На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Re: На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Мнение от petio »

rogertaylor написа:
Дичоу написа:
пред зала „Христо Ботев” в момента са се събрали около 50 студенти, към мястото прииждат още хора. Младежи има и по спирките в района, както и по цялата дължина на ул. „8 декември”, които чакат да се включат в шествието. От инициативната група са издигнали лозунг - "Доживотни присъди за убийците на Стоян". Към студентите се присъединиха и представители на Федерацията на анархистите и Движение „23 септември”. Те са издигнали лозунги „Мутрите – вън от Студентски град”, „Студентски град – на студентите” и „Колко още трябва да умрат, за да ни чуете”.
Е те анархисти и комунисти имат много малко поводи за изява, та са изполвали случая...аз като казах, че това ще е ФАРС разни субекти тука си ядяха ушите...
Приятел ае сега вземи гледай новините, прочети статиите и т.н., запознай се малко със ситуацията и тогава се изказвай. Беше ли на протеста, че да го оценяваш като фарс или нещо друго??? Аман от комплексари кат теб дето искат да са различни от всички, да са най-най, винаги да знаят, винаги да могат и т.н...смешен си.
Днес беше един паметен ден, сигурен съм предстоят и още такива, щото онея влечуги избягаха и се покриха кат мишки. Скоро обаче ще им дойде времето...А ти приятелю си плюй по форумите и се прави на много важен. Това си е твоя живот и като искаш да го изживееш в мизерия това пак си е твой избор.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Роджър, Ники и Бетон, ще споделя с вас една арабска поговорка. Надявам се да успеете да пренесете поуката от нея в контекста на случващото се сред студентската общност и в частност събитията около Студентски град.

Този, който иска да направи нещо, намира СРЕДСТВА.
Този, който не иска да направи нещо, намира ПРИЧИНА.

:wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
nana_banana
В началото бе словото

Мнение от nana_banana »

Браво, мили колеги! БРАВО! Наистина се получи добре! Надежда има и тя днес се появи. Следващия път няма къде да ходят, говедата...няма вечно да се крият страхливците!!! Да им разкажем играта на 14-ти януари отново всички заедно :cheers:
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Днес беше чудесен протест.
Отидох навреме пред зала "Христо Ботев" (Мила, благодаря ти за упътването!). Видях огромно количество полицаи и по-малко протестиращи от тях. За щастие, бързо увеличихме бройката си. Видях Симо Патеев, Марианка, а после един приятел природозащитник. Организаторите направиха хубава реч и тръгнахме с възгласа "Студентски град на студентите". Спирахме пред различните университети и призозавахме студентите им да идват с нас ("Стига сън! Всички навън!", "Елате с нас! Протестът е за вас!" и др.). Някои дойдоха, други не. Не мога да преценя малко или много, защото невинаги имахме добра видимост.
Направи ми силно впечатление, че през целия път от Студентски град до парламента много шофьори ни бипкаха и махаха и демонстрираха подкрепа, вместо да ни освиркват задето заради нас има задръствания.
Виж от Биологическия факултет на СУ дойдоха доста хора - даже протестиращи влязоха вътре и призоваха колегите да дойдат с нас. Когато влязохме в самия център скандирахме още по-силно, спряхме пред Спортната палата. Чуха се обвинения, че не си изпълнява задълженията и не спомага особено за спорта в учебните заведения.
Пред Ректората се задръстихме отвсякъде. Имаше ужасно много полиция, никога досега на никой протест не съм виждала такова нещо! Викахме и хора от Ректората и - Алелуя! - отвориха главния вход. :mrgreen: Дойде още народ и след известен период на задръстване се отправихме към парламента.
Разбрах, че досега полицаите не са били много.
Вече бяха ултрамного. В две плътни редици бяха оградили сградата, някои с дъждобрани, други без - и ни гледаха свъсено и съсредоточено. Разбира се, никой нямаше намерение да щурмува и да им създава ядове. Докато вървяхме покрай тях един земеделец ни извика да не се надяваме, че ще обезпокоим заседателите - защото депутатите са се омели още сутринта в 9:30, разпуснати от Пирински - за да се скрият от нас.
Когато стигнахме пред парламента вече се бяхме събрали около 1000 души студенти (според сведения на медиите). Там заварихме малка част от земеделците, а също и природозащитници. Аз отидох при тях (познати са ми) и се оказах на площадката на паметника Цар Освободител. Там Марианка събираше информация за news.bg, а организаторите от СРОКСОС, Призив (нали?) и Зелените се бяха качили върху парапета с мегафони и трансепрант. Студенти, природозащитници и още хора издигнаха всякакви лозунги и скандирахме "Студентски град на студентите", "Мафия", "Оставка", "Правителство - позор! Оставка и затвор!". Хората от организаторите, които бяха с мегафоните призоваха гражданите към единство. Напомниха ни, че винаги сме се деляли в последните години и сме протестирали поотделно и че е време да го направим заедно, защото само заедно можем да победим.
Чудехме се защо има само 2-3ма земеделеца при нас и се оказа, че те протестират пред Министерски съвет. Отидоха да ги извикат при нас и едно от момчетата, които бяха, дойде да разказва. Запознахме се и се оказа моята специалност (Книгоиздаване). Той ми каза, че идващото към нас шествие е двойно по-голямо от нашето, но в него освен земеделци има анархисти и националисти, които идват да чупят и трошат. Още отпреди това си имахме една дебела лелка със сигналножълта коса, пуловер-трикольор, шал-трикольор и отвратителен проглушителен глас, с който ни заливаше с потоци от призиви за "истинските мъже и истинските Българи".
Дойдоха другите протестиращи и наистина бяха много. Расате се намърда на перилото при организаторите, но никой не му даде мегафон, така че този път не му се получи работата. Пред парламента се появиха много момчета с шапки и качулки с особени ципове (сиреч, такива, които май могат да скрият половината лице). Предполагам, че това бяха анархистите. Нито те, нито националистите не направиха никакви бели (поне доколкото аз видях), само освиркаха Пирински, когато дойде при нас (но това и ние го направихме). Но изглеждаха малко страшно - предполагам, целта им е била да постреснат онези вътре (ако изобщо някой от тях се е излъгал да остане там след 9:30). Представители на протестиращите бяха изслушани вътре от Пирински, който демонстрирал разбиране към проблемите, но дали ще стори нещо тепърва ще разберем.
Към 3:30-4:00 започнахме да се разотиваме.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Шепот...блузите са "нинджи", а това бяха хората на Расате (по мои наблюдения)....когато излезе Пирински единия, който беше точно пред мен...хвърли шепа стотинки...
Пирински бе посрещнат с "Майка ви шееба...оооо майка ви шееа" (футбола вариясия на "Guantanamera) :) )
...общо взето моите наблюдения от протеста са малко, понеже не бях дълго време там...
1) Като цяло скромен протест, който няма да изпълни поставените си цели (да разсиквам причините поради които беше скромен не мисля, че е редно...всеки си има своята версия)
2) Сромен, но симпатичен...до момента, в който не се появи Расате...и всичката оная паплач...тогава си тръгнах
3) Допусна се протеста да се обезличи от действията на различни организации, които изкараха студентите егаси лумпените...
4) До преди днешния ден имаше една сентенция, че в нашата история, студенте са излизали рядко на простест...но винаги след това е имало промени...това бе до днес...от този, няма да излезе нищо...

Да си пожелаем истинската идея, която да обедини цялата маса студенти.....някакси да се роди до въпросния 14ти Януари...нека си пожелаем студентите наистина да се обединят в полза на нещо...и да са такава двигателна маса, че наистина да променят статуквото....както през 89та и 97ма, без да опират до "нуждите" на Расате,Анархисти и приятеля ТомаГордеев....
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

Добре че беше "всичката оная паплач" да събере двата протеста, иначе беше егаси казионното събранийце, а тоя Расате само като се появи и вече му преписват всичко :D а в случая дори седеше доста дистанцирано. Студентите в България са пълни путки.
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Хората на Расате вече се маскират? Уау, не знаех. :shock: Аз като не им видях знамената и се успокоих прибързано. :lol: А и на мен физиономията на Расате ми се стори някаква дистанцирана, ама знае ли човек.
Дичоу, не бързай да отписваш протеста. Отразиха го навсякъде като новина номер 1 и обърнаха вниманието на всички към проблемите. Освен това, явно има някаква обществена подкрепа. И най-важното, май управниците се уплашиха от нас - виж само какво количество полиция изсипаха! Така че недей да си толкова негативен.
stonesoul, доколкото аз разбрах, земеделците обединиха протестите, поне едната от хората, които тръгнаха да ги викат си беше земеделка 100%, защото я чух да говори за това, а после да обяснява, че отива да ги вика. Освен това, хайде да не раздаваш определения, за да не извадят студентите някои по-сочнички по твой адрес. Идеята на този форум не да се разменят грубости, затова се постарай да използваш по-цивилизовани изрази.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Е те тва с нинджите е новата "кежуалска" а.к.а хулиганска култура...и се споделя от повечето дечица, които си мислят, че като чупят са много куул...
аххаха големия парадокс беше, че и аз бях с нинджа...но не съм си крил лицето...
както и да е...
Ако медийния ефект беше единственото което целяхме...егаси..да бяхте казали...можеше да викннем на пример некво общество на ексхибиционистите...така гарантирано щяхме да влезнем и в международния информационен обмен...
Единия от хората на СРОКСОС с които се видях вчера...определи простеста като "началото на края"...днес чух хора до него да го коментират като "абе не чак такъв голям провал"...
Както и да е...наистина не искам да казвам защо според мен този протест се провали...всеки си има собствената истина за въпроса....наистина се надявам ако се прави нещо на 14ти...да е по-добре...защото иначе срамим името на тези преди нас, които излизаха с хиляди и променяха България
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Дичоу написа:Е те тва с нинджите е новата "кежуалска"
Оу, кежуали... мани, бегай.
Аватар
stonesoul
Пишете, о, братя

Мнение от stonesoul »

Шепот написа:stonesoul, доколкото аз разбрах, земеделците обединиха протестите, поне едната от хората, които тръгнаха да ги викат си беше земеделка 100%, защото я чух да говори за това, а после да обяснява, че отива да ги вика. Освен това, хайде да не раздаваш определения, за да не извадят студентите някои по-сочнички по твой адрес. Идеята на този форум не да се разменят грубости, затова се постарай да използваш по-цивилизовани изрази.
Не обиждам никого лично, говоря за цялата социална група на студентите, в която влизам и аз. Иначе обединяването стана малко по-трудно
Изображение
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

petio написа:
rogertaylor написа:
Е те анархисти и комунисти имат много малко поводи за изява, та са изполвали случая...аз като казах, че това ще е ФАРС разни субекти тука си ядяха ушите...
Приятел ае сега вземи гледай новините, прочети статиите и т.н., запознай се малко със ситуацията и тогава се изказвай. Беше ли на протеста, че да го оценяваш като фарс или нещо друго??? Аман от комплексари кат теб дето искат да са различни от всички, да са най-най, винаги да знаят, винаги да могат и т.н...смешен си.
Днес беше един паметен ден, сигурен съм предстоят и още такива, щото онея влечуги избягаха и се покриха кат мишки. Скоро обаче ще им дойде времето...А ти приятелю си плюй по форумите и се прави на много важен. Това си е твоя живот и като искаш да го изживееш в мизерия това пак си е твой избор.
Ау, верно ли в мизерия бате...ау...ок, бате, извинявай...продължавайте да трупате медийно време за Расате & ко :) Със сигурност ви се хилят какви сте будали :)

Камел, поговорки няма нужда да ми цитираш - това е простотия и опит на определени хора да се възползват от трагедията на момчето.Ако го наричаш "причина" - проблема си е твой.Нямам нужда да си търся причини.Както казах, нещата могат да се направят и без да лицемернича с Х-ве или да съм активист.Всичко опира до това горе.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

camel написа:Този, който не иска да направи нещо, намира ПРИЧИНА.

Ае вие тъпи ли сте?

Не разбрахте ли, че ми е адски гадно? Не само аз, а всеки може да стане жертва на конкретно казано - пияни селяндури като онея? Като ти скочат 5-ма 6-ма, дори и пияни, кво ше напраиш? Нямаш и оръжие, разбира се не си си взел дори джобното ножче, щото преди дискотеката те проверяват!
Но да ходя на протести организирани от хора на по-ниско интелектуално ниво от моето - NO, MERCY!

Държа да отбележа, че снощи в Дай Дай дори влезнаха полицаи с калните си кубинки, които внесоха един "Камаз" кал :lol: Да проверяват хората. Ама в дискотеките проблеми няма. Секюритото си върши работата перфектно, на моменти дори повече, отколкото трябва, но ние сме доказвали, че сме народ, който се насира, меко казано от най-малкия авантаж. Така че проверки и стриктност си трябват!

Та.
Как мина протеста? Усетих само нехарактерните за 14 без нещо задръствания по някои улици и булеварди.
Изображение
Аватар
nana_banana
В началото бе словото

Мнение от nana_banana »

Бeтон написа:
camel написа:Този, който не иска да направи нещо, намира ПРИЧИНА.

Ае вие тъпи ли сте?

Не разбрахте ли, че ми е адски гадно? Не само аз, а всеки може да стане жертва на конкретно казано - пияни селяндури като онея? Като ти скочат 5-ма 6-ма, дори и пияни, кво ше напраиш? Нямаш и оръжие, разбира се не си си взел дори джобното ножче, щото преди дискотеката те проверяват!
Но да ходя на протести организирани от хора на по-ниско интелектуално ниво от моето - NO, MERCY!

Държа да отбележа, че снощи в Дай Дай дори влезнаха полицаи с калните си кубинки, които внесоха един "Камаз" кал :lol: Да проверяват хората. Ама в дискотеките проблеми няма. Секюритото си върши работата перфектно, на моменти дори повече, отколкото трябва, но ние сме доказвали, че сме народ, който се насира, меко казано от най-малкия авантаж. Така че проверки и стриктност си трябват!

Та.
Как мина протеста? Усетих само нехарактерните за 14 без нещо задръствания по някои улици и булеварди.
Ама то твоето ниво е много по-ниско дори от на ники...за какво говорим просто. Ограничено,та до не май къде си. И спирам до тук, защото не си заслужава.

По темата иначе: Мен това, което ме издразни е, че по новините почти не ни отразиха, освен като банда изкукали студенти, които са излезли малко да си убият времето и не знаят за какво са отишли там. Не се разбраха идеите, защото никой не ни даде право на глас, право да се знае, че този простест не е само за студентите, а за всички недоволни. Дори в някои новинарски емисии новината беше съвсем не на челно място. За пореден път ми се доказва колко манипулативни и подкупени са медиите. Но винаги има начин истината да излезне наяве!
И последно: Наистина беше яко, че Расате и хората му не успяха да блеснат днес. Но аз си мисля, че това се дължи на това, че земеделците бяха на по преден план днес.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Запази си смешните коментари за вкъщи. Не можеш да ми се опреш на малкото пръстче по интелект!
Изображение
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Дичоу написа:
пред зала „Христо Ботев” в момента са се събрали около 50 студенти, към мястото прииждат още хора. Младежи има и по спирките в района, както и по цялата дължина на ул. „8 декември”, които чакат да се включат в шествието. От инициативната група са издигнали лозунг - "Доживотни присъди за убийците на Стоян". Към студентите се присъединиха и представители на Федерацията на анархистите и Движение „23 септември”. Те са издигнали лозунги „Мутрите – вън от Студентски град”, „Студентски град – на студентите” и „Колко още трябва да умрат, за да ни чуете”.
Лозунги бяха издигани само от организаторите на протеста. Имаше няколко души, които освен студенти са и активисти на ФАБ, но по никакъв начин не сме се афиширали, явно някой журналист се е престарал. Единствената организация, която се опита да се присламчи на протеста беше БНС
rogertaylor написа: Е поне не съм като теб - в дата си еталон за форумен клоун и самото ти включване в някоя тема означава опропастяването й и отиването й в съвсем друго русло.Ама трябва да има и циркаджии-комунисти като теб. :reindeer:
Абе, форумен мишок мизерен, за тебе живот извън интернет има ли изобщо? Деби и бутафорното човече
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Заключено

Обратно към “Мнения”