Max Payne (Макс Пейн)
Държава: САЩ
Година: 2008
Жанр: Екшън
В ролите: Крис О'Донъл, Марк Уолбърг, Mила Кунис, Лудакрис и др.
Защо филмът може и да се гледа.
Защото не представя нещо кой знае колко ново на реципиента, но уставя у него едно приятно усещане, че гледа един от малкото по - мрачни и зрелищни екшъни, които вече излизат по - рядко последните години. Иначе ако очаквате да гледате изключителни ефекти и невероятен сценарии - ще ви препоръчам да не гледате филма.
Сюжет
Нямащ нищо общо с този на играта. Това доста ме разочарова (защото съм фен на игрите) и ме накара да се замисля, че всичко щеше да е доста по - хубаво ако муувито следваше фабулата на играта. Накратко сжетът е: Макс Пейн е изпечено ченге, но един ден бандиди убиват жената и детето му. У него се поражда нечувано желание за отмъщение и то го тласка все по - дълбоко към недрата на организираната престъпност, където открива доста загадъчни и ужасяващи истини...
Актьорска игра
Нищо особено, а и самата рамка на сценария не предполага невероятни актьорски възможности. Фактът, че и Лудакрис участва във филма само потвърждава мнението ми.
Атмосфера
Добра. Фимът не е изключително интригуващ и спиоращ дъха екшън, но на моменти доста силно привлича зрителя не толкова с ефекти, колкото с "мистиката" и оригиналността на оригиналната игра. Всеки, който е геймърил Макс Пейн ще изгледа филма с интерес.
Визуални ефекти
Не чак толкова добри. Очаквах бурен екшън с доста престрелки, а получих няколко "забавени кадъра" и една експлозия. Тук създателите на филма трябваше да се постарят повече имайки предвид, че филмът едва ли ще спечели аудитория с изключителен сценарий или с невиждана актьорска игра.
Оценка:
Визуални ефекти: 6/10
Актьорска игра: 6/10
Сюжет: 4/10
Атмосфера: 6/10
Общо: 5.25/10