"Бедни" студенти ли сме?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

L'Inspecteur
Форумно зомби

"Бедни" студенти ли сме?

Мнение от L'Inspecteur »

Колеги, пускам тази тема , провокиран от един разговор в който обсъждахме с колко пари на месец се издържа един студент.
Та, споделете какви са ви харчовете средно на месец, разделено на разходи за квартира(с консумативи), транспорт и останалите. :D И споделете колко пари, според вас, биха ви били нужни за да водите един нормален начин на живот.
L'Inspecteur
Форумно зомби

Re: "Бедни" студенти ли сме?

Мнение от L'Inspecteur »

:mrgreen: Тц тц, като че ли зададох този въпрос на група депутати от ДПС :mrgreen:
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Ми аз за квартира не плащам, за консумативи почти, транспорт ползвам от дъжд на вятър, щото всичко ми е на две крачки... Първи курс бях с 50 лв на месец си живях много добре, че и до Пловдив да си видя либето успявах да ходя. Със 100 почнах да си живея като цар.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
mebbeth
Живее, за да пише
Специалност: Сърбохърватистика
Обратна връзка:

Мнение от mebbeth »

Аз със сигурност не съм беден студент, но
съм била някога. То тогава бях толкова зле,
че се наложи изобщо да прекъсна с ученето.
Сега съм ок, харча много повече от месечната
издръжка на повечето си колеги. "Бедността"
на студентите идва сякаш от това, че няма много
възможности за почасова работа, която да ти
изкарва пари, но и да ти дава свободно време.
Така се налага повечето да лежат на родителите
или пък да бачкат за сметка на ученето...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

"Бедността" на студента идва от манталитета :!: :!: :!: :!:
Бедните души с милион лева пак си остават бедни :!: :!: :!: :!:

Толкова мога да кажа.
Човекът от първия пост какъв е, че някой да му дава какъвто и да било отчет?

Смешка.
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Ми просто ми беше интересно.
:) А ти селянията си я запази за себе си :wink:
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

пред пътните полицаи казвам,че съм бедна студентка :lol: иначе приходите са колкото разходите,като квартира и сметки за ток и вода не плащам... ако трябва да се издържам съвсем съвсем сама 2000лв не знам дали ще ми стигнат...
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

renesanz написа:пред пътните полицаи казвам,че съм бедна студентка :lol: иначе приходите са колкото разходите,като квартира и сметки за ток и вода не плащам... ако трябва да се издържам съвсем съвсем сама 2000лв не знам дали ще ми стигнат...
Много е интересно как се издържаш, в смисъл от каде идват приходите ти, ако не е тайна?
За бедност при студентите може да се говори в зависимост от това дали тези студенти работят и получават доходи. Студенти, които не работят и са на издръжка на родителите си не може да се каже, че са бедни или богати -бедни или богати са техните родители. Като критерии за бедност може да се определят:
* недостатъчно доходи за задоволяване на основни материални потребности от храна, облекло, зрелища и т.н.;
* невъзможност за личностно развитие и избор за подобряване на жизнения стандарт.
За богатсво при студентите не би трябвало да се говори, освен в чисто духовен аспект!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Бeтон написа:К'во сте се задракали?
Сега ида от Плаза и се видях с много престъпници, съучастници на убийците.
Няма нужда да казвам, какво шоу направи Теди. Като й казах да изпълни "Накажи ме", щеше да се сцепе от смях. Как не изтърва микрофона :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Щеше да се чуе яко "Бум". После ми обяснява, че това парче не става за дискотека. :roll:

Само ще кажа за реда около дискотеките. Предлагам на приятелката си, да доведа колата, да седнем в нея на топло, вместо да чакаме на дъжда, че да си поговорим с Теди, дорде се види със съквартиранТИТИ от бай брадър /сите беха в Плаза/. Голяма работа - 400 метра от блока до Плаза. Излизаме :shock: :shock: :shock: гъмжи от ченгета. :shock: :shock: Ше ме хванат на бутилка уиски зад волана за некви метри и край - ше ме уличат за първи престъпник в държавата!!!

Контролът е затегнат. Видях и линейка, която извозваше натряскани.
А колкото до Амнезия - разбрах къде се намира с точност - неоновите й надписи святкаха.

В четвъртък ще продължа да съучастнича на убийците в Дай Дай.

Ще гледаме Руми. 8)
А за този манталитет да не говорим въобще!
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

Bethany написа:Много е интересно как се издържаш, в смисъл от каде идват приходите ти, ако не е тайна?
За бедност при студентите може да се говори в зависимост от това дали тези студенти работят и получават доходи. . !
приходите идват от работа,от къде иначе?
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

renesanz написа:
Bethany написа:Много е интересно как се издържаш, в смисъл от каде идват приходите ти, ако не е тайна?
За бедност при студентите може да се говори в зависимост от това дали тези студенти работят и получават доходи. . !
приходите идват от работа,от къде иначе?
В случая до колкото разбирам, ти работиш и предполагам и родителите ти помагат и пак казваш, че си бедна студентка, нали?
Имах в предвид това, че ако работиш се издържаш сам без чужда помощ!
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Бачкаам...изкарвам добри пари...още повече живея в общежитие и това допълнително ме улеснява финансово...
...миналата година бях изцяло на гърба на родителите ми...но никак не бях щастлив от този факт
Кофтито е, че със сигурност не съм беден...но не знам от догодина дали ще съм студент...при положение, че не съм посетил нито една лекция от началото на годината...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Ами аз изкарвам средно около 520 лв на месец, което не е твърде зле, но определено не е много. За съжаление все още не се издържам изцяло - не живея на квартира. Смятам, че спокойно мога да се издържам със заплата от 1000 лв., като включвам квартира, консумативи, яденье и пиенье, харчове покрай сгодната женица :) , транспорт, книги и разни други инвестиции. Веднъж само да завърша, че да сменя работата...
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

с 1000 лв и квартира,сметки,телефони,храна,излизане,транспорт ( да не говорим,че една кола ти излиза 200лв на месец само за бензин) не виждам как ще стане. един двустаен апартамент в нормален квартал е не по-малко от 400 евро на месец. а да се изнеса от нас,за да живея в една стая под наем няма смисъл....
хубавото на работата е,че ти дава свобода да ходищ където искаш и,че не разчиташ на родители за собствените си нужди. много хора смятат,че докато учат (сиреч 4-6г) не бива да работят,понеже няма да могат да учат, и си мислят,че един ден с диплома в ръка някой ще им дава по 1000-2000лв заплата. в повечето случаи обаче не става така.
та би било хубаво наистина ако има повече възможности за почасова работа.

Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Ми..аз действително не мога да уча...но съм си направил сметката, че в момента работата ме учи на повече от факултета...
Какво значи нормален квартал???
...и още по-важното...ИМА ЛИ НОРМАЛНИ КВАРТАЛИ?!?!?!
А за 1000то лева....хора всякакви...виждал съм малко и много...и отдавна не мисля, че те са най-важното...
но Ренесанз е права за родителите и парите...в смисъл...на мене ще ми е доста унизително ако трябва отново да мина под крилото на родителите ми...това значи че съм дал задна и съм се провалил
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”