На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Re: На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Мнение от tamerlan »

Бeтон написа: Радвам се, че в тези теми се появиха хора, които мислят освен мен и Ники.

Иначе ако говорим за чалга химни... за тази зима той излезе. Тина - "Топлофикация".
Топлофикацияяяя, топлофикацияяяя
Тигре, аре си правим арното.

Радвам се, че имам с кой да си правя арното :flower: , нищо друго не ми трябва, вие скачайте от лозунг на лозунг.
О да, форумните фашисти и чалгаджии сте най-мислещите, къде ли ще стигнем ако не е вашият светъл пример... И вечна слава на интернет, който позволява на тъпите и нагли хора да си изливат злобата и простодушието :roll:
rogertaylor написа:
И освен това - никога няма да стигнем гърците и да организираме такова нещо.Манталитет.Затова хората казват, че единствения казан в Ада без дяволи наоколо е българският.Ако някой се опита да излезе - тия вътре сами го дърпат.

П.П.2 Продължавайте с протестите, скоро сигурно ще има и смс-и, банкови сметки, а някой ще напълни гушата си...плюейки върху паметта на Стоян.
Ми ти си христоматиен пример за тоя манталитет бре сладур. Ясно е че ще има хора, които ще искат да се възползват, въпросът е да не им се позволи.
Не мога да повярвам, че има млади хора, всъщност изобщо хора, които смятат за свой дълг и чест да проповядват бездействие и примиреност. Хайде всички да си заровим главите в пясъка и както обикновено да се правим, че нищо не е станало, та да не създаваме душевен дискомфорт на разни странни хорица като вас...
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

tamerlan написа:...Хайде всички да си заровим главите в пясъка и както обикновено да се правим, че нищо не е станало, та да не създаваме душевен дискомфорт на разни странни хорица като вас...
Ще съм ти много благодарен.
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

ники написа:
tamerlan написа:...Хайде всички да си заровим главите в пясъка и както обикновено да се правим, че нищо не е станало, та да не създаваме душевен дискомфорт на разни странни хорица като вас...
Ще съм ти много благодарен.
Ми кво да ти кажа, аз не ти преча да си путка, ти не ми пречи да не бъда :wink:
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Искам да кажа едно голямо БРАВО на организаторите от "Призив" и СРОКСОС.
Утре в 11 ще дойда пред зала "Христо Ботев" и ще се присъединя към протеста. Ако имате нужда от някаква помощ, насреща съм. Само ми пишете.
Благодаря ви, че ви има.
Аватар
Piwe bez Zewe
В началото бе словото
Специалност: МО
Курс: първи

Мнение от Piwe bez Zewe »

Обнадеждаващ е факта, че преобладава мнението ЗА протест и ЗА отстояване на интересите на студентите, защото не може да сме безразлични към това, което се случва около нас. Не може да гледаме как убиват и тъпчат малкото останали нормални хора в тая страна, а ние да се крием зад оправдания, че митингът е политизан или че исканията не са достатъчно ясни. Протест ТРЯБВА ДА ИМА, но от студентите и от организацията им зависи дали ще допуснат други да се възползват и извлекат дивиденти.
Макар да ухаят,
капят цветовете.
Преходно е всичко
в нашия свят.
Днес отивам отвъд-
суетни мечти
не ще ме омайват.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Протест утре ще има и то не само на студентите!Утре ще протестират и земеделците!
Много сме, силни сме!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Също и природозащитниците.
Ще ни чакат в 13:00 ч. на парламента.
А Расатко ако се появи да протестира от наше име, предлагам линчуване. :mrgreen:
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения

Мнение от rogertaylor »

tamerlan написа:
rogertaylor написа:
И освен това - никога няма да стигнем гърците и да организираме такова нещо.Манталитет.Затова хората казват, че единствения казан в Ада без дяволи наоколо е българският.Ако някой се опита да излезе - тия вътре сами го дърпат.

П.П.2 Продължавайте с протестите, скоро сигурно ще има и смс-и, банкови сметки, а някой ще напълни гушата си...плюейки върху паметта на Стоян.
Ми ти си христоматиен пример за тоя манталитет бре сладур. Ясно е че ще има хора, които ще искат да се възползват, въпросът е да не им се позволи.
Не мога да повярвам, че има млади хора, всъщност изобщо хора, които смятат за свой дълг и чест да проповядват бездействие и примиреност. Хайде всички да си заровим главите в пясъка и както обикновено да се правим, че нищо не е станало, та да не създаваме душевен дискомфорт на разни странни хорица като вас...
Е поне не съм като теб - в дата си еталон за форумен клоун и самото ти включване в някоя тема означава опропастяването й и отиването й в съвсем друго русло.Ама трябва да има и циркаджии-комунисти като теб. :reindeer:
shao написа:
rogertaylor написа:Рядко се случва, но в случая съм съгласен с Бетон.

Ае у ЛЯВО!

Това е същото като "сложи си Х пред името в памет на ...."

1500 души ми теглиха майни в Скайп, но и тук ще го кажа, колкото и грубо да звучи - като си сложа тоя умрял Х нито Стоян ще възкръсне, нито на тези, от които зависят нещата ще им пука.Най-много да си го преместят в другия крачол, да си го почешат и да почнат 3тото евтино кюфте.
И АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН С БЕТОНА, ЦИМЕНТА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДУШИЦИ, които продават гъзовете си и честта си на управляващите - ПРАВИ СТЕ, НИКОЙ НЯМА ДА НИ ЧУЕ - ЗАТОВА НЕКА СИ СТОИМ У ДОМА. Нека също така махнем X в скайп, все едно нищо не се е случило.
Пък междувременно да убиват приятели на улицата.

Извън всеки спор, ще ви помоля повече да не споменавате името на Стоян в жалките си политизирани защити.
Бетон, Дичоу, не ви ли е срам...
Защо не коментира по другото, което съм казал бе, льоли?!Къде съм казал нещо за политика?Казал ли съм, че подкрепям политиците?Или казах, че политиците и с този протест само ще си го преместят в другия крачол? Политизирани са на баба ти футболните гащи.И не, не ме е срам, че не съм в стадото овце, които ще послужат на разни идиоти и лумпени(някой спомена Боян Расате, направо да си кажем - Атака) да си скандират лозУнгите.Бъдете щастливи от този факт!
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Пък аз реших да ида и да видя какво ще стане. Любопитно ми е какви лозунги ще видя. Още по-любопитно ми е по кой мрашрут ще се ходи чак до НС (предполагам по линията на 280) или като едни примерни простестиращи, ще се качат хората в автобуса :lol: Че иначе леви-десни ще се проточи един сопол по тротоарчетата и за час и половина-два ще се стигне :Р Колкото до самия протест ми е странен, защото както някой каза в някоя от тия теми - протестираме срещу себе си. Кой ми сра в гащите. Едно 70% от хората там нито гласуват, нито имат полицията за нещо повече от "досадни куки", а сега "политици, оправете ни, полицаи, пазете ни". Че и някой по-горе тук май скандираше за контрол на помиярите и паркиралите. Момчето сега отгоре (или от долу, не го знам какъв е бил) гледа и се чуди да се смее ли, да плаче ли...
А и искам да си изпробвам новото фотоапаратче как снима тълпи на тая светлина, та хайде, хора - уважете момчето, съберете се. Повечко, ако може.

Хайде, плюйте ме, хвърлете първия камък и втория и колкото ви се намират. Няма да ме уцелите :Р
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Шествието ще е по друг маршрут и ще се ходи пеша

Носферату, много си прав за хората които ще протестират, но се надявам и те да се осъзнаят. Писал съм другаде, че преди да искаш промяна от управляващите, трябва да направиш всичко, което зависи от теб самия.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

пред зала „Христо Ботев” в момента са се събрали около 50 студенти, към мястото прииждат още хора. Младежи има и по спирките в района, както и по цялата дължина на ул. „8 декември”, които чакат да се включат в шествието. От инициативната група са издигнали лозунг - "Доживотни присъди за убийците на Стоян". Към студентите се присъединиха и представители на Федерацията на анархистите и Движение „23 септември”. Те са издигнали лозунги „Мутрите – вън от Студентски град”, „Студентски град – на студентите” и „Колко още трябва да умрат, за да ни чуете”.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
menina.do.mar
Плиний Стари

Мнение от menina.do.mar »

Винаги съм адмирирала подобни публични протести и шествия, защото носят дух на обединеност, за съжаление позамрял в родината ни. Но напоследък наистина ми се загуби идеята кой за какво протестира.
На предишното студентско шествие наши колеги поискаха Студентски град да се върне на студентите, да се превърне в кампус, без дискотеки и питейни заведения. Чудесно... И какво после? Който е решил да се напие и да си избие комплексите, ще го направи отново в дискотека в друг квартал. Не мисля, че смяната на локацията решава проблема. Убийството на Стоян е трагедия, която не може да бъде поправена, по какъвто и начин да бъдат наказани комплексираните му убийци. И същата трагедия би могла да се случи отново, но на друго място.

Друго нещо, което ми прави впечатление напоследък, е надигналата се вълна патриотизъм, породена от... шоуто на Слави. Няма такава гавра. Слави, който обожава да се прави на месия и да държи високопарни речи за очевидни неща, всъщност въобще не е чист и връзките му с мутри са неоспорим факт. За мен е израз на неуважение подобен персонаж да "събужда" нечий патриотизъм.

Когато има ясна концепция за протест, ще се включа на драго сърце.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

съвсем леко офтопик:
5) Общински контрол на ПОПУЛАЦИИТЕ УЛИЧНИ КУЧЕТА.
Контролът върху тия ПОПУЛАЦИИ(скоро и стада ще станат) трябва да се изразява в избиването им...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Хмм, днес и аз станах неволно свидетел за кратко на шествието, което едва ли не щеше да нахлуе в аудиторията, където имахме изпит в онзи момент. Стана ми чудно защо точно в сградата на университета трябва да се протестира, изобщо не виждам в цялата ситуация ясна и точна позиция и концепция за тези протести :arrow: всичко е една голяма мешавица, а от това едва ли ще произтече нещо градивно :idea: :roll:
Като птичка в небесата :)
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения

Мнение от rogertaylor »

Дичоу написа:
пред зала „Христо Ботев” в момента са се събрали около 50 студенти, към мястото прииждат още хора. Младежи има и по спирките в района, както и по цялата дължина на ул. „8 декември”, които чакат да се включат в шествието. От инициативната група са издигнали лозунг - "Доживотни присъди за убийците на Стоян". Към студентите се присъединиха и представители на Федерацията на анархистите и Движение „23 септември”. Те са издигнали лозунги „Мутрите – вън от Студентски град”, „Студентски град – на студентите” и „Колко още трябва да умрат, за да ни чуете”.
Е те анархисти и комунисти имат много малко поводи за изява, та са изполвали случая...аз като казах, че това ще е ФАРС разни субекти тука си ядяха ушите...
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Заключено

Обратно към “Мнения”