Готварски рецепти - бързо, лесно, вкусно
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
Crematory
- Легендарен флуудър
- Специалност: френска филология
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Готварски рецепти - бързо, лесно, вкусно
Един десерт от мен:
Продукти:
2 кутии по-твърди бисквити
1 пакет и половина масло (пакет от 125 гр)
1 ч.ч. пудра захар
1 яйце
1 лъжица какао (хм, не ми каза каква лъжица, но сигурно е супена)
сладко от вишни
смлени орехи
Приготвяне:
Вишните се оставят да се отцедят от сладкото. Бисквитите се смилат с мелачка за орехи или се начупват на много много ситно.
Всичките неща (без вишните и орехите) се разбъркват, но да не става рядко тесто. Взима се тесто, колкото орех. и се овалва в ръката. После се дупчи
с пръстче и се слага вишна. Увива се хубаво и се овалва пак малко в ръка . След това се овалва в смлените орехи. Оставя се да се стегне в хладилника
Продукти:
2 кутии по-твърди бисквити
1 пакет и половина масло (пакет от 125 гр)
1 ч.ч. пудра захар
1 яйце
1 лъжица какао (хм, не ми каза каква лъжица, но сигурно е супена)
сладко от вишни
смлени орехи
Приготвяне:
Вишните се оставят да се отцедят от сладкото. Бисквитите се смилат с мелачка за орехи или се начупват на много много ситно.
Всичките неща (без вишните и орехите) се разбъркват, но да не става рядко тесто. Взима се тесто, колкото орех. и се овалва в ръката. После се дупчи
с пръстче и се слага вишна. Увива се хубаво и се овалва пак малко в ръка . След това се овалва в смлените орехи. Оставя се да се стегне в хладилника
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Какви вкусни яйца забърках снощи! 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Айде да ти дам тогава още една идея за картофеното пюре (брех, ама си го обичам...Kitty написа: П.П. MidwinterSun, рецептата с картофеното пюре наистина е страхотна (пробвала съм я и друг път), само дето не съм се сещала да сложа яйцеДнес ще я пробвам с допълнителната съставка. Добре, че си ти да ми дадеш идея какво да готвя, че мразя да повтарям ястия във времеви период от 1 месец
Аз понякога го смесвам с някаква шунка и с майонеза. И двете - колкото ти душа иска. Комбинацията е много хубава, но става добра само с домашно картофено пюре (иначе импровизираното суфле се получава и с готово).
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
- Курс: втори
Нямам рецепта, но просто не знаех къде да споделя удивлението си и реших, че това е най-подходящата тема...ядох най-еклектичната вечеря евър- домашно приготвени брускети с босилек доматена паста и маслини, зрял боб, картофена салата и бъркани яйца....

New jorney
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Я дай по-подробно брускетите, да видим дали е това, което аз знам...
Още едно пиленце:
Запържва се лук в малко мазнина (аз ползвам зехтин) и като почне да става прозрачен (голямо обяснение!), се слагат пилешките гърди, нарязани на хапки . Когато се запечатат и побелеят (бърка се непрекъснато, да знаете), изливате доматено пюре и вода в равни части (преди това сте разтворили вътре малко захар, половин бучка, да речем). Слагате черен пипер, дръжки от магданоз (ако обичате) и оставяте да си къкри отхлупено. Като изври водата, добавяте и нарязан магданоз и веднага махате от котлона.
Сигурно носи и на други подправки, трябва да се пробва.
Адски лесно, става бързо, иска малко продукти и е вкусно.
Още едно пиленце:
Запържва се лук в малко мазнина (аз ползвам зехтин) и като почне да става прозрачен (голямо обяснение!), се слагат пилешките гърди, нарязани на хапки . Когато се запечатат и побелеят (бърка се непрекъснато, да знаете), изливате доматено пюре и вода в равни части (преди това сте разтворили вътре малко захар, половин бучка, да речем). Слагате черен пипер, дръжки от магданоз (ако обичате) и оставяте да си къкри отхлупено. Като изври водата, добавяте и нарязан магданоз и веднага махате от котлона.
Сигурно носи и на други подправки, трябва да се пробва.
Адски лесно, става бързо, иска малко продукти и е вкусно.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Видя ли, че не е лесно да ги свариш!?pora_e_priqtel написа:Какви вкусни яйца забърках снощи!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А сега отивам да проверя дали шаранът, който сготвих, става за ядене
Внимавай, да не е гладен и той! 
- dimo
- Site Admin
- Специалност: РСМТ, магистратура
- Курс: семестриално завършил
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10001
- Обратна връзка:
Взимате 20 кутии по 1 кг. доматено пюре.
Взимате 20 кг. захар.
Смесвате ги в бидон и оставяте (лятото) на терасата за 30 дни.
Варите ракия и пиете. Наздраве!
.
Взимате 20 кг. захар.
Смесвате ги в бидон и оставяте (лятото) на терасата за 30 дни.
Варите ракия и пиете. Наздраве!
- rachence
- Паисий
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
ПАЛАЧИНКИ
за 2 броя:
2 яйца и 3 с.л. прясно мляко
Знаете-разбърквате и си ги пържите в тиганче
Аз прибавям и пшеничени трици за повече гъстота и засищане,а и са доста полезни за тракта 
за 2 броя:
2 яйца и 3 с.л. прясно мляко
Знаете-разбърквате и си ги пържите в тиганче
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Една много лесна и уникално вкусна рецепта (три пъти ми повториха да го сготвя пак скоро):
Свински пържолки (вратни) се начукват и се пържат. Изваждат се. След това се запържват гъбки (за предпочитане пресни печурки, манатарки, пачи крак и подобни) заедно с лук. Прибавя се горчица, черен пипер и сол. Предварително разтворена в не много вода Гъбена крем супа на Маги се слага (като се сгъсти и става невероятен ароматен сос) заедно със сметана. Пържолките се връщат в соса и се оставят да покъкрят малко. При сервиране може да се поръсят с листа на магданоз и с повечко черен пипер. Ммммм. Аз дето не понасям гъби си облизах чинията :Р
Свински пържолки (вратни) се начукват и се пържат. Изваждат се. След това се запържват гъбки (за предпочитане пресни печурки, манатарки, пачи крак и подобни) заедно с лук. Прибавя се горчица, черен пипер и сол. Предварително разтворена в не много вода Гъбена крем супа на Маги се слага (като се сгъсти и става невероятен ароматен сос) заедно със сметана. Пържолките се връщат в соса и се оставят да покъкрят малко. При сервиране може да се поръсят с листа на магданоз и с повечко черен пипер. Ммммм. Аз дето не понасям гъби си облизах чинията :Р
Incurro!
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Invadoria!
Desideratus Fatum.
Desideratus Bellum.
Както казва синът на братовчед ми: Тити, ти пйавиш най-тубавата попайа! (в превод: Чичо, ти правиш най-хубавата попара!) 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Една много практична рецепта, която изпробвах снощи в 3 през нощта, на пияна глава:
1. Минавате през някой денонощен магазин
2. Купувате си пакетирана пилешка мешана скара - готова
3. Поради липса на фурна я слагате в тенджерка с маааалко водица на дъното, за да не загори
4. Стопляте я на котлона
5. Ядете
6. Заспивате на масата

1. Минавате през някой денонощен магазин
2. Купувате си пакетирана пилешка мешана скара - готова
3. Поради липса на фурна я слагате в тенджерка с маааалко водица на дъното, за да не загори
4. Стопляте я на котлона
5. Ядете
6. Заспивате на масата
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз много обичам салати (а те стават бързо и лесно и са вкуууусни), ама то не са готвени разни неща
И все пак ето няколко любими салатки:
Лично аз си правя няколко варианта най-често:
1.Домати+зеле+моркови + кисело мляко като сос
Може и по някоя маслинка и сиренце
2. Домати+краставици+марулки+сирене+кашкавал+кисело мляко за сос+маслини
Може да си нарежете и някаква шунка ако искате.
Режете си продуктите както си искате - да ви е удобно за хапване, овкусявате както си искате, киселото мляко си слагате на вкус (хубаво е да не се разрежда с вода, както и да не е прекалено гъсто, щото иначе няма да е като сос). Продуктите са по избор и квото си имате в момента.
И има едни така наречени "лодчици"
Става въпрос за следното:
1.нужно ви е китайско зеленце
2.цедено кисело мляко
3.орехчета натрошени на дребно
4.сирене
Цеденото кисело мляко се смесва със сиренето(което е добре да си натрошите) и с орехите.
Бъркате си го докато се смесят хубавичко (като все пак не бива да има огромни бучки сирене) и после "пълните" с нея всяко листо на китайското зеле(всяка "лодчица") и си ги подреждате в чинийка.
Сещам се и за още една "салата" - "пълнени домати"
Трябват ви домати, сирене, няколко твърдо сварени айца(по-нагоре е обяснено как се варят
), марули.
Доматите ги отрязвате отгоре, така че да се получи като капаче и ги издълбавате, така че да станат кухи. Вътрешностите на доматчето може да си ги изплюскате, те не ви трявбат за по-натам
Нарязвате яйцата, нарязвате марулката, натрошавате сиренето и ги омешвате едно хубаво. С тва нещо после напълвате доматите - готово!
Ако искате може да си пакетирате доматите с доматеното капаче
. Може да сложите и чушки заедно със марулките и другите неща в доматчето
Забавно си е ^^
И все пак ето няколко любими салатки:
Лично аз си правя няколко варианта най-често:
1.Домати+зеле+моркови + кисело мляко като сос
2. Домати+краставици+марулки+сирене+кашкавал+кисело мляко за сос+маслини
Режете си продуктите както си искате - да ви е удобно за хапване, овкусявате както си искате, киселото мляко си слагате на вкус (хубаво е да не се разрежда с вода, както и да не е прекалено гъсто, щото иначе няма да е като сос). Продуктите са по избор и квото си имате в момента.
И има едни така наречени "лодчици"
Става въпрос за следното:
1.нужно ви е китайско зеленце
2.цедено кисело мляко
3.орехчета натрошени на дребно
4.сирене
Цеденото кисело мляко се смесва със сиренето(което е добре да си натрошите) и с орехите.
Сещам се и за още една "салата" - "пълнени домати"
Трябват ви домати, сирене, няколко твърдо сварени айца(по-нагоре е обяснено как се варят
Доматите ги отрязвате отгоре, така че да се получи като капаче и ги издълбавате, така че да станат кухи. Вътрешностите на доматчето може да си ги изплюскате, те не ви трявбат за по-натам
Нарязвате яйцата, нарязвате марулката, натрошавате сиренето и ги омешвате едно хубаво. С тва нещо после напълвате доматите - готово!
Забавно си е ^^

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Писобела, радваш
Трябва да напишеш готварска книга

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)