За животните... с Любов?

Тук можете да дискутирате по актуални проблеми свързани с вътрешната и външна политика на България и Европейския съюз, както и по проблеми от геополитическо значение за съвременния свят.

Модератори: Don Horhe, Lord

Аватар
renesanz
Легендарен флуудър

Re: За животните... с Любов?

Мнение от renesanz »

не всички улични кучета са заплаха за хората,по-скоро е обратното. само по Цариградско има 3-4 смазани кучета на ден. защото на човека вече всичко му пречи и всичко го дразни. ако има желание да се създаде приют ще има и средства. съмнявам се ЕС да не е помислил за това. въпроса е,че в нашата мила държава парите мистериозно изчезват.......
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”

De tantos desejos aflitos...
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Друг мъничък проблем е тъпото и упорито нежелание на така наречените природозащитници да "осиновят" или както е там думата по някое и друго улично куче. Иначе вият до Бога, но аз досега не съм чул активен природозащитник да си е напълнил къщата с улични кучета и да си ги гледа. Защо? Ми за да не си цапат къщурките, разбираемо. И пухитата пак са бездомни, а природозащитниците ги защитават... с плакати.

А личният пример де го? :lol: :lol: :lol:
Изображение
vaiolina
В началото бе словото
Специалност: География
Курс: четвърти

Мнение от vaiolina »

Е как не те е срам?! Какви са тия малоумни изказвания за Бога?! По-голяма простотия от това не бях чувала. Продължавам да се дивя на такива наизустени изказвания. Я влез във форума на dog.bg и по-точно в подфорума без дом и виж колко хора да осиновили не по едно, а по няколко бездомни животни. Да не говорим, че през 90% от времето същите тези хора приютяват животни докато им се намери дом и понякога ги задържат с месеци. Знаеш ли колко от тях всеки месец дават от заплатата си за тяхното лечение, за престоя им в хотел, защото нямат физическа възможност да приберат повече??? Наясно ли си, че понякога тези хора гледат по 5-6 животни едновременно в апартамента си,а когато живеят в къща и повече (цитат: " в момента съм с 23 кучета и 3 котки и ми остават не повече от 3 часа сън на денонощие"). Като искаш личен пример пусни една анкета в същия този форум, за който говоря и питай всеки колко бездомни животни е осиновил. С радост ще ти отговорят кой, какво, откъде и т.н. Когато си запознат със ситуацията пак ще си говорим.
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Брех. Колко страст. И все за мен. Почти съм поласкан. Само ще те помоля да внимаваш с изказванията си по мой адрес, не се славя с търпимост към подобни на твоето. Също така ще те помоля да отбележиш и пределно малкия ми интерес към изворите, които ми цитираш, както и към смехотворното ти възмущение от моята скромна особа.

Окей, има разни хора, дето прибират. Браво на тях, щом така им е интересно. Аз си имах мравуняк едно време в двора - донесох си го с кофа от гората, яко беше.

Но очевидно тез хора не се стараят достатъчно, защото градът е все още пълен с помияри и резултатите от усилията на тези така благородни чудаци явно са пренебрежимо малки и не издържат теста. Подробностите не ме интересуват, аз съм против съществуването на уличните животни като цяло, те са изроден продукт на урбанизацията (подобно на сметищата, бордеите и хлебарките) и като такъв мерките по негово отношение трябва да са крути.
Изображение
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Темата не е същата без мненията на Ал Бънди. :lol:
Violina, ако това, което написа по - горе, е вярно, мога само да те поздравя. Предполагам обаче си наясно, че не всеки човек иска и може да гледа по 1 или повече от 1 куче или котка в дома си.
И все пак ми е любопитно да чуя какво ТИ би направила, за да се справиш с проблема с бездомните кучета, защото наистина виждам, че обичаш животните и крайни мерки като приспиване не ти се нравят. :D
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Министерството на здравеопазването отрязва бюджета за скъпите лекарства, както и броя на болните от рак, които ще бъдат лекувани догодина, а вие сте се загрижили за бездомните псета и котки по улиците....ако не можеха да се справят сами с живота навън, нямаше да ги има там, нали се сещате.

По темата-аз познавам един природозащитник, който си ввърши работата прекрасно, така че е глупаво да се говори под общ знаменател какви били и какво правели хората като него. Както и принципно, де.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Паисий
Специалност: Право
Курс: втори

Мнение от Longbow »

Boromir, проблемът не е че тези, които го правят, куцат откъм качество, а че куцат откъм количество...
Уверен съм че в 1,5-милионна София има повече латентни такива любители на животните, отколкото има бездомни кучета... Въпрос на мотивация и подкрепа... Не казвам че аз бих дал подслон (по редица причини, една от които - не отричам - нежеланието ми), но аз определено не съм критерий.
Vaiolina, разбирам страстта ти, но, моля те, пази дискусията чиста от епитети. Идеята е да е конструктивна. Логиката и аргументираните мнения я правят такава. Не обсъждаме кой какъв и защо бил. Това настрана, съвсем несериозно е да прикачаш определения на човек, имайки за основа няколко мнения във форум (защото съм почти абсолютно сигурен, че не си изчела всички мнения на Boromir). Защо атакуваш Човека, а не позицията му?

Какви са според вас вариантите за решаване на проблема с бездомните животни? Какви са предимствата и недостатъците на всеки от тях? Кой мислите че трябва да се приложи? Защо? Как?
Изображение
vaiolina
В началото бе словото

Мнение от vaiolina »

Към Boromir: като нямаш търпимост за такива отговори, не говори по теми, с които не си запознат. И нека поясня - аз също съм против да има бездомни животни по улиците. Ако някой си мисли, че като видя куче или котка на улицата кипя от радост, е в голяма заблуда. Именно, защото ги обичам и ми пука за тях, не искам да са навън. Няма къде другаде да са обаче. Също така тези хора, които осиновяват животни не могат да си вземат по 100. Явно хората, които изхвърлят котки и кучета са повече.

Към camel: Кастрация и пак кастрация...трябва да стане доста по-честа практика. Досещате се, че ако аз кастрирам 5 кучета, други 5 ще родят още 50 и тогава нещата се обезмислят, а резултат няма да има поне докато сме живи. В София има няколко места за безплатни кастрации. В предложението се включва и глоба за този, който си изхвърля малките на улицата или в реката, с надежда следващият път да си кастрира животното и да няма проблеми. Друго нещо - чипове. Целта им е, ако животното се загуби, да бъде проследено, както и ако някой реши да го изхвърли да бъде глобен. Отделен е въпросът, че тази система не работи от 1 година в БГ, въпреки че по закон действа. Днес голяма част от бездомните кучета са питбули, кокери, сетери, болонки и т.н., защото са раждали до изнемогване и стопаните им решават, че щом няма да им носят повече пари, няма да им дават и дом. Защо не обвиняваме хората, които ги пускат навън, а нарочваме четириногите? Аз не мисля, че ще доживея деня, в който няма да има бездомни животни, процесът е много бавен, но това, за което говоря е една превантивна мярка, с която целим да не се налага на бъдещите поколения да живеят с този проблем.

Към JudyRamone: Съгласна съм, че проблемите на хората са безброй и са доста сериозни. Винаги ми се дава този пример, което е напълно нормално и винаги отговарям по един и същи начин. Аз съм решила да помагам с каквото мога на животните. Всеки може да подкрепя, каквото иска. Радвам се, че Вие не сте безразлична към друг наболял проблем. Правите ли нещо за разрешаването му? Съпричастна ли сте не само на приказки? Протестирате ли срещу това? Ако е така с радост ще подкрепя инициативата Ви за справяне с проблема. :D

Longbow, мисля, че отговорът ми към camel се покрива с въпросите Ви. Кастация- това е решението за мен. За предотвратяване на свръхпопулацията не се взимат мерки от дълги години. Това е заварено положение. Ето защо недостатък е и дългият срок за постигане на видим резултат, но попарата ние(хората) сме си я надробили и ние ще си я сърбаме, както и тези след нас, ако не вземем мерки отсега.
Последно промяна от vaiolina на 21 Ное 2008, 22:36, променено общо 1 път.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Вайолина, жено, успокой се. Мразя да ми говорят на "Вие" :mrgreen:
Просто отбелязвам факт. Аз още нямам необходимите ресурси да започна борба за каквото и да било. В момента се боря за собственото си бъдеще, с помощта на което ще успея да осигуря да се надяваме и чуждите. Съпричастна съм не само на думи, но и съм го преживяла. Това мисля е достатъчно. Точка по въпроса.
Не обичам бездомните кучета. Разбира се има хора, които се грижат и страдат за тях - нищо лошо. Приоритетите ми са други. Simple as that. Затова живеем в общество - защото всеки човек се грижи и полага усилия за различни негови области.
Все пак признавам, че проблемът с бездомните животни никак не е малък. Затова поздравления за ентусиазма.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

vaiolina написа:корИгира :!: Аз ли си въобразявам или тук хората наистина учат в СУ?
ники написа:Съмнява ме, че точно тия помияри спасяват хора, водят слепи и гасят пожари и летят в космоса.
Мога да Ви дам пример за това. Както по-нагоре в темата някой писа - огромна част от тези бездомни кучета са изхвърлени от стопаните си и именно поради липса на кастрация се раждат нови и нови, изхвърлят се на улицата и така до безкрай. В София на няколко места кастрациите са безплатни. Съгласна съм, че броят на бездомните намалява много бавно, но ако кастрирането стане по-честа практика и хората разберат нуждата от това, докато племенникът Ви порастне (да Ви е жив и здрав) няма да има от какво да се плаши. Този проблем не е от вчера и няма да се реши утре. Нека помислим как нашите деца да не се сблъскват с него. Ето това вече е превантивна мярка.
Малей, в тоя форум вече ще пиша само с речник под ръка, че да не объркам някоя дума. Сакън! Какви са тия глупави забележки? Аз да съм тръгнал да ти правя забележки за това, че примерно не слагаш запетайки, където трябва? Много е глупаво, сериозно. А това говорене на Вие хич не подхожда на форумната атмосфера. Някаси по ми харесва, когато Дичоу ми каже, че съм тъпак, отколкото, когато някой ми говори на вие. Звучи ми изкуствено и превзето. От позицията на моите нищожни 19 години смятам, че общуването на ти скъсява дистанцията особено в подобни спорове. Айде, стига съм се правил и аз на остроумен, че днес лафчетата хич не ми се получават готини.

По темата: Наистина много хора си изхвърлят домашните любимци на улицата, но това е, защото не смеят да ги пратят в приюти. То там съдбата им е ясна - ако до 1 месец не го вземе никой, от кучето остава само спомен. Не знам, дали наистина е така, ама предполагам. Не смятам, че тия кучета могат да са полезни на обществото и просто мястото им е в някой кучкарник на село, а не в големия град, защото колкото и да го опрекваш пи4 си е прав за това. На село има кучета, дет си се разхождат, без на никого да му прави впечатление, ама там е друго. В София тези кучета са проблем и следв да бъдат премахнати по някакъв начин. На времето в Люлин такива кучета ги сервираха на посетителите на женския пазар под форма на кебнапчета на атрактивни цени. Не смятам, че това е начинът, но просто не им е мястото в София.

P.S. Форумът пак ми корегира(пардон, корИгира) думата kuchka. Why? ;)
Последно промяна от ники на 21 Ное 2008, 22:48, променено общо 1 път.
Аватар
Lara_Croft
В началото бе словото

Мнение от Lara_Croft »

Мнението нарушава чл. 1 и чл. 3(1) от правилника за писане в раздел "Мнения".

Don Horhe
vaiolina
В началото бе словото

Мнение от vaiolina »

JudyRamone написа:Приоритетите ми са други.
Именно. Аз подкрепям твоите. От 6 години живея с доктори(хуманни) около себе си и имам представа колко е тежко положението. Всеки прави, каквото му е по силите.
Страхотно. Поздравления, че си преодоляла проблема и успех за напред. Искрено се надявам твоята борба да е успешна и да допринесе за по-добро бъдеще.

Ники,...не са само в София тия кучета. Стига с тоя голям град, проблемът е навсякъде за жалост. Бездомните са хиляди и никой няма да е съгласен да му прехвърлим отговорността. В селата си имат достатъчно кучета и проблеми от друго естество. За приютите донякъде си прав с тази разлика, че там няма дори да ги приемат, камо ли да ги държат един месец.
Последно промяна от vaiolina на 21 Ное 2008, 23:09, променено общо 1 път.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Lara_Croft написа:цитатът е изтрит, защото нарушава правилника - Crematory
А Студентски е бич за София, ама го има, нали??! :?
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

сестричката ми преди минути крещи на котката, която я закача: "Ше ти еба майката, тъпа Котко!" :shock:
иначе тя много обича животните :roll:
la douleur exquise
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

fak написа:сестричката ми преди минути крещи на котката, която я закача: "Ше ти еба майката, тъпа Котко!" :shock:
иначе тя много обича животните :roll:
Т'ва е за другата тема - 'възпитанието на децата ни'
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Публикувай отговор

Обратно към “Мнения”