Похвалете специалността си!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Red^Rose
В началото бе словото

Re: Похвалете специалността си!

Мнение от Red^Rose »

Айде и аз да си похваля моята специалност. Европеистика съм завършила семестриално. Да си призная, първоначално, като влезнах, не я харесах много - много, защото ми се стори, че предметите са доста хаотични. Има и някои, които са излишни. Сега, обаче, виждам, че доста съм научила, като обща култура много дава, а ако някой иска да се реализира конкретно по правенето на европроекти - супер реализация. Плюс това, учиш поне 2 чужди езика и въпреки размотаването - пак е нещо. Има и много дразнещи моменти, да си призная, но май проблемът не е в специалността, а в СУ като цяло - несериозни преподаватели, лотариен начин на писане на оценки по някои предмети. И да ходиш, и да не ходиш на лекции - пак ще завършиш накрая. Не е от най-трудните специалности, но, ако имаш желание да научиш наистина нещо - не е и супер лесна.
Все още не е от най-популярните, защото ми се налага да обяснявам наляво-надясно, че не, не е филология и не е като Балканистиката...:-) Но работодателите са наясно като цяло, така че няма проблеми...
Да си кажа направо, аз съм се насочила към журналистическата професия, но исках да завърша нещо, което да ми даде малко повече знания в политиката, историята, икономиката, чуждите езици, за да разбирам повече от това, което се случва по света и у нас, ако ще го разказвам на някого. :) И сега съм международен редактор за една медия и смея да твърдя, че съм взела това, което исках от специалността.
Иначе, за тези, които си мечтаят да стават дипломати, не знам как стои въпросът. :geek: Трябва да си или голям идеалист, за да започнеш да градиш кариера в МВнР за 400 лв. ( http://www.mfa.bg/bg/index.php?option=c ... Itemid=353 ), или мама и тати да могат да ти помогнат за някой пост... Поне това е моето мнение...
castelo
Флъдзила
Специалност: Туризъм

Мнение от castelo »

Хвала на правото! Не знам кой курс са, но са прелестни създания :mrgreen:
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!
Изображение
Изображение
ГГФ: Господи, Готин Факултет
Аватар
mims
В началото бе словото

Мнение от mims »

phoebe написа:
mims написа:عربي عربي عربي :lol:
жесток е този език :cheers:
Колежке, правилно сте изписала прилагателното "арабски", но искам съвсем добронамерено да вметна, че има и дума в арабския, дето обозначава точно "арабски език".
العربية
Иначе специалността ни е уникална.
зная,но благодаря за забележката.На диалект е "араби" с ударение на 1-вото "а".Така, че пак е правилно.Просто такъв ми е подписът във форума :lol:
Прикачени файлове
those who teach me have my everlasting respect
those who teach me have my everlasting respect
those who teach me have my everlasting respect.jpg (25.82 KiB) Преглеждано 695 пъти
العربية اجمل لغات العالم
kuzmanin
В началото бе словото
Специалност: Информатика

Мнение от kuzmanin »

Off:

Аз съм завършил информатика и не съм разочарован. Верно, че беше преди време ...
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

Похвалвам политологията.След сесията дали ще я похваля пак е друга тема
New jorney
coolman
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от coolman »

О, аз я похвалвам и преди сесията. Макар и да съм от нередовните студенти, като я сравнявам с това, което другите колеги наричат хубава специалност, факултет или университет, направо се радвам, че съм попаднал в Политологията, във Философския факултет на СУ. Бих се дал и за някоя друга специалност в същия факултет - Европеистика, Публична администрация, Социология... :D
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
kominternovec
От дъжд на вятър
Специалност: история
Курс: втори

Мнение от kominternovec »

Аз ще похваля историята, защото и преподавателите, и асистентите имат какво да ни кажат и го правят много добре.
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ооо, тепърва какво има да видиш... :mrgreen: :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”