Зимната изпитна сесия е в периода 26.01. - 21.02. 2009 г.
До 19.12.2008 г. студентите трябва да съгласуват с преподавателите си и да направят предложения за дати и зали за изпитите по всички задължителни и избираеми дисциплини. Предложенията се попълват от студентите в заявка по образец, която се получава в стая 209А.
Това е съобщението, което е качено на сайта на ФМИ, във връзка с предстоящата изпитна сесия. И тъй като колегите ми поставиха за задача да им разяснявам всякакви неясноти относно учебния процес, бих искал да задам няколко въпроса относно сесията.
1) Какво представляват горе-долу тези заявки по образец и всеки ли от колегите трябва да попълни такава или е достатъчно само един от специалността (ние сме само една група)?
2) Доколкото знам, веднага след като свърши изпита си разбираш оценката. Съответно датите за писмения трябва да са преди тези за устния. Ощо взето как протичат изпитите (става въпрос за следните дисциплини - ЛА, АГ, ДИС)?
3) Какво става в случай, че минеш писмения, но те скъсат на устния. През септември се явяваш само на устен, нали?
Сигурно ще се сетя и за други въпроси, но засега толкова. Ще се радвам, ако по-големите студенти вземат отношение и помогнат на младите си колеги в първата им изпитна сесия. Предварително благодаря за указаната помощ.
Зимна изпитна сесия 26.01. - 21.02. 2009 г.
Модератори: Methuselah, thegirl
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Зимна изпитна сесия 26.01. - 21.02. 2009 г.
Цветелин Биков
Член на Академически съвет на СУ
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Re: Зимна изпитна сесия 26.01. - 21.02. 2009 г.
Отиваш в 209А, взимаш си едно листче с табличка за изпитите. Достатъчно е само едно листче за поток.shayne написа:Зимната изпитна сесия е в периода 26.01. - 21.02. 2009 г.
До 19.12.2008 г. студентите трябва да съгласуват с преподавателите си и да направят предложения за дати и зали за изпитите по всички задължителни и избираеми дисциплини. Предложенията се попълват от студентите в заявка по образец, която се получава в стая 209А.
Това е съобщението, което е качено на сайта на ФМИ, във връзка с предстоящата изпитна сесия. И тъй като колегите ми поставиха за задача да им разяснявам всякакви неясноти относно учебния процес, бих искал да задам няколко въпроса относно сесията.
1) Какво представляват горе-долу тези заявки по образец и всеки ли от колегите трябва да попълни такава или е достатъчно само един от специалността (ние сме само една група)?
2) Доколкото знам, веднага след като свърши изпита си разбираш оценката. Съответно датите за писмения трябва да са преди тези за устния. Ощо взето как протичат изпитите (става въпрос за следните дисциплини - ЛА, АГ, ДИС)?
3) Какво става в случай, че минеш писмения, но те скъсат на устния. През септември се явяваш само на устен, нали?
Сигурно ще се сетя и за други въпроси, но засега толкова. Ще се радвам, ако по-големите студенти вземат отношение и помогнат на младите си колеги в първата им изпитна сесия. Предварително благодаря за указаната помощ.
За всеки изпит се разбираш първо с преподавателя, след това с колеги кои дати са свободни. Попълваш листчето. Преподавателите трябва да ти се подпишат срещу попълнените дати за съответния изпит (изпити (писмен/устен)), които ще провеждат.
Всеки писмен изпит трябва да е преди устния (преподавателите ще ти кажат колко дни са им необходими за проверяване на писмения изпит, т.е. каква дупка трябва да има между писмен и устен) Ако си скъсан на писмен, не се явяваш на устен. Ако минеш писмен и те скъсат на устен, можеш да приемеш, че си скъсан и на писмен, т.е. явяваш се на всичко през септември.
Обикновено за устните изпити се слагат повече от 1 дата, например 2 или 3 поредни дни, защото целия поток не може да мине само за 1 ден. Във вашата специалност не знам колко човека сте, но това ще ви каже съответния преподавател.
На устен се падат 2 въпроса от конспекта, след това ги носиш при преподавателя, той ги чете, пита те нещо и т'ва е.
Някои преподаватели не дават възможност за избор при назначаването на дати, а директно казват: изпит имате на еди-коя си дата.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
- shayne
- Вазов
- Специалност: Политология, Математика
- Обратна връзка:
Много благодаря за изчерпателния отговор
!
По списък сме около 19 човека, но някои дори не сме ги виждали. Затова и аз се чудех дали няма да може да минем всички за един ден.Methuselah написа: Обикновено за устните изпити се слагат повече от 1 дата, например 2 или 3 поредни дни, защото целия поток не може да мине само за 1 ден. Във вашата специалност не знам колко човека сте, но това ще ви каже съответния преподавател.
Цветелин Биков
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Тогава почти със сигурност ще минете всички за 1 ден.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.