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Помнят, помнят батушка какво беше тогава.... как само изкараха днеска загражденията насред парка, даже часове след като хората бяха изчезнали, полицията и оградите бяха още там.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

В най-големия дъжд трябваше да обикалям заради тяхното шубе... :evil:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

В момента под моя блок се чува пянски вик..."Студйенски град на студйентитйееее...сички мутри вън!!!!"...човек...тия хора ли ще защитават гражданското общество...тццтцтццт
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Споко, след малко ще се сбият...
Еми, такъв е матриала, братче... :|
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

tamerlan написа:
rogertaylor написа: Е поне не съм като теб - в дата си еталон за форумен клоун и самото ти включване в някоя тема означава опропастяването й и отиването й в съвсем друго русло.Ама трябва да има и циркаджии-комунисти като теб. :reindeer:
Абе, форумен мишок мизерен, за тебе живот извън интернет има ли изобщо? Деби и бутафорното човече
Май нараних горката ти комунистическа душичка :( :cry: :mrgreen: Ми да, за мен има :) И колкото по-рядко влизам във форумите вече, толкова повече установявам, че хора като теб са МНОГО ВЪВ ФИЛМА! :)
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Добре бе хора, не е ли прекалено досадно тази тема да я закачите абсолютно навсякъде по форума? :roll:
С извинение, ама направо ми прилича на куршека, нацвъкана къде ли не... :|
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Много е важна, затова е така, предполагам.
Хора, ако не сте доволни от хората, които протестират - ами излезте и вие! Много е лесно така - не ме кефят партиите, няма да гласувам и айде другите излбират най-голямото лайно. Не ми харесва кои протестират, стоя си вкъщи - и айде пак нищо не става. Макар че, както писах по-горе, този протест според мен се получи добре. Но винаги може по-добре. Не ви кефи организацията, влизате в сайта на Призив или СРОКСОС, намирате кординати на организаторите, свързвате се с тях и им обяснявате какво не ви кефи. В още по-добър случай - предлагате как е по-добре. Тези хора са отворени към предложения.
Бтв, ето едно нещо - трябва да си измислим начин да се справяме с БНС. Сега и с качулки?! Каква е идеята на това не мога да разбера. Може би са имитирали гръцките анархисти? Ама нали имат непоносимост към тях уж. Или наистина са планирали да нахлуят. Чудя се. :roll: Трябва за 14-ти някоя умна глава да състави план за отърваване от тия досадници, аман вече, на какъвто и протест да отиде човек трябва да им гледа мутрите, а сега си ги и крият. Лошото е, че не е лесно разправянето с тях - ултрадобре организирани са, агресивни и страшно надъхани.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

@Шепот
Според мен и да се мисли и да не се мисли вариантите си остават два.
1) Излизат почти и само студенти, появяват се качулатите и става ексцесията(не се нагажирам да казвам дали това би довело до нещо добро или не...)
2) Освен студенти излизат всички недоволни вкупом, без повече оправдания...излизат учениците,учителите, излизат учените, излизат лекарите, и най-накрая да се промени посоката, в която е тръгнала държавата ни.
Мен лично ми се иска да се тръгне от втория вариант и едва впоследствие ако няма резултат да се премине към първия. Вече пример са не само гръцките студенти...вижте в Швеция какво се случва?!? Явно на младежта започва много да и писва...а българските студенти докога ще търпим?

П.С. Както и да е...през новата година ще се види накъде ще тръгнем. Стискам палци и по празниците ще си пожелая народът ни да стане по-единен, а живота по-приятен и красив.
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Вторият вариант не изключва първия - и с всички навън качулатите пак могат да направят ексцесия. Ще е голяма простотия - в Гърция анархисти сриват сгради, в България националисти - да се види коя държава на какъв хал е откъм младеж (само да не прозвуча с думата "младеж" като някоя трамвайна пенсионерка :lol: :lol:).
Иначе, много ми се иска да излязат всички. Аз си имам едни резерви към учителите конкретно, но съм готова да ги преглътна в името на каузата. Много е важно да сме единни, защото така наистина имаме шанса да променим нещо. Поединичното спасяване се видя докъде води -> доникъде.
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Шепот написа:Вторият вариант не изключва първия - и с всички навън качулатите пак могат да направят ексцесия. Ще е голяма простотия - в Гърция анархисти сриват сгради, в България националисти - да се види коя държава на какъв хал е откъм младеж (само да не прозвуча с думата "младеж" като някоя трамвайна пенсионерка :lol: :lol:).
Иначе, много ми се иска да излязат всички. Аз си имам едни резерви към учителите конкретно, но съм готова да ги преглътна в името на каузата. Много е важно да сме единни, защото така наистина имаме шанса да променим нещо. Поединичното спасяване се видя докъде води -> доникъде.
Не смятам, че ако излязат "всички" качулите ще посмеят да направят каквото и да било. Определено има вариант да се разминат подобни инциденти, но ще видим...нова година, нови възможности и избори.
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Шепотче, как така не съм те видяла? Толкова много се оглеждах за теб... :(
След похода вчера имам мускулна треска, болки в коляното и подути сливици, damn it! :lol: Не стоях до самия край на обсадата на НС и съм изтървала всички гореспоменати интересни събития (или не съм ги видяла, понеже бях най - отзад, знам ли :roll: ), но искам да изкажа дълбокото си разочарование от всички вас - от форума или университета, които не подкрепихте каузата и то без основателна причина!! За пореден път доказахте, че не сме нищо повече от стадо овчици, които не могат сами да излязат извън кошарката и да се борят за това, което им се полага! Жалко наистина... Очакват далеч повече от вас... Чувствайте се поздравени с редовете в италик по - долу!
На тези, които дойдоха, няма за какво да им благодаря - те просто изпълниха дълга си и отстояваха докрай активната си позиция като граждани на България. Ще им кажа БРАВО! Браво за смелостта, ентусиазма и вложените страст и усилия!
И специално благодарско на tamerlan, с който си пошествахме заедно :D . И следващия път по - разговорлив :) .

Бъди герой пословичен и чуден,
разбивай спънките в живота труден,
от камък имай воля в тоя час,
от стомана обятията,
но тебе пак ще те разбий у нас
апатията.

Клюкарства подли, интриги покрити,
псувни, коварний шопот на глупците
презирай ги: те немощни са змий,
не бой се от проклятията!
Но завистта с едно ще те убий:
с апатията!

Бъди велик ти гений на земята,
свят кат Христа, прав кат Сократа;
но да умреш не нужно е у нас
ни яд, нито разпятията:
по-зло от оръжье стои в нашта власт:
апатията!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Вижте, съвсем не ме дразнят протестиращите колеги, а само темата във всички възможни места на форума.
Добре, а защо нарочихте тези с качулките за БНС? Не може ли да е полицията, както в Гърция, и да се опита да предизвика конфликт, та да дискредитира както вас, така и БНС? :roll:
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Joker написа: Добре, а защо нарочихте тези с качулките за БНС? Не може ли да е полицията, както в Гърция, и да се опита да предизвика конфликт, та да дискредитира както вас, така и БНС? :roll:
Да кажем, че съм ги виждал достатъчно много пъти, за да мога да ги позная. На самото шествие имаше поне 10-на "кежуъли" в две групички, едните със сигурност бяха бенесари. На Орлов мост се изтипосаха още 20-на. Пред парламента се въртяха на малки групички из протестиращите, по едно време изчезнаха нанякъде и после са се върнали с Расате. Иначе според мен въпросният вожд точно така си осигурява прехраната - прави услуга на властта като се изтипосва на всеки протест с шайката футболни хулигани и го превръща в цирк. Не се сещам и за един протест през последната година, който той не се е опитал да опропасти, даже на един от екологичните се беше натресъл :roll:
rogertaylor, ти май наистина не усещаш колко си нелеп, коментирайки реалния живот от гледна точка на форумната си вселена. Get a life, dude :roll:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Разбирам! :cyclopsani:
Заключено

Обратно към “Мнения”