За животните... с Любов?
- Longbow
- Паисий
- Специалност: Право
- Курс: втори
За животните... с Любов?
Поради заформилата се дискусия в тази тема, създавам нова, която да обслужва по-добре насочеността й (на дискусията).
Е, какви са вашите мнения за отношенията човек-животни, какво мислите по проблема с безпризорните кучета, котки и други из градовете, какво е отношението ви към домашните животни и всичко, което можете да се досетите, свързано с видовете, с които споделяме планетата?
Е, какви са вашите мнения за отношенията човек-животни, какво мислите по проблема с безпризорните кучета, котки и други из градовете, какво е отношението ви към домашните животни и всичко, което можете да се досетите, свързано с видовете, с които споделяме планетата?
Последно промяна от Longbow на 20 Ное 2008, 13:08, променено общо 1 път.

-
vaiolina
- В началото бе словото
- Специалност: География
- Курс: четвърти
Re: За животните... с любов?
Чудесна идея 
- renesanz
- Легендарен флуудър
Re: За животните... с Любов?
аз мисля,че хората и животните имат равни права и хората като (уж) мислещи същества би следвало да се съобразяват и да се грижат за животните. животни,които застрашават обществото (болни) трябва да се прибират в приюти и ако е наложително да се приспиват. не мисля,че е честно да се кастрират бездомните кучета,мисля,че трябва да им се направи дом,в който да се грижат за тях (не клетки с размери 1х1м) мисля,че и котките,които в Пловдив са хиляди,трябва да имат приют. под приют имам предвид прилично и подходящо място с добри условия за живот.
а относно всички животни,които обитават ненаселените райони-това е тяхна територия и убиването им трябва да бъде забранено със закон (който да се спазва) и човек да си носи отговорността. мисля,че трябва да има и закон,който да забранява изхвърлянето на здрави домашни животни,да се въведат специални безплатни прегледи при ветеринари и да има по-добри условия в развъдниците и зоо магазините.
а относно всички животни,които обитават ненаселените райони-това е тяхна територия и убиването им трябва да бъде забранено със закон (който да се спазва) и човек да си носи отговорността. мисля,че трябва да има и закон,който да забранява изхвърлянето на здрави домашни животни,да се въведат специални безплатни прегледи при ветеринари и да има по-добри условия в развъдниците и зоо магазините.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
Нищо не се решава със закони, а с възпитание и контрол! Включително и вашите крайни зоофилски приумици! Естественият отбор на дядо Дарвин не беше ли природен закон, апропо? Защо се опитвате да го нарушавате? 
Съвсем съм съгласен. Обичам животноте, обаче при всички други проблеми в страната, смятате ли, че приютите за бездомни кучета са отправна точка за подобряване на положението, особено при финансовото състояние на държавата. Иконом ически проблеми и звена изискват далеч по- бърза намеса от кучешки хотели.Boromir написа:И пари за всичко това ще дойдат от... ?
Knights of the Cross
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Ако това стане някога, искам да съм куче. Не било честно да се кастрират? Кое не му е честното? Мен ако питате, най-добре да ги прибират някъде пък после да става, каквото ще. Кастрирани или не, пак нямат място на улицата. Едно в двора до нас преди всяка сутрин ме будеше с лаене. Идеше ми да му светя маслото, кат ме дигне в 7.00, ама явно някой друг също така се е будил, защото кучето вече не е дразнител. Има и случаи, когато на бездомни кучета някакви баби им слагат каишки, все едно са нечии, за да не ги съберат да ги откарат, където им е мястото. Това не го разбирам. Тяхна територия - стига бе!renesanz написа:аз мисля,че хората и животните имат равни права и хората като (уж) мислещи същества би следвало да се съобразяват и да се грижат за животните. животни,които застрашават обществото (болни) трябва да се прибират в приюти и ако е наложително да се приспиват. не мисля,че е честно да се кастрират бездомните кучета,мисля,че трябва да им се направи дом,в който да се грижат за тях (не клетки с размери 1х1м) мисля,че и котките,които в Пловдив са хиляди,трябва да имат приют. под приют имам предвид прилично и подходящо място с добри условия за живот.
- renesanz
- Легендарен флуудър
ами именно защото човека е превзел вичко,включително си е наумил,че има правото да отнема живота на другите живи същества,той е този,който трябва да се съобразява и да полага усилия,възпитанието както сами виждаме го няма......... а пари-от бюджета,нали има излишък. същото важи и за бездомните хора,и те трябва да имат дом,но пари за тия неща не се дават,защото отиват за задоволяване на нуждите на егоистичните "граждани"(които всъщност са селяни с претенции)
и за да се реши един проблем трябва всеобща отговорност. ако съберат по 5лв на семейство в кварталите,където има много бездомни кучета пак ще има пари за приют. докато има хора,които не осъзнават вредата от съществуването си нищо няма да бъде решено за да се подобри положението.
и за да се реши един проблем трябва всеобща отговорност. ако съберат по 5лв на семейство в кварталите,където има много бездомни кучета пак ще има пари за приют. докато има хора,които не осъзнават вредата от съществуването си нищо няма да бъде решено за да се подобри положението.
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Аз пък си мисля, че кастрирането е прекрасно решение. При нас кастрираха кучетата и в момента имаме само няколко добродушни помияра (най-"агресивната" им проява е да лаят по колите, ама на тях това им е забавлението май). Няма нападения, даже кучето, което си е при нашия блок, една жена го взе и си го гледа, къпе го, храни го и животното е щастливо.
Те тези кучета явно оцеляват по някакъв начин, така че надали на тях им е нужно да им правим приюти, където да ги слагаме. Въпросът е, че ние искаме да се отървем от тях и от следите, които обичат да оставят по тревички и паважи. И най-вече винаги като проблем изтъкваме агресивността и нападенията. А като се кастрира - агресивността секва. Няма малки кученца, появяващи се през един месец. Няма разрастваща се популация от бездомни кучета, които нападат случайни минувачи или, не дай си Боже, деца. Кастрацията е доста ефективен метод да се ликвидира проблема в малко по-дълъг срок, пък и по-евтин.
Те тези кучета явно оцеляват по някакъв начин, така че надали на тях им е нужно да им правим приюти, където да ги слагаме. Въпросът е, че ние искаме да се отървем от тях и от следите, които обичат да оставят по тревички и паважи. И най-вече винаги като проблем изтъкваме агресивността и нападенията. А като се кастрира - агресивността секва. Няма малки кученца, появяващи се през един месец. Няма разрастваща се популация от бездомни кучета, които нападат случайни минувачи или, не дай си Боже, деца. Кастрацията е доста ефективен метод да се ликвидира проблема в малко по-дълъг срок, пък и по-евтин.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Имаше опит с кастрирането - неуспешен. Явно аз съм единственият, който защитава позицията за инжекция за уличните кучета? Ако ще и с 5 закона да е забранено - поне още с 10 са регламентирани правата на хората и съответно необходимостта от тяхната безопасност, особено в големия град. Преди да сте ме разбрали погрешно - не може по центъра на СТОЛИЦАТА на България да се шляят хиляди кофермани, рязнасящи всякакви болести, които много често хапят хора, лаят през малките часове и събуждат дори сънливци като мен, пречат на уличното движението само и само, за да се задоволят претенциите на някои "любители на животните". Според мен всичко трябва да има граници.
Моля да се прави разлика между домашно и безприютно куче.
Моля да се прави разлика между домашно и безприютно куче.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- ники
- Легендарен флуудър
Камел, подкрепям тезата ти. Особено това за центъра много ми хареса. Не може да помиярчетата да осират централни улици.
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Обичам животните. Много. Имам куче на почти годинка, преди това имах друго, което почина на 10. Буквално съм си израснала с куче около мен, като много малка имах рибки, папагали. Никое животно обаче не може да дари такава обич, каквато кученцето дава. Усеща емоциите на стопанина си, привързва се като човек, предано е. Ужасно ми е като прочета коментари, че били мръсни кучетата, че трябвало да умрат и т.н. Моето куче си го къпем често, след всяка разходка му мием лапите, има си всички ваксини и т.н и не ме е гнус от него, даже си спи в леглото.
За бездомните кучета ми е жал-голяма част от тях са там, защото "грижовните" им стопани са ги захвърлили. Според мен най-добрият начин е кастрацията. ПРОТИВ евтаназията съм, ако става дума за здраво и неагресивно куче.
За бездомните кучета ми е жал-голяма част от тях са там, защото "грижовните" им стопани са ги захвърлили. Според мен най-добрият начин е кастрацията. ПРОТИВ евтаназията съм, ако става дума за здраво и неагресивно куче.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Да, да. Животът е радост и тъга. Днес е здраво, утре - подивяло.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- ники
- Легендарен флуудър
Обичам жлъчните кометари, които постовете на пи4 педизвикват у някои хора. Много е забавно. Иде ми да го поздравя в съответната тема.
По темата: Домашни животни всеки, който иска, може да си гледа, ама тия на узлицата са си безпризорни песове. Онова до нас всяка седмица ровеше в кофите пред къщата и изсипваше боклука навън. Нервичките ми късаше. Как да толерирам подобно нещо? Почнах да връзвам капаците на кофите като пълен идиот. За тия животни си има място - кучкарник. Не им е мястото да улицата да ме будят по тъмно, да ме лаят на прибиране вкъщи, да ми ровят в боклука, да ми се пречкат пред колата, да плашат малкия ми племеник и да серат по улицата. Съмнява ме, че точно тия помияри спасяват хора, водят слепи и гасят пожари и летят в космоса.
П.С. Хахаха, форумът корегира и думата kuchka. Забавно. мацка, мацка, мацка.
По темата: Домашни животни всеки, който иска, може да си гледа, ама тия на узлицата са си безпризорни песове. Онова до нас всяка седмица ровеше в кофите пред къщата и изсипваше боклука навън. Нервичките ми късаше. Как да толерирам подобно нещо? Почнах да връзвам капаците на кофите като пълен идиот. За тия животни си има място - кучкарник. Не им е мястото да улицата да ме будят по тъмно, да ме лаят на прибиране вкъщи, да ми ровят в боклука, да ми се пречкат пред колата, да плашат малкия ми племеник и да серат по улицата. Съмнява ме, че точно тия помияри спасяват хора, водят слепи и гасят пожари и летят в космоса.
П.С. Хахаха, форумът корегира и думата kuchka. Забавно. мацка, мацка, мацка.
-
vaiolina
- В началото бе словото
- Специалност: География
корИгира
Аз ли си въобразявам или тук хората наистина учат в СУ?
Мога да Ви дам пример за това. Както по-нагоре в темата някой писа - огромна част от тези бездомни кучета са изхвърлени от стопаните си и именно поради липса на кастрация се раждат нови и нови, изхвърлят се на улицата и така до безкрай. В София на няколко места кастрациите са безплатни. Съгласна съм, че броят на бездомните намалява много бавно, но ако кастрирането стане по-честа практика и хората разберат нуждата от това, докато племенникът Ви порастне (да Ви е жив и здрав) няма да има от какво да се плаши. Този проблем не е от вчера и няма да се реши утре. Нека помислим как нашите деца да не се сблъскват с него. Ето това вече е превантивна мярка.ники написа:Съмнява ме, че точно тия помияри спасяват хора, водят слепи и гасят пожари и летят в космоса.