ВАЖНО!!! Платихте ли си гаранционния депозит?
-
georgious
- В началото бе словото
- Специалност: Икономика
- Курс: трети
Re: ВАЖНО!!! Платихте ли си гаранционния депозит?
Колеги, вие пак плащате депозит 60-80лв., ами ние в 8ми блок, където наемът е 150лв./месец какво да кажем... А сега друга глупост ми сервираха - след като се наненох в стаята си и установих, че няма закачалки, корнизи, пердета, огледала, тоалетни принадлежности ( предполагам това не ви учудва ) и аз реших сам да си осигуря елементарни условия на живот, днес ми беше съобщено, че ще плащам глоби! Защото 2 месеца след като съм се настанил, някой е решил, че съм бил нанесъл щети на стаята, като съм си монтирал гореизброените "приспособления"... Все едно аз съм виновен, че някой не си е свършил работата на време.
- Vess
- В началото бе словото
- Специалност: Международни политически отношения и сигурност
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Искрено ти съчувствам
Това на нищо не прилича! Някой трябва да каже на ректора да махне Студентски съвет от стопанисването на 8-ми блок.. Защото никъде не е записано, че Студентски съвет има право да стопанисва собственост на университета.. А и да изкарва пари от там! Това си е жива мафия.. А къде пише за съществуването на 150 лв. месечен наем?!
Дано получим отговор.. Отнякъде!
Дано получим отговор.. Отнякъде!
-
georgious
- В началото бе словото
Пише... специална заповед на ректора, с която трябваше да се съгласим с "финансовите условия". Интересното беше, че имаше много хора настанени незаконно там ( без те самите да знаят ) от 1-ви окт. ( при положение, че класацията за този блок излезе на 17-ти, ако не се лъжа ) и си бяха платили 150лв. за м. октомври, след което трябваше да плащат наново 60лв. за периода 18-31 окт. И за да не стане голям скандал и да има хора, които са били настанени незаконно с обещание, че могат да останат там до края на годината, а впоследствие след официалната класация да бъде обявена, да бъдат изритани, скъпите ни познати от Студентски съвет и от СБО криеха, че такава класация въобще съществува. Дори когато отидох на крака в 42Б в Студентски съвет, за да попитам за класация, ми казаха "Ние нищо не знаем за такава класация, 8-ми блок не е в екплоатация". Аз разбрах за нея от позната в Студентски съвет и когато отидох да си поискам молба за тази класация ( защото тя е специална ), отначало ми казаха: "Индивидуалната класация още не е започнала" . След като поясних, че аз искам молба за класиране в 8-ми блок, отговорът беше: "Ама Вие откъде знаете за тая класация?! Кой Ви каза за нея?! Там ли сте настанен в момента?!" И това се е случвало и на други мои познати, които в момента са ми съседи.
Така че, да - напълно съм съгласен с мнението ти за Студентски съвет и при положение, че давам 150лв. наем все по-сериозно се замислям просто да се изнеса и да си намеря някъде на свободен наем, където няма да ме правят на луд.
Така че, да - напълно съм съгласен с мнението ти за Студентски съвет и при положение, че давам 150лв. наем все по-сериозно се замислям просто да се изнеса и да си намеря някъде на свободен наем, където няма да ме правят на луд.
От всичко това което чувам се чувствам адски безсилна. Не знам как бихме могли да ти помогнем. Може би всеки, който се чувства ощетен по някакъв повод трябва да поиска сметка, за това което се върши от Студентски съвет, от ПСБО и т.н. Предлагам да съберем една подписка и да отидем направо при Ректора.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
- Курс: завършил
Вие не разбрахте ли, че бай Петка иска да си купи S500?
И му броих като поп 51 кинта, като много други хора.
Дано се тресне така, че и еърбеците и цялата сигурност на Мерцедес да не са му в помощ. 
И му броих като поп 51 кинта, като много други хора.

Ето какво казва г-н Горанов във форума на ПСБО относно темата:
"Първо, заповедта е разлепяна два пъти по входовете. Второ, качена е в сайта на ПСБО. Трето, за съгласуването със Студентския съвет, размера на депозита и т.н. умишлено няма да взема отношение, защото по този въпрос можете да се обърнете към самия Студентски съвет. Интересно ми е къде ще го направите и кой ще Ви обърне внимание там. Ако греша - моля коригирайте ме, защото ми липсва информация."
Край на цитата!
P.S На мен лично това ми звучи крайно нахално от негова страна!
"Първо, заповедта е разлепяна два пъти по входовете. Второ, качена е в сайта на ПСБО. Трето, за съгласуването със Студентския съвет, размера на депозита и т.н. умишлено няма да взема отношение, защото по този въпрос можете да се обърнете към самия Студентски съвет. Интересно ми е къде ще го направите и кой ще Ви обърне внимание там. Ако греша - моля коригирайте ме, защото ми липсва информация."
Край на цитата!
P.S На мен лично това ми звучи крайно нахално от негова страна!
- Vess
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Колеги, за да е пълна смешката, цитирам съобщение, качено на сайта на Студентски съвет, относно нашите авансови тринаемни плащания:
"
Студентски депозит за общежитията на СУ 15 ноември 2008
--------------------------------------------------------------------------------
Със специална заповед на ректора на СУ проф. Иван Илчев студентите, които живеят в общежития на СУ, ще трябва да платят авансово 3 наема. Сумата ще се използва за депозит срещу евентуални щети, валиден за цялата учебна година. Срокът за плащане е до края на ноември.
В заповедта е посочено, че сумата ще бъде върната в края на учебната година или при напускане на студента, ако той няма финансови задължения за индивидуални и общи липси и повреди в блока"
Забележете, че информацията е с дата 15 ноември (събота!)!!!! И разбира се, не забравяйте, че срокът да си платите трите наема изтича в края на месеца!...
Между другото, в отговор на отговорите, поставени по-горе:
Първо, заповедта беше разлепена в края на октомври или началото на ноември, доколкото си спомням, въпреки че е с дата от юли т.г.
Второ, заповедта на ректора НЕ Е качена в сайта на ПСБО - търся я от месец и половина там!
Трето, БНТ1 се обърнаха към представители на Студентския съвет в репортажа си по темата. Отговорът може да се види и на сайта на телевизията и той е, че със СС заповедта не е съгласувана!!!
Нямам какво да добавя, но г-н Горанов е прав в едно - вече и Студентски съвет трябва да отговорят на неудобните питанки и защо се казва, че в блоковете на СУ няма места, след като в осми блок се настаняват хора, които пащат в пъти по-големи наеми, а общежитието им се полага по ЗАКОН и размерът на наемите е определен в Наредбата за ползване на студентските общежития и столове!
"
Студентски депозит за общежитията на СУ 15 ноември 2008
--------------------------------------------------------------------------------
Със специална заповед на ректора на СУ проф. Иван Илчев студентите, които живеят в общежития на СУ, ще трябва да платят авансово 3 наема. Сумата ще се използва за депозит срещу евентуални щети, валиден за цялата учебна година. Срокът за плащане е до края на ноември.
В заповедта е посочено, че сумата ще бъде върната в края на учебната година или при напускане на студента, ако той няма финансови задължения за индивидуални и общи липси и повреди в блока"
Забележете, че информацията е с дата 15 ноември (събота!)!!!! И разбира се, не забравяйте, че срокът да си платите трите наема изтича в края на месеца!...
Между другото, в отговор на отговорите, поставени по-горе:
Първо, заповедта беше разлепена в края на октомври или началото на ноември, доколкото си спомням, въпреки че е с дата от юли т.г.
Второ, заповедта на ректора НЕ Е качена в сайта на ПСБО - търся я от месец и половина там!
Трето, БНТ1 се обърнаха към представители на Студентския съвет в репортажа си по темата. Отговорът може да се види и на сайта на телевизията и той е, че със СС заповедта не е съгласувана!!!
Нямам какво да добавя, но г-н Горанов е прав в едно - вече и Студентски съвет трябва да отговорят на неудобните питанки и защо се казва, че в блоковете на СУ няма места, след като в осми блок се настаняват хора, които пащат в пъти по-големи наеми, а общежитието им се полага по ЗАКОН и размерът на наемите е определен в Наредбата за ползване на студентските общежития и столове!
- Vess
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Между другото, колеги, на сайта на ПСБО е качен актуалният отчет за разходването на депозитите от първото полугодие на тази година... За осми блок не е събиран депозит и не е възстановяван! Това може само да означава, че блокът не е част от фонда на СУ.. А той е, защото все пак го има в листа. Може би не се експлоатира?! А там има толкова много студенти... Които плащат 150 лв. наем и им съдират кожите! На всичкото отговоре, явно се правят някакви офшорни класации за същия блок!
И все пак, ето и отчета по-горе.. или по-долу.. де да знам..
Поздрави на всички
И все пак, ето и отчета по-горе.. или по-долу.. де да знам..
Поздрави на всички
- Прикачени файлове
-
- scan.jpg
- Отчет-ПСБО
- (248.99 KiB) Свалено 568 пъти
За въпросния отчет може малко да се поспори, т.к отчет се изготвя в края на годината, която е и край на отчетния период- това първо и 2-ро възстановени суми- искам да попитам от всички присъстващи на колко е възстановен този депозит?
От този отчет става ясно, че така отчетените средства, в случая приходи от депозити, напълно покриват щети и др. т.н. Ясно се забелязва и др. факт - в някой от блоковете на студентите се дължи сума за въстановяване, надвишаваща депозита от 15 лв. ( 42Б ил 51 бл.).
Друг е въпроса по каква стойност се оценяват тези щети. В случая се забелязва една тенденция - всичко да се харчи до последната стотинка. Стотинката на студентите!
P.S. Никаде по този документ не видях подпис на гл. или какъвто и да е там счетоводител! Следователно от последното трябва да се правят изводи, че той няма валидност!
От този отчет става ясно, че така отчетените средства, в случая приходи от депозити, напълно покриват щети и др. т.н. Ясно се забелязва и др. факт - в някой от блоковете на студентите се дължи сума за въстановяване, надвишаваща депозита от 15 лв. ( 42Б ил 51 бл.).
Друг е въпроса по каква стойност се оценяват тези щети. В случая се забелязва една тенденция - всичко да се харчи до последната стотинка. Стотинката на студентите!
P.S. Никаде по този документ не видях подпис на гл. или какъвто и да е там счетоводител! Следователно от последното трябва да се правят изводи, че той няма валидност!
-
georgious
- В началото бе словото
Да се обръщам към Ректора? А защо не направо към МОН? Нали те предоставят общежитията на СБО, което пък от своя страна - на университетите? А пък за да се направи ревизия на СБО, Студентски съвет и каквото още там щете - пак предполагам към някоя държавна структура би трябвало да се обрърнем ( определено не към университета, защото това би било повод за лесна корупционна схема.. )
-
stefan_os
- В началото бе словото
- Специалност: екология
Всичко добре .... само където не ми е ясно къде може да се види тази прословута Заповед. Търсих къде ли не в нета ... питах и "ЖОРО.БГ", какви ли не сайтове включително най-напред и сайта на СУ, но никъде няма Заповед (освен споменаването и във форумите - все още не съм отишъл до някоя каса да плащам наеми и глупости да ми кажат-трябва първо до София да дойда) или пък съм тъп и не мога да боравя с компютър.
Хубаво е разлепвана по учреждения, входове и глупости ... ама като не съм там имам възможност по нета да преглеждам новостите да взема да звъня по телефона регулярно и да питам .... "а бе" тия умници някаква заповед нова да са измислили ... ама нещо допълнително (ново изникнало) за плащане да имам
А бе аджаба колко трябва да платя. Не че съм незаинтересован за това да си платя ... иначе нямаше и да питам ... ама нямам възможност да дойда до София сега и да търся къде имало разлепена заповед -
ТА МОЛБАТА МИ Е НЯКОЙ ДА ВЗЕМЕ ДА СКАНИРА ТАЯ ПУСТА ЗАПОВЕД И ДА Е ИЗТАПАНИ НЯКЪДЕ ИЗ НЕТА, ТА ДА ВИДЯ КОЛКО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ
Хубаво е разлепвана по учреждения, входове и глупости ... ама като не съм там имам възможност по нета да преглеждам новостите да взема да звъня по телефона регулярно и да питам .... "а бе" тия умници някаква заповед нова да са измислили ... ама нещо допълнително (ново изникнало) за плащане да имам
А бе аджаба колко трябва да платя. Не че съм незаинтересован за това да си платя ... иначе нямаше и да питам ... ама нямам възможност да дойда до София сега и да търся къде имало разлепена заповед -
ТА МОЛБАТА МИ Е НЯКОЙ ДА ВЗЕМЕ ДА СКАНИРА ТАЯ ПУСТА ЗАПОВЕД И ДА Е ИЗТАПАНИ НЯКЪДЕ ИЗ НЕТА, ТА ДА ВИДЯ КОЛКО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМ
Ето я и въпросната Заповед:
http://uni-campus.net/docs/zapoved_naemi.pdf , която намерих в раздел нормативни документи на сайта на КСБВУ. Държа да подчертая, че сега си пише Гаранционен депозит, а до скоро беше Наеми 2!!!
P.S Между др. е качена и Заповедта за 8 бл.:
http://uni-campus.net/docs/naemi_bl.8.pdf
http://uni-campus.net/docs/zapoved_naemi.pdf , която намерих в раздел нормативни документи на сайта на КСБВУ. Държа да подчертая, че сега си пише Гаранционен депозит, а до скоро беше Наеми 2!!!
P.S Между др. е качена и Заповедта за 8 бл.:
http://uni-campus.net/docs/naemi_bl.8.pdf
Това вече на нищо не прилича! Не стига, че не ни осигуряват места, ами сега ни накараха да плащаме по 30 лева наем! Това го няма в никой университет по света, знаете ли, че миналата година моя съквартирант е бил настанен в 42А, който е на ХТИ и там са се опитали да го изнасилят само защото учи в СУ?!
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
30лв наем???
Това да не е някаква новост която съм изпуснал?!?!?
Та и чукна декември...какво се случи с тези които не платиха депозита...мисля, че Бетон беше един от тях...
Бетоне...споделяй емоции?
Това да не е някаква новост която съм изпуснал?!?!?
Та и чукна декември...какво се случи с тези които не платиха депозита...мисля, че Бетон беше един от тях...
Бетоне...споделяй емоции?
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Rumbata написа:... знаете ли, че миналата година моя съквартирант е бил настанен в 42А, който е на ХТИ и там са се опитали да го изнасилят само защото учи в СУ?!