Оффффффф... Извинявам се за дългия пост, но страстите се разгорещяват.
При мен ситуацията става напечена. Даскалката продължава да се заяжда с мен.

Предния четвъртък нали не отидох на хоспитирането (поради обясними причини изтъкнати по-горе

, па и си бех изкарал предварително два часа) и дочувам от ученици, от колеги, че говорила зад гърба ми. Деба, това е нахално. Моля ви се, дрънкала простотии на учениците:
„Вашия приятел Илиян се прави на важен, ее вижте – няма го.” Некви такива.
Тоя четвъртък отидох. Първия час реших кръстословицата на „Градски вестник”, питах осми клас за деветнайската – нямаха я, така че за втория час ми се очертаваше скука. Започва втория час, Ваня (ученичка от 10-ти А) ме кани да седна на техния чин, аз си занасям столчето, Гъшарова започва да ми вика.

- „твоето място не е до учениците, а до стажантите, ако искаш напусни”. С удоволствие щях да напусна, ама трябваше да си взема темата за 11-ти. Както и да е, върнах се и правя характерна физиономия – „Бреййййй, колко сме важни и как викаме.” Че майка ми не ми вика, тая к’во си позволява, да я еба.

Отбелязвам, че останах на тъпите им коментари, разбира се – отстрани седейки си и брояйки минутите – колко по-рано е възможно да си тръгна. Както коментираха (в кавички) уроците на един колега и една колежка, тая по едно време започна косвено да говори за мен, аз като по-умен не й се вързах, после явно ми спомена името, да подчертае, че говори за мен. Тея коментари не са нищо особено – до болка познатите теми – как така са кръстили един пич Ивън (с ударение на И), а не българското Иван, за прическата на метъла Митко и прочие. Както се досещате, това са съществени теми по отношение на хоспитирането.

Другата тема (по-важната), разбира се е свързана с мен – „не може да се допуска такова близко разстояние с учениците”, да съм съм говорил еди какво си и еди що си с тях. Аз геройски си държах езика зад зъбите, защото щях да им тегля ругатни, кога се съмне. Деееба тъпите даскалки.
Че ми завиждат на стила – ОК, това ми е ясно

. Всички са вдигнали ръце от учениците, а мене същите ме слушат и ме уважават като техен приятел, нормално е, да ми завидят даскалиците. Ама да се държат като хора с образование, а не да действат първосигнално като маймуни. Какво си въобразяват? Че нещо ще ми навредят ли? В случая ми правят проблеми, ама това хоспитиране не е безкрайно. Те само да посмеят да не ме пуснат. Тогава яко ще си го вкарат, в това да са убедени.
Като споменах за вкарвания, се сетих за колежката, която изнесе „урок” в четвъртък на 10-ти клас. Тя па друга курва. Видя, че Мириян говори по телефона, каза – „за такива като тебе съм подготвила листчета.” Горкото момиче не можа да направи нищо, колежката ми й казва – „Не можеш да решиш задачата, нали? Нарочно така съм я направила.” Аз не можех да подскажа, бях в другия край на залата, но дори и да бях успял, щяха да разберат, кой я решил. Душата ми се пръскаше и псувах на ум. След това наебаната ми колежка видя, че Краси разтяга мохабети с пичовете от задния чин и го повика на дъската. Нормално е, да не успее да реши задача от новия материал.
Резултата – както се досещате – Гъшарова прасна две двойки. А постъпките на колежката ми много се харесаха на Гъшарова и асистентката ми. Писаха й 6.
Бах мааааа му. Аман от Киряк Стефчовци!!! Тъпи, подли, долни комплексари са всичките.
Като не могат на никой друг, си го изкарават на учениците.
Вчера отидох да ми разработи урока (нали трябва да е както тя иска), аз от време на време казвах по нещо и се старах да не се изпусна с някой ругатня. А знаете ли какви глупости ми дрънка тая сдуханата старица?
По комунистическо как учениците едва ли не козирували на учителя..., че обичала учениците, повече обичала професията си и най-много обичала себе си.
Съвсем сериозно, внимавайте да не паднете от стола!!!
След това разказа, как са я изгонили от КОМСОМОЛ-а. Аз наум си казах – „нищо чудно” и историята е следната: влиза на лекция, хвърля си папката на една банка да си заеме място и без да иска удря с нея нейн колега, който е негър. Казва му – „Извинявай, черньо.” Пичът се обидил, написал писмо и така я изритали от комунистическата структура. Нормално – човек, който обича най-много себе си, а другите не ги ебава за нищо, така става.
Представяте ли си, какво хоспитиране по математика изживявам.
А иначе учениците са перфектни деца. Не си го побирам в главата, как се оплакват от тях? Профил рекламен дизайн са, умни са, имат визия, пият, пушат

(тея последните качества нямат връзка с учението, но...). Да не са наркомани или престъпници с висящи дела, че дигат ръце от тях? Егати шибаняците тея даскали. Не съм някаква орисница да им предсказвам каквото и да било на учениците, но ще се реализират в живота. А тая им оплюва специалността, защото не обичат математиката, а се занимават с рисуване. Ами с какво да се занимават? Нали това им е занаята?
Ае какво да ви кажа? Простотия до шия е в тея държавните. Основен принос за това, е благодарение на учителите.

В частните училища обаче нещата са много по-добре. Следващата седмица ми предстоят изяви в първа частна математическа гимназия, а за мен точно тук е истината
Аз сега се сетих. Колеги, защо не си направим частно училище, където да си преподаваме както само ние си знаем и можем? Ще го направим екстра класа