КСК 2009 - История

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
desssy
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Re: КСК 2009 - История

Мнение от desssy »

По немски изпитът знам, че е доооста труден. Обичайните компоненти - лезеферщеен, люкетата, граматика, съчинение... хьорферщеен (как го написах, а? :-D) и превод не знам дали има... (случайно някой да знае??) По принцип изпитите по езици не са лесни, щото повечето студенти са бивши ученици от езикови гимназии.
Just Smile! :):):)
Lama
Пишете, о, братя
Специалност: Стопанско управление /немски/
Курс: първи

Мнение от Lama »

Няма хьор, а има превод. Люкетата е разделено на две първи текст с Вортшатц и втори с граматика. Темата обикновено е на тъпа поне за мен тема. :lol: Миналата година беше за биологичното разнообразие, на това освен някакви общи неща, нищо друго не ми хрумна, ама и мен не ме бива по есетата. :)
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

Йес!! много се радвам за хьора. :lol: Би било супер тъпо, ако стане така, че диска примерно да не се разбира, щото се е случвало на изпит... това ми беше големия страх. Мерси за успокоението ;)
kaloyand
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от kaloyand »

аз също съм се запътил към правото.Относно историята,мога да кажа че със Средновековието нямах никакви проблеми,доста е интересно,за разлика от Възраждането,на което съм сега.Преди темите ги учех като ги пишех,но сега пиша план на всяка тема и така уча.
Моят най-голям страх е литературата-ако имам 4 ще съм в небесата от радост.

Едно въпросче,на което знам че отговорът няма как да е сигурен,но все пак:Ако изкарам 5,50 или 5 по история и 4 по литература и с оценки в дипломата 5,75 по БЕЛ и 6,00 по история дали ще се кача на влака към правото в СУ?
Право,3 курс,13гр
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ще се качиш. То момиче би се качило, та какво остава за теб... :lol:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

kaloyand написа:аз също съм се запътил към правото.Относно историята,мога да кажа че със Средновековието нямах никакви проблеми,доста е интересно,за разлика от Възраждането,на което съм сега.Преди темите ги учех като ги пишех,но сега пиша план на всяка тема и така уча.

Едно въпросче,на което знам че отговорът няма как да е сигурен,но все пак:Ако изкарам 5,50 или 5 по история и 4 по литература и с оценки в дипломата 5,75 по БЕЛ и 6,00 по история дали ще се кача на влака към правото в СУ?
Като стой, та гледай.
Аватар
ivoto_la
От дъжд на вятър

Мнение от ivoto_la »

kaloyand написа:аз също съм се запътил към правото.Относно историята,мога да кажа че със Средновековието нямах никакви проблеми,доста е интересно,за разлика от Възраждането,на което съм сега.Преди темите ги учех като ги пишех,но сега пиша план на всяка тема и така уча.

Моето положение е абсолютно същото.Със Средновековието се справих,а Възраждането сега започвам,но изглежда по-трудно.И за мен основен проблем е литературата хем е много субективно,хем още не съм почнал сериозна подготовка,а също имам и 1 петица от 9-ти клас,която ще ми смъкне бала.Аз се надявам на 5 и малко по история и 3 и малко по литература.По мои сметки ще ми стигне :)
kaloyand
От дъжд на вятър

Мнение от kaloyand »

ivoto_la написа:Моето положение е абсолютно същото.Със Средновековието се справих,а Възраждането сега започвам,но изглежда по-трудно.И за мен основен проблем е литературата хем е много субективно,хем още не съм почнал сериозна подготовка,а също имам и 1 петица от 9-ти клас,която ще ми смъкне бала.Аз се надявам на 5 и малко по история и 3 и малко по литература.По мои сметки ще ми стигне :)
и моята 5ца беше в 9 клас :) Няма спор че Възраждането е по-трудно,чакам да го сварша и да почна Новата история,че тя ще ми трябва за УНСС(резервния вариант).Относно литературата имам развити теми,много са добри,но не съм ги почвал-респектират ме :oops:
Право,3 курс,13гр
Аватар
mareto
Драскач

Мнение от mareto »

^ Новата история също влиза в СУ, нищо, че рядко се пада- тая година тази Втора световна война дойде като гръм от ясно небе.
Изображение

Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

На мен пък ми дойде като маана небесна.
Аватар
Inchetoo
В началото бе словото

Мнение от Inchetoo »

На нас на курса пък ни казаха, че тази година имало възможност да отпадне всичко след 1СВ. :roll:
kaloyand
От дъжд на вятър

Мнение от kaloyand »

Inchetoo написа:На нас на курса пък ни казаха, че тази година имало възможност да отпадне всичко след 1СВ. :roll:

аз не вярвам да си вкарат още един такъв автогол като ВСВ
Право,3 курс,13гр
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

И защо мислиш, че това е автогол?
desssy
Пишете, о, братя

Мнение от desssy »

Ще разберем през януари. (нали тогава излизаше конспектът?)

Иначе и аз много бих се радвала дори цялата нова история да отпадне. :cheers:
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Деца, формата и темите на изпита остават абсолютно същите както през миналата година! Това вече е решено от Факултетния съвет на ИФ и няма възможност за промяна през КСК`2009! Ако някой ви говори друго, значи или ви лъже с някаква цел, или понятие си няма от тези неща! Обикновено тези слухове се пускат с някаква цел, знаете... :wink:
Гледайте да не изгърмите както други подобни доверчиви невинни създания през юли... Защото им казала госпожата, "един професор", Ректора и Европейската комисия! :mrgreen:
Успех на всички! Имате предостатъчно време да си научите, дори да бяха вкарали и Студената война в програмата! :geek:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”