Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
Re: Директорка гони от училище ученици с дълги коси??!!
Все отнякъде трябва да се започне в налагане на правилата и директорката е започнала оттам. Ти откъде предлагаш да стане това, ама съвсем конкретно?
И никой келеш до 18 години не може да прецени кое е правилно и кое не! Така е по закон.
Ако сам напусне училище - прав му път! Има голЕма нужда от обслужващ персонал навсякъде.
Децата наистина трябва да стоят по училищата, но не на всяка цена, за да бъдат училищата училища, а не това, което са в момента. Браво на директорката, че се опитва да въведе поне елементарен ред в хаоса!
И никой келеш до 18 години не може да прецени кое е правилно и кое не! Така е по закон.
Ако сам напусне училище - прав му път! Има голЕма нужда от обслужващ персонал навсякъде.
Децата наистина трябва да стоят по училищата, но не на всяка цена, за да бъдат училищата училища, а не това, което са в момента. Браво на директорката, че се опитва да въведе поне елементарен ред в хаоса!
- renesanz
- Легендарен флуудър
едно и също дъвчете... проблема е в това,че децата не са свикнали да бъдат ограничавани и да им се налагат забрани в училище. как преди 30г това е било нещо съвсем нормално и никой не се е оплаквал.сега политическият режим е друг,всеки ходи както си иска (в което няма нищо лошо) и дума не може да става за забрани. е да ама на някой му е писнало да гледа как децата започват да приличат на идиотчета и е решил да стори нещо по въпроса. ако ще има някакви ограничения и нови разпоредби е редно да важат и за момчета и за момичета,за да няма ощетени. не е нужно да се въвеждат униформи и всички да са с вързани коси,но поне момчетата да прилича на такива,а момичетата да се съобразяват как се обличат. не е много сложно.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Предлагам да се извършва до 6ти клас. Децата трябва да са наясно от малки какво може, какво не може, макар че това е работа на родителите принципно. След 6ти клас зАбрави някой да слуша да му се чете морал. Слушат и правят обратното. Защото не са възпитани от малки да правят разлика между прилично и неприлично. Разберете го това, че не могат да те възпитат на 18 години, няма как да стане. Че са изпуснати, изпуснати са, но вместо да се правят козметични правила, да се заемат по-усилено с малките, за да не стигнат те до същото дередже. Но тях са ги оставили на произвола на съдбата, понеже са малки и не правят нищо кой знае какво. Занимават се с вече изпуснатата работа и хич не съобразяват, че ако не възпитават малките, те след време ще повторят това,което се случва сега с големите. Директорката си измива ръцете. А точно директорите имат най-голяма причина да задържат децата в училище, защото след демографския срив много училища са заплашени от затваряне поради липса на деца. Така че това за мене си е чист блъф. Тая директорка ще си остане без работа, ако всички се накандардисат да се преместят в друго училище. Нищо, че го играе много Желязната лейди.
А момчетата приличат на момчета с всякакви коси, така, както момичетата приличат на момичета. Това не е никакъв критерий. Когато момче дойде със сутиен, тогава ще важи правилото "Да прилича на момче"
А момчетата приличат на момчета с всякакви коси, така, както момичетата приличат на момичета. Това не е никакъв критерий. Когато момче дойде със сутиен, тогава ще важи правилото "Да прилича на момче"
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Не са изпусната раобта. Всъщност са де, ама това не е причина да се задълбочават проблемите. В училището съм сигурен, че винаги е имало правила, ама никой не ги спазва. Аз като четох правилника за вътрешния ред в моето даскало се шашнах направо. Половината от правилата не се спазват, а когато тяхното изпълнение се гарантира от някаква принудеителна сила - в случая директорката Сульо и Пульо започват да се бунтуват, макар че си дават ясна сметка, че те и 1/2 от правилата не спазват. Затова трябва да има и последици. Ако оня дойде пак с дълга коса, да не го пускат естествено. Така той утре ще знае, че където законът изисква от него някакво поведение, той трябва да го спази, ако не да си носи отговорност. Не трябва винаги да се минава между капките, защото това води до лоши навици. Все от някъде трябва да се почне. Ама как да продължи директорката с нови правила, след като никой не зачита авторитета й и дори хора, които нямат отношение към конкретния случай защитават келешите, които по никакъв начин не са в позиция да оспорват решенията на институция като училището.
Иначе много момчета с дълга коса си мязат на жени, каквото и да си говорим. Сега, прието е момичетата да са с дълги коси, момчетта с къси и дотук. Не се изгражда ново общество, а горката директорка се опитва да въведе малко ред в целия тоя хаос. На онова клипче си имаше хора, които изглеждаха абсурдно, а оня Боян или както там беше си приличаше на жена! Еми, не е нормално. Той има повече коса от всички членове на моето семейство, взети заедно.
Иначе много момчета с дълга коса си мязат на жени, каквото и да си говорим. Сега, прието е момичетата да са с дълги коси, момчетта с къси и дотук. Не се изгражда ново общество, а горката директорка се опитва да въведе малко ред в целия тоя хаос. На онова клипче си имаше хора, които изглеждаха абсурдно, а оня Боян или както там беше си приличаше на жена! Еми, не е нормално. Той има повече коса от всички членове на моето семейство, взети заедно.
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Е поне едно хубаво нещо излязло, учителката не е забранила обиците, гримовете и късите поли за момчетата, в знак на протест към тази противозаконна намеса в правото на личен избор, децата (Момчетата с дълги коси) могат да направят следното - да се облекат гримират и да кажат ние сме жени лезбийки (травестити) и за това ни е позволено да сме с дълги коси
Аз протестирам против брадата, тя от край време е символ на мъжката сила, власт и гордост, да ми кажат да се обръсна, е равносилно на това да призная себе си за евнух или жена, това е потъпкване на всичко свято и догматирано в целия свят.
А да, деца станете сикхисти, те имат право да носят дълги коси и бради, не поправка, всъщност е задължение
Нека да се отървем от тази христянска догма
дето са я измислили робовладелците (комунистите) Не на тази диктатура!
Аз протестирам против брадата, тя от край време е символ на мъжката сила, власт и гордост, да ми кажат да се обръсна, е равносилно на това да призная себе си за евнух или жена, това е потъпкване на всичко свято и догматирано в целия свят.
А да, деца станете сикхисти, те имат право да носят дълги коси и бради, не поправка, всъщност е задължение
My will be done!!!
- Catherine
- Летящите Пръсти
Ако тая директорка я беше грижа за самите ученици, щеше да е уважавана и на нейните правила щеше да се гледа с уважение. Тук ще се позова на един цитат от "Малкия принц", глава 10:
"Ако заповядам на един генерал да хвърчи като пеперуда от цвете на цвете или да напише трагедия, или да се преобрази на морска птица и ако генералът не изпълни получената заповед, кой от двамата ще бъде виновен, той или аз?
- Вие - каза твърдо малкият принц.
- Точно така. От всекиго трябва да се изисква - продължи кралят - това, което може да изпълни. Властта се крепи преди всичко на разума. Ако заповядам на народа си да се хвърли в морето, той ще направи революция. Аз имам право да изисквам подчинение, защото моите заповеди са разумни."
Аз съм учила 5 години с металисти, както казах, никога не е имало проблем с учителите или директорката, за което съм и благодарна. Преди 15 години брат ми е учил в същото училище, при същата директорка, бил е с коса до кръста и пак не е имал никакви проблеми. Чак сега оценявам колко е била добра директорката с нас, и колко сме се обичали с преподавателите. Защото имаше уважение - взаимно. Без огледа на това, че едните са метъли, а другите са "даскали". И до днес има добри чувства и уважение, което е прекрасно. И зависи изцяло от характера на дългокосите - дали са свестни по принцип или са злобари, няма общо с косата. КАкто и от характера на преподавателите - доколко са свободомислещи и склонни да приемат и децата, които не са под калъп. Даже да ви кажа, нашите метъли бяха обожавани от цялото училище, защото бяха и все още са невероятни сладури. И когато се каже 12ти А, випуск 2006, със сигурност пурво изникват нашите мили метъли и невероятния колорит, който внасяха в училище. Та мисълта ми е, че ако директорката, преподавателите и самите момчета са свестни и имат желание за диалог, няма да е от значение дължината на косите. Обаче е много по-лесно да се направиш на Желязната лейди, отколкото да спечелиш доверието на младите хора.
"Ако заповядам на един генерал да хвърчи като пеперуда от цвете на цвете или да напише трагедия, или да се преобрази на морска птица и ако генералът не изпълни получената заповед, кой от двамата ще бъде виновен, той или аз?
- Вие - каза твърдо малкият принц.
- Точно така. От всекиго трябва да се изисква - продължи кралят - това, което може да изпълни. Властта се крепи преди всичко на разума. Ако заповядам на народа си да се хвърли в морето, той ще направи революция. Аз имам право да изисквам подчинение, защото моите заповеди са разумни."
Аз съм учила 5 години с металисти, както казах, никога не е имало проблем с учителите или директорката, за което съм и благодарна. Преди 15 години брат ми е учил в същото училище, при същата директорка, бил е с коса до кръста и пак не е имал никакви проблеми. Чак сега оценявам колко е била добра директорката с нас, и колко сме се обичали с преподавателите. Защото имаше уважение - взаимно. Без огледа на това, че едните са метъли, а другите са "даскали". И до днес има добри чувства и уважение, което е прекрасно. И зависи изцяло от характера на дългокосите - дали са свестни по принцип или са злобари, няма общо с косата. КАкто и от характера на преподавателите - доколко са свободомислещи и склонни да приемат и децата, които не са под калъп. Даже да ви кажа, нашите метъли бяха обожавани от цялото училище, защото бяха и все още са невероятни сладури. И когато се каже 12ти А, випуск 2006, със сигурност пурво изникват нашите мили метъли и невероятния колорит, който внасяха в училище. Та мисълта ми е, че ако директорката, преподавателите и самите момчета са свестни и имат желание за диалог, няма да е от значение дължината на косите. Обаче е много по-лесно да се направиш на Желязната лейди, отколкото да спечелиш доверието на младите хора.

- ники
- Легендарен флуудър
Каква идилия, почти се просълзих при мисълта за милите, слади метъли, които толкова много обичат директорката. Ай, сиктир! Изобщо не става дума за това. То се вижда, колко са респектирани от авторитета на директорката. Никакво уважение нямат. В моя клас имаше 2ма метъли. Единият го изключиха заради изключително непристойно положение, а другият е известен като пълна отрепка в цялото училище. Примери може да си даваме бол. Там е работата, че метълите си пускат дълга коса и се обличат по характерния начин, именно за да изпъкнат от обществото. Те не искат да са част от него и влизат в конфликт по всякакъв начин с неговите писани и неписани правила. Каквото и да разправяш момиче с дълга коса е нормално, а момче с дълга коса е нетипично. Можеш ли да кажеш, че оня Боян не мяза на жена?
- Catherine
- Летящите Пръсти
Едно си баба знае, едно си бае. Аз не отричам, че има и отрепки сред метълите. Ти обаче и съмишлениците ти твърдите, че няма светсни. А аз познавам доста такива. Доста повече от несвестните. Това, че някой изпитва душевен оргазъм при мисълта, че на "тъпите мйетъли ша им натрийът нусъ най-посли" не прави фактите по-малко факти. Аз въобще не възнамерявам да те просълзявам, ако не ти изнася да приемеш истината, поне си замълчи,а не ми разправяй как това, на което съм била свидетел, а ти не си, е пълна глупост, Смешно е. И е един прост пример за взаимно уважение и приемственост, за които някои хора не могат и да си мечтаят, понеже е пълно с предразсъдъци.
И още нещо - ти ли ще ми обясняваш какви са метълите, дето си помирисал някой от два метра разстояние, или аз, дето имам такъв вкъщи, дето излизам с такъв и дето всеки ден съм в компанията на такива. Хайде моля ти се.
И още нещо - ти ли ще ми обясняваш какви са метълите, дето си помирисал някой от два метра разстояние, или аз, дето имам такъв вкъщи, дето излизам с такъв и дето всеки ден съм в компанията на такива. Хайде моля ти се.
Последно промяна от Catherine на 24 Ное 2008, 11:05, променено общо 1 път.

-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
СТИГА С ТОЯ СПОР МЕТЪЛ СРЕЩУ ЧАЛГА!!!!!! ВИЕ ГОЛЕМИ ХОРА ЛИ СТЕ ИЛИ СТЕ НЕВРОТИЗИРАНИ НЕДОКЛАТЕНИ/ НЕДОКЛАТИЛИ ТИЙНЕЙДЖЪРИ???? ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА. ЕДНА ХУБАВА И СМИСЛЕНА ТЕМА ДА СЕ НАПРАВИ И ВЕДНАГА СЕ ОБРЪЩА НА СПОР МЕТЪЛ СРЕЩУ ЧАЛГА.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Айде и аз пак...
На изгонените илиостриганите в случая това изобщо няма да им подейства образователно или поучително. Ще ги научи само, че хората с властта могат да си измислят и въвеждат частични правила когато им скимне, без да дават ясни и обосновани причини за това. И че някои са по-равни от другите. Ако това нещо се беше въвело от догодина, нямаше да има толкова мрънкане. Ако бяха въведени повече правила, щеше да има мрънкане, но щеше да има и ефект. Директорката просто имитира дейност, за да не я изгонят. И подобни глупости са за наказване повече, отколкото измислените й забрани.
И дума не може да става за промяна в обществото, това нещо касае само и единствено това училище. Поне засега. И виждането на една жена за това кое е прилично и кое не. За мен например (и това съвсем сериозно) пола над коляното показва твърде много. Коляното трябва да остава скрито.
И пак да си изкарам есенцията на тезата - налагането на частични и субективно обосновани правила в последния момент няма никакъв положителен ефект. Или да се прави както трябва, или да не се прави изобщо.
На изгонените илиостриганите в случая това изобщо няма да им подейства образователно или поучително. Ще ги научи само, че хората с властта могат да си измислят и въвеждат частични правила когато им скимне, без да дават ясни и обосновани причини за това. И че някои са по-равни от другите. Ако това нещо се беше въвело от догодина, нямаше да има толкова мрънкане. Ако бяха въведени повече правила, щеше да има мрънкане, но щеше да има и ефект. Директорката просто имитира дейност, за да не я изгонят. И подобни глупости са за наказване повече, отколкото измислените й забрани.
И дума не може да става за промяна в обществото, това нещо касае само и единствено това училище. Поне засега. И виждането на една жена за това кое е прилично и кое не. За мен например (и това съвсем сериозно) пола над коляното показва твърде много. Коляното трябва да остава скрито.
И пак да си изкарам есенцията на тезата - налагането на частични и субективно обосновани правила в последния момент няма никакъв положителен ефект. Или да се прави както трябва, или да не се прави изобщо.
-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
И защо само за коста се хванахте?
На мен ми е голям проблем брадата
Няма да карате децата да се бръснат ако не искат, може и да се порежат
И после кой ще е виновен ?
На мен ми е голям проблем брадата
Няма да карате децата да се бръснат ако не искат, може и да се порежат
И после кой ще е виновен ?
My will be done!!!
- ники
- Легендарен флуудър
Недей се прави сега на обидена, защото ти почна спора за това, какви са метълите с тъпия пример от випуск еди кой-си от 2006. Аз само ти казвам, че го има и обратния пример. Това е така за всякакъв тип хора. Просто се възмущавам от тия келеши, които 100% бягат от час всеки ден и сега се оплакват. Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Сигурен съм, че са си го изпросили и това им е един вид наказание. Да, можеби мерките идват в неподходящ момент, може да е правилно да влязат в сила от следващата година, но от училището така са решили.Catherine написа:Едно си баба знае, едно си бае. Аз не отричам, че има и отрепки сред метълите. Ти обаче и съмишлениците ти твърдите, че няма светсни. А аз познавам доста такива. Доста повече от несвестните. Това, че някой изпитва душевен оргазъм при мисълта, че на "тъпите мйетъли ша им натрийът нусъ най-посли" не прави фактите по-малко факти. Аз въобще не възнамерявам да те просълзявам, ако не ти изнася да приемеш истината, поне си замълчи,а не ми разправяй как това, на което съм била свидетел, а ти не си, е пълна глупост, Смешно е. И е един прост пример за взаимно уважение и приемственост, за които някои хора не могат и да си мечтаят, понеже е пълно с предразсъдъци.
- Catherine
- Летящите Пръсти
"Тъпия" пример за "випуска еди-кой си" - демек МОЯТ клас, ти го дадох, за да спрете най-сетне да слагате всичко под общ знаменател. И го дадох като пример за това, че при добро желание от двете страни може да се постигне разбирателство. Факт е, че има класове с метъли, които се учат добре, държат се добре, завършват като отлични ученици и продължават следването си в университети в страната и чужбина. Говоря от личните си наблюдения. И за тях би било несправедливо някоя си директорка да им посяга като на без вина виновни да налага дисциплина, която ВЕЧЕ съществува или която не се определя от някакви сантиметри. Ама който не иска да разбере, няма да разбере и 100 пъти да повторя едно и също, затова смятам достойно да се оттегля от спора, останете си със здраве. Лорда добре прави, че се намесва само от време на време.

-
gogigagagagigo
- Легендарен флуудър
Не ама сериозно стига с това вече, Всички подкултури имат своите добри и лоши страни, нормално е да има разминавания в вкусовете ни, аз харесвам рок, той - фолк, тя - оперна, но не това е темата в случая, да факт е много метъли има с дълги коси, но има и много с къси коси, тъй че това не е подтискане на метълите, а подтискане правата на човека, ещо подсъдимо навсякъде, даже и тук в България.
My will be done!!!