Сер-гей Стани-шеф доста се беше изплашил. Още им държи от 1996! А Пиринчето почти се беше опръскало! Как само сгъна заседанието на НС....
На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ
Re: На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ
Още преди обяд бяха докарали полицаи от Пловдив от отдела за борба с масовите безредици на Московска. Видях един познат от моя квартал. Не знаех, че е в тях, мислех, че е само полицай.
Сер-гей Стани-шеф доста се беше изплашил. Още им държи от 1996! А Пиринчето почти се беше опръскало! Как само сгъна заседанието на НС....
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Помнят, помнят батушка какво беше тогава.... как само изкараха днеска загражденията насред парка, даже часове след като хората бяха изчезнали, полицията и оградите бяха още там.
В най-големия дъжд трябваше да обикалям заради тяхното шубе... 
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
В момента под моя блок се чува пянски вик..."Студйенски град на студйентитйееее...сички мутри вън!!!!"...човек...тия хора ли ще защитават гражданското общество...тццтцтццт
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Споко, след малко ще се сбият...
Еми, такъв е матриала, братче...
Еми, такъв е матриала, братче...
-
rogertaylor
- Летописец Виртуоз
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Май нараних горката ти комунистическа душичкаtamerlan написа:Абе, форумен мишок мизерен, за тебе живот извън интернет има ли изобщо? Деби и бутафорното човечеrogertaylor написа: Е поне не съм като теб - в дата си еталон за форумен клоун и самото ти включване в някоя тема означава опропастяването й и отиването й в съвсем друго русло.Ама трябва да има и циркаджии-комунисти като теб.![]()
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Добре бе хора, не е ли прекалено досадно тази тема да я закачите абсолютно навсякъде по форума?
С извинение, ама направо ми прилича на куршека, нацвъкана къде ли не...
С извинение, ама направо ми прилича на куршека, нацвъкана къде ли не...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Много е важна, затова е така, предполагам.
Хора, ако не сте доволни от хората, които протестират - ами излезте и вие! Много е лесно така - не ме кефят партиите, няма да гласувам и айде другите излбират най-голямото лайно. Не ми харесва кои протестират, стоя си вкъщи - и айде пак нищо не става. Макар че, както писах по-горе, този протест според мен се получи добре. Но винаги може по-добре. Не ви кефи организацията, влизате в сайта на Призив или СРОКСОС, намирате кординати на организаторите, свързвате се с тях и им обяснявате какво не ви кефи. В още по-добър случай - предлагате как е по-добре. Тези хора са отворени към предложения.
Бтв, ето едно нещо - трябва да си измислим начин да се справяме с БНС. Сега и с качулки?! Каква е идеята на това не мога да разбера. Може би са имитирали гръцките анархисти? Ама нали имат непоносимост към тях уж. Или наистина са планирали да нахлуят. Чудя се.
Трябва за 14-ти някоя умна глава да състави план за отърваване от тия досадници, аман вече, на какъвто и протест да отиде човек трябва да им гледа мутрите, а сега си ги и крият. Лошото е, че не е лесно разправянето с тях - ултрадобре организирани са, агресивни и страшно надъхани.
Хора, ако не сте доволни от хората, които протестират - ами излезте и вие! Много е лесно така - не ме кефят партиите, няма да гласувам и айде другите излбират най-голямото лайно. Не ми харесва кои протестират, стоя си вкъщи - и айде пак нищо не става. Макар че, както писах по-горе, този протест според мен се получи добре. Но винаги може по-добре. Не ви кефи организацията, влизате в сайта на Призив или СРОКСОС, намирате кординати на организаторите, свързвате се с тях и им обяснявате какво не ви кефи. В още по-добър случай - предлагате как е по-добре. Тези хора са отворени към предложения.
Бтв, ето едно нещо - трябва да си измислим начин да се справяме с БНС. Сега и с качулки?! Каква е идеята на това не мога да разбера. Може би са имитирали гръцките анархисти? Ама нали имат непоносимост към тях уж. Или наистина са планирали да нахлуят. Чудя се.
~ Кътчето ~
@Шепот
Според мен и да се мисли и да не се мисли вариантите си остават два.
1) Излизат почти и само студенти, появяват се качулатите и става ексцесията(не се нагажирам да казвам дали това би довело до нещо добро или не...)
2) Освен студенти излизат всички недоволни вкупом, без повече оправдания...излизат учениците,учителите, излизат учените, излизат лекарите, и най-накрая да се промени посоката, в която е тръгнала държавата ни.
Мен лично ми се иска да се тръгне от втория вариант и едва впоследствие ако няма резултат да се премине към първия. Вече пример са не само гръцките студенти...вижте в Швеция какво се случва?!? Явно на младежта започва много да и писва...а българските студенти докога ще търпим?
П.С. Както и да е...през новата година ще се види накъде ще тръгнем. Стискам палци и по празниците ще си пожелая народът ни да стане по-единен, а живота по-приятен и красив.
Според мен и да се мисли и да не се мисли вариантите си остават два.
1) Излизат почти и само студенти, появяват се качулатите и става ексцесията(не се нагажирам да казвам дали това би довело до нещо добро или не...)
2) Освен студенти излизат всички недоволни вкупом, без повече оправдания...излизат учениците,учителите, излизат учените, излизат лекарите, и най-накрая да се промени посоката, в която е тръгнала държавата ни.
Мен лично ми се иска да се тръгне от втория вариант и едва впоследствие ако няма резултат да се премине към първия. Вече пример са не само гръцките студенти...вижте в Швеция какво се случва?!? Явно на младежта започва много да и писва...а българските студенти докога ще търпим?
П.С. Както и да е...през новата година ще се види накъде ще тръгнем. Стискам палци и по празниците ще си пожелая народът ни да стане по-единен, а живота по-приятен и красив.
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Вторият вариант не изключва първия - и с всички навън качулатите пак могат да направят ексцесия. Ще е голяма простотия - в Гърция анархисти сриват сгради, в България националисти - да се види коя държава на какъв хал е откъм младеж (само да не прозвуча с думата "младеж" като някоя трамвайна пенсионерка
).
Иначе, много ми се иска да излязат всички. Аз си имам едни резерви към учителите конкретно, но съм готова да ги преглътна в името на каузата. Много е важно да сме единни, защото така наистина имаме шанса да променим нещо. Поединичното спасяване се видя докъде води -> доникъде.
Иначе, много ми се иска да излязат всички. Аз си имам едни резерви към учителите конкретно, но съм готова да ги преглътна в името на каузата. Много е важно да сме единни, защото така наистина имаме шанса да променим нещо. Поединичното спасяване се видя докъде води -> доникъде.
~ Кътчето ~
Не смятам, че ако излязат "всички" качулите ще посмеят да направят каквото и да било. Определено има вариант да се разминат подобни инциденти, но ще видим...нова година, нови възможности и избори.Шепот написа:Вторият вариант не изключва първия - и с всички навън качулатите пак могат да направят ексцесия. Ще е голяма простотия - в Гърция анархисти сриват сгради, в България националисти - да се види коя държава на какъв хал е откъм младеж (само да не прозвуча с думата "младеж" като някоя трамвайна пенсионерка![]()
).
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Шепотче, как така не съм те видяла? Толкова много се оглеждах за теб...
След похода вчера имам мускулна треска, болки в коляното и подути сливици, damn it!
Не стоях до самия край на обсадата на НС и съм изтървала всички гореспоменати интересни събития (или не съм ги видяла, понеже бях най - отзад, знам ли
), но искам да изкажа дълбокото си разочарование от всички вас - от форума или университета, които не подкрепихте каузата и то без основателна причина!! За пореден път доказахте, че не сме нищо повече от стадо овчици, които не могат сами да излязат извън кошарката и да се борят за това, което им се полага! Жалко наистина... Очакват далеч повече от вас... Чувствайте се поздравени с редовете в италик по - долу!
На тези, които дойдоха, няма за какво да им благодаря - те просто изпълниха дълга си и отстояваха докрай активната си позиция като граждани на България. Ще им кажа БРАВО! Браво за смелостта, ентусиазма и вложените страст и усилия!
И специално благодарско на tamerlan, с който си пошествахме заедно
. И следващия път по - разговорлив
.
Бъди герой пословичен и чуден,
разбивай спънките в живота труден,
от камък имай воля в тоя час,
от стомана обятията,
но тебе пак ще те разбий у нас
апатията.
Клюкарства подли, интриги покрити,
псувни, коварний шопот на глупците
презирай ги: те немощни са змий,
не бой се от проклятията!
Но завистта с едно ще те убий:
с апатията!
Бъди велик ти гений на земята,
свят кат Христа, прав кат Сократа;
но да умреш не нужно е у нас
ни яд, нито разпятията:
по-зло от оръжье стои в нашта власт:
апатията!
След похода вчера имам мускулна треска, болки в коляното и подути сливици, damn it!
На тези, които дойдоха, няма за какво да им благодаря - те просто изпълниха дълга си и отстояваха докрай активната си позиция като граждани на България. Ще им кажа БРАВО! Браво за смелостта, ентусиазма и вложените страст и усилия!
И специално благодарско на tamerlan, с който си пошествахме заедно
Бъди герой пословичен и чуден,
разбивай спънките в живота труден,
от камък имай воля в тоя час,
от стомана обятията,
но тебе пак ще те разбий у нас
апатията.
Клюкарства подли, интриги покрити,
псувни, коварний шопот на глупците
презирай ги: те немощни са змий,
не бой се от проклятията!
Но завистта с едно ще те убий:
с апатията!
Бъди велик ти гений на земята,
свят кат Христа, прав кат Сократа;
но да умреш не нужно е у нас
ни яд, нито разпятията:
по-зло от оръжье стои в нашта власт:
апатията!
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
Вижте, съвсем не ме дразнят протестиращите колеги, а само темата във всички възможни места на форума.
Добре, а защо нарочихте тези с качулките за БНС? Не може ли да е полицията, както в Гърция, и да се опита да предизвика конфликт, та да дискредитира както вас, така и БНС?
Добре, а защо нарочихте тези с качулките за БНС? Не може ли да е полицията, както в Гърция, и да се опита да предизвика конфликт, та да дискредитира както вас, така и БНС?
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Да кажем, че съм ги виждал достатъчно много пъти, за да мога да ги позная. На самото шествие имаше поне 10-на "кежуъли" в две групички, едните със сигурност бяха бенесари. На Орлов мост се изтипосаха още 20-на. Пред парламента се въртяха на малки групички из протестиращите, по едно време изчезнаха нанякъде и после са се върнали с Расате. Иначе според мен въпросният вожд точно така си осигурява прехраната - прави услуга на властта като се изтипосва на всеки протест с шайката футболни хулигани и го превръща в цирк. Не се сещам и за един протест през последната година, който той не се е опитал да опропасти, даже на един от екологичните се беше натресълJoker написа: Добре, а защо нарочихте тези с качулките за БНС? Не може ли да е полицията, както в Гърция, и да се опита да предизвика конфликт, та да дискредитира както вас, така и БНС?
rogertaylor, ти май наистина не усещаш колко си нелеп, коментирайки реалния живот от гледна точка на форумната си вселена. Get a life, dude