Пететажна джамия в Малинова Долина

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Пететажна джамия в Малинова Долина

Мнение от Smoking Mirror »

Чудех се как точно се превежда Lega Nord на български :lol:

а, поре, при мене поне, пише че папата по принцип намира въпросиня мораториум за добро решение, ако целта му е само временно да се регламентират нещата докато се реши какво точно да се прави, но е против него ако това е просто начин за ограничаване на свободата на изповядване на религия. Смятам, че в голяма степен повечето противници на строежа на джамията в малинова долина заемат неговото становище ;) Поне аз за себе си мога да кажа, че тук с папата имаме сходни мнения :lol:

п.п. абе картинката със статията от предната страница отваря ли се? Интернета ли ми е скапан или богът на авторските права е решил да ме навести?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Определено и аз като папата :mrgreen: , искам временен мораториум за стротелство на всякакви нехристиянски храмове с прилежащите им центрове! За има-няма 200 години... :wink:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Smoking Mirror написа: п.п. абе картинката със статията от предната страница отваря ли се? Интернета ли ми е скапан или богът на авторските права е решил да ме навести?
Цъ, не се оптваря :?
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Всъщност една част от въпросната статия ме наведе на друга мисъл:
С забраната на строителството на джамии, центрове и т.н. свързани с една религия неща, самата религия няма да изчезне - предполагам, че на повечето от вас това е ясно.
В каква посока би поела дадената религия тогава, особенно ислямската? :mrgreen:

Джамиите освен всичко друго, което искате да бъдат, са и механизъм за контрол - не че спират радикалните движения, но пречат на масите идеите им да достигат до тях, или поне предварително ... предупреждаване.
Друго - всички публикации на мюфтийството и официалната му дейност е следена - то не може да си позволи дори намека за каквото и да е напрежение, камо ли радикализъм. За пример - ако някой е от София, вижте щанда на мюфтийството в НДК, на Панаира на книгата :)
medicate, medicate
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

phoebe написа:Джамиите освен всичко друго, което искате да бъдат, са и механизъм за контрол - не че спират радикалните движения, но пречат на масите идеите им да достигат до тях, или поне предварително ... предупреждаване.
:shock: Британският случай не показва ли точно обратното? :roll:
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Кой британски случай?
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

И защо ни сравняваш с Британия?
Тук има мюсюлмани от край време, а и отношенията българи/мюсюлмани са доста по-дълбоки от тези на англичани(ако има такива)/мюсюлмани.
Примерът ти е некоректен.
medicate, medicate
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

pora_e_priqtel написа:Кой британски случай?
Онзи, с голямата джамия в Лондон, откъдето са тръгнали атентаторите...
Не мисля, че сравнението е некоректно. Англичаните се разправят с мюсюлмани от векове...
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Едно е да се разправяш, друго е да живееш.
При едно подобно нещо тук, дори намекване да е само, дали всичко ще свърши с статия в вестника или малък протест?
При една новина от рода, че примерно "Ислямисти правят план в Баня баши джамия да взривят НДК", дали няма да има малко по-широк отзвук всичко, именно тук :)?
Българинът, каквото и добиче да е, ако е нещо масово и наболяло, се вдига. И не му пука. Справка - такситата, СКГТ, Кремиковци и т.н.
А ислямът се е вкоренил като синоним на "зло" в съзнанието на повечето българи.
medicate, medicate
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Ъм... от джамия ли са тръгнали? :?
Странно, защото ако аз бях ислямски фундаменталист проповедник в западна държава, нямаше да рискувам да призовавам да се избиват неверници точно в джамията, че да я затворят след това. Освен това голяма част от богомолците вероятно няма да се съгласят с моите радикални възгледи и биха могли да попречат на целите ми. По-скоро бих потърсил хора, които са податливи на такавая мозъчна обработка и бих ги обработил на някое местенце, което не сле следи толкова изкъсо, колкото джамиите.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Да, дори имаше филм за случая. Проповедите вътре са създали атмосферата, а в училището към джамията е ставала организацията за атентатите. След тях силите за сигурност са я обсадили и след няколко дена са я щурмували и арестували някакъв виден имам ли, друго ли от Египет...
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

.
Последно промяна от Batbayan на 05 Дек 2008, 21:00, променено общо 1 път.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

И едно хубаво споменче по случай Шипка :
http://www.youtube.com/watch?v=C_A7Hu0uKNw
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Уфф!
Първо София далеч не е за християнството това, което Мека и Медина са за исляма.
Освен това как точно сме щели да избием 40 милиона души за половин час? Айде, няма да те питам защо, но поне как? :lol: С огромния си ядрен арсенал ли? :P
През Балканската война турчолята са си имали пушкала, не ги жали. Щото ако твърдиш, че са нямали, тогава омаловажаваш нашите победи ;) . Доколкото си спомням са били въоръжени предимно с карабини "Маузер", а нашата армия - с "Манлихер" и "Круп".
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Batbayan написа:Няма проблем да се правят мюсюлмански религиозни центрве в Бг - стиа в Мека и Медина да изградят наши такива. :!:
:scratch:
За кого точно да се изградят и кой ще дава парите за храмове, които ще стоят празни и чиято единствена функция ще бъде да правят сянка на някой арабин? Или викаш това няма значение, важно е само щом те ще имат тук, ние да построим там ПЪК?

Опитах се да намеря информация за броя на православните храмове в България и колко такива са били построени през последните 20-тина години, но не можах. Ако някой издири, ще съм му благодарен. За сметка на това едно заглавие ми припомни думите на Ванга, че вдигнат ли се 4 държавни църкви, България ке се оправи. Ке се оправи, ама някой друг път... Тук хората не си гледат своята работа, че да им е хубаво и да им е добре и другите са им виновни, когато направят нещо.
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Публикувай отговор

Обратно към “България”