Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!

Мнение от Tommy »

Boromir написа:Злоупотребяването с власт се върши малко по-надолу по улицата след 7-мо. :wink:

Това си е правилник. Какъвто има от векове във всяко себеуважаващо се училище. Непълнолетните ученици не са пълноценни и пълноправни граждани и следва да се подчиняват на тези, в чийто ръце е поверено добруването им.
Съгласен съм- съвсем правилно. Обаче налице е фактът, че няма сигурен критерий за определяне на подходящ човек, комуто да се гласува доверие за добруването на децата. Остава родителският контрол- момчето се прибира вкъщи с дълга коса и родителите му не го смятат за проблем, следователно чуждият човек няма право на мнение, засягащо децата.
Knights of the Cross
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

Тук не съм съгласен, учителя не е чужд човек, учителят трябва да е част семейството, той е този които оформя младото поколение.
Боромире, още в 10 клас, някои ученици са пълнолетни, повечето стават в 11 клас, а в дванайсти вече всички са. но не е там въпроса, правилниците се приемат от дироектор, учители, родителски съвет и ученически съвет, което явно не се е случило.
Hence, злоутреябяване с власт.
My will be done!!!
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Лорд Носферату написа:
renesanz написа:нормалният външен вид не е субективен,не е индивидуално виждане.
Напротив.
renesanz написа:един травестит например НЕ е красив по никакви критерии,дори и по собствените му.
Да ти намеря травестит и да го питаме?
Съгласен съм с Лорда, а и да, има много красиви педали, защо да няма и красиви травесити?
My will be done!!!
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

gogigagagagigo написа:Тук не съм съгласен, учителя не е чужд човек, учителят трябва да е част семейството, той е този които оформя младото поколение.
Боромире, още в 10 клас, някои ученици са пълнолетни, повечето стават в 11 клас, а в дванайсти вече всички са. но не е там въпроса, правилниците се приемат от дироектор, учители, родителски съвет и ученически съвет, което явно не се е случило.
Hence, злоутреябяване с власт.
Съвсем правилно- не съм го отхвърлил. Обаче засега си остава като пожелание и тая жена е живото му доказателство.
Knights of the Cross
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

За съжаление в България и по света намаляват истинските учители, и ние страдаме точно от този проблем по време на комуничестическия период се направи всичко да се унищожи образа на учителя, а г-жа Ямболиева е просто един от многото примери, човек просто трябва да я погледне :lol: и ще види какво имам в предвид.
От поклонници на една покварена идеология, каквато е комунизмът, просто не може да се очаква хубаво...
My will be done!!!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Tommy написа: Въпросът е принципен- 7- мо не е нищо особено, ще си намерят друго. Незаконна е дискриминацията- приемаме фереджетата, изрусените мъже, джамията в центъра и отхвърляме нещо безобидно. Смяташ ли, че не е израз на безпомощността на хората, да се преборят с другите си проблеми, защото на мен тъй ми изглежда. Освен туй е против всякакви правила.
Дискриминация? Налагането на правила е дискриминация? Защото не може да има пълна свобода и всеки да си прави, квото си иска. Разбирам да им забранят да се хранят като са на училище или да говорят помежду си в междучасието. Но тънката граница между нормални правила в едно училище и личната свобода е според личните виждания. Болшинството хора не виждат проблем, ако някой въведе дрес-код в училище. Естествено, че децата няма да са доволни, не съм казал обратното. Обаче, както казах - те са деца. Ако им втълиш от училище, че могат да се носят както си искат, да си правят каквото си искат и учителския съвет им се мазни и им угажда, какви хора ще станат? Да - лигльовци. Нищо няма да им стане, ако се подчиняват на авторитет от по-горе. Няма да им се заличи идентичността, ама изобщо. Както казах и пак ще повторя - външния вид е коз за тези, дето нямат нищо вътре. И отделно е по правилата да се спазва ред в училище.
Остава родителският контрол- момчето се прибира вкъщи с дълга коса и родителите му не го смятат за проблем, следователно чуждият човек няма право на мнение, засягащо децата.
О, нима? Наистина ли обществото няма право на мнение? В смисъл, когато човек си води частния/личен живот, може да си е какъвто иска. Но когато е сред хората, в обществото, в обществена сграда, на съседния чин до моето (евентуално) дете, имам пълното право да си кажа мнението. В случая като съм записал детето си в дадено училище, разчитам че учителите да мислят като мен относно морала, образованието и възпитанието на ВСИЧКИ деца там (нали искате равенство - кой защитава прават на обикновенните деца) - ако учителите нехаят и дават широки права, аз ше отпиша моето си дете, а не да искам другото да се махне. Но когато те са си свършили работата, налагайки правила, следва недоволните да се махнат. Това е нормалната морална логика.
В 12 клас май са пълнолетни вече
Можеш ли да гарантираш, че всеки 12токласник в България ходи редовно на училище, някакви си месеци преди бала, вместо да ходи по уроци или да учи у тях, или да се шляе, ако му е кеф. Щото аз не си го представям...
gogigagagagigo написа:Кристо мерси за отговора, но видя ли да се споменава нещо за родителския и ученическия съвет в седмо, защото знам че няма, учил съм там :) тъй че това е просто една комунистка, която се опитва да върне времето назад, и се обръща все още с :другарю" към колегите си. Това което е направила си остава незаконно. КАзваш че има избор за друго училище? Нали уж съдим по познания и умения, той си ги е доказал, а основания не ми харесва дългата коса в учениците, никога не са били резонни приични за злоутребяване с власт, както се е случило тук.
Гоги, май само теб ще спомена по име, щом такава е практиката между нас в темата. Та, Гоги, остави седмо, говорим си за принципи. В моето училище беше по друг начин, ама не може цяла България да учи там, нали? Строгите училищни мерки са по-стари от комунизма, още от римско време, са имали училищни правилници. Няма как решение за промяна в правилника да е незаконен, ако е спазена процедурата - гласуване, кворум, нужните гласове, а преди това - обсъждане. Не знам какво са правели, но щом е приет, значи е законен. Няма злоупотреба с власт. Щото то ако директорката не прави правила и не следи за спазването им, каква и е работата в даскалото? Да седи да цъка карти?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Kristo написа:
Можеш ли да гарантираш, че всеки 12токласник в България ходи редовно на училище, някакви си месеци преди бала, вместо да ходи по уроци или да учи у тях, или да се шляе, ако му е кеф. Щото аз не си го представям...
Само аз ли не виждам връзката между двете? Какво имаш предвид?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Blood Countess написа:
Kristo написа:
Само аз ли не виждам връзката между двете? Какво имаш предвид?
Мислех си - дали на тези 12 клас им дреме за дрес-код, като и без друго я отидат на даскало, я не... 12 клас все пак, не говоря за послушните първолаци...

И отделно като са 12 клас, трябва да са свикнали да зачитат авторитета на даскалите и директорката и да знаят йерархията...
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Кристо, прав ли съм като казвам:
Прието правило от пълния състав да, не приет закон само от партията която го е предложила, нали?
Щото това вече не е демокрация, диктатура.
My will be done!!!
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

gogigagagagigo написа:Кристо, прав ли съм като казвам:
Прието правило от пълния състав да, не приет закон само от партията която го е предложила, нали?
Щото това вече не е демокрация, диктатура.
Ам, коя партия? Ако в съвета са 50 учители с право на глас, и 26 гласуват За и се приеме това е демокрация, без значение дали са еднаквомислещи или не. То като са го приели значи че по въпроса са на 1 мнение. Или трябва да гледаме кво гласуват 3 учители и тяхното решение да се спази...

И принципно не го предлага партия, а директорката. Затова се казва, че тя е въвела правилата. Онези 50 само са имали право да я спрат, ако 26 души са против нейното мнение. Ама не са били. И какво правим?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Темата се заключва по желание на автора.
Аватар
dimo
Site Admin
Специалност: РСМТ, магистратура
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от dimo »

И се октлючва понеже все още не е станала бойно поле.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Гоги вика, че писал огромно мнение, което му се е загубило като са локнали темата.
Сега като е пак отворена, човека ше се побърка да пише. Каква гавра само... Бъдете снизходителни към него.
Сори за офтопика, но хем ми е смешно за развоя, хем му съчувствам.

Айде, нека игрите продължат...
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

не аз си казах мнението, но просто темата ми е интересна и ми харесва да дискутирам тук :mrgreen: :cheers: :drunken:
My will be done!!!
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Все си мисля, че ако Ал Бънди не беше вкарал вечния си лаф за пияните и дрогирани метълисти - командитисти (това аз го измислих :mrgreen: ), темата щеше да се развие по друг начин. :roll:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Заключено

Обратно към “Други”