Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
Абе, стига с тия юридически работи. Изобщо не става въпрос за това. Щом искаш, ще ти кажа и личното ми мнение: тия деца малко бой са яли като малки. Ако бяха възпитани хубаво, сега щяха да са си нормални хора. Нямаше да се разхождат с дълга до кръста коса и нямаше да се бунтуват срещу училището. Особено оня с най-дългата коса му трябва един здрав бой, че да се научи да уважава институции акто училището. Темата не е само, дали е морално и справедливо спрямо няколко келеши налагането на такава мярка. Темата е много по-обширна. Имат ли или не право те да си налагат мнението над училището, да злепоставят директорката и да пренебрегват авторитета на училищното настоятелство? Нормално ли е човек да ходи с коса до кръста и да мяза на жена? Редно ли е да се оспорват решенията на директорката по такъв начин? Не е ли правилно да се доверим на нея? Защо в училище изоблиства от пикльовци, облечени по най-абсурден начин? Не е въпрос само на юридическа гледна точка. Трябва да се погледне по широко. Хората тук го обясниха всячески, ама вие продължавате да се застъпвате за група недобити и невъзпитани тийнейджъри, които си мислят, че могат да правят, каквото си поискат. Браво, защитавайте ги! Нега за н-ти път да напсуваме училището и държавата като цяло.
Реалноиста е мой човек (явно не можеш да вържеш връзката - дано да не си бъдещ правист щото горките ти клиенти за вбъдеще), че дори и в закона за просветата да се дава право на училищата да изработват собствен правилник , то той не може да противоречи на закона за защита о6т дискриминация.По тази логика може да бъде забранено на лица от малцинствените групи да посещават даденото училище - щото родителите и училищното ръководство не смятат за уместно.Има хора които разсъждават точно по този начин.Примерно щото цвета на кожата им е по -тъмен.Дай на избелване да го пратиме , като Майкъл Джексън , точно както дългокосите са пратени на фризьор.Ще кажеш не била еднакво.Ми що пък да не е - тея са мургаво малцинство , пък ние повечето не сме такива и дай сега да предпочетем повечето пред малкото и да загърбим въобще каквито и да било закони за дискриминация.Смяххххх, мой човек , смях.Нямаш доводи.А правото на хората да си харчат парите за пиърсинг , за козметика и др. са гарантирани от конституцията и акко нямаш някакъв по-голям ущръб от тия индивиди освен "Ни мъ кефят, ни ми е комфортно с тях" то тогава ти си този , който имаш емоционален проблем със средата и трябва да си търсиш друго училище.В крайа сметка като не ти отърва да имаш такива съученици си намери училище където ги няма, щото те не се обличат да те дразнят нарочно нито това ти струва пари, нито те малтретират...Сори пич, наистина правилата са си правила и ти грешиш в случая.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Мислиш ли, че личното мнение на такъв човек като дългокосия в клипа като те чуе теб би било по-различно освен да те хване и да те счупи от бой, щото за него и ти малко бой си ял та да се отнасяш така злобно към хора, които дори не познаваш.Ами какво ще стане ако почнем всички да си раздаваме тупалки , щото не се кефим на външния си вид - не мислиш ли че обществото няма нужда от такава анархия.Ми тогава що се пънеш да създаваш конфликти?Я по -сериозно.Никой на теб не ти прави проблеми от въпросните индивиди що и ти не си с дълга коса.Ако разсъждавха като теб вече да са те нарекли кекеш и дса са ти скочили на бой, ама хората има чест и такт и не очакват всеки да е като тях.В крайна сметка всеки му е гарантирано правото да бъде себе си стига да не накърнава правата на другите - а ти го правиш като казваш, че това което ти си възприел като стилл трябва да бъде насилствено наложено на другите, които не мислят като теб.ники написа:Абе, стига с тия юридически работи. Изобщо не става въпрос за това. Щом искаш, ще ти кажа и личното ми мнение: тия деца малко бой са яли като малки. Ако бяха възпитани хубаво, сега щяха да са си нормални хора. Нямаше да се разхождат с дълга до кръста коса и нямаше да се бунтуват срещу училището. Особено оня с най-дългата коса му трябва един здрав бой, че да се научи да уважава институции акто училището. Темата не е само, дали е морално и справедливо спрямо няколко келеши налагането на такава мярка. Темата е много по-обширна. Имат ли или не право те да си налагат мнението над училището, да злепоставят директорката и да пренебрегват авторитета на училищното настоятелство? Нормално ли е човек да ходи с коса до кръста и да мяза на жена? Редно ли е да се оспорват решенията на директорката по такъв начин? Не е ли правилно да се доверим на нея? Защо в училище изоблиства от пикльовци, облечени по най-абсурден начин? Не е въпрос само на юридическа гледна точка. Трябва да се погледне по широко. Хората тук го обясниха всячески, ама вие продължавате да се застъпвате за група недобити и невъзпитани тийнейджъри, които си мислят, че могат да правят, каквото си поискат. Браво, защитавайте ги! Нега за н-ти път да напсуваме училището и държавата като цяло.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
ОК, баяне, виждам, че много адвокат взе да го раздаваш. Дали си ти прав или аз, едва ли някой може да каже категорично. Живот и здраве и двамата ще имаме деца, всеки ще види как стоят нещата. Недей се напича толкова много. Щом смяташ, че си прав ок. Не е нужно да се правиш на защитник на слабите. Разбрах ти тезата, не съм съгласен с нея и толкоз. Съжалявам, не съм човекът, който ще седне да се рови в законите за единия глупав спор. Аз явно съм прост човек, че заставам на страната на училищвто като институция. Явно съм нещо в грешка, щом нямам нито дълга коса, нито съм я обръснал 0 номер, нито нося обици, нито имам татуировки и т.н. Ако по това се отличава будния гражданин, ок. Да си ходят, както искат, но ако един ден аз видя тези хора да протестират, защото в службата им забраняват да ходят с дълга коса, ще знам, че съм прав. Моята позиция я казах. Повече няма да споря, а ще се опитам да я извлека в една есенция.
1. Училището е институция, на която се дължи уважение. Това предполагам и сам можеш да си го намериш по законите, ако ти се занимава. Бас ловя, че го пише някъде.
2. Учениците са длъжни да се съобразяват с правилата в тяхното училище. Сигурно и това го пише.
3. Дискриминация в случая няма. За дискрминация можеш да говориш, ако става въпрос за еврейското училище.
4. Дългата коса е нещо, което аз приемам за нетипично за момче.
5. Активната гражданска позиция не е типична за ученици, нямащи 18г.
6. Липсата на дисциплина в родните училища е сряскаща, а вие я подкрепяте.
7. Всички работи, свързани с правата на ония деца(няма да ги наричам келеши, заото явно го взимаш при сърце) са ваша измислица!
8. Продължавайте да ги защитавате. На мен поне ми е пределно ясно, че ако не ставаше въпрос за дълги коси, а примерно за силикон, вие щяхте да сте от другата страна.
9. Макар и да е офтопик: за мен вие превърнахте темат на "Да защитим метълчетата!". Aз се опитвах всячески да избегна спора на тази основа, но няма как да не отбележа факта, че тези, които ги подкрепяте сте си метъли. Модераторте това последното да не го взимат като обида към метълите или опит да се обърне темата. Не целя нищо такова.
За сега от мен толкова. Работите ми за казване се изчерпаха. бих поспорил още със старите доводи, но ще оставя Катрин да се прави на майка Тереза, а баян на Адвокат на дявола.
1. Училището е институция, на която се дължи уважение. Това предполагам и сам можеш да си го намериш по законите, ако ти се занимава. Бас ловя, че го пише някъде.
2. Учениците са длъжни да се съобразяват с правилата в тяхното училище. Сигурно и това го пише.
3. Дискриминация в случая няма. За дискрминация можеш да говориш, ако става въпрос за еврейското училище.
7. Всички работи, свързани с правата на ония деца(няма да ги наричам келеши, заото явно го взимаш при сърце) са ваша измислица!
8. Продължавайте да ги защитавате. На мен поне ми е пределно ясно, че ако не ставаше въпрос за дълги коси, а примерно за силикон, вие щяхте да сте от другата страна.
9. Макар и да е офтопик: за мен вие превърнахте темат на "Да защитим метълчетата!". Aз се опитвах всячески да избегна спора на тази основа, но няма как да не отбележа факта, че тези, които ги подкрепяте сте си метъли. Модераторте това последното да не го взимат като обида към метълите или опит да се обърне темата. Не целя нищо такова.
За сега от мен толкова. Работите ми за казване се изчерпаха. бих поспорил още със старите доводи, но ще оставя Катрин да се прави на майка Тереза, а баян на Адвокат на дявола.
Адвокат на Дявола е моето най-любимо призвание

I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Ой, мога ли да попитам нещо?
Значи поне аз се смятам за горе-долу неутрален, макар да смятам това за грешка от страна на директорката си, но с мненията си в тази тема мисля че показаш че не съм прекалено пристрастен, и аз си защитавам мнението както мога.
Та въпроса ми е, Дрес кода не се ли отнася само за прибавките към човека, защото аз така го възприемам. (имам предвид дрехи, и аксесоари) Косата или брадата, което мен ме притеснява повече, не са нито аксесоари нито дрехи, те са част от самия човек, вярно не жизненоважна за оцеляването ни, но си има и своите способности които ни помагат да живеем както искаме. Та когато искаме от хората да ампутират част от себе си, не ги ли насилваме да направят нещо от което само те ще загубят? А на нас ще ни стане готино понеже ние сме с властта да им го наложим. Това ли намираме ли за справедливо? Това ли е правилното използване на тази власт, и в тази линия, правилно ли е ограничаването на раждаемоста в Китай?
Значи поне аз се смятам за горе-долу неутрален, макар да смятам това за грешка от страна на директорката си, но с мненията си в тази тема мисля че показаш че не съм прекалено пристрастен, и аз си защитавам мнението както мога.
Та въпроса ми е, Дрес кода не се ли отнася само за прибавките към човека, защото аз така го възприемам. (имам предвид дрехи, и аксесоари) Косата или брадата, което мен ме притеснява повече, не са нито аксесоари нито дрехи, те са част от самия човек, вярно не жизненоважна за оцеляването ни, но си има и своите способности които ни помагат да живеем както искаме. Та когато искаме от хората да ампутират част от себе си, не ги ли насилваме да направят нещо от което само те ще загубят? А на нас ще ни стане готино понеже ние сме с властта да им го наложим. Това ли намираме ли за справедливо? Това ли е правилното използване на тази власт, и в тази линия, правилно ли е ограничаването на раждаемоста в Китай?
My will be done!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Не просто е правилно, но е и полезно за страната им....Това ли е правилното използване на тази власт, и в тази линия, правилно ли е ограничаването на раждаемоста в Китай?
Представи си какво ще стане ако имат епидемия, масов глад...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
А ето я и дилемата, ами ако ти си китаец и искаш 3 деца ?
My will be done!!!
Виж тука gogigagagagigo си не само прав , но и дори в съдопроизводството това може да се изтъкне.Не само , че брадата и косата чисто еволюционно и оцеляващо са изключително важни за индивида (и то доказани спрямо общата биология предмет на която е и хомо сапиенса), но и в днешно време много размито седи , даже бих казал законово невъзможено , налагането на едно определено по-ниско ниво на оцеляващи системи на индивида спрямо мнението на обществото,По тая логига обществото може да наложи на индивида да ходи гол при минус 30 градуса по целзий, ама туй нормално ли е и законно ли е?
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Разбира се, че се дължи уважение. Но е хубаво и тя да уважава хората, които са в нея, защото е създадена заради тях. И тук не става въпрос учениците да се качват на главите на учителите си, както става на много места, а да не бъдат подлагани на комунистически норми.
Да, така е. Докато тези правила не нарушаваш човешките им права.
Да, така е, съгласна съм с теб, можем да говорим за дискриминация, когато на една част от децата се наложат тези мерки, в случая, доколкото разбрах аз поне, са задължителни за всички ученици на 7-мо без изключения.
И защо? Какво лошо има в това? Да, полите-коланчета в учебно заведение за непълнолетни и за мен е простотия, но какво лошо има в това момчетата да са с дълги коси? Бтв, мама е завършила седмо. При тях е имало правило вратът на всяка цена да е открит - или да си късокоса или да си с плитка. Косата й била по средата, защото искала да я пусне малко за бала, при което я извикали в дирекцията и я офъкали по чудовищен начин. Смятате ли, че желанието й да има по-хубава прическа на бала е нарушавало дисциплината? Така ли трябва да правят и сега? И не ми казвай "при момичетата е друго", защото това вече би било дискриминация. Говорим за коса, по дяволите, не за силикон, това са различни неща.
О, това е чудесно - нека нямат активна гражданнска позиция! Интересно ми е като завършат заветните 18, как ще се присетят тепърва да я имат, ако не са се научили да мислят и да изразяват себе си вече. Ей затова държавата ни е на това дередже и постоянно се говори как народът бил добитък, как търпял всякакви престъпления и нищо не правел - защото от малкщи всички са приучавани в училище да са добитък, защото в училище са абсолютно безправни, понеже нямат 18, понеже трябва да уважават институцията и, разбира се, понеже е за тяхно добро.
Ами не, не я подкрепям. Но знаеш ли, дисциплината не се изразява в косите. Имах трима съученика в училище, които влудявапа всички, всяваха хаос, провяалявха половината занятия с изцепките си. Но не помня някой от тях да е бил с дълга коса. Аналогично, имала съм и двама дългокоси съученици, бяха кротки и тихи в час, а едното беше и отличник. Сега имам един дългоскос колега, умно и възпитано момче, не дава вид на агресор.
Виж, технически погледнато децата са хора. А хората имат свои права. Хартата за правата на човека, бла-бла. Разбира се, по-ограничени от на възрастните, защото са малки, трябва да порастнат, да узреят, да поумнеят. Но дори и малки, са човешки същества. Да, нямат право да се женят, да гласуват и т.н. - защото им е рано. Но това не означава, че нямат право на нищо. Единствените безправни същества са робите. Децата не са роби. Учениците не са роби. Уж цялата тази образователна система, цялото това училище се прави за тяхно добро. Изобщо не смятам, че е добре за един човек да бъде научен, че е безправен, защото той пораства и си остава на това мнение. И тук вече не говоря само за дължината на косите, пиърсинги и т.н. В училище е така - някой те нарочва, пише ти двойки и ти няма как да се спасиш. Или учителката ти е сеткантка, проповядва някакви странни неща, пише по дъската сатанински стихове с бебета, обляни в кръв, танца на сатаната и т.н. и всичко това било заради ЕС и ти няма къде да се оплачеш. Имахме такава, родителите ни ходиха до Ректората, но видите ли, инспекторката по този предмет се оказа нейна приятелка и нищо не стана. Ти влизаш в едно училище и не можеш по никакъв начин да се опълчиш на това, което ще завариш там. После порастваш, излизаш от него и вярваш, че няма смисъл да се опълчваш срещу беззаконията в държавата си, защото вече си свикнал да си добитък и да уважаваш институцията, дори когато виждаш, че не е права в нещо.
Факт е, че трябва да има някакво приличие. Но е и факт, че има една тънка граница, която не трябва да се преминава. Силиконът, изпадащ от широко деколте и наврян в лицата на първолаците, които са в твоята смяна е наглост. Тук вече си има съвсем обяснима причина за недоволство. Но дългата коса не виждам на кого пречи, освен на някакви моралисти отпреди години.
Извинявам се за предългия отговор.
Разбира се, че се дължи уважение. Но е хубаво и тя да уважава хората, които са в нея, защото е създадена заради тях. И тук не става въпрос учениците да се качват на главите на учителите си, както става на много места, а да не бъдат подлагани на комунистически норми.
Да, така е. Докато тези правила не нарушаваш човешките им права.
Да, така е, съгласна съм с теб, можем да говорим за дискриминация, когато на една част от децата се наложат тези мерки, в случая, доколкото разбрах аз поне, са задължителни за всички ученици на 7-мо без изключения.
И защо? Какво лошо има в това? Да, полите-коланчета в учебно заведение за непълнолетни и за мен е простотия, но какво лошо има в това момчетата да са с дълги коси? Бтв, мама е завършила седмо. При тях е имало правило вратът на всяка цена да е открит - или да си късокоса или да си с плитка. Косата й била по средата, защото искала да я пусне малко за бала, при което я извикали в дирекцията и я офъкали по чудовищен начин. Смятате ли, че желанието й да има по-хубава прическа на бала е нарушавало дисциплината? Така ли трябва да правят и сега? И не ми казвай "при момичетата е друго", защото това вече би било дискриминация. Говорим за коса, по дяволите, не за силикон, това са различни неща.
О, това е чудесно - нека нямат активна гражданнска позиция! Интересно ми е като завършат заветните 18, как ще се присетят тепърва да я имат, ако не са се научили да мислят и да изразяват себе си вече. Ей затова държавата ни е на това дередже и постоянно се говори как народът бил добитък, как търпял всякакви престъпления и нищо не правел - защото от малкщи всички са приучавани в училище да са добитък, защото в училище са абсолютно безправни, понеже нямат 18, понеже трябва да уважават институцията и, разбира се, понеже е за тяхно добро.
Ами не, не я подкрепям. Но знаеш ли, дисциплината не се изразява в косите. Имах трима съученика в училище, които влудявапа всички, всяваха хаос, провяалявха половината занятия с изцепките си. Но не помня някой от тях да е бил с дълга коса. Аналогично, имала съм и двама дългокоси съученици, бяха кротки и тихи в час, а едното беше и отличник. Сега имам един дългоскос колега, умно и възпитано момче, не дава вид на агресор.
Виж, технически погледнато децата са хора. А хората имат свои права. Хартата за правата на човека, бла-бла. Разбира се, по-ограничени от на възрастните, защото са малки, трябва да порастнат, да узреят, да поумнеят. Но дори и малки, са човешки същества. Да, нямат право да се женят, да гласуват и т.н. - защото им е рано. Но това не означава, че нямат право на нищо. Единствените безправни същества са робите. Децата не са роби. Учениците не са роби. Уж цялата тази образователна система, цялото това училище се прави за тяхно добро. Изобщо не смятам, че е добре за един човек да бъде научен, че е безправен, защото той пораства и си остава на това мнение. И тук вече не говоря само за дължината на косите, пиърсинги и т.н. В училище е така - някой те нарочва, пише ти двойки и ти няма как да се спасиш. Или учителката ти е сеткантка, проповядва някакви странни неща, пише по дъската сатанински стихове с бебета, обляни в кръв, танца на сатаната и т.н. и всичко това било заради ЕС и ти няма къде да се оплачеш. Имахме такава, родителите ни ходиха до Ректората, но видите ли, инспекторката по този предмет се оказа нейна приятелка и нищо не стана. Ти влизаш в едно училище и не можеш по никакъв начин да се опълчиш на това, което ще завариш там. После порастваш, излизаш от него и вярваш, че няма смисъл да се опълчваш срещу беззаконията в държавата си, защото вече си свикнал да си добитък и да уважаваш институцията, дори когато виждаш, че не е права в нещо.
Факт е, че трябва да има някакво приличие. Но е и факт, че има една тънка граница, която не трябва да се преминава. Силиконът, изпадащ от широко деколте и наврян в лицата на първолаците, които са в твоята смяна е наглост. Тук вече си има съвсем обяснима причина за недоволство. Но дългата коса не виждам на кого пречи, освен на някакви моралисти отпреди години.
Извинявам се за предългия отговор.
~ Кътчето ~
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Шепот,
Кристо отговори ми на останалата част от въпроса моля?
Kristo написа:Не просто е правилно, но е и полезно за страната им....Това ли е правилното използване на тази власт, и в тази линия, правилно ли е ограничаването на раждаемоста в Китай?
Представи си какво ще стане ако имат епидемия, масов глад...
Кристо отговори ми на останалата част от въпроса моля?
My will be done!!!
Ако си китаец и искаш 3 деца, родени в различни години, е противозаконно в генералния случай и със сигурност в градовете. Ако се родят близнаци, тризнаци и прочие, няма никакви проблеми, разбира се. Но ако дадено семейство има второ или дори трето дете, стават малки усложнения. Доста сериозни, всъщност - глоби, уволнения и прочие. Oбаче китайците, които познавам , никак не възразяват срещу това. Все пак, то е за общото благо. На мен тази политика ми е изключително интересна, ето една малка статия по въпроса:gogigagagagigo написа:А ето я и дилемата, ами ако ти си китаец и искаш 3 деца ?
Ето това са правила, които ограничават хората с цел общото им благо. И никой не е почнал да ражда по 100 деца в знак на протест, защото знаят, че ще играе точилката.The 'one child' policy stipulates each couple living in the cities should only have one child, unless one or both of the couple are from an ethnic minority or they are both only children.
In most rural areas, a couple may have a second child after a break of several years.
Critics of the policy maintain it has led in some case to the killing of female infants because of the traditional preference for boys.
The number of men is thought to outnumber women in China by more than 60 million.
In Sept. 2000 it was reported that Chinese police had detained three officials who caused the death of a baby in central China while enforcing the birth control rules.
But it is common to find couples in the countryside, where 80% of the population live, with a large number of children.
Forced abortions
Despite forced abortions and severe financial penalties, many couples still get around the law by sending the pregnant woman to stay with relatives until the baby is born or claiming the newborn baby was adopted or belongs to a friend or relative.
Backed by the punitive sanctions, the 'one child' policy has generally worked in the cities.
The China Youth Daily said the 'one child' had also allowed many children in the countryside to get a better education.
The price of school fees has risen rapidly in the countryside - representing around 27% of the total budget of an average family with just one child, and therefore acts as a strong deterrent to having more children.
Ако и на дългокосите бунтари им се набие това в главата, сътрудничеството между учители и ученици ще бъде много плавно и няма да има нужда от грубости в дългосрочен план. Но в началото си е необходимо. Трябва подобни сърцати елементи (като пичът върху колелото с гражданската позиция от клипа или прозяващите се по градинките солидарни кръшкачи) да бъдат попречупени, за да се научат да канализират излишната си енергия към по-конструктивни цели от подобни смехотворни боричкания.

- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Въпрос: с какво дългите коси пречат на общото благо?
~ Кътчето ~
Пречат на естетическия вкус на даденото учителско тяло. Явно е достатъчно.
Сега ако ще сме демагози... Косите и правилата не са важни. Важно е подчинението на адресатите и силата на намерението на налагащите правилата да ги наложат. Просто е.
Сега ако ще сме демагози... Косите и правилата не са важни. Важно е подчинението на адресатите и силата на намерението на налагащите правилата да ги наложат. Просто е.

-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Добре, но не разбрах отговора на първата част от въпросите си?
Та въпроса ми е, Дрес кода не се ли отнася само за прибавките към човека, защото аз така го възприемам. (имам предвид дрехи, и аксесоари) Косата или брадата, което мен ме притеснява повече, не са нито аксесоари нито дрехи, те са част от самия човек, вярно не жизненоважна за оцеляването ни, но си има и своите способности които ни помагат да живеем както искаме. Та когато искаме от хората да ампутират част от себе си, не ги ли насилваме да направят нещо от което само те ще загубят? А на нас ще ни стане готино понеже ние сме с властта да им го наложим. Това ли намираме ли за справедливо?
Та въпроса ми е, Дрес кода не се ли отнася само за прибавките към човека, защото аз така го възприемам. (имам предвид дрехи, и аксесоари) Косата или брадата, което мен ме притеснява повече, не са нито аксесоари нито дрехи, те са част от самия човек, вярно не жизненоважна за оцеляването ни, но си има и своите способности които ни помагат да живеем както искаме. Та когато искаме от хората да ампутират част от себе си, не ги ли насилваме да направят нещо от което само те ще загубят? А на нас ще ни стане готино понеже ние сме с властта да им го наложим. Това ли намираме ли за справедливо?
My will be done!!!