Екология и опазване на околната среда

Подфорум към Биологическия факултет
Merops
В началото бе словото

Re: Екология и опазване на околната среда

Мнение от Merops »

М/у редовните и задочниците има разлика. Лично аз не знам защо нашата специалност я има и в задочна форма. Тази професия си е призвание, или учиш сериозно, или просто искаш да си вземеш някаква диплома.
Наистина ако не се интересуваш от тази специалност (и не се ровиш сам да си намираш някаква информация) няма много за учене и учиш само през сесията. Не че аз съм учила през семестъра, но за нещата от които се интересувам постоянно си търся материали и чета. А най-голямото учене пада 3 и 4 курс.
В БФ се работи по много проекти във всички катедри. Интересувайте се повече и ако наистина ви е интересно се включвайте.
"Днес хората знаят цената на всичко, но не и стойността на каквото и да било."
"Природата винаги е права - грешките и заблужденията произлизат от хората!"
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Мнение от mirchetu »

Merops написа:Тази професия си е призвание...
Не, че отричам, но не гледайте толкова романтично на така наречената професия ;)
Merops написа:В БФ се работи по много проекти ....
И по точно...? На нас задочниците нищо не ни казват, а аз каквото съм се интересувала, съм се натъквала на някакви "проекти", заради които като чуя тази дума вече зле ми става. Постерчета, есенца.... не сме в прогимназията. Хубаво де, ще опазваме птиците, но призиви и плакатчета може да прави всеки хванат от гората. И нека има такива хора, ама за да учиш висше образование значи нещо друго има, което може да се направи по въпроса. Затова е хубаво да имаме познания от различните сфери, в които можем да прилагаме екологичното си образование и ок, ще се интересуваме, но много по-голям шанс имаш, когато някой те въведе в нещата. А не да търсиш нещо, което даже не знаеш какво е. Говоря само за нашата специалност. За другите доколкото знам, имат с какво да се похвалят за преддипломен стаж, опит и т.н. Просто съм далеч от университета и бих се радвала да знам какво предлага, защото предполагам и за нас се намира по нещо смислено, просто не е стигнало да моите уши :D
"Тези, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем."
неизвестен автор
Изображение
Merops
В началото бе словото

Мнение от Merops »

Проблема при теб идва от това, че не знаеш с какво точно искаш да се занимаваш. Аз от края на 2-ри курс се ориентирах какво искам, започнах да се интересувам и да си работя. Сега ми е много лесно с дипломната работа, защото няма да се мъча тепърва да мисля какво да правя.
А когато си работил по някой проект, е много хубаво накрая да напишеш статия за това какво си правил и какъв е резултата. Повярвай ми такава статия не може да напише всеки дошъл от гората.
Щом другите имат с какво да се похвалят и толкова ти харесва, защо не си там?
"Днес хората знаят цената на всичко, но не и стойността на каквото и да било."
"Природата винаги е права - грешките и заблужденията произлизат от хората!"
Аватар
Maniuni
В началото бе словото
Специалност: ЕООС
Обратна връзка:

Мнение от Maniuni »

Според мен също екологията си е само за редовно. Аз съм задочно и осъзнавам, че изобщо не мога хубаво да "навляза в материята" :D Не че не може сам да си търсиш информация и да си четеш, но си е друго да има някой да ти обясни и покаже. Пък и повечето неща за четене са на английски и на мен ми отнема много повече време да се ровя, отколкото ако някой преподавател можеше да ми обясни.
Hakuna Matata :)
well
В началото бе словото

Мнение от well »

Има ли някой ,който вече да е минал биоресурси и да ми каже името на асистентката по зооресурси,че никъде не я намерих в сайта :)
meel
От дъжд на вятър

Мнение от meel »

Хм, за упражненията по зооресурси става въпрос, нали? Преди ги водеше доц. Симеоновска, не знам дали сега е така. :salute:
well
В началото бе словото

Мнение от well »

мда за упрайненията става въпрос .... жената е мн мила,на черта постригана (мисля че беше руса) ....просто търся е-mail- а й,но като не знам и името й ..... :)
meel
От дъжд на вятър

Мнение от meel »

Ако е с къса до раменете коса (сравнително светло кафява) и ви е пускала да гледате разни филмчета, би трябвало да е доц. Симеоновска. На сайта на СУ има имейла й:

доц. д-р Даниела Симеоновска-Николова
e-mail: dansim@biofac.uni-sofia.bg
well
В началото бе словото

Мнение от well »

оооо....същата! :D Благодаря ти много! :))
meel
От дъжд на вятър

Мнение от meel »

Няма защо. :)
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ

Мнение от mirchetu »

Merops написа:Проблема при теб идва от това, че не знаеш с какво точно искаш да се занимаваш. Аз от края на 2-ри курс се ориентирах какво искам, започнах да се интересувам и да си работя. Сега ми е много лесно с дипломната работа, защото няма да се мъча тепърва да мисля какво да правя.
А когато си работил по някой проект, е много хубаво накрая да напишеш статия за това какво си правил и какъв е резултата. Повярвай ми такава статия не може да напише всеки дошъл от гората.
Щом другите имат с какво да се похвалят и толкова ти харесва, защо не си там?
Аз пък от втори курс бачкам в РИОСВ и съм научила много неща, но ако разчитах на университета, нямаше да ги зная и до днес, евентуално като запиша магистратура, може да стигна до тях. Станах горен курс, разбрах за какво иде реч, запознах се с възможностите, които дава университетът, с някои преподаватели сме се засичали в РИОСВ. Не виждам само защо така заядливо си ми отговорила, аз съвсем добронамерено питах, защото наистина тогава във факултета нищо не ни информираха, още учехме общите предмети, имай предвид и че задочниците сме назад с материала и затова учим 5 години вместо 4. А забележката ми за "професията" беше затова, че ЕООС е специалност, а не професия, защото с тази специалност можеш да имаш различни професии. Харесвам всички еколози, не искам да се караме и то за няма нищо :)
"Тези, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем."
неизвестен автор
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “БиоФ”