Work and Travel бригади

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

bodo
В началото бе словото

Work and Travel бригади

Мнение от bodo »

Хей, искам да питам някой чувал ли е за NGB Cosnulting?
Предлагат страхотни работни позиции в хотели и хотелски комплекси. Аз не съм ходил на тези бригади досега и искам тази година да отида, но много се чудех с коя фирма, тъй като не ми се иска да вяхна в някой Mac Donalds.
Това за хотелите ми допадна, но не мога да се реша тъй като не съм сигурен във фирмата. Момичетата в офиса ми изглеждат свястни, та дори страхотни, но все пак. Та питам ви някой да е ходил с тях???
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

1. пускай по една тема
2. пускай я в правилния раздел...освен ако работата в САЩ не ти е хоби...
(трябва да напиша едни правила на тоя форум)
А сега отговор по темата. От тукашните потребители май никой въобще не е ходил на лятна бригада, но изчакай, може да се появи някой. А относно дали ще вехнеш в някой МакДоналдс или в хотел - все едно , според мен...Но да не започвам тема за и против бригадите :lol: , че става офтопик.
bodo
В началото бе словото

Мнение от bodo »

Хей съжалявам че не съм олучил раздела. Колкото до бригадите аз също доскоро бях против, но си промених мението след като прочетох една дипломна работа на социоложка, която е направила излседване по въпроса. Както и да е.
Решил съм и ще ходя :D
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Успех тогава, но си провери много внимателно фирмата наистина... :wink:
bodo
В началото бе словото

Мнение от bodo »

OK мерси :D
shaho
Пишете, о, братя

Мнение от shaho »

Сега учете,после ще работите цял живот.Пишете на кирилица и се гордейте,че сте българи.
Аватар
PrincessSuperstar
Драскач

Един съвет :)

Мнение от PrincessSuperstar »

Моето мнение за фирмите, които организират бригади е, че трябва супер внимателно да ги проучиш, преди да избереш. Аз тази година също мисля да заминавам и доста съм се интересувала по въпроса. Съветвам те да се обърнеш към Integral или Fletcher Interexchange, това са фирми с доказана коректност и на които можеш да разчиташ. Ако проявиш интерес, пиши- мога да ти отговоря на някои въпроси. Имай предвид обаче, че кампаниите са в разгара си и е хубаво да побързаш с организациятяр ако си решил да заминаваш :D
Ето ти координати на споменатите фирми:
Integral: http://www.integraledu.com
Interexchange Fletcher Lynd: http://www.fletcherlynd.com
Good luck
penka_agova
В началото бе словото

Мнение от penka_agova »

Ходи, ходи, лошо няма, като се върнеш почва купонът - нова олимпийска дисциплина-спринт след преподавателите с книжка в ръка :(
Аватар
az
В началото бе словото

Мнение от az »

да,аз имам една позната,която тренира гонене на преподаватели от известно време...заради бригада
Jack
В началото бе словото

Мнение от Jack »

Здравейте,
наистина, много от тия фирми за Work And Travel програмите са от днес за утре. Все едно си им поредната бройка. Аз миналата година ходих с една фирма на "Раковска" 127- Vega Group. А бе, малки са, в смисъл, не са като другите, но за сметка на това отделят повече внимание на кандидатите си- обясняват ти и поне имат избор на работни предложения. Тая година пак ще ходя, май, говорих с тях и ми предложиха доста работни оферти.
Мисля, че телефона им беше 981-13-56. Миналата година имаха уеб, нещо като фирмата: vegagroup.info, мисля, че е активен.
Поздрави
Jack
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

не съм ходила но една приятелка миналото лято беше на бригада в сащ с колеги. бяха платили доста на фирмата за визи и да им осигурят работа и жилище... трябваше да работят в някакъв ресторант. обаче когато пристигнали там въобще не било така нито имали работата нито къде да отидат само някаква дето ги е посрещнала им е казала къде има мотел. били няколко дни в мотела и сами започнали да си търсят работа и къде да живеят. не че не са намерили, но все пак изненадата не е много приятна. така че внимавайте с тези фирми. :idea:
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

лесно ли е да се оправиш с изтеглянето на изпити? аз също смятам да заминавам и това най мн ме притеснява..
Аватар
got
Легендарен флуудър

Мнение от got »

Абе чувам, че е голям проблем...особено за ЮФ знам.Някои колеги искаха, пък си имаха маса бюрократични проблеми...
Аватар
Ulr1ka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ulr1ka »

Аз съм от ГГФ-то...и трябва да обикалям всеки преподавател поотделно ли? а тези преподаватели, които ще са ми нови втория семестър? мисля първо при инспекторката да питам..ех ех трудно май ще стане
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Ulr1ka написа:Аз съм от ГГФ-то...и трябва да обикалям всеки преподавател поотделно ли? а тези преподаватели, които ще са ми нови втория семестър? мисля първо при инспекторката да питам..ех ех трудно май ще стане
Зависи от кой курс си, и от куп други неща. Обикновено част от изпитите могат да се изтеглят, при нас миналия семестър това стана, но не за всичките. Говори се и с преподавателите, и най-вероятно с декана. Потърси и ФСС за съдействие - ако искаш, ще ти кажа кога и къде ще можеш да го направиш.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”