А аз мисля, че си измисляш терминиJoker написа:Определено не! Мисля, че бъркаш целенасочения системен бой със случайната и произволна тупалка...
Стил и естетика в мирния подлез на НДК.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Re: Стил и естетика в мирния подлез на НДК.
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Re: Стил и естетика в мирния подлез на НДК.
Само тук ги подкрепям. Казвал съм го - журналята ги мразя, адски нахални, арогантни и всичките лижат нечий задници, коментарите и материалите им са тенденциозни в удобната за тях посока. За мен те са утайката на обществото /не съм единствен, който мисли така, но мнението си го пазя само за себе си/.pora_e_priqtel написа:Гадно е, че тия лешперчета са фраснали репортера на БТВ
Друг е въпроса, че никой няма право на саморазправи с който и да било! А че журналята си правят за бой, не един път им са се случвали случки, е доказано. Нали така?
Сега да мина към другите главни герои в материалчето - децата.
Помня като бях в началните класове ни водиха по театри и подобни образователни мероприятия, викторинки, музеи, художествени галерии, наблюдения в парка...
Днешната младеж да се трогне от Маркиз Дьо Карабас, котараци с чизми, червени шапчици, седем козлета или натюрморт с пет круши, две сливи и едно гърне... трудна работа. Освен ако им се поднесе по подходящ начин, който да "раздразни" интересите им. Ако говорим конкретно за театър - от последния път, когато ходихме от даскалото, помня, че ако се внасяха домати и яйца в залата, то след края щеше да има лютеница и омлет на сцената. По телевизията като гледам нови постановки, след няколко минути превключвам канала. Не мога да попадна на качествени ли?
Спомен от худ. галерия да кажа ли? Отидохме на изложба на съвременни творци. В частта графика имаше голи тела. Целият интерес се привлече от един разкривен пенис, толкова грозен, че в тоалетните на даскалото стояха далеч по-красиви творби. Естествено "анализът" на картината се изчерпа с жаргони. Ега ти. Това ми било културно мероприятие.
И какво им остава на децата? Да отидат на места, където всичко ти е поднесено в удобна форма - красиво, лъскаво, изящно, кефиш се, чакаш с нетърпение следващия път, защото всичко е по правилото - "това е живота, бе, батееееее..."
Не видяхте ли, дрънкулките на едно момиче? Подготвила се е добре за купонааа. Води се шалче за ориенталски танци, цена 20 лв. - няколко гьобека да хвърлиш и вече го хвърляш. Трябва ново.
Разбира се, в материалчето попаднаха само гаменчета, един точен (който каза, че куките гледат само Личната карта като картина в художествена галерия и това е). На всички е ясно, че има доста свестни.
Еееех, да съм им класен на тия... Ще знам какво е било преди, по време и след дискотеката, понеделник нали ще дойдат трезви на даскало - "ела, че ми трябваш." Ама няма нужда и понеделник да идва.
В Амор, примерно - излизат лапетиите, хигиенизира се и вече се пуска за същинската работа. Точно докато трае почистването можеш да разбереш твоя контингент дали се е прибрал по домовете си и с чиста съвест да си влезеш за твоя купон. А даскалите какво правят в това време? Плетат плетки. Гледат я сериал, я биг брадър, разтикват комшолуци и седенки, а що става с учениците им - кучета ги яли. Родителите били виновни. Щото даскалите невинни. Затова
Обаче аз като привърженик на максимата, че след дъжд ползи от качулка няма, препоръчвам в "Часа на класа" да се проведе урок на тема - как да се забавляваме, как да ходим на дискотека и ред такива подобни заглавия, но с ясно според целите съдържание.
И да видим ще стават ли проблеми? Ама кой го прави? Всъщност кой вниква в интересите на децата? С редки изключения всеки ден в училищата се пеят като на литургия некви уроци, в часа на класа се броят отсъствия и нанасят оценки (щото класния зает през останалото време). А обществото иска културни и образовани млади хора.
Иска, ама получава дърво!
Учениците били виновни, дискотеките били виновни, лафкаджиите били виновни, че продават алкохол и цигари на непълнолетни...
Даааа беееее
Как така оневинихте - ох, да не изброявам костюмарчетата от МОН, знайни и незнайни пътеводни стожери от българското училище? За някои от които е смело да се каже стожер, а предвид формата им - купа сено. По-лошото е, че и в действителност много плява има, а стожери малко.
В училище учениците биват занимавани само с глупости, нищо не получават като знания за живота, къде ходят, къде не ходят, губят всякакъв интерес към училището. Нормално. Малко са хората, които чрез собствения си предмет или малкото време отделено за класа, успяват да вменят линия на поведение.
Ставали инциденти. Да, ще стават - следствие от великия капацитет на стачкуващите преди малко повече от година.
А сега отивам да чета за контролното утре по специалната методика (ах, как звучи), доцентката беше изненадана на една лекция, като й казах - "тези неща ги прилагам в шести клас" и й стана много интересно на кои теми точно, защото е била в екипа, който е разработил учебната програма по математика за 6-ти клас.