КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Bubulinka
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Re: КСК 2009 - История

Мнение от Bubulinka »

Хехехехеххеехех :) :) :) :)

Определено имаш добър хумор. Аз също като малка си представях работните места като топъл хляб, който се раздава и в един прекрасен ден свършва и край - няма повече :cheers:
Аз съм твърдо убедена, че бъдещите адвокати са обречени на глад и студ, да не се и надяват, че ще има работни места - вече НЯМА... Тук-таме някое местенце малкичко, ама не е кой знае какво. :compress:
Я ходете деца, да учите тюркология например, там има още около 10-15 броя работни места, ама и те вече ще се заемат. Не занимавайте тук със безсмислени неща - право, глупости!

А сега сериозно - поставяйте си цели, учете, старайте се, искайте, проявявайте се като личности и станете адвокати, пък токаз да кажат, че няма "места". То животът да не е театър, че да са свършили. Ако на първия ред няма, има втори и трети - важното е да си в играта и да ти харесва.
Адвокати е имало, има и ще има - най-малкото, защото държата без адвокати и лекари нЕма ниГде. :D
Човек е това, в което вярва!
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Приемат се определен брой хора всяка година така,че няма как да свършат работните места,колкото и да са желаещите.
Татяна
В началото бе словото

Мнение от Татяна »

Zeek написа:Аз имам един въпрос относно конспекта по история.Има ли периоди,които не се включват,например наследниците на Иван Асен Константин Тих,Смилец и т.н.Някой би ли внесъл яснота за тези периоди. :roll:
До колкото съм запозната, тази тема не се включва за Софийски и за УНСС също :wink: Има и други, но за най-сигурно попитай учителя си по история, ако имаш такъв, ако пък не :arrow: справочника :flower:
kaloyand
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от kaloyand »

Татяна написа:
Zeek написа:Аз имам един въпрос относно конспекта по история.Има ли периоди,които не се включват,например наследниците на Иван Асен Константин Тих,Смилец и т.н.Някой би ли внесъл яснота за тези периоди. :roll:
До колкото съм запозната, тази тема не се включва за Софийски и за УНСС също :wink: Има и други, но за най-сигурно попитай учителя си по история, ако имаш такъв, ако пък не :arrow: справочника :flower:
за СУ 100% не е включена тази тема, за УНСС може и да се падне някой въпрос от този период,но аз лично не вярвам
Право,3 курс,13гр
Аватар
beautiful_disaster
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от beautiful_disaster »

kaloyand написа:
Татяна написа:
за СУ 100% не е включена тази тема, за УНСС може и да се падне някой въпрос от този период,но аз лично не вярвам
е няма го този период.След Иван Асен следва църква и култура XV-XVII в. Само мисля че имаше някъде накратко за този период в темите
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Аватар
Silmarien
От дъжд на вятър
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа

Мнение от Silmarien »

Всъщност след Иван-Асен е Антиосманска съпротива 15-17 в., Църква и култура е после :wink: а за наследниците на Иван-Асен ІІ, Ивайло и т.н. изобщо няма нужда да споменавате.
...sweet dream or a beautiful nightmare - either way I don't wanna wake up from you...
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Аз точно приключих църква и култура(15-17век).Цялата тема е общи приказки.От една страна е лесна,но от друга можеш да се вкараш в доста повторения...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Как общи приказки? Тая беше една от най-фактологичните.
Аватар
beautiful_disaster
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от beautiful_disaster »

Silmarien написа:Всъщност след Иван-Асен е Антиосманска съпротива 15-17 в., Църква и култура е после :wink: а за наследниците на Иван-Асен ІІ, Ивайло и т.н. изобщо няма нужда да споменавате.
е моите са малко не така ама то чак такова значение :) важното е темите да знам
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

Не виждам какво толкова като фактология има.Говори се за църквите,манастирите,книжнина,училищата и архиктетура.Дават се малко точни дати,а и в сравнение с Антиосманска съпротива си е направо лесна :)
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

ivoto_la написа:Не виждам какво толкова като фактология има.Говори се за църквите,манастирите,книжнина,училищата и архиктетура.Дават се малко точни дати,а и в сравнение с Антиосманска съпротива си е направо лесна :)
Ти пък. Антиосманската съптотива на мен м и беше една от най-лесните, докато на Църква и култура е тооолкова дълга, с толкова много дати, събития, имена, градове. Всеки си знае за себе си де. Мен тая ми беше много противна.
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

В УНСС какво представлява изпита, тея хора имат най-смотания сайт на света!
Има много начини човек да бъде прав.
kaloyand
От дъжд на вятър

Мнение от kaloyand »

tedito_ck написа:В УНСС какво представлява изпита, тея хора имат най-смотания сайт на света!
тест(ЕПИ),състоящ се от 3 части:1-20 въпроса БЕЛ
2-20 въпроса математика
3-40 въпроса по избрания от теб предмет(история,литература,география...)
Право,3 курс,13гр
Аватар
tedito_ck
От дъжд на вятър

Мнение от tedito_ck »

Оле математиката ме изключва автоматично от кандидатите! Мерси много kaloyand
Има много начини човек да бъде прав.
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика

Мнение от iliyana_blg »

Ако кандидатстваш право в УНСС не минаваш през втори модул математика ;)

И аз уж искам право да уча, но просто не се виждам с тези теми по история...още нищо не съм научила :(
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”