Какво искате да учите?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Какво искате да учите?
Право и смао право. Готвя се усилено, пък ще видим ...

- nox
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Курс: първи
*маха от храстите с усмивка до уши*
Аз съм от видовете в Червената книжка.
Искам славянска филология (оу, да, чувствам се толкова непопулярен изведнъж) и мисля да кандидатствам с английски, а пък каквото-такова (:
/Имам и торбичка резервни варианти де, ама все пак/
Искам славянска филология (оу, да, чувствам се толкова непопулярен изведнъж) и мисля да кандидатствам с английски, а пък каквото-такова (:
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Нокс, не си чак в "Червената книжка", споко.
Едно време си мислех, че кандидат-книгоиздателите са там, пък ме опровергаха, да видим дали тазгодишните кандидат-студенти няма да опровергаят и теб. 
~ Кътчето ~
-
kaloyand
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Адрес в галерията на СУ: http://www.snimka.bg/?album;aid=154318
след като искаш да учиш славянска филология,знаеш ли какво предсвлява изпита по специално по руски език?nox написа:*маха от храстите с усмивка до уши*
Право,3 курс,13гр
- nox
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Да.
Знам. Най-малкото съм учил руски език (:
Но просто се чувствам по-силен и подготвен по английски език.
Дано не започне поредната битка на този-език-е-по-добър-от-другия, поради което.
Знам. Най-малкото съм учил руски език (:
Но просто се чувствам по-силен и подготвен по английски език.
Дано не започне поредната битка на този-език-е-по-добър-от-другия, поради което.
ослепях от много думи, оглушах от тъмнина
Това е много хубава специалност, дори е странно че не е толкова желанаnox написа:*маха от храстите с усмивка до уши*
-
Hoffenheim
- В началото бе словото
Айде най-сетне мина голяма част от тоя ДСД - писмения изпит.Направо се скапахме 5 часа в тая зала.Определено беше по-труден от миналата година,при положение,че миналогодишния го правихме в клас и имах 22 на лесето и 22 на хорферстеена.Третия текст на лезето беше гаден,а втория на хьорферщеена си беше мъчение.Все пак се кефя,че мина. 
Hoffenheim написа:Айде най-сетне мина голяма част от тоя ДСД - писмения изпит.Направо се скапахме 5 часа в тая зала.Определено беше по-труден от миналата година,при положение,че миналогодишния го правихме в клас и имах 22 на лесето и 22 на хорферстеена.Третия текст на лезето беше гаден,а втория на хьорферщеена си беше мъчение.Все пак се кефя,че мина.
При нас на слушането имаше проблем и с басовете и от целия първи текст общо взето на тото карахме. Ноо- германката не би признала, че грешката е нейна де.
И по-гаден беше от миналогодишния определено. И SK-то ме плаши много с оценяването.
Остава устния, мен от него повече ме е страх.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
За съжаление критериите за оценяване на SK не са много ясни или поне не бяха миналата година. А когато излязат резултатите, няма да можете да разберете защо сте получили еди-колко си точки и какво сте объркали. Ние много искахме да си видим работите, но при DSD няма прозрачност. Не мисля, че това е правилно, при все че работите се пращат чак в Кьолн - след всеки нормален изпит човек има право на идентификация на работата.
Устният ще мине много по-леко. Съветвам ви да се постараете, защото за хора с много висок или пълен брой точки на него има, меко казано, наградки.
Устният ще мине много по-леко. Съветвам ви да се постараете, защото за хора с много висок или пълен брой точки на него има, меко казано, наградки.
Нали знаеш, че така не е редно да говориш? Любопитството ще ни убие ... (:Solveig написа:Съветвам ви да се постараете, защото за хора с много висок или пълен брой точки на него има, меко казано, наградки.
Иначе аз досега тичах да вадя плакати, тази интерактивност страшно нещо била :Д
П.П. дълбоки извинения, че всъщност обърнахме темата на ..ъъ.. тема за немски дипломи.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- Shawty
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
Най-напред бях насочена само към правото.
Сега.. каквото стане, важното е да се учи БЕЛ и/или История.
Най-много ми харесват политологията, журналистиката, психологията и МО.
Сега.. каквото стане, важното е да се учи БЕЛ и/или История.
Най-много ми харесват политологията, журналистиката, психологията и МО.
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
-
Ardjet
- В началото бе словото
А някой китаистика няма ли да иска?? Привиквам ви към сектата
Иначе за немските дипломи егати бонуса - от устния с най-висок брой точки отидоха на интервю за пълна стипендия в Германия (демек яко злоба,много прецакани хора и връзки до ушите).Не беше много здравословно мене,ако питате...А за неориентираните - не се притеснявайте само желание и упоритост да има.И аз се колебаех и смятах да кандидатсвам с 4 предмета.Учех по1 месец преди всеки изпит и ме приеха във всички специалности,които писах (без заветната японистика разбира се),но наистина ще е добре да имате някаква ориентация,защото наистина може да изиграе лош номер (никакво време за учене и недостатъчната подготовка да ви прецака).Късмет!!
И аз се изкушавам от източноазиатските специалности, но не мога да си избера коя точно (всеки ден искам нещо различноArdjet написа:А някой китаистика няма ли да иска?? Привиквам ви към сектата![]()
-
Ardjet
- В началото бе словото
Ами обмисли го наистина мноого добре,защото има огромно значение коя от тях би писала.Много хора писаха тези специалности заради "високия бал" и сега имаме 3ма отказали се,а дори не е свършил първият семестър! Всеки от тези езици е много специфичен и труден,няма кого да лъжем,но моят съвет е да избереш този,който ще ти свърши най-добра работа и ще има приложение.Нооо наистина си заслужава да се учи в тези специалности,хората са страхотни!(и леко луди
)
Благодаря за окуражителните думи, аз много се колебая между китайски и корейски, но ми се струва че вторият е доста по-лесенArdjet написа:Ами обмисли го наистина мноого добре,защото има огромно значение коя от тях би писала.Много хора писаха тези специалности заради "високия бал" и сега имаме 3ма отказали се,а дори не е свършил първият семестър! Всеки от тези езици е много специфичен и труден,няма кого да лъжем,но моят съвет е да избереш този,който ще ти свърши най-добра работа и ще има приложение.Нооо наистина си заслужава да се учи в тези специалности,хората са страхотни!(и леко луди)