2009/2010 Събудете се!

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
descheto
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: 2009/2010 Събудете се!

Мнение от descheto »

Малеее история, литература... :| А аз си мислех, че като се захванах с тази биология имам много за учене :lol:
Между другото и моите приятелки само се хвалят колко много теми били научили и как по цяла вечер залягали над учебниците, а аз все още се опитвам да се преборя с учебника за 10клас :lol: :lol: :lol:
Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка..!!
Аватар
^Mimmy^
В началото бе словото

Мнение от ^Mimmy^ »

MidwinterSun написа:Предварителен изпит по литература няма, а и не ми се вярва да направят =)
И аз много се надявах на предварителен по литература, ама като гледам- няма шанс да има такъв... поне не тази година. Така че засега ще се задоволим само с предварителния по история. :?
Аватар
beautiful_disaster
В началото бе словото

Мнение от beautiful_disaster »

descheto написа:Малеее история, литература... :| А аз си мислех, че като се захванах с тази биология имам много за учене :lol:
Между другото и моите приятелки само се хвалят колко много теми били научили и как по цяла вечер залягали над учебниците, а аз все още се опитвам да се преборя с учебника за 10клас :lol: :lol: :lol:
спокс ... аз все уча и имам чувството че все никъде не мърдам...все на едно място стоя май :) :) :) ама бавно бавно :? :?
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

mareto написа:
NikTa написа:
Amberglow написа:Добре де- а бъдещите журналисти как се подготвяте? :roll:
1. С писане на есета.
2. С четене на книги.
3. Със следене на новините...

Същото плюс четене на вестници и коментари, както и публицистични предавания.

оле.
Есета добре. Книги добре.
Ама ех, тези новини- изобщо не ми се отдават.
Пробвах из сайтовете да ги чета, ама нещо пак не успявам да си наложа.
В смисъл- то има късче оттук, късче оттам, слухове итн.
А аз покрай тази история, литература и немски свикнах всичко да ми е по теми, планове, 15 листа итн.
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
descheto
В началото бе словото

Мнение от descheto »

beautiful_disaster написа:
descheto написа:Малеее история, литература... :| А аз си мислех, че като се захванах с тази биология имам много за учене :lol:
спокс ... аз все уча и имам чувството че все никъде не мърдам...все на едно място стоя май :) :) :) ама бавно бавно :? :?

Аз уж уча и накрая нищо не помня :lol: :lol: ... Даже днес приключих с първия учебник, но съм сигурна, че след седмица ще ми е доста трудно да възпроизведа наученото... хАХхАхАХа :cry:
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Право
Курс: трети

Мнение от WaveMastaa »

Прочетох първите две-три страници и мога да си потвърдя едно нещо: МАйчице мила, колко много прависти се навъдихме! Кьораво, куцо, сакато - за право е придрапало....не че има и нещо лошо.....ама няма и много хубаво!

На всички бъдещи кандидати - Успех! А с някои от вас може би ще сме колеги догодина ;)
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
ethno_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ethno_girl »

Наистина има много прависти тази година. Аз не съм от тях,но в класа ми са няколко...да не говорим в цялата гимназия. Но не мисля,че трябва да се паникьосвате,защото някои мислят за УНСС, за МО и какво ли още не. Кандидати за право винаги си е имало много :wink: Дано всички да си намерим място там,където искаме :)
JuJiNkA
В началото бе словото

Мнение от JuJiNkA »

Оооо страхотно, много се радвам, когато видя момичета да кандидатстват с математика :) Къде учиш в момента, къде си се записала на курсове по математика и за какви специалности си се ориентирала :) Аз, когато кандиатствах миналата година бях от малкото , който с математика вместо във ФМИ се мушнаха във ФФ :cyclopsani: :cyclopsani: :cyclopsani:[/quote]

Хаха аз малко касничко ти отговарям .... амииии аз сам от Пловдив и сам почнала уроци още от септември ...... Чесно казано още не сам се ориентирала кам точно определена специалност ... Малко ми е трудно да си избера :) :) :P
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

ethno_girl написа:Кандидати за право винаги си е имало много :wink:
Но не и толкова реално приети... А местата за право се увеличават драстично с всяка изминала година.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Amberglow
Паисий

Мнение от Amberglow »

MidwinterSun написа:
ethno_girl написа:Кандидати за право винаги си е имало много :wink:
Но не и толкова реално приети... А местата за право се увеличават драстично с всяка изминала година.

Всеки втори ще е адвокат. Почвам да се чудя някой изобщо иска ли да стане например инженер, шофьор итн.
Всеки иска нещо престижно, хубаво и модерно. Пък кого ще облсужват бъдещите адвокати- кой знае. То и престъпници няма да останат така.
Take my ego for a ride,
  • 'Cause there's nobody by my side.
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

А винаги съм се чудил, ЗАЩО право?
Аватар
descheto
В началото бе словото

Мнение от descheto »

KRSOne написа:А винаги съм се чудил, ЗАЩО право?
Аз също :?: :salute: ХахА
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

^Mimmy^ написа:
MidwinterSun написа:Предварителен изпит по литература няма, а и не ми се вярва да направят =)
И аз много се надявах на предварителен по литература, ама като гледам- няма шанс да има такъв... поне не тази година. Така че засега ще се задоволим само с предварителния по история. :?
Имате избор какво да пишете на изпита, за какво ви е предварителен? Нещата не могат да станат по-лесни просто.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Е, то и по история има избор :)
Нормално е да се надяват. Предварителния изпит си е голяма далавера. Миналата година историята така спаси адски много хора, които си излязоха на редовния =)

А правото го искат - сигурно защото е "престижно" да се учи. Или заради заблудата, че след това имаш голяма реализация. Пък и да си го кажем честно - много по-лесно е да завършиш магистратурата по право, отколкото да станеш инженер.
Но, да - и аз съм забелязала, че много, ама много хора влизат и всъщност и те не знаят за какво. И си нямат понятие какво ще правят, след като си вземат дипломата. Пък единиците, които в действителност искат да практикуват професията да му мислят с такава конкуренция. :)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
beautiful_disaster
В началото бе словото

Мнение от beautiful_disaster »

descheto написа:
KRSOne написа:А винаги съм се чудил, ЗАЩО право?
Аз също :?: :salute: ХахА
Аз лично не защото е модерно или нещо подобно....просто ми харесва...пък и малко по наследство....Но си е дълга и дълбоко мотивирана история защо точно това...въпреки че го реших спонтанно :)
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”