КСК 2009 - История
- ivoto_la
- От дъжд на вятър
Re: КСК 2009 - История
За право се изпуска втори модул математика,а на негово място има два 3ти модула:литература и история.
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
специално за право от епи по БЕЛ се решава 1ви и 3ти модул,а от епи по история се решава само 3ти модул-40 въпроса историяivoto_la написа:За право се изпуска втори модул математика,а на негово място има два 3ти модула:литература и история.
Право,3 курс,13гр
За ЕПИ исторя не се ли решава и 1ви модул?kaloyand написа:специално за право от епи по БЕЛ се решава 1ви и 3ти модул,а от епи по история се решава само 3ти модул-40 въпроса историяivoto_la написа:За право се изпуска втори модул математика,а на негово място има два 3ти модула:литература и история.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
За право взимат само трети модул от изпита по история, така е. Затова ако за УНСС не си знаеш новата история (поне малко) - както мен - не се и надявай...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
svd
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Може ли да ми каже някой дали темата за Богомилството е включена в конспекта на Софийския университетт?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не, но все пак е добре да поназнайваш малко фактология от нея. Иначе тя ти трябва за УНСС.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
desssy
- Пишете, о, братя
- Курс: кандидат-студент
Всички теми се включват заради фактологията... отвратително... 98261547 понятия 
Just Smile!
:):)
-
svd
- От дъжд на вятър
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Благодаря за отговораMidwinterSun написа:Не, но все пак е добре да поназнайваш малко фактология от нея. Иначе тя ти трябва за УНСС.
Аз я уча , но друго е като знаеш,че няма шанс да ти се падне да я развиваш
-
blackberry
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Изпита по История
Имам един въпрос, дано не ви се стори тъп
Понеже изпита по история го намалиха от 5 на 4 часа знае ли се дали ще съкратят някои от темите?
Аз вече 6ти час пиша по темата "Териториално разширение и централизация на българската държава през първата полувина на 9ти век" и съм стигнала някъде до половината
Как е възможно за 4 часа да ми стигне времето да напиша за Крум ,Омуртаг, Маламир и Пресиан?? Е тва не ми е ясно! Та мисълта ми е примерно възможно ли е тази тема да я съкратят и да се пише само за Крум и Омуртаг? И не е само тази тема ,просто давам пример в случая с нея. Повечето теми е просто невъзможно за 4 часа да се напишат. Поне някой знае ли дали се говори за някво съкращаване на темите?
Понеже изпита по история го намалиха от 5 на 4 часа знае ли се дали ще съкратят някои от темите?
Аз вече 6ти час пиша по темата "Териториално разширение и централизация на българската държава през първата полувина на 9ти век" и съм стигнала някъде до половината
Re: Изпита по История
По споменатата тема хора са писали цял живот и пак не са я изчерпали. Идеята е не да родиш тритомник за тия 4 часа, а да покажеш способност да синтезираш успешно важна и полезна информация и да я отделиш от допълнителната и второстепенна такава.

- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Обратна връзка:
Щом тази година хората са могли да се вместят във времето и ти ще можеш.
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
blackberry написа:Имам един въпрос, дано не ви се стори тъп![]()
Аз вече 6ти час пиша по темата "Териториално разширение и централизация на българската държава през първата полувина на 9ти век" и съм стигнала някъде до половинатаКак е възможно за 4 часа да ми стигне времето да напиша за Крум ,Омуртаг, Маламир и Пресиан?? Е тва не ми е ясно! Та мисълта ми е примерно възможно ли е тази тема да я съкратят и да се пише само за Крум и Омуртаг? И не е само тази тема ,просто давам пример в случая с нея. Повечето теми е просто невъзможно за 4 часа да се напишат. Поне някой знае ли дали се говори за някво съкращаване на темите?
само да отбележа,че поне за мен това е най-готината и кратка тема която може да съществува в конспекта,следователно мога да те посъветвам да започваш да пишеш темите още по-бързо.
Право,3 курс,13гр
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Може да се раздели и още как! На предварителния миналата година двете контролни теми бяха: "Българското ханство през управлението на хан Крум и хан Омуртаг" и "Българското ханство през управлението на хан Омуртаг и неговите наследници"( тоест Маламир и Пресиян)... На редовния се падна темата за Раковски, но без Добродетелни дружини, Велчови завери и тем подобни... Другата тема беше Втора световна война, но само външна политика на България през нея. Очевидно е, че темите могат, трябва и ще бъдат надробени.
Друг е въпросът, че на предварителния миналата година се паднаха "Априлското въстание" и "Основаване и първоначално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел". Априлското въстание очевидно не беше съкратена, но се оказа, че в другата тема не трябвало да се пише подробно за прабългари и славяни, а само да се спомене в увода за тях... Е, аз писах 9 страници с доста подробности за двата етноса, описах подробно всичко останало и имах 5.50. Това всичко го изписах за 3 часа и половина. Първите 15 минути писах увод, извори и историография на чернова, а полседните 15 си проверих написаното. Така че няма невъзможни неща. Бързо писане и още по-бърза мисъл му е майката.
Друг е въпросът, че на предварителния миналата година се паднаха "Априлското въстание" и "Основаване и първоначално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел". Априлското въстание очевидно не беше съкратена, но се оказа, че в другата тема не трябвало да се пише подробно за прабългари и славяни, а само да се спомене в увода за тях... Е, аз писах 9 страници с доста подробности за двата етноса, описах подробно всичко останало и имах 5.50. Това всичко го изписах за 3 часа и половина. Първите 15 минути писах увод, извори и историография на чернова, а полседните 15 си проверих написаното. Така че няма невъзможни неща. Бързо писане и още по-бърза мисъл му е майката.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не пишеш достатъчно бързо. Започни да се тренираш да изписваш темите за време и след 2-3 месеца ще ги разписваш безпроблемно.blackberry написа:Имам един въпрос, дано не ви се стори тъп![]()
Аз вече 6ти час пиша по темата "Териториално разширение и централизация на българската държава през първата полувина на 9ти век" и съм стигнала някъде до половинатаКак е възможно за 4 часа да ми стигне времето да напиша за Крум ,Омуртаг, Маламир и Пресиан?? Е тва не ми е ясно! Та мисълта ми е примерно възможно ли е тази тема да я съкратят и да се пише само за Крум и Омуртаг? И не е само тази тема ,просто давам пример в случая с нея. Повечето теми е просто невъзможно за 4 часа да се напишат. Поне някой знае ли дали се говори за някво съкращаване на темите?
Да, темите по принцип се съкращават. Затова и по всяка вероятност където ходиш на курсове ще започнат по някое време да ви учат как се съкращават теми и как да извличаш максимално информацията, кодирана в заглавието. Както каза Боромир, трикът е в това да можеш да синтезираш и анализираш най-важното от темата.