Между другото и моите приятелки само се хвалят колко много теми били научили и как по цяла вечер залягали над учебниците, а аз все още се опитвам да се преборя с учебника за 10клас
2009/2010 Събудете се!
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- descheto
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: 2009/2010 Събудете се!
Малеее история, литература...
А аз си мислех, че като се захванах с тази биология имам много за учене
Между другото и моите приятелки само се хвалят колко много теми били научили и как по цяла вечер залягали над учебниците, а аз все още се опитвам да се преборя с учебника за 10клас

Всичко хубаво се постига с цената на голяма болка..!!
И аз много се надявах на предварителен по литература, ама като гледам- няма шанс да има такъв... поне не тази година. Така че засега ще се задоволим само с предварителния по история.MidwinterSun написа:Предварителен изпит по литература няма, а и не ми се вярва да направят =)
- beautiful_disaster
- В началото бе словото
спокс ... аз все уча и имам чувството че все никъде не мърдам...все на едно място стоя майdescheto написа:Малеее история, литература...А аз си мислех, че като се захванах с тази биология имам много за учене
![]()
Между другото и моите приятелки само се хвалят колко много теми били научили и как по цяла вечер залягали над учебниците, а аз все още се опитвам да се преборя с учебника за 10клас![]()
![]()
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Хенри Форд
mareto написа:NikTa написа:1. С писане на есета.Amberglow написа:Добре де- а бъдещите журналисти как се подготвяте?![]()
2. С четене на книги.
3. Със следене на новините...
Същото плюс четене на вестници и коментари, както и публицистични предавания.
оле.
Есета добре. Книги добре.
Ама ех, тези новини- изобщо не ми се отдават.
Пробвах из сайтовете да ги чета, ама нещо пак не успявам да си наложа.
В смисъл- то има късче оттук, късче оттам, слухове итн.
А аз покрай тази история, литература и немски свикнах всичко да ми е по теми, планове, 15 листа итн.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- descheto
- В началото бе словото
beautiful_disaster написа:спокс ... аз все уча и имам чувството че все никъде не мърдам...все на едно място стоя майdescheto написа:Малеее история, литература...А аз си мислех, че като се захванах с тази биология имам много за учене
![]()
Между другото и моите приятелки само се хвалят колко много теми били научили и как по цяла вечер залягали над учебниците, а аз все още се опитвам да се преборя с учебника за 10клас![]()
![]()
![]()
![]()
ама бавно бавно
![]()
Аз уж уча и накрая нищо не помня
- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Право
- Курс: трети
Прочетох първите две-три страници и мога да си потвърдя едно нещо: МАйчице мила, колко много прависти се навъдихме! Кьораво, куцо, сакато - за право е придрапало....не че има и нещо лошо.....ама няма и много хубаво!
На всички бъдещи кандидати - Успех! А с някои от вас може би ще сме колеги догодина
На всички бъдещи кандидати - Успех! А с някои от вас може би ще сме колеги догодина
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

- ethno_girl
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://absolutely.hit.bg/1-1146164-8081549.jpg
Наистина има много прависти тази година. Аз не съм от тях,но в класа ми са няколко...да не говорим в цялата гимназия. Но не мисля,че трябва да се паникьосвате,защото някои мислят за УНСС, за МО и какво ли още не. Кандидати за право винаги си е имало много
Дано всички да си намерим място там,където искаме 
-
JuJiNkA
- В началото бе словото
Оооо страхотно, много се радвам, когато видя момичета да кандидатстват с математика
Къде учиш в момента, къде си се записала на курсове по математика и за какви специалности си се ориентирала
Аз, когато кандиатствах миналата година бях от малкото , който с математика вместо във ФМИ се мушнаха във ФФ
[/quote]
Хаха аз малко касничко ти отговарям .... амииии аз сам от Пловдив и сам почнала уроци още от септември ...... Чесно казано още не сам се ориентирала кам точно определена специалност ... Малко ми е трудно да си избера

Хаха аз малко касничко ти отговарям .... амииии аз сам от Пловдив и сам почнала уроци още от септември ...... Чесно казано още не сам се ориентирала кам точно определена специалност ... Малко ми е трудно да си избера
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Но не и толкова реално приети... А местата за право се увеличават драстично с всяка изминала година.ethno_girl написа:Кандидати за право винаги си е имало много![]()
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

MidwinterSun написа:Но не и толкова реално приети... А местата за право се увеличават драстично с всяка изминала година.ethno_girl написа:Кандидати за право винаги си е имало много![]()
Всеки втори ще е адвокат. Почвам да се чудя някой изобщо иска ли да стане например инженер, шофьор итн.
Всеки иска нещо престижно, хубаво и модерно. Пък кого ще облсужват бъдещите адвокати- кой знае. То и престъпници няма да останат така.
Take my ego for a ride,
- 'Cause there's nobody by my side.
- descheto
- В началото бе словото
Аз същоKRSOne написа:А винаги съм се чудил, ЗАЩО право?
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Имате избор какво да пишете на изпита, за какво ви е предварителен? Нещата не могат да станат по-лесни просто.^Mimmy^ написа:И аз много се надявах на предварителен по литература, ама като гледам- няма шанс да има такъв... поне не тази година. Така че засега ще се задоволим само с предварителния по история.MidwinterSun написа:Предварителен изпит по литература няма, а и не ми се вярва да направят =)
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Е, то и по история има избор 
Нормално е да се надяват. Предварителния изпит си е голяма далавера. Миналата година историята така спаси адски много хора, които си излязоха на редовния =)
А правото го искат - сигурно защото е "престижно" да се учи. Или заради заблудата, че след това имаш голяма реализация. Пък и да си го кажем честно - много по-лесно е да завършиш магистратурата по право, отколкото да станеш инженер.
Но, да - и аз съм забелязала, че много, ама много хора влизат и всъщност и те не знаят за какво. И си нямат понятие какво ще правят, след като си вземат дипломата. Пък единиците, които в действителност искат да практикуват професията да му мислят с такава конкуренция.
Нормално е да се надяват. Предварителния изпит си е голяма далавера. Миналата година историята така спаси адски много хора, които си излязоха на редовния =)
А правото го искат - сигурно защото е "престижно" да се учи. Или заради заблудата, че след това имаш голяма реализация. Пък и да си го кажем честно - много по-лесно е да завършиш магистратурата по право, отколкото да станеш инженер.
Но, да - и аз съм забелязала, че много, ама много хора влизат и всъщност и те не знаят за какво. И си нямат понятие какво ще правят, след като си вземат дипломата. Пък единиците, които в действителност искат да практикуват професията да му мислят с такава конкуренция.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- beautiful_disaster
- В началото бе словото
Аз лично не защото е модерно или нещо подобно....просто ми харесва...пък и малко по наследство....Но си е дълга и дълбоко мотивирана история защо точно това...въпреки че го реших спонтанноdescheto написа:Аз същоKRSOne написа:А винаги съм се чудил, ЗАЩО право?![]()
ХахА
''Препятствията са онези страховити неща , които виждаш , щом отклониш поглед от целта си.''
Хенри Форд
Хенри Форд