@ MidwinterSun & MERCES_LETIFER
Мииии да, наливни. Имат същия аромат като "оригиналните", а даже някои парфюми държат много по-дълго от "оригиналните". Веднага давам пример. Преди време имах Echo на Davidoff. Много приятно мирише, беше ми подарък - в кутийка, в целофанче, в много фешън шишенце. Е да, ама никак не държеше. Пръскам се сутринта преди да излезна от нас - 4 часа по-късно приятелката ми не го усещаше

Малко след този случай открих това магазинче и понеже продавачката ме засипа с миризми и имена на парфюми не знаех какво да избера. Запитах я за Echo на Davidoff, тя ми продаде и този наливен парфюм държеше от сутрин до вечер. Същото е положението с Азаро-то, а също и с Армани-тата, които съм ползвал. А за наливното Aqua di Gio си залагм главата, че държи повече от "оригиналните" си събратя. Доказателството звучи невероятно, но давдам гаранция, че е 100% така, както го описвам. На бала си бях с Армани-то. Вечерта преди бала си го взех и понеже много ме кефи как мирише се напръсках с него като се прибрах в нас. Малко по-късно вечерта естествено влязох да се изкъпя. Като излезнах от банята парфюмът още се усещаше, което много ме учуди, майка ми също го усети след като се бях изкъпал. Не се напръсках повторно. Вечерта легнах да спя, а на сутринта като се събудих парфюмът продължаваше да си мирише. Вярно не беше вече толкова силно осезаем, но майка ми и баща и двамата пак го усетиха.
Понеже всичките тези неща много ме заинтригуваха отидох в магазинчето и запитах продавачката как така това е възможно. Мацката беше много точна и ми обясни нещата как стоят. Получава се така, че често пъти наливните парфюми и парфюмите по поръчка са много по-държеливи от тези в магазините. А защо? Ами всичко идва от начина на приготвяне на парфюма. Наливните парфюми всъщност не са като наливното вино - вадят ти една бъчва пълна с готов парфюм наливат ти 20мл. примерно и след това дерзай. Тази мацка буквално приготвя парфюма пред теб. Парфюмът се състои основно от вода, малко спиртец, тоалетна водица (тази на Българска роза и Кьолнската вода са били най-хубавите) и най-важната част - стабилизатора. Стабилизаторът всъщност представлява много силна есенция на парфюма. Демек същината на парфюма. От него в цялата гореизброена смес се капват няколко капки, мисля, че ми каза не повече от 5-6. И всъщност цялата врътка с държеливостта зависела от това как ще реагира той с тоалетната вода, спирта и другите компоненти на парфюма. Като каза, че най-много ароматът се задържал когато за основа се използват тоалетна вода от българкса роза или оригинален ou de Cologne. Но пък излиза, че те са скъпички и затова често често се слагали някакви турски и прочее водици, които нямали същите свойства като тези двенките.
Мацката каза, че понякога е въпрос на шанс да улучиш в някоя от наливните парфюмерии хубава основа за парфюма. Но аз досега все от това магазинче съм си купувал и съм оставал много доволен. Пробвал съм три или четири парфюма от там и всичките са държали поне 12 часа, без силата на аромата им да намалее.
А и другият момент е, че с наливните парфюми получаваш същото качество на половин цена.
@ Letifer: Казваш, че арманито, което си взела е 30мл. - 60лв. На мен 50мл. ми излизат толкова пари

Но пак повтарям - шишенцата, в които наливат парфюмите са много невзрачни и не стават да ги подариш на някого. То затова и бутиковите парфюми са толкова скъпо - защото в 70% от случаите плащаш и за дизайна на бутилката и опаковката.