Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от Cecilia Lisbon »

Very nice 8)
Ммм, след неколкочасово лутане из атрактивни интернет-описания и събиране на препоръки всякакви, се поориентирах. :P Т.е. реално се колебая между три :lol: което е далеч по-добре от цялото парфюмерийно богатство на Франция, Италия и светът, нали тъй :mrgreen: та утре ще се метна до (не от) Скай Сити и ще избера между тях; после непременно и ще докладвам тук :colors:
Цунки и лека вечер (:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Aqua Di Gio е разкошен, подарих го на Стефан за миналия му рожден ден. Наистина е много хубав, макар че на мен лично мъъъничко ми сладни.

Сори, че с друго не мога да помогна - на татито последно взех Blаck Suede Touch, само забравих да го предупредя да не се къпе в него, брррр... ама не мога да го виня, щото и неговият климатик е повреден - съвсем като моя. Хич го няма с обонянието.

Успех в търсенето и да се похвалиш!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Ммммммммм, "Aqua Di Gio" :drunken:
Искрено ви благодаря и на двечките за чуууууууууудния съвет :> дано се хареса!... ако не, го взимам аз, и се пръскам аз, нищо, че е мъжки :mrgreen: ама е тооолкова, безууууумно як...
А btw взех и за мамчето -- "Amor Amor" на Cacharel. Тя обожава такива сладникави...

Ммм, животът днес ухае чудесно :bom:
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Не знам <все още> за какво говорите, просто искам да споделя. Aqua di Gio на Армани и Visit на Азаро са двата най-готини парфюма за мъж. Аз лично съм ги ползвал (в момента съм с Aqua di Gio) и съм останал супер доволен! Ако мислите за подарък на мъжко - тези двата парфюма са много хубави.

ахаааааааааа, разбрах за какво говорите. Аз моите парфюми си ги взимам от една затънтена парфюмерия в една от преките на Шишман, наливни са. Всъщност....бе да, наливни са, със същата трайност като тези в шУшенцата са, само че ги получаваш в някакво невзрачно шишенце и поради това цената е 2-3 пъти по-ниска. Голяма оферта си е. Ама ако става въпрос за подарък....ъъъъъъ мисля, че това флаконче, в което ги наливат няма вид за подарък ;)
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

За наливните парфюми... сигурен ли си, че са оригинални? Щото ако са, да мръдна някой път натам, няма да правя подаръци, я :)

Иначе Арманитата по принцип са си скъпички... но, казвам ви, тия хора просто знаят как да правят мъжки парфюми. Aqua Di Gio още не съм го помирисвала, само легенди за него съм слушала. Обаче пък Attitude със сигурност е най-добрият мъжки парфюм, на който съм попадала до момента. Е, може би не е точно да се изразя "най-добрият", но определено е най за мене.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

О, наливни, я стига :evil:
Никакви наливни, никакви тестери, никакви имитации. Просто не си заслужава, разберете...

P.S. Не са скъпи, що да са скъпи?! Acqua di Gio го взех за 60лв. с някаква двадесетпроцентова отстъпка. Е, вярно е само 30 мл, но не исках да рискувам с по-голямо количество (в случай, че не се хареса, нали така) Но един стандартен, независимо женски или мъжки, 50 мл, върви под/около сто. А за предимствата на марковите парфюми пред всякакви ментенца и смехотворни шишенца просто не ми се говори... Леле, не мога да повярвам, че доживях да ме убеждават в качествата на Рефани, FM Груп, и разни такива :evil:
rogertaylor
Летописец Виртуоз
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от rogertaylor »

Търговецът на кристал написа: Blаck Suede Touch

:!: :!: :!:

(малко почнах да ставам като пи4 в изразяването :lol: ) Без майтап - този парфюм е СТРАХОТЕН! :)
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от WaveMastaa »

@ MidwinterSun & MERCES_LETIFER

Мииии да, наливни. Имат същия аромат като "оригиналните", а даже някои парфюми държат много по-дълго от "оригиналните". Веднага давам пример. Преди време имах Echo на Davidoff. Много приятно мирише, беше ми подарък - в кутийка, в целофанче, в много фешън шишенце. Е да, ама никак не държеше. Пръскам се сутринта преди да излезна от нас - 4 часа по-късно приятелката ми не го усещаше ;) Малко след този случай открих това магазинче и понеже продавачката ме засипа с миризми и имена на парфюми не знаех какво да избера. Запитах я за Echo на Davidoff, тя ми продаде и този наливен парфюм държеше от сутрин до вечер. Същото е положението с Азаро-то, а също и с Армани-тата, които съм ползвал. А за наливното Aqua di Gio си залагм главата, че държи повече от "оригиналните" си събратя. Доказателството звучи невероятно, но давдам гаранция, че е 100% така, както го описвам. На бала си бях с Армани-то. Вечерта преди бала си го взех и понеже много ме кефи как мирише се напръсках с него като се прибрах в нас. Малко по-късно вечерта естествено влязох да се изкъпя. Като излезнах от банята парфюмът още се усещаше, което много ме учуди, майка ми също го усети след като се бях изкъпал. Не се напръсках повторно. Вечерта легнах да спя, а на сутринта като се събудих парфюмът продължаваше да си мирише. Вярно не беше вече толкова силно осезаем, но майка ми и баща и двамата пак го усетиха.

Понеже всичките тези неща много ме заинтригуваха отидох в магазинчето и запитах продавачката как така това е възможно. Мацката беше много точна и ми обясни нещата как стоят. Получава се така, че често пъти наливните парфюми и парфюмите по поръчка са много по-държеливи от тези в магазините. А защо? Ами всичко идва от начина на приготвяне на парфюма. Наливните парфюми всъщност не са като наливното вино - вадят ти една бъчва пълна с готов парфюм наливат ти 20мл. примерно и след това дерзай. Тази мацка буквално приготвя парфюма пред теб. Парфюмът се състои основно от вода, малко спиртец, тоалетна водица (тази на Българска роза и Кьолнската вода са били най-хубавите) и най-важната част - стабилизатора. Стабилизаторът всъщност представлява много силна есенция на парфюма. Демек същината на парфюма. От него в цялата гореизброена смес се капват няколко капки, мисля, че ми каза не повече от 5-6. И всъщност цялата врътка с държеливостта зависела от това как ще реагира той с тоалетната вода, спирта и другите компоненти на парфюма. Като каза, че най-много ароматът се задържал когато за основа се използват тоалетна вода от българкса роза или оригинален ou de Cologne. Но пък излиза, че те са скъпички и затова често често се слагали някакви турски и прочее водици, които нямали същите свойства като тези двенките.

Мацката каза, че понякога е въпрос на шанс да улучиш в някоя от наливните парфюмерии хубава основа за парфюма. Но аз досега все от това магазинче съм си купувал и съм оставал много доволен. Пробвал съм три или четири парфюма от там и всичките са държали поне 12 часа, без силата на аромата им да намалее.

А и другият момент е, че с наливните парфюми получаваш същото качество на половин цена.
@ Letifer: Казваш, че арманито, което си взела е 30мл. - 60лв. На мен 50мл. ми излизат толкова пари ;) Но пак повтарям - шишенцата, в които наливат парфюмите са много невзрачни и не стават да ги подариш на някого. То затова и бутиковите парфюми са толкова скъпо - защото в 70% от случаите плащаш и за дизайна на бутилката и опаковката.

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
julleto
Да живей словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от julleto »

WaveMastaa, можеш ли да опишеш по подробно къде се намира мястото?
Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

става дума за магазинчето на Рефан след 7мо.
Това колко държат наливинте зависи от това колко есенция кажеш да ти добавят
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури

Мнение от WaveMastaa »

Хммм това май не е на Рефан и се намира точно тук Карам го по спомен, но би трябвало да е това мястото.

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

да живей Black XS на батко ви Пако Рабан
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Batbayan
Вазов
Специалност: IVS

Мнение от Batbayan »

Ами какво да ви кажа и аз съм си вземал от магазините за наливна парфюмерия (всъщност досега съм имал само един оригинален парфюм - наистина невероятен - Acteur, но беше купуван в чужбина, а тук не съм го виждал) и съм си доста доволен от резултатите.Верно, че ако искаш да държи повече трябват повече капки от концентрата, но за около 5-10 лева съм си вземал по 100 мл. парфюм, който да държи доста (понякога съм го усещал по дрехите си след пране :geek: ).От видовете които си спомням по име , а не по номер или миризма, са Aqua di gio и мъжкия Angel.И от двата останах мн. доволен, но веднъж прекалих с допълнителните капки на Angel-а (ма продавачката не ме предупреди - и как ще го направи , нали вс. допълнителна капка ми струва парички) и стана супер силен.Ако пръсна 2 пъти по себе си вонях на някаква спарена манифактура за производство на мармалад под налягане и с много пара.Направо щях да се издуша от концентрацията на този дори в нормални параметри тежъл и сладникав парфюм.Затова въпросното флаконче откъм 50 мл. го точих направо около годинка - слагаш буквално супер малко - като сутрешна роса, че иначе - ужас и паника.

За подарък, разбира се , тези наливните парфюмерии не стават.Някак си не се изразява уважение към човека.Особено ако е родител.Така, че добре си направила, че си купила оригинален парфюм на баща си. ;) Виж ако ти си купуваш за себе си и не ти се дават супер много пари, мисля, че за около 10 лева ще можеш да си вземеш 50 мл. от някоя от нашумялите есенции - наливно.Поне аз така правя.Докато дневното ми трудово възнаграждение не мине 200 лв. смятам да продължавам така.После и от Париж ще си поръчвам бутикови парфюми. :beach:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мда, хубавите парфюми ухаят дори след като се изкъпеш. И остават по дрехите дори след многобройни пранета. Единственият такъв парфюм, който съм срещала, е Allure на Channel... ама бутилчицата му е 170лв. :geek:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Проблем със Сопкаст

Мнение от camel »

Така....нека този, който разбира от тая програма, да ми обясни защо нищо не ми работи. Който и канал да включа или нищо не става или ми пише, че работи, но на плеъра няма нищо друго освен черно петно... :cry: :evil:
Не разбирам какъв и е проблемът на тая програма? Да не би да изисква някакви специални кодеци или някакъв плеър?
:evil:

Моля, помогнете.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”