Хоспитирането - Радини вълнения

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Re: Хоспитирането - Радини вълнения

Мнение от rachence »

Искам д апопитам нещо. В програмата ни за седмицата Петък е ден за хоспетиране /по определен график/. В началото учителката ни даде графика си,уговорихме се кога да ходим. Имаме 30 часа да направим. Ние сме направили 28 вече,като сме преподавали 4 часа. Имайки предвид,че НЕ трябва,но тя искаше да се 'усъвършенстваме' преди изпита.
Днес ни заявява,че няма да ни зачита часовете,защото Петък само трябвало да ходим! Демек ... демек.. всичко отива по дяволите.
Та питам: По програма петък ни е ден за хоспетиране, но пише- по програма. Дали трябва САМО петък да ходим,или може и рпез седмицата,като ни се зачитат часовете.
Тая нещо ни баламосва
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Бетоне, сподели после в частното у-ще кви пари дават.
Ако искаш даже, на ЛС.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

Днес проведох много семпъл, стегнат урок, изчислен с точност до секунда, при мен няма 6-5. Впечатлението, което ми направиха учениците е, че за какъвто и стар материал да ги питам (който се използваше в задачите), ми отговаряха като машинки. Определено си личи стабилна подготовка. Даже бях облагодетелстван и от информатична гледна точка. Като си излагах доказателствата, ги питах от информатиката чували ли са за конюнкция, дизюнкция, отрицание. Те - ние нямаме информатика. Сетих се, че са 8-ми клас, ама ми отговарят - да, в пети клас писахме задачи на Паскал и там по табличките за И, ИЛИ, НЕ правихме логически изрази
Аз
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Приключвам си блока часове, в дневника се разписвам, после отивам да попълвам материалната книга, споделих си впечатленията с методиста ли, как се води в даскалото - "Приятна работна атмосфера, благоприятстваща учебния процес. Никакви оплаквания нямам от децата."

И след час-два ми се звъни международно - шефката иска да си уговори среща с мен за бъдещи планове. 8)

Гледайте сеира - бачкам за 10 лв. на час като учител, а вчера базова учителка и асистентка, които ги сънуват тези пари ми изсипват 5 тона критики. Някак си не ми се връзва логически :scratch:

Ама и аз си бях виновен за вчера, така като си мисля. Лесен материал, подцених го и акцентирах само на смешки. А си бях създал перфектни условия. Малко по-сериозно и щях да забравя хоспитирането. А сега ми се влачи до декември. Еби му майката.
Изображение
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Това колко ти плащат, няма много общо с опита и с методическите/педагогически знания и способности, които имаш :) Имаш какво да научиш, не се перчи много :)
10 лв...колко часа са на месец?
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ясно ми е. Трябва да съм тъп, за да кажа, че всичко знам и мога.

Ама в четвъртък просто бях се разлигавил на макс :bounce: :bounce: :bounce:

Ако бяха малко по-далновидни, както ме видяха в предпразнично настроение, да ми бяха казали - да, правиш се на клоун, слушаха те, написаното на дъската беше меко казано боклук, повече от три не можем да ти пишем. Щях да приема сделката и пак щях да се радвам. А сега втория път за мен ще бъде тормоз малко, но ще се справя и нищо друго от 6 няма да ме задоволи. :twisted:

Помеждувпрочем страхотно си изкарах в Най клуб на сокчета и колички. :P Не ми остана време да разкажа вчера. Ей сега отивам :P

В петък в ПЧМГ никой не ме усети, че до 4 часа съм бил еди къде си, после съм извозвал дами по квартали, прибрал съм се - душ + промишлени количества кафе и кола и съм се изявил пред осмокласниците.

Работата на частно е сериозна. Никой няма да ти се обяснява къф си що си бил през часа, па оправдания..., минометката и ще те изселят през девет планини в десета.
Изображение
Аватар
rachence
Паисий
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от rachence »

rachence написа:Искам д апопитам нещо. В програмата ни за седмицата Петък е ден за хоспетиране /по определен график/. В началото учителката ни даде графика си,уговорихме се кога да ходим. Имаме 30 часа да направим. Ние сме направили 28 вече,като сме преподавали 4 часа. Имайки предвид,че НЕ трябва,но тя искаше да се 'усъвършенстваме' преди изпита.
Днес ни заявява,че няма да ни зачита часовете,защото Петък само трябвало да ходим! Демек ... демек.. всичко отива по дяволите.
Та питам: По програма петък ни е ден за хоспетиране, но пише- по програма. Дали трябва САМО петък да ходим,или може и рпез седмицата,като ни се зачитат часовете.
Тая нещо ни баламосва
...???
I believe I can fly I believe I can touch the sky.. If I can see it, then I can do it cuz I believe in me
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Раче, трябва да ти се зачитат часовете :) Поне така си мисля, но аз Хоспитиране не съм имала. Тоест имам нещо подобно, но то е поради желанието на едни преподаватели, а не щото ми е по програма.

Бетоне, часът ти е бил страхотен! Децата нямат нужда от скучни часове - след като всички сте се забавлявали и сте учили!, то значи всичко е наред :) Даже е много по-добре. Тия даскали са яко ограничени, вместо да се изкефят и да се забавляват и те в часа, те се цупят.
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Pisobella написа:Тия даскали са яко ограничени, вместо да се изкефят и да се забавляват и те в часа, те се цупят.
Да, мисля, че много точно си се изразила. :geek:

Още от началото на часа ми вдигнаха мерника, защото застанах на страната на учениците. Ба. Че на чия страна да застана? Да им се подмазвам ли заради една оценка ли? Или особено да кажа на учениците - "ъъъ, нищо не направихте, такива лесни задачи...". :shock: :shock: :shock: Обикновено такива неща съм чувал от даскалите.
Били сме ученици не много отдавна и знаете каква гавра е контролно, с което можете да се справите, а дефакто се проваляте заради неяснота по отношение на това, какво се изисква от вас, в случая - неясно условие. Особено ако това е поголовно явление сред цялата паралелка.

В четвъртък ще им разкажа за отзивите от Най клуб. Предната седмица възторжено като си казваме чао и те - "да разкажеш". Пък който не е ходил на участие на Теодора (май само Габи е имала удоволствието), ще ги черпя в ресторант "Слатина" (предполагам под 18 пускат) и да види Теди сериозна агитка. 8) И направо да прави тениските. Вече си намислих картинка с изящна поза.

Изкопах пари и трябва да почерпя. Не обичам да спестявам.

Тъкмо щях да питам една ученичка за обстановката в този ресторант, защото е била там, но намерих сайта им. Оказа се лъскаво заведение :shock: Мислих го за квартална кръчма. :scratch:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Pisobella написа:Тия даскали са яко ограничени, вместо да се изкефят и да се забавляват и те в часа, те се цупят.
Учениците са точно на това мнение.

Предния петък големи страсти се разгорещили.
Учениците питали Гъшарова, колко имам. Тя - "две има колегата."
Всички скочили - "Как, що? Не може да бъде."
Тя почнала да обяснява - бил съм с голямо самочувствие...
Ок, мисля че е видно.
Децата - "да, ама не е без покритие, момчето си ги знае нещата."
Оная - "Ние не разбрахме." Казала, че съм бил в приятелски отношения с тях. :shock: :shock: :shock:
Добре, в какви да бъда? В неприятелски ли?

Аз от своя страна разказах, как Гъшарова и "стройната" ми асистентка се надговаряха, като си мислиха, че правят коментар на урок.
Учениците - "Да, явно искат да си като тях. Другия път направи урока като тях и няма да имаш проблеми."

Ама аз няма да стана като тях. Мислят се за голямата работа и за тях учениците са хора втора класа, щото видиш ли имат една-две дипломи отгоре тях.
Не могат да ме заплашат по никакъв начин! Изкарвам професионална книжка и пак повече пари ще вземам от тях.

Още нещо оная им дуднала - че не съм си записвал в час. И оттам продължила "мисълта" си, че съм бил с високо самочувствие.
Няма да записвам! Да ги е яд!

Днес въобще не им слушах даскалските изцепки. В първия час подремвах, защото бях изморен снощи от концерта, излезнах в голямото междучасие да си поговоря именно за предната седмица, да разбера оная какво им е дрънкала.

Започва часа, Гъшарова излиза и тръгва да вика - "що не влизате?"
Аз - "ама ако някой беше влязал, щяхте да му се развикате."
Всички ме бутат дискретно - "да бе, наистина е така."
На мен не ми пука и говоря, каквото мисля!

Аааама ха. Казах на Митко, че двете харпии дуднаха за кубчето на Рубик - как модата му била 80-те, 90-те и за какво го носите. Децата - "да го наредят те, като са много отворени" :lol: :lol: :lol:

Днес едва изчаках да свърши втория час, че да си тръгна. Простотии не ми се слушат.
Да, с високо самочувствие съм. Пък нека да не им изнася.

Както виждате с учениците си нямам никакви проблеми 8) А това е важното.

Днес колежките ми беха... Аре първата с осми клас... изнесе там некво уроче... ама урока на втората тъкмо с мойте хора от 10-ти клас... лелеееее...
Да пишеш корен трети от минус 5 да е равно на минус 5 и да си вярваш...
Аз може косвено за полов акт да говорих, но математически глупости не съм писал!!! А на тая ще й пишат неква оценка, нали не е била в приятелски отношения с учениците, нали... и за другите неща, за които колегите ми само могат да сънуват да доближат моята класа!!!

А аз искам да внеса малко свежест в това затъпяло БГ образование! Стига с тея скучнотии в час и да се говори за училището като място, където трябва да си изгубиш половин ден.
Ама кой ще го разбере. С некви остарели разбирания учител-ученик останали, на моралисти ми се правят, а не са. За какво говорим?
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Бетоне, и аз имам някакви светли мечти за тва скучно БГ оразование,за тия остарели програми, методи и разбирания, които са в момента масово с училищата и мераци за някакви готини часове.Всякакви идеи ми се въртят в главата.
Всъщност ние сме тези, които могат да променят нещата :") Не им се давай на гадните чудовища :lol: :lol: :lol:

п.п. А кубчето на Рубик си е класика и си е много яко! Аз така и не успях да го подредя :lol: :lol: :lol:
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Pisobella написа:Всъщност ние сме тези, които могат да променят нещата :")
Да, както се вижда от хоспитиранията, започваме. Ама са намират некви да си вкарат застарелите идеологии.
Въобще не им се давам, ама тва даскалското племе мнооо гадна работа. Тук-таме има някакви проблясъци.
Със стари курви нов шантан не се прави!

Аз ако се принизя до тяхното ниво трябва да взема пистолета и да се гърмя. Отстрани много са смешни.

И преди да ми е изтекъл ентусиазма да правим каквото ще правим, иначе се цаня за шофер и ще си гледам кефа.
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Да, ама първо трябва да минеш през тяхното одобрение. Не е ли важна оценката,която ще ти поставят?! :) В интерес на истината работата е да минеш сега, за да имаш възможността да се занимаваш. Не казвам обаче да заприличаш на тях :)

Между другото спокойно можеш да съчетаеш шофирането и даскалото - ние си имахме учител, който беше и таксиметров ;)
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Pisobella написа:Да, ама първо трябва да минеш през тяхното одобрение.
Нещата загрубяват, а на мен нещо не ми харесва така.
Вчера питах колежка, какви "критики" й измислили двете харпии...

вместо да каже за себе си /не че има какво да каже/, бърза да ми докладва, как са ме заплашили тея.
Ако не съм седял на коментарите на уроците, ако не съм се консултирал с тях за урока си за 11-ти, нямало да ме пуснат и чак догодина ще мога да се явявам пак.

Ах, сряда нямах намерение да ходя на тъпото й упражнение, за да не я гледам, ама ще отида да видя, какви комплекси избива.

Което ме потресе, беше като колежката ми каза, че нещо съм се заяждал /или точната дума не си я спомням/ с тея. :shock: :shock: :shock: Аз дума не им казах в четвъртък. :scratch: Питай учениците. Лафихме си в коридора.
Тея даскалки май халюцинират. Я, да понамалят хапчетата, няма да е зле. ОК, да си шмъркат барбитурати и транквиланти, но да не рисуват истории, които са само в тяхното съзнание.

Деа... много мразя да ми се отварят разни повече, отколкото могат да си позволят.

Минал съм през толкова цедки в тоя факултет... и при това професори и доценти, които могат да направят на две стотинки всеки.
Тея двете ще ми се отварят. Някак си не върви.
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Да,ама иначе няма да те пуснат до дупка! Явно ще трябва да ги изтраеш, ако искаш да минеш - като имат власт и са много надути. Кеф им е тъпчат и да се налагат когато могат, щото иначе те са подчинените.:) Много е тъпо така, обаче кво да направиш? :) Не можеш ли да пожелаеш иначе да те оценяват други хора - независима комисия? Принципно то това си има плюсове и минуси де - както може да те оценят реално и да са някви готини, така могат и да се окажат още по-злобни или техни познати :lol: :lol: И тогава забрави да минеш :lol:

Както и да е - за последния си час при децата можеш да кротнеш, т.е правиш тъпата консултация с тях, изнасяш един скучен час и си излизаш с добра оценка и КРАЙ! :) Важното е обаче, че и децата са наясно кво ти е положението, щото се държиш готино в часа - смятам, че ще проявят разбиране.Пък и да им кажеш, че тоя час ще е спокоен и да им кажеш защо, пак ще те разберат. :) Пък и то е само поза пред тях(учителите), в крайна сметка това, как ще преподаваш после на други места, вече ще зависи от теб - няма да те оценяват. Макар че пак ръководството на училищата може да ти прави проблеми, ако часовете са по-свободни и разчупени - зависи как го правиш точно :")
Изображение
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Много ви се радвам на ентусиазма, трябва да има повече учители по призвание! :cheers: Принципно системата си е гадна от много гледни точки, за жалост. Знам го, понеже си имам един учител по призвание вкъщи, когото го подритват като мръсно коте след 20 години стаж. И е много тъжно. Но определено трябва да има повече надъхани млади хора, вярвам, че има надежда за това образование. Аз умишлено не записах педагогическия профил, защото си знам, че аз не ставам за такова нещо, липсва ми ентусиазъм, подход, абе гола вода бих била като учител. Затова прецених, че не ми трябва да го записвам. А за вас пълен респект, много сте готини! :salute:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”