Стипендии за преместени от задочно в редовно обучение?

Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ
Курс: втори

Стипендии за преместени от задочно в редовно обучение?

Мнение от mirchetu »

Здравейте! Моля, ако някой знае как седи въпросът със стипендиите, да сподели. Другата година минавам редовно и искам да знам, ако имам добър успех от тази задочна година, дали другата, когато вече ще съм редовно, живот и здраве, мога да кандидатствам за стипендия с тазгодишния ми успех? И как горе-долу върви успехът за стипендиите? Ясно ми е, че е на състезателен принцип, но ориентировъчно ако може ми кажете пред миналите години как е бил успехът. Благодаря ви и се надявам да съм оцелила правилното място да задам този въпрос.
"Тези, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем."
неизвестен автор
Изображение
Аватар
vikito_tran
В началото бе словото
Специалност: право

Re: Стипендии за преместени от задочно в редовно обучение?

Мнение от vikito_tran »

Здравей, mirchetu. Да, имаш право на стипендия след прехвърляне в редовно! :cheers: За минимален успех не мога да ти кажа, защото стипендиите се разпределят по квота :cry: Зависи от успеха на другите и от броя на кандидатите. На същия принцип е като кандидатстването. Не може никой да каже какъв ще е успехът тази година :scratch: Миналата май падна до 5.50, но не съм сигурна. :D
Ако някой се опитва да те засенчи, остави го да слънчаса!!!
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

в различните специалности минималния бал варира в доста широки граници. така например география и биология взимат стипендии с 4.50 спокойно, докато при МБ и БТ рядко пада под 5.50
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Аватар
mirchetu
От дъжд на вятър
Специалност: Фармация МУ-София, евентуално и Екология в СУ

Мнение от mirchetu »

Благодаря за информацията! Е, значи трябва доста хубав успех. Кой ме е излъгал, че 5 е достатъно, не знам :D Е ми ще е постарая тази година. Успех и на вас :)
"Тези, които си мислят, че знаят всичко, много дразнят тези от нас, които наистина го знаем."
неизвестен автор
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”