Форум-роман

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Форум-роман

Мнение от MidwinterSun »

Е, да, ама има хора, които ще се появят чак към 7, 8...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Скайпът ми е Eli_Bakalova, намери ме, ще се разберем.

И не е фатално, спокойно. Просто мен персонално си ме е яд, когато изскачат подобни простотии - че не е малко, ..... му.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

И аз влизам в списъка на закъсняващите. Понеже в седем ме ангажираха да се правя на псевдоцивилизован грък, ще дойда към 8:30 някъде. гоги, само твоя номер имам, та очаквай да те изтормозя към тоя час да те питам къде сте :)
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Утре ще е егати срещата...
Някой изобщо ще дойде ли в 18:30? :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Аз естествено :wink:
А ти си сядай на дупето и почвай да зубриш за контролното чесамо аз имам право да не си ги взимам :twisted:

Утре ти се забранява да идваш само за половин час :mrgreen: особенно след като ти си иницияторката :bounce: :bounce: :bounce:
My will be done!!!
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

може ли някой да ме застреля? отивам да питам дали португалката има хубав нож, че да си прережа вените.

вие нормални ли сте? имате ли акъл у главите си? поне малко? и знаете ли въобще какво е това нещо роман? не е ли по-добре първо да почнете с, да кажем.... сборник с разкази :roll: или един разказ. или приказка? да не говорим, че отборът дето сте се събрали ми е чудно как ще си изберете обща тема... ииии... каква част от вас имат представа какво точно означава "развитие на герой"? и образ на герой? И колко от вас могат да го правят? колко са запознати с различните похвати за влияние върху читателя чрез, да кажем, лицето на повествание. и колко от вас знаят какво е това инфодъмп и как могат да го избягват? не искам да обидя никого, ама... малко така... ентусиазмът ви ми идва в повечко. само с ентусиазъм не се постигат много работи. нали знаете - едно е да искате, друго е да можете, трето и четвърто е да го направите ;) познайте вие на коя точка се дъните...

както и да е. няма да ви се смея като се провалите, щото няма дами е смешно и няма защо да злорадствам. просто изразявам огромния си скептицизъм около тоя проект :| щото едно е да си спамим радостни и щастливи по форума, друго е да правим нещо толкова амбициозно и сериозно. и, ели, не мога да се съглася с теб, че умението е само бонус. умението е есенциално тук. да не говорим, че дори всички да бяхте мегаумели толкова много хора не могат да пишат роман. просто не мога да си представя каква мешаница от стилове ще се образува.

както и да е. вече го казах това веднъж всъщност. обещавам повече да не се опитвам, макар и неволно, да ви скапвам морала (далеч съм от мисълта, че толкова лесно ви се скапва морала всъщност) и ще ви следя проекта с интерес ако ми разрешите :mrgreen:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Смоуки (ей, ако имаш и най-бегла идея колко се радвам на възможността да ти викам така!),
Подозирам, че си се усмихвал на реакциите, които би предизвикало подобно деморализиращо мнение у мераклиите да пишат, но аз да си кажа, все пак.

Ние претенции нямаме никакви - няма и да имаме. Пределно ясно е, че е твърде вероятно да НЕ се получи чудо на литературата, шедьовър някакъв и прочие. Но! Ще бъде забавно, ще бъде интересно да видим в какви посоки биха избили извратените ни мозъци - поотделно и заедно. Приеми като важен не крайния резултат (който изначално е обречен да бъде МНОГО съмнителен като качество), а процеса на случване на нещата.

И не, няма да е роман. Естествено, че няма да бъде - най-малкото, защото подозирам, че ентусиазмът ще секне след една или две врътки, а дотогава ще имаме, по груби сметки, не повече от около 40 страници текст (впрочем, залагам, че няма да надхвърлим 25). Пък и, не че се съмнявам в таланта на хората тук, но, все пак, сесия иде.

Колкото до общата тема - ти май наистина не разбираш каква е идеята на това всичкото! Уговорили сме се само за време на действието, лице и глаголно време, а останалото е точно онова, което ти казах, че виждам като важно. Кой накъде ще тръгне, кой как ще "захапе" идеята на предишния, кой ще поведе действието (и как), кой ще го тласка напред и кой ще е по-описателен (леле, как си знам аз къде попадам...) - и изобщо, как ще се случат нещата (а не толкова какви неща ще се случат).

Не ни бери грижата, както се казва - няма да ни изпитват върху това. Ако се провалим, ще сме се провалили. Ако не - чудесно. Но вярвам, че и в двата случая сме на далавера - не ни мисли. :D
В края на ноември
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Smoking Mirror написа:каква част от вас имат представа какво точно означава "развитие на герой"? и образ на герой? И колко от вас могат да го правят?
Георг, аз знам и мога, щото си ме научил! :wink: И имам съответната документация :lol:
Прикачени файлове
бланка за създаване и развитие на герой.jpg
(81.15 KiB) Свалено 269 пъти
Изображение
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

:mrgreen: Me too, I'm leveling my paladin up :mrgreen:
My will be done!!!
Аватар
Longbow
Паисий
Курс: втори

Мнение от Longbow »

Освен че се радвах с и на хубави хора, единственото, което разбрах, беше че ще пишем за следното:

(Някой успя ли да го изслуша цялото? :lol: :lol: :lol: :lol: )
<BTW, да знаете, че аз си послушвам The Exploited отвреме-навреме, така че не ми се чудете :headbang: >
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Вече човек трябва да чете всички теми в форума, че да знае дали правите срещи :albino:
medicate, medicate
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Longbow написа: (Някой успя ли да го изслуша цялото? :lol: :lol: :lol: :lol: )
Аз. Че даже и ми хареса :geek:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Longbow
Паисий

Мнение от Longbow »

MidwinterSun написа:
Longbow написа: (Някой успя ли да го изслуша цялото? :lol: :lol: :lol: :lol: )
Аз. Че даже и ми хареса :geek:
Брех! Да се не надява човек... Надявам се поне да не си „увредена“ колкото мен, че „романът“ ще вземе да излезе („)интересен(“)... :cyclopsani:
Изображение
Аватар
Clandestine
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

Boromir написа:
Smoking Mirror написа:каква част от вас имат представа какво точно означава "развитие на герой"? и образ на герой? И колко от вас могат да го правят?
Георг, аз знам и мога, щото си ме научил! :wink: И имам съответната документация :lol:

Това не е sheet от актуалния edition :}
Съжалявам за offtopic-a
Come, my raven, it could be a lark.
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

някои може и да предпочитаме да играем с бардове... :evil:
My will be done!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”