Не можах да се включа в протеста, тъй като в петък имах "отменено" упражнение, на което имаше проверки за присъствие:)
Това че в 10:30 в петък не съм бил пред зала "Христо Ботев", мисля не променя правото ми на мнение по темата, а тя силно ме вълнува.
Ако искате промяна, забравете за забавленията. Те не ви трябват. Иначе нищо няма да се промени.
така.
Дайте да не говорим глупости. Способността да се забавляваш е белег за интелигентност. Мисля, че няма какво повече да му обсъждаме. След като един човек има 18 години, то той има пълното право да се напива до безпаметност и да е в дискотеките в работното им време. Студентът не е 4 годишно, че да му казваме: "ама миличко, това е лошо." Използвате изрази, с които аз общувам с племенницата си. И ако за нея е нормално да се връзва(а тя невинаги го прави), то за 20 годишен не е.
Колкото по-абсолютно- толкова по-абсурдно. Ако цялата работа ще има някакъв отзвук и смисъл,
то трябва да кажем истината, а не да си измисляме Велика Студентска Ревлюция.
Проблемите на Щутгарт са преди всичко в условията.
1.
Трябва стаите или да са самостоятелни, или да са по двама души в стая. Трима души си пречат.
Условията са трагедия, но повечето хора, които не могат да си позволят квартира не живеят в излишен лукс. Ако има нещо, което наистина е задължително- това е хладилник в стаята.
2. Дискотеките, каквото и да си говорим, няма да се затворят. Независимо от мизансцените и абсурдите(любимите ми накъсани салфетки, които явно са петстотинков еквивалент на стодоларова банкнота;) дискотеките са нормални заведения, в които всеки има право да ходи. Дали си от Каварна, Малко Търново, Петрич, Видин или някъде помежду- ти си толкова човек, колкото и аз.(което не е комплимент.) Ама Софианци ходели...еми ще ходят, разбира се, това че си от Люлин не значи, че нямаш право да се разхождаш в Борисовата градина.
С това не се изчерпват проблемите. Те са много и не се решават ей така. Не вярвам нито в изчистването на студентски и превръщането му в кампус, нито в гоненето на мутрещици.
Кампус няма да стане, защото няма пари за това.
Мутри няма да изгоните, защото те правят пари от това.
Според мен за начало трябва да се правят малки, но съществени неща. А не да се искат глави на министри.
пп Не е нужно да заклеймяваме чалгата, алкохола и висококалоричните пастички. Трябва ни ценностна промяна. Хората трябва да са наясно, че
като са студенти, са отишли някъде първо за да развиват себе си и да се образоват, а пък после остава и малко време за хапване, пийване и третото хубаво нещо:)
Няма лошо в това да се работи. Миналите два семестъра работех в една кантора и паралелно с това си учех. Не станах милионер. Но пък научих полезни неща.
Този семестър само уча. Да, уча повече. Но пък се чувствам като пълен лентяй.
Стана малко по-разхвърляно, но държа и аз да отбележа, че стипендиите трябва да са по-високи.
Хората с интерес в областта си трябва да бъдат стимулирани и да се цели тяхното развитие. Това са хората, които завбъдеще ще дават насоките на развитие на обществото. Пък ако нашата държава после не успее да ги оцени, то, уверен съм, други ще го направят.