Пететажна джамия в Малинова Долина

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Re: Пет етажна джамия в Малинова Долина

Мнение от phoebe »

Boromir написа:Като е на 57 държави, да си строи джамиите там, из тия държави. И колко от тях са християнски и православни? Сигурно николко.

Сомалия примерно има нужда от джамии. България - не. И не съм казвал, че чета "общежития" като "казарми". Талибаните и прочие ислямски фундаменталисти го четат така.
Пък и в тия "общежития" едва ли ще живеят дякони от Семинарията в Лозенец, нали?
Не мога да разбера, защо констатираш очевидното, в огранизация Ислямска конференция, какви държави биха членували? Все едно да кажеш, че в Джемини липсват скинари примерно :lol:
В целите на въпросния ислямски институт (такъв в София всъщност има) влиза обучение на духовни лица, необходими за всяка една религия. Един вид Богословски факултет, но примесен с думата ислям, става всякаш синоним на "тренировъчен център за терористи". Във въпросните общежития, ще живеят студенти - както във всички други общежития към учебни заведения.
medicate, medicate
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Това, че ислямът в момента възвръща старата си слава на кръвожадна и войнстваща религия не е заради мен, така че тезата за "тренировъчния център за терористи" не е съвсем безпочвена. И аз не посочвам очевидното, защото си нямам друга работа, а защото е нередно организация на ислямски страни да си строи джамиите и медресетата в духовния и административен център на християнска държава. Това е позорно. Колко православни черкви, училища и общежития има в Риад, Аман или Могадишо?
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Повече, отколкото джамиите в София ;)
Това е само резултата от един бърз гугъл за две секунди:
Цък Аман
Цък Рияд
Също да вметна, грешно е да се споменават страни с 99.9% ислямско население (България не е 99.9% християнска), както и страни, от типа Сомалия. Сам можеш да си отговориш на последното ;)

Но да не отместваме темата в тази посока...
medicate, medicate
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

И двете цъквания не ме опровергават, сори. Не видях ни семинарии, ни общежития.

А ти отново и отново си избираш една дума и почваш само нея да я чоплиш - в случая брой на черкви.

Ще го кажа така - за мен е без особено значение има ли изобщо и колко са черквите в Саудитска Арабия или където и да е из заетите от араби и изобщо мюсюлмани територии. Щото ако е за демагогия - из арабските зони има 2-3 православни патриаршии, ще кажеш ти. Не е моя грижа, ще кажа аз, моята грижа не са техни светейшества Антиохийският и Александрийският патриарси и паствата им, а българската Църква и вяра и опазването й от зловредното влияние на исляма.

За мен е от значение, че България все още не е територия под арабски и изобщо ислямски контрол и е недопустимо ислямски религиозни организации да си правят проповеднически центрове и да разпространяват чужда и враждебна на нашата вяра религия. Ето ти темата отново и изцяло в правия път.
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Ами и те по същия начин казват - има ли малцинство - има религиозни структури. И никой не мисли за другия, само обвинения от теб към тях и обратно. :scratch:
medicate, medicate
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Е?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Ми нищо - напрежението бавно но славно си расте, Турция си прокарва външните политически цели под маската на исляма, никой не го интересува и директно отхвърля всичко.
Въпрос на време е, някой да метне камък/бомбичка по джамията/те, след това е въпрос на време, някой поп да бъде пребит, нещата сами ще се развият лавинообразно и не в наша полза. Всъщност в ничия полза няма да се развият.
medicate, medicate
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Доколкото знам имотът, на който се предвижда да се построи джамията, е собственост на мюфтийството. Ако изграждането й не противоречи на законите и на обществения ред (а то не противоречи), никой не може да им каже копче. Виж, ако се докаже, че в комплекса се разпространяват радикални ислямистки послания, това вече е друго нещо.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Въобще не ми пука колко джамии има в София или където и да е в България. Малко е фрапиращо наистина като тръгнеш надолу към Разлог, Ягодина и прочее, но това е тема на друг разговор.
Докато хората, посещаващи този комплекс не представляват заплаха за родината, свободата и живота ми (в този ред на важност), са свободни да правят каквото си искат.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

pora_e_priqtel написа:Доколкото знам имотът, на който се предвижда да се построи джамията, е собственост на мюфтийството. Ако изграждането й не противоречи на законите и на обществения ред (а то не противоречи), никой не може да им каже копче. Виж, ако се докаже, че в комплекса се разпространяват радикални ислямистки послания, това вече е друго нещо.
Не съм много сигурен дали ако си купя парцел в Ню Йорк и си построя Джамия дали никой няма да ми каже копче.
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Аз лично съм снимал джамия в Ню Йорк.
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Аз не казвам, че няма
Аватар
Don Horhe
Легендарен флуудър
Специалност: Китаистика
Обратна връзка:

Мнение от Don Horhe »

И аз подписах петицията. Не харесвам исляма, не харесвам и араби (естествено, има малки изключения).
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър

Мнение от phoebe »

Methuselah написа:
pora_e_priqtel написа:Доколкото знам имотът, на който се предвижда да се построи джамията, е собственост на мюфтийството. Ако изграждането й не противоречи на законите и на обществения ред (а то не противоречи), никой не може да им каже копче. Виж, ако се докаже, че в комплекса се разпространяват радикални ислямистки послания, това вече е друго нещо.
Не съм много сигурен дали ако си купя парцел в Ню Йорк и си построя Джамия дали никой няма да ми каже копче.
Ами ако точно там си купиш парцел (легално), никой нищо няма да ти каже. Ще помрънкат, но само това. Примери много - Лондон, Париж и т.н.
medicate, medicate
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Аз бих подкрепил по-малък проект в Малинова долина. Първо ми е далече и второ ако церемониално срутят Баня-баши джамия в центъра... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “България”