Нов български университет

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Linda_pld
В началото бе словото

Нов български университет

Мнение от Linda_pld »

...
Последно промяна от Linda_pld на 16 Сеп 2006, 11:47, променено общо 1 път.
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

-Не си кандидатствал там-не си влязъл
-Развива се с бързи темпове.
-Подходящ е за хора, които имат възможността да си плащат високата семестриална такса.
-Учебните планове и програми са на доста добро ниво
-Голяма част от преподавателския състав е взет под наем (доста висок наем) от СУ , УНСС и други
-Студентите - на ниво са, но не мога да скрия, че по-добро ниво се наблюдава в редиците на СУ
-обобщение - добро,развиващо се и най-важното модерно Висше Училище

Успех!
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аз уча там, питай конкретно.

Като цяло - доволна съм, да, аз уча артистична специалност.

Чувала съм, че дисциплината е халтава, обаче. Не късат на изпити, или поне не много :wink: Условията са чудесни, в администрацията работят предимно студенти и са адски разбрани и услужливи, имат страхотна организация. Изобщо, може много неща да се научат от НБУ.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Linda_pld
В началото бе словото

Мнение от Linda_pld »

...
Последно промяна от Linda_pld на 16 Сеп 2006, 11:46, променено общо 1 път.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Предимства пред СУ... има много, ама страшно много специалности, особено в областта на изкуствата. Зависи все пак какво те влече. Ако искаш право - мястото е СУ. Ако искаш театър - мястото е НАТФИЗ. Ако искаш визуални изкуства - мястото е НБУ. Социология и антропология в НБУ са добри, в СУ обаче не знам как е, филологии - СУ...сложно е. Питай за конкретна спецаилност. Всяка си има + и -.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ThuG`GirL
В началото бе словото

Мнение от ThuG`GirL »

Търговецът на кристал а влизането в НБУ изисква ли някаква специална подготовка и трудно ли е много?
Lorie
Летящите Пръсти

Мнение от Lorie »

Вярно, че НБУ има много предимства, но СУ си остава СУ. Много по-лесно може да си намери работа човек завършил СУ, отколкото възпитаник на НБУ.
И това според мен е поради простата причина, че НБУ е частен и хората си мислят, че човек може да си плати и изпитите през сесията( имайки предвид, че плаща и огромна семестриална такса и парите няма да представляват проблем) без да учи кой знае колко.
Изображение
Linda_pld
В началото бе словото

Мнение от Linda_pld »

....
Последно промяна от Linda_pld на 18 Авг 2006, 19:29, променено общо 1 път.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

няма никакво значение къде си завършил, а какво можеш след това. във всеки вуз може да извлечеш максималното, може и да спиш и пак да си завършиш - системата го позволява. но когато те вземат на работа няма ад ти гледат оценките или университета, а на какво си способен 8)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Хмм... :? По принцип е така...Но в много обяви за работа съм срещала изискване да си завършил СУ :!: ( в някои случаи е посочен и УНСС като вариант).Но НБУ... :roll:
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

twiggy написа:но когато те вземат на работа няма ад ти гледат оценките или университета, а на какво си способен 8)
Не съм съвсем съгласен.Оценките не ги гледат никъде,
но на повечето места гледат кой университет си завършил.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Linda_pld написа:интересуват ме филологиите и журналистиката,как стоят нещата в НБУ?
Филологиите са повече в СУ. За обучението - не мога да сравнявам, в НБУ са по-размити - примерно в арабистиката се учат сууууумати работи. Журналистика - няма, има масови комуникации, преподават част от преподавателите във ФЖМК, там подготвят май повече ПРи, отколкото журналисти. Такова нещо в НБУ не бих записала.

Влиза се лесно, аз първата година дори бях със стипендия, сега се надявам да хвана и за втората (което означава, че всеки, който мрънка срещу таксите, може да си затваря устата и да учи). Изпитът за всички специалности е ТОП. За изкуствата има и специализирани изпити, за моята - дори няколко :wink: (там вече ти се отелва вола).
За повече подробности вижте сайта им, перфектен е, но трябва да отделите поне половин ден, понеже е необятен. http://www.nbu.bg/nbu/

Успех!
В края на ноември
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

и къде гледат кой университет си завършил?
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Linda_pld
В началото бе словото

Мнение от Linda_pld »

...
Последно промяна от Linda_pld на 18 Авг 2006, 19:30, променено общо 1 път.
Аватар
post-mortem
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от post-mortem »

got написа:Хмм... :? По принцип е така...Но в много обяви за работа съм срещала изискване да си завършил СУ :!: ( в някои случаи е посочен и УНСС като вариант).Но НБУ... :roll:
Колкото шокирващо да ти звучи, хората вече слабо се интересуват от това, кой университет си завършил/а. Всички ще се явяват на конкурси и тогава само най- добрите ще бъдат избрани да заемат съответното работно място. А това за обявите... ми да ти кажа вижда ми се малко абсурдно, щото и от Софийския излизат много, ама много посредствени "кадри", които си остават само със Софийския... Важното е какво умееш и какви са ти способностите, а не какъв университет си завършил!!! :idea: :lol:
"Като вълци сме сред стадото овце" Кристиан "Варг" Викернес
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”