Нежелана бременност!!!

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Нежелана бременност!!!

Мнение от rachence »

Kristo написа:истинския мъж на място мисли с главата си, не със сърцето си. Отговорността е добро качество, но рационалното мислен е по-важно. Аз дори и да съм сигурен в едно мое дете, бих се замислил, какъв баща бих му бил и дали това е полезно за мен, че и за детето - не е честно спрямо бебето, да има такъв неопитен баща, да не говорим, за "недорасъл за деца"... за липсата на доходи, жилище, условия, да не говорим...
Ако бях бебе и можех да избирам, щях да избера родители не само които са ме планирали, но и са планирали всички детайли - къде да живея, как да ме издържат, как да ме гледат, примерно единия да е на добра работа, а другия да не бачка... и да са ми подредили детската стая месеци, преди да ме заченат....
Точно така мисля и аз :!:
Ще допълня и другата ситуация- може да има необходимите условия за дете, но ако дори само единия родител не е готов психически да гледа дете, то не трябва да се прави.
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Kristo написа:
Мила написа:Хипотетично, тя може и девствена да е забремнеяла.
Я, се осъзнайте!
Това ми се случи на майка ми в един от предишните животи и после аз свърших като престъпник спрямо Рим... не беше яко...
за всичко обвинявай жестокия пети прокуратор на Йудеа, конникът Пилат Понтийски.

Сериозно сега - след горе-долу три месеца ставам на 22 - на толкова години майка ми ме е родила. Не съм била планирана, нашите не са имали възможностите и стандартите, които Кристо описва, но... въпреки това са ме искали. Да, имало е... кофти моменти, но не мисля, че липсата на някои материални блага ме е направила лош или завистлив човек. Така че не е необходимо да имаш милиони в банката, за да имаш дете. Много повече то ще се нуждае от любов и внимание, отколкото от бебешка количка не знам си каква марка. Ако можеш да му дадеш тези неща, значи можеш да му дадеш и останалите. Защото човек е така устроен, че когато обича друго живо същество наистина е способен да прави чудеса от храброст. Особено, когато става дума за твоя плът и кръв.

Колкото до биологичното бащинство... Ако си мъж и имаш съмнения относно това, замисли се какво не е наред във връзката ви. Ако пък имате отворена връзка... бъди истински мъж и поеми отговорността си. Защото вероятността това дете да е твое е много, ама много по-голяма чисто статистически, отколкото вероятността да е на някоя "забивка".

Проблемите се появяват, когато единият иска, а другият не детето. Там е работата, че жената може да е самотна майка, но ако тя не иска бебето, младежът много, много трудно ще я убеди да го запази. Макар че съм чувала за случаи, когато бащата изисква съдебно постановление за забрана на аборт (естествено става дума за САЩ, и естествено става дума за връзка без брак). Това ми се вижда крайно невъзможно в България.

На 22 майка ми ме е родила, обаче тя е имала майка и свекърва, които са се грижели за нея и мен, изключителни помощи от държавата (една от големите заслуги на комунизма е определено добре функциониращите семеен кодекс), което й е позволило да ме роди в края на януари и да си вземе изпитите през февруари.
Аз не мисля, че бих могла да го повторя. Най-малкото няма да има кой да ми гледа детето, някак си не си се представям да гледам дете, да ходя на работа и да завърша образованието си. А най-малкото... психически не съм готова да гледам дете. Аз не мога сама себе си да гледам, камо ли бебе. Та така. Мисля да поизчакам малко.

А може би най-важното в цялата тази плява, която надрънках, е, че е задължително да се въведат някакви часове по сексуално образование. ..... му, децата отлично знаят как да се пазят. Въпросът е, че не осъзнават колко е важно, защото единственото, което получават като информация са сухи цифри - толкова и толкова аборта, толкова и толкова изоставени деца.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Kristo написа: Е аз имам само тези родители и по тях съдя, няма как да съм бил дете на всякакви хора...

...........Златната среда е когато си достатъчно отговорен, но не и прекалено стар. 30-33 години.
Е, ако говориш за мъжете ,вероятно си прав, но не и за жените :arrow: биологически е нормално и най-добре жените да са родили за пръв път до 26-27 години най-късно, после уви става по-трудно и все по-опасно, но мъжете всъщност изобщо не го мислят това, така е по-лесно...... :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Плюс това децата винаги искат да имат млади родители, аз помня, че като бяхме малки се състезавахме на кой майка му е най-млада. :lol:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Дъждът върху лицето написа:Плюс това децата винаги искат да имат млади родители, аз помня, че като бяхме малки се състезавахме на кой майка му е най-млада. :lol:
Ние се състезавахме, чий родители ще се разведат последни, моите още не са...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология
Курс: втори

Мнение от valandin »

Kristo написа:
Допринасяхте ли по някакъв начин за развода, млаки диванета такива :mrgreen:
Аз по тая логика бия и в двете състезания- с майка на 40 и и родители разведени от 17 години.Нъцки. :mrgreen:
New jorney
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Дъждът върху лицето написа:Плюс това децата винаги искат да имат млади родители, аз помня, че като бяхме малки се състезавахме на кой майка му е най-млада. :lol:
Да, имаше нещо такова.
Ужасно много ме е яд, че за моите представи ще родя късно. :?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

valandin написа:
Kristo написа:
Допринасяхте ли по някакъв начин за развода, млаки диванета такива :mrgreen:
Аз по тая логика бия и в двете състезания- с майка на 40 и и родители разведени от 17 години.Нъцки. :mrgreen:
Не мога да кажа нищо против мнението ти, ако не даваш снимки и скайпа на майка ти... :roll:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Държа да се уточня,че за мен нормалното семейство не е семейство узаконено от държавата,а просто семейство,за което се грижат и баща и майка,независимо дали живеята заедно,дали са разведени и прочие.Важното е детето да има двама родители,че даже ако щете и да не са биологичните му такива.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
radja
Гутенберг
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от radja »

егати локумите.

аз съм супер късно хлапе. и съм отгледан от родители, които цял живот са си гонили кариерите и до ден днешен не са се спрели. и честно казано това, че не съм роден през следването им не ми е дало много повече внимание. не че се оплаквам- и така си ми е гот.
на практика обаче за активните хора никой момент не е идеален за създаване на дете, тъй като едно дете изисква супер много време и грижи и то в план, в който хората са супер неопитни. а заетите хора не обичат да се захващат със сериозни неща, от които почти нищо не разбират.

мисля, че моментът за раждане на дете зависи повече от моментът на развитие на една връзка, отколкото от нещо друго. ако двамата души го искат- супер. тогава явно е моментът.

виждал съм много нещастни, но богати хлапета и много, които са супер щастливи, макар и мама и татко да не карат мерцедеси. човек трябва да е повече емоционално, отколкото финансово готов за тази отговорност; пари се губят, пари се печелят. виждал съм и хора, които се оплакват от твърде младите си родители, аз считам, че моите са твърде възрастни, но пък познавам едно хлапе, 6-7 години по-малко от мен, което си обожава родителите, независимо че са на по 60 години. всичко е субективно. и всичко си е до хората.

а нежеланата бременност според мен си е екстремна работа, защото не съм убеден, че абортът трябва да е легален, ни пък и не съм много сигурен, че въобще ставам за родител, камо ли на тези години...

освен това нямам много право да говоря по темата, защото нито съм родител, нито пък някога някой е забременявал от мен.:)
Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Мнение от renesanz »

прав си,но развитието на една връзка не винаги съвпада с развитието на кариерата и съответно доходите. все пак говорим за период от 1-2г ,през които жената не работа,ако няма кой да гледа бебето и мъжът е този,който трябва да се грижи през това време. този факт не е за подценяване,защото любовта си е любов,но отглеждането в днешни дни не е лесна задача.
честно казано веднъж родила една жена вече е погълната от детето,тя мисли само за него и се грижи само за него. всички неини мечти,планове и възможности се ограничават значително. така,че може моето дете да иска млада майка,но решението зависи от мен :)
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Колко мислите, че струва едно бебе?
Ако минете без всички съвременни глупости (ако бебето е здраво, разбира се), може да ви излезе сравнително без пари. :wink: Имам предвид без памперси, без адапте, без незнамсикакви люлки и колички, бебефони, кошарки и прочие. Ако някой се интересува (едва ли), мога да ви затрупам с линкове по темата.
А, и да, все пак взимаме вече 9 месеца 90% от заплатата, на която сме осигурявани 6 месеца преди излизането в болничен. Което е една добра основа, все пак, ако не са ви извъртели номер да ви осигуряват на по-малко.
Докато е бебе, е лесно. После идват големите пари - качествена д.г., качествено у-ще, качествени курсове, в кратце - качествено образование. А като се има предвди, че светът ще свърши през 2012, въобще няма да стигнем до там :mrgreen:
Malka veshtica
Драскач

Мнение от Malka veshtica »

Хий! До 2012 - що така? :shock: Да побързам дотогава поне да се оженя, ако не друго;-)
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Crematory написа:Колко мислите, че струва едно бебе? :mrgreen:
То ще излезе, че е най-трудно да се направи. Нещо не ми се вярва да е точно така! :wink:
Crematory
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

За някои хора, за съжаление, е точно така. Около 250 000 са българските семейства, които по една или друга причина не могат да имат собствени деца.
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”