Нежелана бременност!!!

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Re: Нежелана бременност!!!

Мнение от Търговецът на кристал »

Ееееми... някои се справят по-добре, други - по-зле... Аз пък вярвам, че при добро желание нещата се случват както си му е редът. Дет' се вика - да са живи и здрави и да станат достойни хора. И трите зависят твърде много от родителите, за да си позволим пораженческо мислене още на тоя етап.

Като му дойде времето, ще си искаме съвети и ще се оплакваме един на друг, когато сме на път да изпушим лошо и да ошамарим наследника. Ама те Везните са меки родители, уффффф... Тежка ще е нашата.
...
Търся един цитат, момент...

ЕДИТ:
1) Везните се стремят към сътрудничество и хармонични отношения с децата си. На тяхната помощ и съвет винаги може да се разчита. Те умеят да ги възпитават тактично и ненатрапчиво по метода на убеждението и в резултат на това се радват на непоклатим авторитет. (не се казва обаче какво се случва, когато малките откажат да бъдат убедени с добро :scratch: )
И друго, което обаче е дълго, за да го копирам, а и няма да интересува много хора - предпоследният абзац от това. Астроложката, която ме накара да кажа: "Яяяяя..." и да се зачета в книгата й. А това е за мъжа-Везни. Отново предпоследният абзац.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 27 Ное 2008, 21:14, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Аз като се смятам за сносен резултат, съм си намислил да прилагам каквото си спомням от моето детство, поне в първите шест-седем години. Пък да видим доколко ще успея сега, с тия интернети, кабелни телевизии, макдоналдси, кина, театри и тая щуротия колелото... :P

И се изнасям от форума, че тотално съм бръмнал...
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Smoking Mirror написа:
Methuselah написа:Хах, един ден децата ви ще разберат потребителското ви име във форума и ще ви четат простотиите (нямам предвид тази тема - по принцип) :mrgreen:
Колко яко...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: (нито едно от тея не съм го пействал - всичко е ръчно добавяно)
Как 196 емотиконки бе? :mrgreen:
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Crematory написа:Колко мислите, че струва едно бебе?
Ако минете без всички съвременни глупости (ако бебето е здраво, разбира се), може да ви излезе сравнително без пари. :wink: Имам предвид без памперси, без адапте, без незнамсикакви люлки и колички, бебефони, кошарки и прочие..
Извинявай, Крематори, отдавна не съм писал и съжалявам, че ще се изкажа толкова остро, но това е най-голямата глупост, която съм чувал от теб!

Да отглеждаш бебе струва ужасно, ама УЖАСНО много пари. Грубо, един пакет памперси струва 25 кинта, едно пюренце 3 лв, едно сокче от 750 мл. - 4 лв. Майките взимат 90% от заплатата си само до деветия месец (и то взимат 90% само ако се осигуряват на РЕАЛНАТА си заплата!), а след това получават само 1 мин работна заплата (240лв). Така че майките трябва да избират дали да се върнат на работа и да изкарват пари, или да си гледат бебето, без да изкарват никакви пари.

А всички неща, които си изброила, ми се струва, че в днешно време не са лукс. Интересно ми е, като станеш майка, дали ще се откажеш от памперси и ще переш пелени нон-стоп, докато бебето врещи в другата стая...

Или пък ще разхождаш бебето из парка на ръце вместо в количка?
Или когато бебето ти види как другите деца си играят с лъскави играчки и почне да посяга с малките си ръчички към тях, няма ли да му купиш?
А да не говорим за дрехите и обувките...

Просто имам нагледен пример пред очите си, затова говоря толкова разпалено.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Да, бебето ми няма да има памперси. Има ЕБХ, смятам по тази система да се гледаме. Бебефон в момента прави мъжът ми, сам го сглобява, макар че не ми е ясно за какво ще ни е, защото смятам да нося бебето в слинг - ще бъде постоянно до мен, а ръцете ми ще са свободни да правя каквото искам. Не се притеснявай, отдавна съм го намислила. Имам и вече изградена философия относно лъскавите играчки...Ти имаш пример, аз съм изчела тонове литература, защото искам дете от точно 10 години. И съм си съставила мнение.
АБе няма какво да ми се извиняваш, всеки си решава как да си гледа децата. Така съм решила аз. Имам подкрепата на важния за мен човек за начина на отглеждане на детето, което за мен е по-важно от чието и да е друго мнение :)
П.С. Аз също имам пример на отглеждане на дете в момента пред мен, който не искам да следвам.
П.П.С Пелените за многократна употреба са изключително лесни за ползване, имаме и пералня. Как реши, че ще търкам на мивката, докато бебето реве, не ми стана ясно :roll: Макар че се надявам и без тях да се разминем, с цената на някой и друг безсънен месец.
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

До една определена възраст може да се мине и без определени разходи (въпреки че се съмнявам), ама като проходи това дете босо ли ще ходи, детските обувки са ужасно скъпи и не говоря за някакви маркови, а смятайте колко бързо му расте крачето.. същото е и с дрешките, а като тръгне на детска и училище да не говорим. Много е тежко за едно дете да се чувства зле, защото преносва дрехите на леля си примерно. И е още по-тежко за родителите му да го гледат, че страда за нещо, което не могат да му осигурят. Не дай си боже да му потрябват шини или очила... И това не са глезотии, а един нормален стандарт, който трябва да му се осигури.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Дъждовна,
Права си. Но така, искайки най-доброто за бъдещото си дете, може никога да не се почувстваш готова да му го дадеш. Това извинение (окей, тези аргументи), съм го/ги чувала от жени, които просто не искат да имат деца, но се страхуват/срамуват/притесняват да го признаят, за да не ги помислят за чудовища (щото, нали, майчински инстинкт, ала-бала, трябва да го има, иначе говорим за отклонения).

Не е толкова безумно "скъпо" (само на мен ли ми е гадно, когато го пиша това?) да отгледаш едно дете - поне не би трябвало да бъде за хора, които ходят на "шопинг" в лъскави МОЛове и които се оплакват от прошляците в Студентски град, излезли с 5 лв. в джоба (Раче, нищо лично, просто за тоя пример се сетих). Ако те могат да осигурят достатъчно висок стандарт за себе си, е престъпление да твърдят, че не могат да осигурят нормално съществуване и за детето си. Пък като гледам колко народ се мота из търговските центрове и какви са колите по улиците, не ми се струва да сме много бедни... :scratch: Или поне не и онази част от цялото българско човечество, които имаме покрив над главата си, възможността да учим "вишо" и постоянен достъп до Интернет.

Май ми е време да си лягам. Да.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Съгласна съм с теб, важното е да не се прескача от едната крайност в другата.. Накрая родителите винаги жертват нещо, заради децата, въпроса е да имаш какво да жертваш. И за това споменах, че може да не е най-доброто, но поне детето да не се чувства ощетено, може играчките му да не са лъскави, но такива са нужни, за да може детето да изгради приятелства- един ден ще поиска колело, за да кара с другите, друг ден нещо друго... но дали ако извадиш старото Балканче, то ще има достатъчно самочувствие да отиде да кара с другите деца? Децата са с различен характер, независимо как са възпитавани, някои се комплексират, други не, но аз не мога да се надявам, че моето дете ще е непукист. И ако нещо обърка родителя, няма връщане назад, комплексите понякога се провокират от най-малките неща. Затова мисля, че държавата трябва да отпуска повече пари на месец от 20 лв за дете, ама това е друга тема.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Вижте, разбирам ви :)
Аз самата и досега нося дрехи от леля си и въобще не ми пука. Даже, о, ужас, имам дрехи, купени от втора употреба :mrgreen: Сама съм си шила неща от дънки, които са били вече скъсани - от здравия плат.
Ама така съм възпитавана - наред с новите дрехи, съм доносвала стари от братовчеди и братовчедки - не ми е било сърдечна драма, честно. Очилата и шините са съвсем друга бира, там иде реч за здраве. Аз се опитвам да ви обясня подхода на много родители тип - купи, ползвай, изхвърли . Това поведение е голям проблем, според мен, на съвременното общество.
Иначе, финансово сме добре, да не ни е уроки, майчинските, които ще взимам, ще са близо 1000 лева.

Това просто е нагласа на мислене. Не очаквам някой да ме разбере. Не ми се случва често :)
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

напоследък забелязвам,че хората с повече пари,които имат повече от достатъчни доходи гледат по 2-3 деца и това е хубаво. защото тези хора могат да си позволят да се грижат и за 6 деца.а не някои бездомни циганки да раждат по 8 и после да ги изхвърлят (истински ужас).
не смятам,че е особено отговорно да отглеждаш дете,живеейки в общежитие или в една стая под наем.мисля,че е редно първо да осигуря някакъв нормален стандарт за себе си,за да мога да го осигуря и на детето си. може да родя на 30,но ще се постарая да направя необходимото. това важи и за мъжете,защото правенето на дете може да е лесно,но грижите за него не са.
може ние да не сме отглеждани с памперси,бебефони,100 000 играчки и обувки за 130лв,и не става дума за излишни неща,а за най-важното,а за майките обикновено всичко е "най-важното". бебето може да спи във вашето креватче,прибрано нейде на тавана и да се вози в обикновена количка,която не е италианска по последен писък в дизайна,но когато тръгне на училище тогава не знам как ще успявате да балансирате разходите и приходите.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Не мога да разбера защо всички сме такива материалисти :arrow: ние като цяло сме едно отвратително консуматорско общество.Не знам, лично аз смятам,че се претрупваме с разни ненужни глезотии и вещи. В този ред на мисли същото се отнася и за едно бебе, както си го възпиташ, така ще е, ако го разглезиш и му задоволяваш всички капризи, то ще иска непрекъснато да има всичко и ще се съревнонава естествено с другите деца. Мен лично са ме възпитали по втория начин, да не ми удоврлетворяват всички капризи на момента, а малко по-малко да получавам това, което искам и да ви кажа честно, чувствам се много добре така и смятам,че съм станала достатъчно отговорен, разумен и борбен човек :D Все пак, всеки сам решава как ще си гледа децата. Освен това според мен за едно дете е много по-важно да чувства вниманието и обичта на родителите си, отколкото родителите му да му купуват всичко и съответно да му липсва майчината обич и внимание :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

права си,обичта е преди всичко останало,аз също съм против глезотийте,става дума за условия и средства,не за излишни неща. плюс това моето дете ще го възпитавам като в казарма :twisted:

отклонихме се от "нежеланата бременност"
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

renesanz написа:права си,обичта е преди всичко останало,аз също съм против глезотийте,става дума за условия и средства,не за излишни неща. плюс това моето дете ще го възпитавам като в казарма :twisted:

отклонихме се от "нежеланата бременност"
Точно това искам да кажа и аз, мен също не са ме глезили и се радвам, че така са ме възпитавали. Обаче не всички хора са еднакви и децата са различни. Имам наблюдения върху различен тип деца и не всичко зависи от възпитанието, някои просто страдат като не могат да имат същата кукла като приятелчето си. Аз примерно не съм имала стая като малка, но искам детето ми да си има... това в случай, че го планирам.
Мен също не ми е пукало за дрехи и такива неща и до днес не ми пука особено, докато сестра ми държи на определен стил, а сме възпитавани от едни и същи родители все пак.
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
AnnaHristova
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от AnnaHristova »

Здравейте, в момента съм 4-ти месец бременна, случи се съвсем случайно, даже случайно не смятам че е подходяща дума. Приемах си противозачатъчни на Ясмин редовно, без да пропускам дни или да закъснявам с точния прием и воала - изненадата дойде. С приятелят ми бяхме доста учудени, но след няколко дни на размисли решихме да го задържим, тъй като не съм раждала и не е хубаво да се прави аборт. И така моята история продължава в реално време и днес, да речем ''прецакана'' от некачествена контрацепция.
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

ох, тая тема...

винаги съм си мислел, че ще съм няматолкова ужасен родител:)

причината за това е, че съм динамична натура. 100% ще ми се наложи да го оставя поне веднъж- два пъти за ден- два при майка ми това дете. не искам да му причинявам това.
(=
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”