Хоспитирането - Радини вълнения

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Хоспитирането - Радини вълнения

Мнение от Pisobella »

Мен хич не ме бива да се разбирам с деца, малко не знам кво да ги правя и кво да им приказвам - говоря за малки деца, а съм точно начална и предучилищна педагогика :lol: :lol: :lol:
Отначалото и аз бях твърдо ПРОТИВ педагогическия профил, ама миналата година ми прищрака нещо и от пълно против реших да работя с деца... с увреждания ама все са си деца :")
Според мен тия неща се учат - тоест научаваш се до някаква степен да "работиш" с децата. Вече другото си зависи от тебе как ще се държиш :) Ако не ставаш за тази работа обаче няма как да стане все пак :) Ама ако имаш желание - има и начини. то тва е най-важното :")
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Пис, консултирах се с други хора и същото ми казаха. След 2 часа и половина отивам на упражнението по МОМ2 (методика на обучението по математика /специална част/) именно при тази въпросната асистентка.
Силно се надявам да успее да каже поне едно изречение по същество, от което да разбера, какво точно иска и какви й са мераците.
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Успех ти пожелавам :")
Като знае кво ти е положението сигурно ще й е много забавно :lol:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Беше в много весело настроение.
Каза - "дай да ти видя разработката, какви идеи си имал, че не се видяхме преди това."
По една случайност си носих компютъра (за да дръпна една игра с Мерцедеси :lol: ), отварям файлчето - "ето това е".
Тя скролирайки изказва впечатления - "чудесно, много добре. Тука това им го разказахте само... тука както сте го писали в проекта си, така го изнесохте, а трябваше наобратно /за едни свойства/..." и тн.
Чудесна беседа, но не урок.
Аз - "погледнете го от хубавата страна". :lol:

Както и да е - наистина направихме коментар. С нея никакви проблеми съм нямал, какво й беше станало онзи път...
Явно съм я бил уцелил в кофти настроение. Сега сякаш беше празнувала цяла нощ.

После започна да разказва случки от Англия. :lol:
Три дни с нейни колеги не ставали от компютрите, трябвало да предадат проект. Предали го и тя - "Хайде в кръчмата", а те - "Е, как? Сряда е." Там можело само петък или в събота да се натресеш :lol:

Аз па точно като нея в сряда имам настроение да купонясам. Довечера в система 4-4-2 с Кали ще стане лудо :lol:
За утре й се извиних, че няма да мога да дойда поради неотложни ангажименти /б.а. - махмурлук/ :lol: , но заявих - "отработил съм ги предварително 2 часа, ще си взема темата до вторник, ще разработя урока, за да го видите и ще го коментираме идната сряда, след това и следващата сряда, за да е напълно готов за 11-ти."
Подмазах й се и това много й хареса.
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Мазньо! :wink: :mrgreen:
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Жени, иди ги разбери ....
Изображение
Аватар
pi4
Легендарен флуудър

Мнение от pi4 »

Бeтон написа:Подмазах й се и това много й хареса.
ауу как си признаваш :shock:
Аз никога през живота си на никого за нищо не съм се мазнил,няма и да го направя :!: :!:
Много са ти дълги разказите,както винаги :lol:
Аз като стана член на БСП шъ забраня математиката в училищата :P
Но преди нея физиката :lol:
Навремето като бях младеж,с един приятел сядахме най-одзаде по математика.
Госпожътъ ни викаше "Ей вие русите момченца на последния чин,какво бягате по фалангите" :lol: :lol: Някой път се опитваше да ме изкара на дъскътъ да реша някоя задача,аобаче аз й казвах,че съм рус и не мога да решавам задачи :lol: :lol:
Добре че бях спечелил олимпиада по френски,та тя беше впечатлена от мене и все избутвах по математика :lol: Та така.....
Миналата седмица почнах и аз да се изявявам като учител :P
Реших да не ги занимавам с глупавата френска литература,а да им дам 2 граматически упражнения и естествено,разбира се диктоввка:!: Нещо ги мързеше да пишат диктовка.12 клас са :lol: Притеснявах се,че вероватно може да свърша по-рано :lol: :lol: т.е. преди да е бил звънеца,но в крайна сметка свърших точно о време т.е. с биенето на звънеца :lol: Като по филмити.Утре шъ им връщам диктовките.Има две шестици,останалите диктовки са с по около 69 грешки някъде :lol: :lol: Викам си въйййй еш ги пъ тия,такъв клас не съм виждал :lol: Има две госпожици на ниво висш пилотаж,по средата нема никой,сичките останали на ниво 2+ :lol:
Важното е,че не ми правиха проблеми в часа.На първия чин двете момчета :lol: :lol: слушаха музика с едното ушо,а с другото пишеха диктовката и ме гледаха много послушно.Не можах да им се ядосам,щото видях себе си в тях :lol: :lol: И едно преписване,мъ толкоз преписваха и накрая толкоз грешки,нещъ да си мисля колко щяха да са грешките,ако не бяха преписвали един от друг :lol: :lol: Но са добри дечица :P Може на нервна почва да са оплескали диктовката :P :P
Имах честта да съм с най-красивата си колежка от курса :P Направихме си клипове дорде преподаваме :lol: :lol:
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

pi4 написа:Навремето като бях младеж,....
:shock: Ся да не си девойка! TG, а?
:wink: :mrgreen:
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

pi4 написа:Направихме си клипове дорде преподаваме :lol: :lol:
Качай ги веднага :lol:

Че повечето са на ниво 2+ да не ти пука. Ако са готини, както каза проблеми не са ти правили в часа, значи ситуацията е добра. :)
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Важното е да са приятни часовете и ползотворни :) То все от някъде се започва :lol:
Изображение
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

Нашият изпит ще е на 11ти Декември :)
Тъкмо ще ни държи веселото настроенеи след 8ми хахах ;)
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Оооо, 11-ти декември е големият ден.
Непременно ще пиша, какво е било при мен.
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Оффффффф... Извинявам се за дългия пост, но страстите се разгорещяват.
При мен ситуацията става напечена. Даскалката продължава да се заяжда с мен. :evil: Предния четвъртък нали не отидох на хоспитирането (поради обясними причини изтъкнати по-горе :lol: :lol: , па и си бех изкарал предварително два часа) и дочувам от ученици, от колеги, че говорила зад гърба ми. Деба, това е нахално. Моля ви се, дрънкала простотии на учениците:
„Вашия приятел Илиян се прави на важен, ее вижте – няма го.” Некви такива.
Тоя четвъртък отидох. Първия час реших кръстословицата на „Градски вестник”, питах осми клас за деветнайската – нямаха я, така че за втория час ми се очертаваше скука. Започва втория час, Ваня (ученичка от 10-ти А) ме кани да седна на техния чин, аз си занасям столчето, Гъшарова започва да ми вика. :shock: - „твоето място не е до учениците, а до стажантите, ако искаш напусни”. С удоволствие щях да напусна, ама трябваше да си взема темата за 11-ти. Както и да е, върнах се и правя характерна физиономия – „Бреййййй, колко сме важни и как викаме.” Че майка ми не ми вика, тая к’во си позволява, да я еба. :evil: :evil: Отбелязвам, че останах на тъпите им коментари, разбира се – отстрани седейки си и брояйки минутите – колко по-рано е възможно да си тръгна. Както коментираха (в кавички) уроците на един колега и една колежка, тая по едно време започна косвено да говори за мен, аз като по-умен не й се вързах, после явно ми спомена името, да подчертае, че говори за мен. Тея коментари не са нищо особено – до болка познатите теми – как така са кръстили един пич Ивън (с ударение на И), а не българското Иван, за прическата на метъла Митко и прочие. Както се досещате, това са съществени теми по отношение на хоспитирането. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Другата тема (по-важната), разбира се е свързана с мен – „не може да се допуска такова близко разстояние с учениците”, да съм съм говорил еди какво си и еди що си с тях. Аз геройски си държах езика зад зъбите, защото щях да им тегля ругатни, кога се съмне. Деееба тъпите даскалки.
Че ми завиждат на стила – ОК, това ми е ясно 8). Всички са вдигнали ръце от учениците, а мене същите ме слушат и ме уважават като техен приятел, нормално е, да ми завидят даскалиците. Ама да се държат като хора с образование, а не да действат първосигнално като маймуни. Какво си въобразяват? Че нещо ще ми навредят ли? В случая ми правят проблеми, ама това хоспитиране не е безкрайно. Те само да посмеят да не ме пуснат. Тогава яко ще си го вкарат, в това да са убедени.
Като споменах за вкарвания, се сетих за колежката, която изнесе „урок” в четвъртък на 10-ти клас. Тя па друга курва. Видя, че Мириян говори по телефона, каза – „за такива като тебе съм подготвила листчета.” Горкото момиче не можа да направи нищо, колежката ми й казва – „Не можеш да решиш задачата, нали? Нарочно така съм я направила.” Аз не можех да подскажа, бях в другия край на залата, но дори и да бях успял, щяха да разберат, кой я решил. Душата ми се пръскаше и псувах на ум. След това наебаната ми колежка видя, че Краси разтяга мохабети с пичовете от задния чин и го повика на дъската. Нормално е, да не успее да реши задача от новия материал.
Резултата – както се досещате – Гъшарова прасна две двойки. А постъпките на колежката ми много се харесаха на Гъшарова и асистентката ми. Писаха й 6.
Бах мааааа му. Аман от Киряк Стефчовци!!! Тъпи, подли, долни комплексари са всичките.
Като не могат на никой друг, си го изкарават на учениците.
Вчера отидох да ми разработи урока (нали трябва да е както тя иска), аз от време на време казвах по нещо и се старах да не се изпусна с някой ругатня. А знаете ли какви глупости ми дрънка тая сдуханата старица?
По комунистическо как учениците едва ли не козирували на учителя..., че обичала учениците, повече обичала професията си и най-много обичала себе си.
Съвсем сериозно, внимавайте да не паднете от стола!!!
След това разказа, как са я изгонили от КОМСОМОЛ-а. Аз наум си казах – „нищо чудно” и историята е следната: влиза на лекция, хвърля си папката на една банка да си заеме място и без да иска удря с нея нейн колега, който е негър. Казва му – „Извинявай, черньо.” Пичът се обидил, написал писмо и така я изритали от комунистическата структура. Нормално – човек, който обича най-много себе си, а другите не ги ебава за нищо, така става.
Представяте ли си, какво хоспитиране по математика изживявам. :?: :?: :?: :?:
А иначе учениците са перфектни деца. Не си го побирам в главата, как се оплакват от тях? Профил рекламен дизайн са, умни са, имат визия, пият, пушат :lol: :lol: (тея последните качества нямат връзка с учението, но...). Да не са наркомани или престъпници с висящи дела, че дигат ръце от тях? Егати шибаняците тея даскали. Не съм някаква орисница да им предсказвам каквото и да било на учениците, но ще се реализират в живота. А тая им оплюва специалността, защото не обичат математиката, а се занимават с рисуване. Ами с какво да се занимават? Нали това им е занаята?
Ае какво да ви кажа? Простотия до шия е в тея държавните. Основен принос за това, е благодарение на учителите. :!: :!: :!:
В частните училища обаче нещата са много по-добре. Следващата седмица ми предстоят изяви в първа частна математическа гимназия, а за мен точно тук е истината :wink: :wink:
Аз сега се сетих. Колеги, защо не си направим частно училище, където да си преподаваме както само ние си знаем и можем? Ще го направим екстра класа :) :) 8) 8)
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Хубаво правиш, не им се давай. В крайан сметка ще те пуснат и важното е, че и учениците оценяват старанието ти. То малко акъл се иска за това, ама не всеки го има.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Няма да им се дам.
Те искат да застанеш на дъската, да изпееш, каквото ти напишат предварително и ако заловиш двама-трима ученика, които се занимават със странични дейности... пфуууу... шестицата не ти мърда!

Аз пък правя напротив!
В повечето време не съм на дъската. Там съм да маркирам точка (важен момент), формула да напиша, разбира се и при решаването на задачи. Определения диктувам, обясненията ми не са само вербални. Една приказка има - ако ми вържете ръцете и краката може да не обясня нещото. :lol: :lol: :lol:
Нито си гледам от листи, нито мисля - това ли да дам, онова ли, концепцията си я имам много преди началото на часа! Трябва ми само тебешир (маркер). (ако урокът е без мултимедия).

Както се досещате подкрепям идеологията - учениците да са активна част от учебния процес. Този проблясък ми дойде в заниманията по Педагогика миналата година. Преди си мислех, че е достатъчно един човек да си е подготвил страхотно изложение (под всякаква форма, вкл. презентация и подобни), а аудиторията да го слуша в захлас дори без да записва нищо, а нещата да са толкова въздействащи, че да останат трайно в съзнанието. Да, ама това става единствено, ако аудиторията си има предварителни познания и оцени красотата на разсъжденията на този отпред.
100 на 100 не ви казвам нищо ново, но при учениците е тъкмо обратно. Звезди да им сваляш с някакво изложение, нищо няма да постигнеш!!!!!!!!!!!!!!!!
Давам веднага аналог - най-добрата певица да се сгъне да пее и танцува, не въвлече ли публиката в купона, участието й е било просто провал!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В учебния процес е същото. Учителят само изгражда кошера, а учениците пълнят килийките с медеца, дори е хубаво сами да си направят клетките и да ги запълнят.

При все усилията ми, накрая да ми кажат - "какво се разхождаш като гувернантка край учениците и гледаш тоя какво написал, тая какво не успяла да си напише. Каквото напишат, си е за тях"...

Тук аз губя коментари, ако можете вие да обясните нещо. :scratch: :scratch: :scratch: :scratch: :scratch: :scratch: И с "тоя" и "тая" в държавата май само Димитър Пенев е призван да говори така - "Жоро вратаря, ония двамата и оня третия". Всичко подобно изказано от други е недопустимо.

На 11-ти даскалката и асистентката да не си правят илюзии, че ще застана като пън на дъската!

Аз искам учениците да схванат идеите ми - че с удоволствие може да свършим същата тегава работа, която иначе формално може да бъде мъка за всички ни. И да видят, че училището ако го осветиш под друг ъгъл, ще изглежда съвсем различно.
Аз си мисля, че схващат ;) Доста по-интелигентни са, от това за което ги мислят.
Пак цитирам даскалката им:
"знаеш ли колко цинични могат да бъдат тези госпожички".
Вероятно сте чували от дядовците и бабите си при първите прожекции на кината - едно голо бедро да има във филма и веднага става забранен. На абитуриентския бал питието е било лимонадка, нектарче, едно хорце, разходка в парка (ама само по алейките) и аре вкъщи.
Ако с такъв аршин мерим сега... доста са цинични учениците и невъзпитани, ауууууууууууууу, вдигам ръце!!!!!!!!!!!!!!!!!

Стига с тоя комунизъм. 18 години... голяма промяна, голямо нещо изживяваме. За толкова време нормалните държави ще стигнат до Марс, ние още ще си играем на орехи.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”