На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Заключено
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Re: На 19 декември (петък) - нов СТУДЕНТСКИ ПРОТЕСТ

Мнение от petio »

Bethany написа:"Разликата между случая в Гърция и България е от земята до небето. В Гърция полицията уби младеж на 15 години, докато в България историята е съвсем различна", каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев пред bTV.
Разликата е в това, че при нас системата ни "убива" ежедневно. Всеки ден водим борба за оцеляване срещу некадърността, алчността, арогантността, злобата на едно Правителство, което не го е грижа за хората!
Много малко остана...една грешна дума на някой политик и ще стане копи/пейст на Атина. Предстоят тежки времена...А по-нагъл и циничен човек от Вълчев трудно се намира.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

petio написа:
Bethany написа:"Разликата между случая в Гърция и България е от земята до небето. В Гърция полицията уби младеж на 15 години, докато в България историята е съвсем различна", каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев пред bTV.
Разликата е в това, че при нас системата ни "убива" ежедневно. Всеки ден водим борба за оцеляване срещу некадърността, алчността, арогантността, злобата на едно Правителство, което не го е грижа за хората!
Много малко остана...една грешна дума на някой политик и ще стане копи/пейст на Атина. Предстоят тежки времена...А по-нагъл и циничен човек от Вълчев трудно се намира.
Никой вече не вярва на техните думи! Ето защо всеки, който смята, че сме прави трябва да подкрепи протеста!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
shao
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
Обратна връзка:

Мнение от shao »

На официалната кръгла маса, която беше организирана от Инициативна група студенти и Неправителствени Сдружения от страна на властимащите присъства единствено зам. министъра на Здравеопазването, който обеща повече линейки, които да обслужват район "Студентски".

Липсата на присъствие говори за липса на заинтересованост относно решаване проблемите на студентите.
На Държавата явно не й пука за Нас. Да покажем, че на Нас ни пука за Държавата!

Бих желал да призова всички посещаващи форума на СУ да упражнята демократичното си право на протест срещу безхаберието на държавни институции и липсата на координация между тях. Ако ние не излезем да протестираме кой ще го направи?! Може би нашите родители, които са възпитавани в духа на "Да би мирно стояло, не би чудо видяло".
20 години от началото на прехода нашите родители нямат смелостта да протестират и като една РАЯ се остават да бъдат тъпкани. Гражданската позиция си остава в рамките на кръчмите и вечерните напивания на маса.
Едно е да имаш гражданска позиция, друго е да я отстояваш.
Отстоявайте вашата.
Ако някой се идентифицира, с което и да било от следните искания към държавните инстиуции, нека излезе в петък на Протестното Шествие-Митинг!

1) Спиране на РЕСТИТУЦИЯТА във всички площи в страната, които са публична държавна собственост с предназначение да служат на Министерството на Образованието и Науката.
2) Построяване сграда за 7мо РПУ в Студентски град, което да респектира всички живущи и нежувищи в квартала. (7мо е РПУто, отговарящо за НАЙ-МНОГО КВАРТАЛИ на София - Студентски град, Младост, Дървеница, Манастирски ливади и други) (7мо РПУ е единственото по рода си - ситуирано е в едната половина на блок на Музикалната консерватория и е ПОД НАЕМ)
3) Общинска намеса по отношение УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ и ПЪТНА МАРКИРОВКА.
5) Общински контрол на ПОПУЛАЦИИТЕ УЛИЧНИ КУЧЕТА.
4) Постоянен КОНТРОЛ от представители на реда по отношение НЕПРАВИЛНО ПАРКИРАНЕ И ПРЕСТОЙ на МПС-та. - един свободен тротоар няма в Студентски град.
6) Постоянно полицейско присъствие пред ключовите дискотеки, барове и заведения.

В това болно общество е нужна ПРОМЯНА. Нека промяната започне от НАЙ–БУДНИТЕ, нека промяната започне от студентите и младежите, от първите хора, родени в демокрация.
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Мисля, че този (втория протест) вече измести центъра на събитията...
...масата студенти, ще бъдат използвани за да може група инфантилни организации да получат звучност на абсурдните си искания...
Гнус ме е да си спомня как се опитаха да политизират и шествието за годишнината на СУ...
Жалко, наистина жалко, че се използва човешката трагедия за проповядване на нечии идеали...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Дичоу написа:Мисля, че този (втория протест) вече измести центъра на събитията...
...масата студенти, ще бъдат използвани за да може група инфантилни организации да получат звучност на абсурдните си искания...
Гнус ме е да си спомня как се опитаха да политизират и шествието за годишнината на СУ...
Жалко, наистина жалко, че се използва човешката трагедия за проповядване на нечии идеали...
Трагедията е само повода...причината са последните 20ина години. Нз защо според теб исканията са абсурдни и неправилни, нз защо според теб някой си иска звучност и т.н. но ЗНАМ какво искам аз. Аз искам да живея спокойно, да мога да се разхождам спокойно, да мога да уча, понякога и да мога да се веселя. В момента не мога да правя НИТО ЕДНО от изброените и вече започва адски да ми писва...и тази непрекъсната скапана апатия. НЕ СТАВА с бездействие, вече трябва да сме се убедили в това. Би могло да стане само и единствено с действия.
П.С. Какво проповядване какви пет лева...и ДА. Политизира се щото баш от скапаните политици зависят тези неща (зависят щото ние оставяме да зависят)...нормално е да се политизира...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

А, къде спа последните 20 години????
Или трябваше някой да умре, че да започне да се събужда някакво първично желание за поставяне нещата в ред...
От всичките тия точки поне половината нямат нищо общо със смъртта на момчето(пак подчертавам, не го назовавам по име, защото никога не съм го познавал, а като умре някой, куцо и сакато започва да го назовава по малко име...гнусно е)...
Не забравяй....убийците не са колите по тротоарите или продажбата на алкохол...убийците са конкретните лица "Хикс","игрек" и "Зет"...
За това излязох на миналото шествие...от една страна да запаля свещ за убития студент, от друга да покажа със собственото си присъствие че съм съпричастен...и искам справедливост...
НО, За Бога....защо трябва да марширувам под наивинте лозунги на АСМДНАР, СУАХСД, СъГъМъФъГъ...и организаията на българските еди какви си....
...защо аз да ставам носител на идеи които не изповядвам...
Сори...просто този протест не отговаря на моите виждания за морал и чест...
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

Дичоу написа:А, къде спа последните 20 години????
Или трябваше някой да умре, че да започне да се събужда някакво първично желание за поставяне нещата в ред...
От всичките тия точки поне половината нямат нищо общо със смъртта на момчето(пак подчертавам, не го назовавам по име, защото никога не съм го познавал, а като умре някой, куцо и сакато започва да го назовава по малко име...гнусно е)...
Не забравяй....убийците не са колите по тротоарите или продажбата на алкохол...убийците са конкретните лица "Хикс","игрек" и "Зет"...
За това излязох на миналото шествие...от една страна да запаля свещ за убития студент, от друга да покажа със собственото си присъствие че съм съпричастен...и искам справедливост...
НО, За Бога....защо трябва да марширувам под наивинте лозунги на АСМДНАР, СУАХСД, СъГъМъФъГъ...и организаията на българските еди какви си....
...защо аз да ставам носител на идеи които не изповядвам...
Сори...просто този протест не отговаря на моите виждания за морал и чест...
Ми последните 20 години се изграждам като личност...не съм спал...
Поради причините, които ти изброи не си направих труда да изляза миналия път. Щото кво кат накажат 2ма 3ма...ситуацията си остава същата. Политиците продължават да крадат, спират развитието на всеки, който иска да направи нещо и да постигне нещо...не правят нищо срещу наркотици, алкохол и прочие. Да, за много неща са виновни родителите, но за тяхната апатия са виновни политиците. И в крайна сметка ние ду**ме ако ме разбираш. И да - трябваше да стане трагедия, за да започнем пробуждането.
П.С. Аз да съм твърдял, че тея точки са пряко свързани със смъртта на момчето???????????
Пак ти казвам - смъртта на момчето просто е повод...причините продължават да си се натрупват. Теб като ти харесва в каква помия живеем, изобщо КАК живеем и прочие, жив и здрав. Мен не ми харесва и НЕ ИСКАМ да живея така, и НЯМА ДА ЖИВЕЯ ТАКА!!!!!!!!!
abvgde
В началото бе словото

Мнение от abvgde »

Смъртта на Стоян не е повод за този протест вече. Според мен. Просто идва времето, когато трябва да им се поиска сметка на ония в парламента за всичко в тая държава. Не само за неправилно паркираните коли. А за всичко. Да разберат, че не са недосегаеми. Тия хора трябва да имат страх от нас. Трябва да си носят последствията за грешките.

Време на финансова криза е, България губи 220 милиона, а няма виновни.

Дичо, 20 години сме спали, да спим още 20, така ли?
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: На 19 декември (петък) - нов протест в Студентски град!

Мнение от Бeтон »

Blood Countess написа:По всяка вероятност ще дойда, но ми се ще да науча за какво конкретно ще протестирам, защото от красивите думи по - горе не ми стана особено ясно. Ако ще се обръщаме към министри, президенти или знам ли към кого още, то трябва да имаме ясни искания, а не да ходим на протест заради самия протест и да плашим гаргите един вид...
Съвършено си права :!: :!: :!: :!: Все така става. Бил съм на митинги, протести, такива простотии (впоследствие се оказаха такива), общо взето е плашене на гаргите! Даскалите 40 дена задръстиха центъра и плашиха гаргите и едва им се повишиха заплатите, че сега с няколко човека пред Христо Ботев ще стане каквото и да било. Съмнява ме. Чисто губене на време си е, но не ви отказвам. Отворковците от "призив" да осигурят по едно питие, че времето не е топло, завържете нови контакти, направете си няколко снимки пред Христо Ботев и това да ви остане за спомен, че сте се събрали.
silver_wings написа:Аз сигурно ще отида,ако не реша все пак да ида на лекции.Ще видим.
Най-важния ми предмет е точно петък. Не че е оправдание, но това е още една причина да не се присъединя към плашенето на гаргите! Времето ми не е без пари, че да си го губя.
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

abvgde написа:Дичо, 20 години сме спали, да спим още 20, така ли?
В никакъв случай!!!
Просто внимавайте зад чии лозунги заставате...това е приятелския ми съвет...
Защото в петък като СъГъедикво си..ви зарадват с транспаранти стил "Безплатно образнование за всички" "Луканката по 30ст." "Да живее култа към Вълко Червенков" и т.н...
...като към митинга...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се присъедният "Бългериян нешанъл соушалистс" с Боян Расате...и развеят БНС идеите си...а до дях стастанат анархистите с призив "НЕ на платения градски транспорт"...ще трябва да решиш зад кой да застанеш...
Просто...не искам да отидат цифра хора на тоя митинг и вечерта да нафлудят форума с разочарованието си.
petio@ , когато аз съм организирал/участвал в митинги и протести тепърва си започвал да се "изграждаш като личност" тъй че не мисля, че е особено коректно да определяш кое на мен ми харесва в живота, как и защо...
Може за да се надъхаш допълнително....да си пуснеш чалга химна на мистър "Ноу мърси" за да те "доизгради като личност"
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Дичоу написа:Мисля, че този (втория протест) вече измести центъра на събитията...
Дичо, за втори път през живота си се съгласявам стеб и при това първият беше вчера! Студентити буквално ще се използват като овчици.
abvgde
В началото бе словото

Мнение от abvgde »

Отивате да протестирате, щото сте недоволни. Не трябва да има никакви искания, те ще дойдат по-късно.

"Чисто губене на време". Не е губене на време това, да покажеш, че те има. Защото студентите в последно време никакви ни няма, разбирате го това, нали. И положението е такова, защото "все няма смисъл".

Дичоу. Прав си. Същите притеснения ги имам и аз. Ако позволим на някой клоун, да ни политизира протеста и да застанем зад него, значи съвсем за нищо не ставаме.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Ейй, най-накрая да се сетите какво трябва да се направи.
Ама трябва да осигурите и по един АК-47 за всеки протестиращ, да избиеме дупетатските боклуци! :evil:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

L'Inspecteur написа:Ейй, най-накрая да се сетите какво трябва да се направи.
Ама трябва да осигурите и по един АК-47 за всеки протестиращ, да избиеме дупетатските боклуци! :evil:
...и да върнем "народната власт"
Аватар
silver_wings
Постоянно присъствие

Мнение от silver_wings »

Според мен исканията в по-голямата си част са напълно уместни,и ги подкрепям.Аз лично не живея в Студенстки,а в Дианабад,но имам доста приятели там,но ходя от време на време и съм наясно как стоят нещата там.Освен това е крайно време хората в България да се събудят от 20-те години летаргия и да отстояват правата си.Дано нещо все пак да излезе от цялата тази работа.
My soul is painted like the wings of butterflies
Fairytales of yesterday will grow but never die
I can fly,my friends
Заключено

Обратно към “Мнения”