Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
Абе, 2-3 часа да ме е нямало, а вие сте родили редица сериозни и не до там сериозно мнения. Попрочетих всичко с умерен интерес. Тук някои хора непрекъснато говорят за дискриминация. Чак сега ми направи впечатление. А това са глупости. Всеки ходи доброволно на училище като със записването в дадено такова, той декларира, че ще спазва правилниа за вътрешния ред заедно с бъдещи промени по него. Къде е тук дисриминацията. В училището имат пълно право да накарат всички да ходят на 4 крака и пак няма да е дискриминация. Малките келеши просто са решили да се направят на принципни и да се противопоставят на директорката, щот не ги кефи.
Да си кажа и отново мнението за външния вид и как той е свързан с идентичността. Според мен точно външния облик не би трябвало да е това, което ти демонстрираш, с което искаш да те запомнят. Хората, които изглеждат по-различно от общоприетото и стандартното по някакъв начин се опитват да компенсират липсат на вътрешни качества, които да ги идентифицират в обществото. Не би трябвало каквото и да е от външния вид да бъде отличителната черта на човека.
ПП: Тука тамън някоя тема стане интересна и се заформи градивен спор и бързате да я заключвате. Защо? Никой никого не е обидил и никой не е нарушил добрия тон.
Да си кажа и отново мнението за външния вид и как той е свързан с идентичността. Според мен точно външния облик не би трябвало да е това, което ти демонстрираш, с което искаш да те запомнят. Хората, които изглеждат по-различно от общоприетото и стандартното по някакъв начин се опитват да компенсират липсат на вътрешни качества, които да ги идентифицират в обществото. Не би трябвало каквото и да е от външния вид да бъде отличителната черта на човека.
ПП: Тука тамън някоя тема стане интересна и се заформи градивен спор и бързате да я заключвате. Защо? Никой никого не е обидил и никой не е нарушил добрия тон.
-
Blood Countess
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
П. П: Молбата ми за ключ е в сила, ако темата се изроди в поредната "Чалга срещу метъл" или се започне с лични нападки. За момента си е ок, така че дерзайте
.
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."
I swear I'm not the devil though you think I am...
I swear I'm not the devil though you think I am...
Въобще си е дискриминация, защото не е съгласувано, тоест директорката проявява своеволие и налага на децата диктатура. Колкото до връзката на външния вид с идентичността, явно не си прочел внимателно предишните мнения. Освен другото как тъй нищо от външния вид на човека, да не трябва да е отличителна черта- ние не сме роботи. Освен другото, гледам усилено ги определяте като келеши. Познавате ли ги, че раздавате тъй лесно квалификации, защото, в случай, че се изказвате за човек, дето сте видели в репортаж за минутки,е израз на безпределна простащина.ники написа:Абе, 2-3 часа да ме е нямало, а вие сте родили редица сериозни и не до там сериозно мнения. Попрочетих всичко с умерен интерес. Тук някои хора непрекъснато говорят за дискриминация. Чак сега ми направи впечатление. А това са глупости. Всеки ходи доброволно на училище като със записването в дадено такова, той декларира, че ще спазва правилниа за вътрешния ред заедно с бъдещи промени по него. Къде е тук дисриминацията. В училището имат пълно право да накарат всички да ходят на 4 крака и пак няма да е дискриминация. Малките келеши просто са решили да се направят на принципни и да се противопоставят на директорката, щот не ги кефи.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
Не е дискриминация, защото тя се го е съгласувала с педагогическия съвет. Хората, от които зависи, са го гласували и очевидно приели. То е ясно, че няма да се допитат до учениците, защото на тази възраст Сульо и Пульо нямат друга позиция освен тази срещу училищното настоятелство. Правилата, които налага директорката не е не е нужно да се харесват на ония келеши. Правилата са въведени за добро и трябва да се спазват. Не е дискриминация и също, защото всеки има избор да стои ли или да си ходи.
Никой не е казал, че външният вид на всички трябва да е еднакъв. За повечето хора е нормално да се придържат към установените от обществото шаблони, както се изразиха по-горе. Тези шаблони са се наложили далеч неслучайно, а защото са най-подходящия и приемлив ваяриант. Те са доста широко формулирани(всъщност не са тчно формулирани) и дават възможност на всеки да изгражда външния си вид по много различни начини, които влизат в тези шаблони. Има възможност за идентичност, но изразена по малко по-сдържан начин. Хората, които правят радикални промени с външния си вид или такива, които влизат в конфликт с принципните правила на обществото, афишират тези промени поради липса на друго за афиширане.
Никой не е казал, че външният вид на всички трябва да е еднакъв. За повечето хора е нормално да се придържат към установените от обществото шаблони, както се изразиха по-горе. Тези шаблони са се наложили далеч неслучайно, а защото са най-подходящия и приемлив ваяриант. Те са доста широко формулирани(всъщност не са тчно формулирани) и дават възможност на всеки да изгражда външния си вид по много различни начини, които влизат в тези шаблони. Има възможност за идентичност, но изразена по малко по-сдържан начин. Хората, които правят радикални промени с външния си вид или такива, които влизат в конфликт с принципните правила на обществото, афишират тези промени поради липса на друго за афиширане.
Тоест дългата коса според теб е едно от нещата дето
- смешно е. Освен другото не виждам доказателство решението да е съгласувано. По въпроса с различното и изразяването му в двата поста си противоречиш.ники написа: влизат в конфликт с принципните правила на обществото, афишират тези промени поради липса на друго за афиширане.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
Не си противореча. Просто ти ме разбра твърде крайно първия път, щот викаш роботи. А директорката не може да въвежда правила, без да са гласувани на съвета. По презумпция процедурата е спазена коректно. Няма никакви доказателства за диктаторски прояви от нейна страна освен тенденциозното представяне на случая от медиите.
, другото еники написа:Не би трябвало каквото и да е от външния вид да бъде отличителната черта на човека.
. Освен другото не иде реч за афиширане, защото и вие разбирате дългата коса доста крайно и погрешно- приемете я като нищо повече от собствен стил- като момичетата с къса.ники написа: Те са доста широко формулирани(всъщност не са тчно формулирани) и дават възможност на всеки да изгражда външния си вид по много различни начини, които влизат в тези шаблони. Има възможност за идентичност, но изразена по малко по-сдържан начин
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
Ох, защо се хващаш и за най-малката думичка? То е ясно, че нямам в пред вид буквално. Естествено, че няма всичките да сме еднакви, но мисълта ми е, че човек би трябвало да изразява идентичността си повече с вътрешни качества и не би следвало външният вид да има чаааак толкова голямо значение. Никой не иска да е досущ като останалите, ама повечето хора се ограничаваме в различията до някаква степен. За мен дългата коса не е проблем, но в училище тя е проблем до толкова, до колкото противоречи на правилника и не се връзва с правилата за външния вид. Може да изглежда нещо съвсем дребно, ама всъщност подкопава правилата за външния вид като цяло. Разбираш ли? Щом така може, значи и иначе може, а щом иначе може, значи пък мое и еди-как си. И какво става? Примерът е пред очите ни във всяко училище. Всеки си ходи, както иска.
Противоречи на правилник ли- какъв, какви правила за външен вид, които да се подкопават- поне аз не съм копал и подкопавал подобни несъществуващи правила, дори несъзнателно, защото дори с коса, дето другите не харесват, човек може да бъде пълноценен в обществото- двете нямат връзка.ники написа:Ох, защо се хващаш и за най-малката думичка? То е ясно, че нямам в пред вид буквално. Естествено, че няма всичките да сме еднакви, но мисълта ми е, че човек би трябвало да изразява идентичността си повече с вътрешни качества и не би следвало външният вид да има чаааак толкова голямо значение. Никой не иска да е досущ като останалите, ама повечето хора се ограничаваме в различията до някаква степен. За мен дългата коса не е проблем, но в училище тя е проблем до толкова, до колкото противоречи на правилника и не се връзва с правилата за външния вид. Може да изглежда нещо съвсем дребно, ама всъщност подкопава правилата за външния вид като цяло. Разбираш ли? Щом така може, значи и иначе може, а щом иначе може, значи пък мое и еди-как си. И какво става? Примерът е пред очите ни във всяко училище. Всеки си ходи, както иска.
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
Томи, за училището говорим бе? Явно си има някакви правила за външен вид, щом чак по телевизията ги дават. Не мислиш ли?
Според мен е, защото е абсурдно подобно нещо да се превръща в забрана.ники написа:Томи, за училището говорим бе? Явно си има някакви правила за външен вид, щом чак по телевизията ги дават. Не мислиш ли?
Knights of the Cross
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Иисус с каква коса е бил?
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Methuselah написа:Иисус с каква коса е бил?
Ники, това което казахме е, че принципно по закон, промени в правилника за външния вид на дадено учебно заведение трябва да се съгласуват с родителския и ученическия съвет/Учениците. Това тук очевидно не се е получило, в смисъл в седмо няма ученически съвет, от там и проблема, г-жа Ямболиева е наложила правило без да се допита до тези за които се отнася. От там цялото недоразумение.
И като говорим за характер и вътрешни качества, тогава ние, никой от нас, няма право да съди, първо г-жа Ямболиева, второ децата с дългите коси, и тн. защото те са си в съответното училище поради качества които нямат общо с външния вид.
Но ултиматома: "подстрижи се защото аз го искам или те изключвам от училище" е равносилен на едно нещо в СМГ, което беше: "или ходите на абитюрентския си бал дето директора ви е казал, или не завършвате и не можете да кандидатствате после."
Това, според мен и това е лично мое мнение, е злоупотребяване с власт. колкото и други да ме оборват
My will be done!!!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
А Буда с каква коса е бил?Methuselah написа:Иисус с каква коса е бил?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!