Най-НЕлюбим поет/писател ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
iliyana_blg
Да живей словото
Специалност: Балканистика
Курс: трети

Re: Най-НЕлюбим поет/писател ?

Мнение от iliyana_blg »

Творчеството на Пенчо Славейков ми е безумно трудно за анализ. :|
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

аз още не съм ги минала всички автори, че да мога да отсъдя глобално, но Гео Милев засега ми е доста стресиращ. Нещо разтягането на локуми изобщо не ми се получава при него.
И Дебеляванов и Славейков. Те толкова ясно си казват всичко, а аз да тръгна да търся по сто определения. :o
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
^Mimmy^
В началото бе словото

Мнение от ^Mimmy^ »

iliyana_blg написа:Творчеството на Пенчо Славейков ми е безумно трудно за анализ. :|
И на мен така :roll: :cry:
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Все пак човекът е бил езотерист. Творчеството му е елитарно. Нарочно трудно смилаемо. Ако трябва да бъда откровен точно такъв тип поезия не обичам. Друго си е едно стихотворение/ ода/ поема да ме жегне в сърцето и да ме разчувства. Това оценявам много повече в поетите. Или по друг начин казано "не на ума, а на сърцето рожба". :wink:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Тединкъъъ
Пишете, о, братя
Специалност: Славянска филология
Обратна връзка:

Мнение от Тединкъъъ »

Хмм..ако говорим за български- на мен,честно казано,Дебелянов не ми се нрави много.Поне това,на което наблегнахме в училище-"Черна песен","Сиротна песен",бла-бла..ами сладникав ми е някакси и ми сълзее прекалено много-лично мнение.Иначе е бил много печен като човек, поне аз с такова впечатление останах.Абе,в крайна сметка,щом им обръщаме такова внимание,трябва да има защо,аз си уважавам всеки един автор,но Дебелянов просто не мога да се насиля да го харесам,няма емоция,когато чета негови неща.. :roll:
Гледам,че повечето не харесват Славейков-ами и на мен в началото ми беше трудно да го възприема, но постепенно започнах да оценявам стила му :D
Последно промяна от Тединкъъъ на 12 Ное 2008, 20:11, променено общо 1 път.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Не мога да кажа със сигурност, че не харесвам Славейков. Има доста негови произведения, които ми се нравят (като например "Микеланджело", "Сърце на сърцата", "Неразделни", "Сън за щастие") и въпреки, че не възприемам голяма част от творечеството му го уважавам и почитам като един от титаните не българската литература, носещ със себе си промяната, която за съжаление Вазов не е успял да разбере, в което разбира се, няма нищо лошо. :D
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
strange```
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от strange``` »

На мен Гео Милев супер много ми харесва. Тоест харесва ми, че е някакъв пълен психопат. За сметка на това не обичам да правя анализи на негови произведения...раждам някакви изключително странни мисли, които ме е страх да изкажа в час, че току виж ме нахрани даскалката..пък на изпит съвсем ен бих посмяла да ги напиша :lol: Яворов си е друго нещо. Още миналата година като го взехме в даскало ми беше адски приятно да пиша теми.
Аватар
debauchee
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: втори

Мнение от debauchee »

ами нелюбим,по-скоро труден бих казала аз и това си беше Вазов,ама в крайна сметка не е толкова труден,колкото е безкрайно дълъг :D :X
за Гео Милев подкрепям!
и на мен ми харесва много поемата му,а останалата част от творчеството също е добра,но публицистичните му статии са малко по-трудни за усвояване :)
ии сега очаквам Славейков,който е доста труден, и съм сигурна,че ше е в списъка "НЕлюбими!" :D
I've always been an introvert,happily bleeding!
kaloyand
От дъжд на вятър
Специалност: Право

Мнение от kaloyand »

Със сигурност за мен това са Славейков и Яворов-тея депресираните изобщо не мога да ги разбера :evil: :evil:
Имам някакво много странно усещане че именно един от тях ще се падне на изпита :cry:
Последно промяна от kaloyand на 24 Яну 2009, 22:09, променено общо 1 път.
Право,3 курс,13гр
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

Ако бяха "депресанти", щяха да се продават на блистери или в бутилки. :wink:
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
kaloyand
От дъжд на вятър

Мнение от kaloyand »

Blood Countess написа:Ако бяха "депресанти", щяха да се продават на блистери или в бутилки. :wink:
тази моя простотия си е за графата бисери :)
Право,3 курс,13гр
Аватар
explorer
Да живей словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от explorer »

Виждам, че и тази година има привърженици на Гео-Милевото творчество, което ме радва :) Мен не ме огря миналата година, ама на вас бих ви го пожелал, защото е автор, върху чието творчество може да се разсъждава безкрайно много и предоставя известна свобода на мисълта... Най-малкото не е клиширан a la Иван Вазов (а там си използвах и петте часа, защото трябваше да пиша по възможност извън клишетата, което, повярвайте ми, при Вазов е много трудно) ;)
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Аватар
So_Special
В началото бе словото

Мнение от So_Special »

Славейков2,Дебелянов,Далчев,Гео Милев и Вапцаров :D Общо взето те ми са най-скучните и най безинтересните поети/писатели :roll:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

За първите четири съм съгласен, ама Вапцаров защо?
Аватар
So_Special
В началото бе словото

Мнение от So_Special »

Еми въпреки че за разлика примерно от Славейков и Яворов творбите му са доста по -оптимистични тази пролетарска поезия въобще не ми допада.Това представяне на живота на хората като тежък и скучен и този гняв,който те насъбират и чийто избухване се разглежда като начин за една революция в стария свят ми е направо убийствено скучно.Въпрос на усещане..просто не ме грабна с творбите си..пък да не говорим за тези заводи,мотори ... :D :D :D
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”