Пететажна джамия в Малинова Долина
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Пететажна джамия в Малинова Долина
Здравейте.
Предполагам сте разбрали за предстоящият строеж на 27 дка (20) в "престижния" (или поне очертаващ се) софийски квартал Малинова долина на джамия, ислямски институт, общежития и други. Низшите слоеве на интернет обществото успяха и да реагират вече с тази петиция.
Интересно ми е, какво е вашето мнение по въпроса, вие бихте ли я подписали, смятате ли, че в София една джамия (и изобщо България) е достатъчна? Смятате ли това за провокация?
Предполагам сте разбрали за предстоящият строеж на 27 дка (20) в "престижния" (или поне очертаващ се) софийски квартал Малинова долина на джамия, ислямски институт, общежития и други. Низшите слоеве на интернет обществото успяха и да реагират вече с тази петиция.
Интересно ми е, какво е вашето мнение по въпроса, вие бихте ли я подписали, смятате ли, че в София една джамия (и изобщо България) е достатъчна? Смятате ли това за провокация?
medicate, medicate
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Re: Пет етажна джамия в Малинова Долина
И една им стига. Щото после ще искат трета и пета или там колкото са им в момента. Има църкви в кофти състояние по цяла България. Парите най-спокойно могат да идат в тях.
- phoebe
- Легендарен флуудър
Българското правителство не дава една стотинка за това, всичко е спонсорирано по линия на огранизацията Ислямска Конференция
Прочетох един интересен коментар - има ли значение, колко църкви ще се построят, като винаги стоят празни, а всяка джамия е претъпкана?
Прочетох един интересен коментар - има ли значение, колко църкви ще се построят, като винаги стоят празни, а всяка джамия е претъпкана?
medicate, medicate
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Хубаво, не са мои пари. Ама пак тая организация да си ходи отатък границата :Р Наш ред е пет века да ги тормозим, ама ха... Особено щом са им претъпкани джамиите.
И подписах петицията. Няколко пъти :Р
- phoebe
- Легендарен флуудър
Защо отказваш да правиш разлика между етнос и вяра?
Какво ще кажеш за българите мюсюлмани?
Какво ще кажеш за българите мюсюлмани?
medicate, medicate
-
kominternovec
- От дъжд на вятър
- Специалност: история
- Курс: втори
Аз съм категорично против! Една им стига. Освен това в София мюсюлманите са твърде малко, за да строят две джамии. Трябва да се спре строителството на джамии в страната. Вече са много!
Пореден срам. И дори е по-страшно, че някакви арабски фанатици наливат пари в тая работа. Ако беше квартал, пълен с мюсюлмани, които сами да събират пари и да настояват за джамия, би имало някакво оправдание. Но ей така просто да строят цял комплекс си е точно изхрачване върху лицето на една християнска и православна столица. Срам.
И едната джамия е много в София, камо ли "ислямски институт и общежития". Звучи почти като "казарми" това "общежития". За каква ли армия?

И едната джамия е много в София, камо ли "ислямски институт и общежития". Звучи почти като "казарми" това "общежития". За каква ли армия?

- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Не, не... Знам, че турчин и мюсюлманин е различно.
Не мразя исляма защото го имам за едно с турците. А не харесвам двете поотделно. Свързвам ги, защото мисля, че турците са ни нагазили точно заради исляма (то и ние сме си го просели, ако си спомням учебниците правилно), та и двете са ми причина за въпросното петвековно кофти положение, което пък за мен е причината сега да сме на тоя хал, че и ЕС да не може да ни оправи. Така че може да съм субективен, шовинист, може да ми го забранява конституцията, може да е дори расизъм, може какво ли не, но ще си го кажа. Не обичам турци, без значение от религията им. Не обичам мюсюлмани, без значение от етноса им.
Не че съм някакъв върл християнин, дори ми се иска още да почитахме Тангра, щеше да е по-интересно. Просто си казвам.
Не мразя исляма защото го имам за едно с турците. А не харесвам двете поотделно. Свързвам ги, защото мисля, че турците са ни нагазили точно заради исляма (то и ние сме си го просели, ако си спомням учебниците правилно), та и двете са ми причина за въпросното петвековно кофти положение, което пък за мен е причината сега да сме на тоя хал, че и ЕС да не може да ни оправи. Така че може да съм субективен, шовинист, може да ми го забранява конституцията, може да е дори расизъм, може какво ли не, но ще си го кажа. Не обичам турци, без значение от религията им. Не обичам мюсюлмани, без значение от етноса им.
Не че съм някакъв върл християнин, дори ми се иска още да почитахме Тангра, щеше да е по-интересно. Просто си казвам.
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Я дай линк към тая петиция, моля.Лорд Носферату написа:Хубаво, не са мои пари. Ама пак тая организация да си ходи отатък границата :Р Наш ред е пет века да ги тормозим, ама ха... Особено щом са им претъпкани джамиите.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
То и в първия пост я има, но поне на мойто лаптопче трудно се видя. Ето за по-лесно - http://www.bgpetition.com/anti-islamizatzia/index.html
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Подписах. С удоволствие преча на хората, които ме мразят, да се развиват, но засега съм твърде безсилен. Нищо де, един глас - кой ти го дава? 
- phoebe
- Легендарен флуудър
Boromir написа:Пореден срам. И дори е по-страшно, че някакви арабски фанатици наливат пари в тая работа. Ако беше квартал, пълен с мюсюлмани, които сами да събират пари и да настояват за джамия, би имало някакво оправдание. Но ей така просто да строят цял комплекс си е точно изхрачване върху лицето на една християнска и православна столица. Срам.
И едната джамия е много в София, камо ли "ислямски институт и общежития". Звучи почти като "казарми" това "общежития". За каква ли армия?![]()
Само да ти кажа, че организацията Ислямска конференция е огранизация на 57 държави, от които 21 арабски (ако сме склонни да наречем Джибути, Мавритания и Сомалия такива). Какво те кара да четеш общежития като казарми?
Би ли споделил, на каква основа определяш, че всички мюсюлмани те мразят?Methuselah написа:Подписах. С удоволствие преча на хората, които ме мразят, да се развиват, но засега съм твърде безсилен. Нищо де, един глас - кой ти го дава?
Заформя се интересен разговор, надявам се някой няма да се изсере в темата с расистски изказвания и всичко да отиде по дяволите. Какво винаги.
medicate, medicate
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Къде съм казал, че мисля, че всички мюсюлмани ме мразят?phoebe написа: Би ли споделил, на каква основа определяш, че всички мюсюлмани те мразят?
Мразят ме двама.
- phoebe
- Легендарен флуудър
Така го разбрах.
Би ли разказал, защо, какво, как ?
Интересно ми е
Би ли разказал, защо, какво, как ?
Интересно ми е
medicate, medicate
Като е на 57 държави, да си строи джамиите там, из тия държави. И колко от тях са християнски и православни? Сигурно николко.
Сомалия примерно има нужда от джамии. България - не. И не съм казвал, че чета "общежития" като "казарми". Талибаните и прочие ислямски фундаменталисти го четат така. На мен коннотатът на думата не ми харесва.
Сомалия примерно има нужда от джамии. България - не. И не съм казвал, че чета "общежития" като "казарми". Талибаните и прочие ислямски фундаменталисти го четат така. На мен коннотатът на думата не ми харесва.
Последно промяна от Boromir на 28 Ное 2008, 20:29, променено общо 1 път.