Нов български университет
Модератор: Boromir
Нов български университет
...
Последно промяна от Linda_pld на 16 Сеп 2006, 11:47, променено общо 1 път.
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
-Не си кандидатствал там-не си влязъл
-Развива се с бързи темпове.
-Подходящ е за хора, които имат възможността да си плащат високата семестриална такса.
-Учебните планове и програми са на доста добро ниво
-Голяма част от преподавателския състав е взет под наем (доста висок наем) от СУ , УНСС и други
-Студентите - на ниво са, но не мога да скрия, че по-добро ниво се наблюдава в редиците на СУ
-обобщение - добро,развиващо се и най-важното модерно Висше Училище
Успех!
-Развива се с бързи темпове.
-Подходящ е за хора, които имат възможността да си плащат високата семестриална такса.
-Учебните планове и програми са на доста добро ниво
-Голяма част от преподавателския състав е взет под наем (доста висок наем) от СУ , УНСС и други
-Студентите - на ниво са, но не мога да скрия, че по-добро ниво се наблюдава в редиците на СУ
-обобщение - добро,развиващо се и най-важното модерно Висше Училище
Успех!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз уча там, питай конкретно.
Като цяло - доволна съм, да, аз уча артистична специалност.
Чувала съм, че дисциплината е халтава, обаче. Не късат на изпити, или поне не много
Условията са чудесни, в администрацията работят предимно студенти и са адски разбрани и услужливи, имат страхотна организация. Изобщо, може много неща да се научат от НБУ.
Като цяло - доволна съм, да, аз уча артистична специалност.
Чувала съм, че дисциплината е халтава, обаче. Не късат на изпити, или поне не много
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Предимства пред СУ... има много, ама страшно много специалности, особено в областта на изкуствата. Зависи все пак какво те влече. Ако искаш право - мястото е СУ. Ако искаш театър - мястото е НАТФИЗ. Ако искаш визуални изкуства - мястото е НБУ. Социология и антропология в НБУ са добри, в СУ обаче не знам как е, филологии - СУ...сложно е. Питай за конкретна спецаилност. Всяка си има + и -.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Lorie
- Летящите Пръсти
Вярно, че НБУ има много предимства, но СУ си остава СУ. Много по-лесно може да си намери работа човек завършил СУ, отколкото възпитаник на НБУ.
И това според мен е поради простата причина, че НБУ е частен и хората си мислят, че човек може да си плати и изпитите през сесията( имайки предвид, че плаща и огромна семестриална такса и парите няма да представляват проблем) без да учи кой знае колко.
И това според мен е поради простата причина, че НБУ е частен и хората си мислят, че човек може да си плати и изпитите през сесията( имайки предвид, че плаща и огромна семестриална такса и парите няма да представляват проблем) без да учи кой знае колко.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Филологиите са повече в СУ. За обучението - не мога да сравнявам, в НБУ са по-размити - примерно в арабистиката се учат сууууумати работи. Журналистика - няма, има масови комуникации, преподават част от преподавателите във ФЖМК, там подготвят май повече ПРи, отколкото журналисти. Такова нещо в НБУ не бих записала.Linda_pld написа:интересуват ме филологиите и журналистиката,как стоят нещата в НБУ?
Влиза се лесно, аз първата година дори бях със стипендия, сега се надявам да хвана и за втората (което означава, че всеки, който мрънка срещу таксите, може да си затваря устата и да учи). Изпитът за всички специалности е ТОП. За изкуствата има и специализирани изпити, за моята - дори няколко
За повече подробности вижте сайта им, перфектен е, но трябва да отделите поне половин ден, понеже е необятен. http://www.nbu.bg/nbu/
Успех!
В края на ноември
В края на ноември
- post-mortem
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Колкото шокирващо да ти звучи, хората вече слабо се интересуват от това, кой университет си завършил/а. Всички ще се явяват на конкурси и тогава само най- добрите ще бъдат избрани да заемат съответното работно място. А това за обявите... ми да ти кажа вижда ми се малко абсурдно, щото и от Софийския излизат много, ама много посредствени "кадри", които си остават само със Софийския... Важното е какво умееш и какви са ти способностите, а не какъв университет си завършил!!!got написа:Хмм...По принцип е така...Но в много обяви за работа съм срещала изискване да си завършил СУ
( в някои случаи е посочен и УНСС като вариант).Но НБУ...
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес