Бойкот на заведенията в Студентски град

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Re: Бойкот на заведенията в Студентски град

Мнение от The_Guide_Of_The_Student »

theDarkSite написа:не, не работя за никое от тези заведения, дори не посещавам такива заведения!
В такъв случай дали ги има заведенията или дали ги няма би трябвало да ти е напълно безразлично. Всъщност не, защото ако живееш в Студентски град, а заведенията ги няма ще можеш да се наслаждаваш на тишината и спокойствието.
theDarkSite написа:И да, знам за книжарниците, и се обзалагам, че литературната ми култура превишава твоята по всякакви параграфи.
Ти може би учиш право?
не се заяждай сляпо с другите само защото те се опитват да оборят мнението ти ;)
theDarkSite написа:Аз специално харча моите пари предимно за книги и музикални дискове, но не е това въпроса.
Да, не е това въпроса. А за "харченето" на пари за книги, то това харч ли е? Мисля, че е инвестиция в бъдещето, за което поздравявам всеки млад човек, който инвестира в бъдещето си. Това означава, че иска да има бъдеще.
theDarkSite написа:Защитавам ги, защото много ме дразни крайността и натрапчивостта, нещо, което ти демонстрираш с постовете си.
С дебелите глави без крайности няма начин да се пребори обществото.
theDarkSite написа:И ето, веднага когато някой не е съгласен с мнението ти, ти го поставяш под един общ знаменател (както предположи за мен че съм работник в заведение). Е, оказа се, че не съм, и сега какво правим?
Не е така, благодаря, че се появява интересен отговор на интелигентен човек. Между другото този начин на изказ ми е познат от някъде. Познаваме ли се?
theDarkSite написа:Просто не се заяждай сляпо с другите само защото те се опитват да оборят мнението ти ;)
Извинявам се ако съм прозвучал като заяждане.

Смисълът на бойкота на заведенията е:
- да се промени манталитета на студентите - ако ги няма заведенията, а на тяхно място има библиотеки и книжарници, то се предполага, че шанса студентите да посещават библиотеки и книжарници е по-голям
- да се отстранят бавноразвиващите свини от областта, която е създадена да отглежда интелигенцията в страната. Забавлението е първично и привлича бавноразвиващите свини. Знанието ги плаши, защото не го разбират
- фалитът на заведенията ще доведе до това, че студентите няма да си губят времето и здравето, подведени от масата. В крайна сметка от разума печелят всички, от забавленията изгодата е краткотрайна и носи единствено излизането на червено и последващите събития след това

Затова, за да се прочисти страната от паразитните елементи, трябва да бъдат направени минимални "жертви" - да не се глупее, да не се губи времето и да не се води по акъла на масата. Нищо толкова страшно няма.

БОЙКОТ!
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър

Мнение от The_Guide_Of_The_Student »

pora_e_priqtel написа:Не купувайте хляб от фирма еди-ков-си, щото шефовете й са мутри!
Не купувайте хляб и от фирма еди-коя-си-друга, щото и нейните шефове са мутри!
Не купувайте хляб, защото наливате пари в джобовете на мутрите!
Не клупувайте храна, защото храните мутрите!
И кво? Да мрем от глад?
Естествено, че не. Храната си е храна и без нея не е възможно съществуването.
Алкохола, наркотиците, цигарите, оглушителния шум(наречен музика на купон),
евтините публични услуги не са жизненоважни и без тях съществуването е напълно постижимо. Даже е съвсем желателно
pora_e_priqtel написа:Проблемът е в самите нас - в нашата животинска първичност и неспособност да овладеем агресията си, и да се замислим за последиците от своите действия. Ако искаме промяна, тя трябва да се случи във всеки един от нас поотделно. Ако искаме тя да обхване всички, можем да помагаме на хората около нас да се преборят с двата демона, които посочих по-горе.
Преустановяване на дейността на заведенията ще помогне хората да се преборят с демоните. Алкохола, наркотиците, цигарите, оглушителния шум(наречен музика на купон), евтините публични услуги предразполагат към проявленията на първичността и неспособността да се овладява агресията. По-добре да ги няма, заедно с онези, които печелят от тях.

БОЙКОТ!
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Батенце, ти какво учиш? Какъв искаш да станеш? Момиче на живо виждал ли си?
Айде моля ти се, проблемът не е в заведенията, а в посещаващите ги :roll:
medicate, medicate
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Смешен си. Какво опяваш като на литургия?
Аватар
theDarkSite
Танцуващия с клавиатури

Мнение от theDarkSite »

The_Guide_Of_The_Student , сори, ако съм прозвучал заядливо и обидно, но мнението ти бе агресивно, затова отговорих малко по-рязко...

Иначе за отговорите ти по мнението ми:

Първото, не съм в студентски град, в центъра съм, и не ми пука наистина особено за заведенията, но ти причисляваш в нападките си и мои приятели, които си ходят там да се забавляват просто защото живеят там и не им се занимава постоянно да слизат в центъра... Не че и ще намерят нещо по-различно там...

Бих се съгласил с теб относно тези индивиди, които определено показват ниска култура или направо липса на такава с държанието си и не само. Има наистина идиоти, които прекарват времето си в такива заведения да се заяждат с цел да свалят момичета за една вечер, които обичат да се гъзарят, но които имат мозък на щраус... но тук в този форум няма такива (поне не съм забелязал такива), така че те няма да те чуят. Обаче те чуват съфорумници, които определено не могат да бъдат сравнени с онези същества, затова аз изразявам несъгласие по твоите нападки. Не виждам пречка един интелигентен човек да ходи от време на време да денси и да се забавлява в такива заведения... но той едва ли е съучастник на онези, които са убили студента, едва ли изобщо им минават мили през главата да се сбиват с някой, какво остава да убият някой.

Второто, за предположението ти, че уча право. Не, макар че преди години съм си го мислил. Уча индология ;)

Отговорих ти така заради намекването, че не знам какво е туй книжарница - "май имаше едни места, където се продават хубави книги - книжарници се наричат". Това си е чисто заяждане, затова ти отговорих с друго заяждане, за да видиш колко тъпо и банално звучи отстрани ;)

Третото - дам, инвестиция си е, съгласен съм с това. Просто така си викам когато давам пари за нещо...

Четвъртото - "С дебелите глави без крайности няма начин да се пребори обществото." Както казах по-горе, тези дебели глави няма да те чуят, защото твоите думи стигат само до границите на форума, където, смятам, има само точни хора ;)

Петото - ако си от Бургас, то има голяма вероятност да се познаваме :lol:
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

The_Guide_Of_The_Student написа: Смисълът на бойкота на заведенията е:
- да се промени манталитета на студентите - ако ги няма заведенията, а на тяхно място има библиотеки и книжарници, то се предполага, че шанса студентите да посещават библиотеки и книжарници е по-голям
- да се отстранят бавноразвиващите свини от областта, която е създадена да отглежда интелигенцията в страната. Забавлението е първично и привлича бавноразвиващите свини. Знанието ги плаши, защото не го разбират
- фалитът на заведенията ще доведе до това, че студентите няма да си губят времето и здравето, подведени от масата. В крайна сметка от разума печелят всички, от забавленията изгодата е краткотрайна и носи единствено излизането на червено и последващите събития след това

Затова, за да се прочисти страната от паразитните елементи, трябва да бъдат направени минимални "жертви" - да не се глупее, да не се губи времето и да не се води по акъла на масата. Нищо толкова страшно няма.

БОЙКОТ!
Смисълът на боикота е, че няма смисъл...
Гайд.на.студента...някъде се прокрадна пост стил..."Абе ние сме 21 век бе"....
Поста ти принадлежи по скоро на соц. времената от миналия...
Манталитета на студентите не се променя като премахнеш следствието...сиреч...тук има заведения, защото има кой да ги пълни...и не защото някой ме бие за да ходя в тях...А ЗАЩОТО ИСКАМ...и нама как да се обърна срещу нещо, което харесвам...
Смърта на момчето не е защото има кръчми...а защото има малоумници там...сиреч...БОИКОТИРАЙ МАЛОУМНИЦИТЕ... Инцидентът можеше и да не се случи, ако имаше полиция...ако имаше своевременна реакция...ако имаше спазване на законите...ТОВА Е ПРОБЛЕМА...няма закони...
Все едно да закрием стадионите, защото има футболно хулиганство (Ехеее...вече се разписах с втори пример, илюстриращ наивната ти идея ;) )
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

К'во сте се задракали?
Сега ида от Плаза и се видях с много престъпници, съучастници на убийците.
Няма нужда да казвам, какво шоу направи Теди. Като й казах да изпълни "Накажи ме", щеше да се сцепе от смях. Как не изтърва микрофона :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Щеше да се чуе яко "Бум". После ми обяснява, че това парче не става за дискотека. :roll:

Само ще кажа за реда около дискотеките. Предлагам на приятелката си, да доведа колата, да седнем в нея на топло, вместо да чакаме на дъжда, че да си поговорим с Теди, дорде се види със съквартиранТИТИ от бай брадър /сите беха в Плаза/. Голяма работа - 400 метра от блока до Плаза. Излизаме :shock: :shock: :shock: гъмжи от ченгета. :shock: :shock: Ше ме хванат на бутилка уиски зад волана за некви метри и край - ше ме уличат за първи престъпник в държавата!!!

Контролът е затегнат. Видях и линейка, която извозваше натряскани.
А колкото до Амнезия - разбрах къде се намира с точност - неоновите й надписи святкаха.

В четвъртък ще продължа да съучастнича на убийците в Дай Дай.

Ще гледаме Руми. 8)
Изображение
miss_sunshine
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от miss_sunshine »

Много ми хареса едно изказване още от началото на дискусията, че инцидентите в последните години, били те свързани с Амнезия, Индиго, Тра-ла-ла (Варна) и т.н, са свързани. Защото навсякъде става въпрос за едно и също - за манталитет, за култура на хората, които в крайна сметка са продиктували инцидентите.

Съгласна съм, че наличието на много заведения е предпоставка за този живот, който в момента се води в ст. град. Съгласна съм, че бясната чалга, превърнала се в начин на живот на много хора, взима повече от хората, отколкото им дава, обаче си е въпрос на личен избор и гледна точка. Пък и всеки си има различен начин да се забавлява и да изразява своята индивидуалност, никой не може да си натрапва интересите и вижданията. Съгласна съм, че прекалената употреба на алкохол, също е фактор.

Но имам чувството, че покрай тези протести за моментална промяна в някакъв аспект, пак убягват най-най-важните неща. А не е ли именно това виновниците да си получат заслуженото? Да се види кои са, да отидат на съд. Имаше една дума..мм.. справедливост май беше. Извинявайте, ама не може 6ма келеши да пребиват някого до смърт и някакси 5ма от тях да изчезнат !!! До там ли сме стигнали?!?!?! Не един, не двама са се укрили, а пет !!! 10 дни след убийството му, те все още се търсят! Представяте ли си?! Днес сутринта по бтв слушах как приятелят на Стоян дори не е пуснал жалба за побоя, който и тои е отнесъл, защото го е страх да не го убият...

И кажете ми какво толкова ще се промени само със затварянето на дискотеките? По какъв начин възпитанието на всеки един побойник и пиянде ще се промени по този начин? С какво това възпира следващото убийство, което ще се случи някога, някъде, с някой. Къде ще е промяната, освен в местоположението?

Кога ще се осъзнае всеки един от нас, че това което се случва е истина, че е пред вратата ни. И ние участваме - всички, макар и не пряко понякога.

И ако не променим посоката на тази агресия, на тази нетолерантност, която е обвзела по различен начин и степен всеки от нас... значи наистина всичко е безсмислено. Днес ни е тъжно, замислени сме и уж искаме промяна, но тя трябва да се случи първо за самите нас и в нас. Защото ако едни отиват на дискотека с идеята да се забавляват, други отиват да си избиват компексите. На тях и да им построиш библиотеки пред входа, те няма да влязат.
◊ никога няма да порасна, винаги ще бъда буря... ◊
Аватар
petio
Пишете, о, братя

Мнение от petio »

miss_sunshine написа:Много ми хареса едно изказване още от началото на дискусията, че инцидентите в последните години, били те свързани с Амнезия, Индиго, Тра-ла-ла (Варна) и т.н, са свързани. Защото навсякъде става въпрос за едно и също - за манталитет, за култура на хората, които в крайна сметка са продиктували инцидентите.

Съгласна съм, че наличието на много заведения е предпоставка за този живот, който в момента се води в ст. град. Съгласна съм, че бясната чалга, превърнала се в начин на живот на много хора, взима повече от хората, отколкото им дава, обаче си е въпрос на личен избор и гледна точка. Пък и всеки си има различен начин да се забавлява и да изразява своята индивидуалност, никой не може да си натрапва интересите и вижданията. Съгласна съм, че прекалената употреба на алкохол, също е фактор.

Но имам чувството, че покрай тези протести за моментална промяна в някакъв аспект, пак убягват най-най-важните неща. А не е ли именно това виновниците да си получат заслуженото? Да се види кои са, да отидат на съд. Имаше една дума..мм.. справедливост май беше. Извинявайте, ама не може 6ма келеши да пребиват някого до смърт и някакси 5ма от тях да изчезнат !!! До там ли сме стигнали?!?!?! Не един, не двама са се укрили, а пет !!! 10 дни след убийството му, те все още се търсят! Представяте ли си?! Днес сутринта по бтв слушах как приятелят на Стоян дори не е пуснал жалба за побоя, който и тои е отнесъл, защото го е страх да не го убият...

И кажете ми какво толкова ще се промени само със затварянето на дискотеките? По какъв начин възпитанието на всеки един побойник и пиянде ще се промени по този начин? С какво това възпира следващото убийство, което ще се случи някога, някъде, с някой. Къде ще е промяната, освен в местоположението?

Кога ще се осъзнае всеки един от нас, че това което се случва е истина, че е пред вратата ни. И ние участваме - всички, макар и не пряко понякога.

И ако не променим посоката на тази агресия, на тази нетолерантност, която е обвзела по различен начин и степен всеки от нас... значи наистина всичко е безсмислено. Днес ни е тъжно, замислени сме и уж искаме промяна, но тя трябва да се случи първо за самите нас и в нас. Защото ако едни отиват на дискотека с идеята да се забавляват, други отиват да си избиват компексите. На тях и да им построиш библиотеки пред входа, те няма да влязат.
Респект!!!!!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ако трябва да перифразирам малко заглавието на темата, мога да кажа само:

БОЙКОТ НА ЗАВЕДЕНИЯТА - НЕ ЗАРАДИ ЗАВЕДЕНИЯТА, А ЗАРАДИ САМИТЕ НАС. БОЙКОТ НА КУЛТУРАТА И НАЧИНА НИ НА ЖИВОТ.

Аз съм си направил избора вече. Не се наливам с каквито и да е концентрати, защото не ми харесва да се напивам - няма нищо забавно в това. В дискотеки стъпвам само по изключение и не смятам че съм загубил нещо. Доста от приятелите ми също не ходят или много рядко. Обаче аз не го правя за да фалират дискотеките, а защото просто не ми се ходи. Подхождам ПОЗИТИВНО.

Без да имам предвид никой от писалите преди мен - на един простак където и да му кажеш да ходи или да не ходи, ще си остане простак. Мястото няма значение. Има значение ЧОВЕКЪТ. Затова трябва да призоваваме не към бойкот на това или онова заведение, а бойкот на тази пропаднала култура, която се шири в момента. Това е къде по-трудно от докарването на някоя дискотека до фалит. Може би. Защото ако фалират дискотеките (което е малко вероятно), на тяхно място ще изникнат други и пак ще се намерят простаци, които да ходят там.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

mebbeth написа:ники, ти студент ли си?! Не, че те упреквам
забавлявай се де, но да внимавам да не ти
платя един ден за 'услугата', която би ми
предложил като професионалист в някоя
област.
Тук не усещам връзката. :scratch:
phoebe написа:Батенце, ти какво учиш? Какъв искаш да станеш? Момиче на живо виждал ли си?
Айде моля ти се, проблемът не е в заведенията, а в посещаващите ги :roll:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Само сеири може да се гледат в тая тема :twisted: :twisted:

Оххх, тая вечер едва спах... като престъпник... ама толкова едва, че не можах да стана до 13 часа.
Смело заявявам, че снощи бойкотирахме Плаза.
Значи в стаята изпихме една бутилка Феймъс, не ни стигна на двамата, доподгряхме в 40-ката, после в Плаза си допих с едно голямо - така нито много, нито малко бях пил за вечерта, а нормално за настроение. Иначе обикновено повече от едно голямо пия в дискотека.
Изображение
kyrtika
В началото бе словото

Мнение от kyrtika »

Относно агресията, трябва да се забрани чалгата със закон за да спаднат агресивните прояви. Типичен пример - Миленката. Да го беха кръстили Бар Каубойска среща. Всеки път като като минавам оттам, на път за и на връщане от Строежа се мелят пред Миленката некви чалгари. Мед ми капе на душата като ги гледам :P
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Дичоу написа:Радва ме, че у хората напира желание за действие...за промени...
...но наред с желанието се появяват и некви нотки на екстремизъм и наивност...
АЗ ПЪК ПРЕДЛАГАМ ДА СИ ОСНОВЕМ ОТ ОНИЯ СТАРИТЕ ВЪЗДЪРЖАТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА И НИКОГА ДА НЕ БЛИЗНЕМ КАПКА АЛКОХОЛ...
....Така ще боикотираме винпромите, лозарите...и изобщо гроздето като ПОРОК!!!!
Няма ли да е по-лесно да изкореним лозята :lol: Вече са го правили, изпитано е

после ще въведем отново членовредителните наказания. И без това тогава винаги ми е била интересна анатомията, така ще мога да я уча като изборна дисциплина в правото.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ах, каква тенденциозност при действията на модераторите.
Къртика правилно се изказа за потентността на хората с призивите :lol: :lol: :lol: като препоръча мааането на чекии вкъщи :lol: :lol:
Защо се изтри това мнение? И оставихте мнението му, където чалгата да се забраняла със закон.
Това ви изнася. Ама докато не можете да откроявате същественото и да се занимавате с неща, които нямат пряка връзка, така ще е.

Не го познавам къртика, мога да кажа че е точен човек. Изводите за чалгата си ги прави от някакви извадки, които е наблюдавал, но те не са всичкото. Не мога да му се сърдя за мисленето, защото действително такива, които описва, заслужават това. Ситуацията е същата, както всички скачате, когато се каже, че метълите са наркомани и прочие неща, което твърдение по някакъв начин приех за даденост, че тези неща не се отнасят за всички метъли.

Хайде сега приемете, че не всичко от притчите за чалгарите се отнася за всички.

Лека вечер!
Изображение
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Бeтон написа: Хайде сега приемете, че не всичко от притчите за чалгарите се отнася за всички.
Отдавна съм го приел - и за чалгарите, и за метълите, и за всички възможни групи, за които се сетиш ;)

А мнението, дето чалгата трябвало да се забрани със закон, е тъпо, но не противоречи на правилата. Същото щеше да бъде, ако ставаше дума за метъл. Айде да не подхващаме пак старата песен!
Публикувай отговор

Обратно към “България”