Всъщност, защо хората се разделят ?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
Re: Всъщност, защо хората се разделят ?
Рутината убива всичко във всякаква връзка. Когато започнеш да възприемаш другия като част от пейзажа или като мебел или когато той започне да те възприема така и особено ако реши да разполага с теб без дори да те пита 
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
е вие пък веднага се хващате, че това може да е краят на нещо си... не е задължително. егати, всеки си има кофти моменти....
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- Дъждът върху лицето
- Стенограф
- Обратна връзка:
е ако моментите продължават с години...
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Може пък да е особеност на връзката!? Някои се крепят главно на пари, други на секс, трети на лИбоФ, четвърти на пердах, пети на скандали... 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Не. Крепеше се на лИбоФ, ама май вече много-много не се крепи. Както и да е, зарежете тая работа 
Добре, зарязахме я, а ти си знаеш! Всъщност, дискутирахме само общата тема.. 
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Come and see my relationship, където с дни изобщо не си говорим, камо ли да се виждамеpora_e_priqtel написа:В случая няма инициатива от никоя страна, но на мен започва да ми писва.

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И при мен е същата работа. Това не винаги е лошо, разбира се. Понякога се налага и трябва да проявяваме разбиране. Кофти е, когато става тенденциозно. Както и да е - аз точно в момента не е редно да се оплаквам 
- radja
- Гутенберг
- Специалност: Право
- Курс: втори
от личния си опит съм научил само едно, което бих посмял да твърдя безусловно- ако има проблем в една връзка, то вина за него имат и двете страни.

- Kochanie
- В началото бе словото
- Специалност: Право-първи курс (7 група) ;)
Според мен,ако има проблем в една врузка,то чуствата не са достатъчно силни=>любовта или това,което е било възприемано за лубов въобще не е съществувало!!!!!
Heaven is not a place,it's a feeling!
- renesanz
- Легендарен флуудър
ами и аз мисля,че вина в повечето случаи имат и двамата,само че някои хора мислят,че винаги са прави и са безгрешни,прехвърлят всичко (абсолютн всичко) на другия и му насаждат идеята,че е съгрешил непоправимо....
в такива случаи,когато нервите на човека са изхабени до край безразличието е единсвеното,което остава. и съответно нуждата от промяна е голяма......
в такива случаи,когато нервите на човека са изхабени до край безразличието е единсвеното,което остава. и съответно нуждата от промяна е голяма......
“Come dance with the west wind and touch all the mountain tops,sail over the canyons and up to the stars and reach for the heavens and hope for the future,and all that we can be and not what we are”
De tantos desejos aflitos...
De tantos desejos aflitos...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не мислиш ли, че абсолютизираш нещата? Любовта не е нещо логично, тя може да съществува въпреки недостатъците. Освен това, любовта понякога умира - но това не значи, че никога не е съществувала. А и е нужно да може да умира, защото иначе всички хора щяха да са с непоправимо разбити сърца.Kochanie написа:Според мен,ако има проблем в една врузка,то чуствата не са достатъчно силни=>любовта или това,което е било възприемано за лубов въобще не е съществувало!!!!!
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Право
- Курс: трети
Пфу, а аз си мислех, че мойта връзка беше хахава. Пор, братче, същата работа до преди.....4 седмици.black_lady написа:Come and see my relationship, където с дни изобщо не си говорим, камо ли да се виждамеpora_e_priqtel написа:В случая няма инициатива от никоя страна, но на мен започва да ми писва.
Колега не е точно така. С бившата ми приятелка се разделихме преди 4 седмици, точно заради факта, че рутината уби много от тръпката във връзката ни. Някак сякаш свикнахме да не се виждаме със седмици, да сме заети и двамата, да се чуваме по телефона и да си лафим по скайп. И впреки всичко в момента и двамата си ревем един на друг, как чувствата нито на единия нито на другия не са умрели, а дори може би са станали по-силни и се чудим кой път да хванем. Не е задължително от всеки проблем да съдиш за умрели чувства и крах на връзката. Както ти казах - в момента сме разделени, ама и двамата си признаваме, че чувствата са останали непроменени. И въпреки това сме разделени.......иди че ни разбери. Българска ни работа.Според мен,ако има проблем в една врузка,то чуствата не са достатъчно силни=>любовта или това,което е било възприемано за лубов въобще не е съществувало!!!!!
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Съжалявам, че не отворих тази тема по-рано. Човече, явно сте имали нужда от малко откъсване от рутината. Миналата година при нас се получи горе-долу същото. Скъсахме за около две седмици. Явно просто тръпката при нея беше изчезнала и може би беше почнала да ме възприема като бреме. Съответно започна да се държи кофти с мен. Първоначално го отдавах на временни настроения, но започна да става все по-тенденциозно, при което аз започнах да се дразня. Започнах да отвръщам на заяжданията и постепенно се получи нещо като малка война за това кой е прав и кой не, кой се държи гадно и защо другият му отговаря - всичко това ставаше негласно де. Честно казано ме боли, като си спомням, защото се чувствах много обиден и ме беше яд, че на моменти любовта ми към нея отстъпва място на гнева. Тъпа работа, не трябва да е така! Накрая стана така, че се разбрахме да се разделим, поне временно. Беше ме яд, но поне се радвах, че съм показал, че няма да позволя да се държат с мен по този обиден начин. (Не съм вдигал скандали, просто имахме тежки разговори). През тези две седмици се постарах да бъда възможно най-активен, да си намеря нови занимания, които да ми носят удоволствие и въобще опитвах се да гледам напред. Въпреки това исках да се съберем, но само ако това означава истинска връзка. Ако тя би била готова на това, аз също бих бил (това какво граматическо време беше?). Е та веднъж се срещнахме сравнително случайно и й предложих да седнем някъде. Умишлено се държах като буца лед - както тя преди се държеше с мен. (Тук искам да отбележа, че я разбирам, защото е по-емоционална и по-трудно може да надделее над емоциите си, но просто исках да й покажа как изглежда това поведение от другата страна. Не съм искал да си отмъщавам). Ами тя не издържа дълго и доста се разстрои. Веднага махнах "ледената маска", която бях намразил, и тогава си казахме направо кой какво чувства - с думи и с действия (прегръдки, целувки, тя плака, абе драматична история беше). Оказа се, че сме много привързани един към друг (това си го знаехме де), но и тръпката се беше появила отново - и хоп - отново бяхме заедно с намерението този път да изградим една истинска връзка. Последваха девет страхотни месеца. Тъпото е, че тази история донякъде се повтори и тази есен (абе да не е от сезона, ..... му?
), но не чак толкова драматично и се разви и приключи за по-кратко време. Една вечер тя дойде да спи у нас и същата работа - от дума на дума се разбрахме да се разделим. Още същата вечер, обаче, оценихме колко всъщност държим един на друг и на връзката, която градим. Спахме прегърнати, макар и "само като приятели" (които спят заедно и се прегръщат и целуват), а на сутринта правихме секс
Оттогава не сме говорили за "статута" на нашите отношения, но де факто сме си двойка като след миналогодишното скъсване. Абе откачена работа
Та това, което всъщност исках да ти кажа, е следното: това, че сте се разделили, въпреки че държите един на друг и може би се обичате, не е непременно лошо. Щом отношенията ви са били стигнали до такова състояние, значи е трябвало да се направи нещо. Не отписвайте възможността отново да се съберете. Моята история показва, че това е възможно и въпреки че кризата в нашата връзка се повтори по дразнещо подобен начин и тази година, ни най-малко не съжалявам за времето, което сме прекарали заедно. Ак пък не се съберете, може би такави е било писано и е по-добре, че сте се разделили по-рнао, отколкото по-късно. Каквото и да се случи, животът е пред вас и макар и в някои моменти да изглежда много черен, винаги си струва да продължиш напред с оптимизъм
Леле, аз написах цял любовен роман! Джаки Колинс ще ми завиди!
Та това, което всъщност исках да ти кажа, е следното: това, че сте се разделили, въпреки че държите един на друг и може би се обичате, не е непременно лошо. Щом отношенията ви са били стигнали до такова състояние, значи е трябвало да се направи нещо. Не отписвайте възможността отново да се съберете. Моята история показва, че това е възможно и въпреки че кризата в нашата връзка се повтори по дразнещо подобен начин и тази година, ни най-малко не съжалявам за времето, което сме прекарали заедно. Ак пък не се съберете, може би такави е било писано и е по-добре, че сте се разделили по-рнао, отколкото по-късно. Каквото и да се случи, животът е пред вас и макар и в някои моменти да изглежда много черен, винаги си струва да продължиш напред с оптимизъм
Леле, аз написах цял любовен роман! Джаки Колинс ще ми завиди!
Ако беше описал секса, сигурно, ама...
Пс. Прав си.
Пс. Прав си.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens