За или против декриминализацията на марихуаната?

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

За или против декриминализацията на марихуаната

ЗА
62
46%
ПРОТИВ
72
54%

Общо гласове: 134

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнение от Smoking Mirror »

Jamesmagno написа:
G__ написа:Аз съм за легализацията на тревата, защото това е явление, което съществува и ще съществува. В интерес на държавата е да се легализира тревата, за да има по-голям контрол върху тази дейност и разбира се да прибира по някой лев от нея. Да може да е вредно, може да е неморално и т.н., но това важи не по-малко за алкохола и тютюнените цигари. Холандия не е загинала като гледам. ;)
Абе, четете първо и тогава флъдете, бе ма'а му стара... :?

иване, ако Н е Андраш, ти си Конан :lol:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Ето линк към една статия, който нямах възможност да дам по-рано - http://world.actualno.com/news_189827.html . Новината я има и в други сайтове, това е примерен линк.
Е не може ли и български производители да прибират по 2 милиарда евро?! Не е нужно държавата да подкрепя нелегалния износ, а просто да не му пречи. Поправете ме, ако греша, но съм чувал, че и преди "демокрацията" държавата е печелила от трафик на дрога. Дори половината от тази сума да отива в държавата, с нея могат да се направят много неща. ( Да, това си е една абсолютна утопия и май се съгласихме по въпроса за държавата ни . . . :) да се смееш ли, да плачеш ли )

Това пък е една статия, която съм чел преди доста време - http://www.fenomenibg.com/modules/news/ ... storyid=98 . Не знам до колко са достоверни всички фактите в нея. Нека всеки сам открие своята истина.

Малко отклонение от темата, но ето и един филм по въпроса за стероидите http://zamunda.net/details.php?id=144031&hit=1 . За мен лично идеята във филма не е достатъчно развита, но могат да се чуят доста интересни неща. Ето например, кой да ми каже, че употребата на изкуствени хормони може да помогне на хора болни от СПИН.
Ясно е, че "не на тревата", "не на дрогата", "не" на другите там неща, не е достатъчно. Нужни са и известно количество "да".
Ето, през Втората световна война казват "да" на амфетамините. Дали някой е казвал, " Не, не ги давайте на войниците. Ами, ако убият някой, станат изключително боеспособни и се впускат безстрашно в битките. Ами, ако станат по-боеспособни и благодарение на стимулантите имат превес над врага. Или в спорта - "Не, не давай тези стимуланти на Майкъл - туко виж спечелил 8 златни медала". Сигурно са си мислели - момчетата ще станат супер войници, ще поизбият врага и ето, че се вижда победата, Майкъл ще стане най-бързия плувец, а САЩ супер сила в спорта. Ще покажем на пиянките от Изтока кой управлява света. . . За пред хората разбира се е било - Немските войници имат висок морал и боен дух и заради това им вкарват по няколко куршума, но въпреки това морала ги държи изправени и боеспособни, или пък http://netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=1224911 - не бе, цялата работа с Майкъл идва от това, че "Специалистите коментират, че за успехите важно значение има тялото му. Обикновеният човек има размах на ръцете колкото е висок. А при Фелпс размахът е 201 см - със 7 см повече от ръста му. Торсът му е удължен, краката - относително къси и това означава минимална съпротива във водата. Сърцето на Фелпс помпало 30 пъти повече кръв към мускулите, отколкото на нормалния човек. Опазил се е от лоши контузии. Единствената е на китката, която счупил при излизането от автомобил. Сега в китката му има малък пирон."
Последно промяна от aL` на 08 Ное 2008, 00:21, променено общо 6 пъти.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Бе няма да ми е много приятно да пишат по света, че и България е станала такъв голям дилър. Достатъчно е лошо мнението на някои за нас. Два милиарда са си два милиарда. колко от тях са отишли за холандия, след като пише, че е нелегален износ - не знам. Ако ще ставаме наркобос, трябва да взимаме повечето пари. Един солиден данък на износа ще помогне. И парите да се използват или да е вместо някои други данъци. Вместо платения градски транспорт. Ето хубави сценарии. Но ако се печели неофициално, значи всичко е за рушвети.

Втората статия е интересна. Огромен списък с различни приложения на конопа. Добре. И само едно параграфче как от пушенето му (даже и думата не е използвана) може да се замаеш. И след това тоталната глупост, че така можеш да оцениш изкуството по-добре. И толкоз. Да, много неща са се правели от коноп. И още може да се правят. Но в темата мисля, че става въпрос за декриминализирането на пушенето на конопа. Защото ако се узакони тревата, 90% от нея (ако не 100%) тук ще отиват точно за пушене. А и без това си имаме достатъчно пушачи. Стигат ни.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Вярно, че втората статия не е свързана конкретно с употребата на марихуана, но все пак пряко засяга канабиса и дава доста интересна информация за него. Мисля, че това помага да се изгради по-пълна представа за това, що е марихуана.
Колега, радвам се, че имате лична позиция, но тези "ако"-та . . . само умирисват форума ;) .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Да, интересни неща са, не съм ги проверявал, но за някои знам, че са така. Хубаво е хората да ги знаят. Но все пак не са защита за пушенето на марихуана, което е единственият аргумент срещу легализирането й.

Добре, замествам го с "щом" на подходящите места.
Но за другите пак говорим за хипотетично бъдеще. Какво да кажа? "Когато узаконим тревата"? "Понеже никога няма да узаконим тревата"? Ще пиша "в случай че", щом искаш.

Изображение

Димо лекува
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Мнение от aL` »

Пушенето е единствен аргумент, може би, защото хората не са запознати с останалите приложения на канабиса.
Сигурен съм, че ако bTV и разни други близки по идеи медии влязат в обичайната си роля на пропагандатор и защитят идеята за по-широко приложение на конопа, цялата идея ще сработи ( все пак видя се, какво постигнаха при яростното сравняване на В.Сидеров с Хитлер, за който се видя колко общо има с Хитлер и защитата на българските "медици", за които се разбра колко са медици ).
Ето, предвидливи бабички и дядовци ( с помощта на внуците разбира се :) ) прокарват тази нова култура в земеделието ни.
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

статията написа:* В продължение на стотици години 90% от всички корабни въжета и платна са били изработвани от коноп. Думата "canvas" (произношение - канвас, на английски означава платно) произлиза от датската дума за канабис.
Уикипедия чрез Он-лайн етимологичния речник написа:The word canvas is derived from the 13th century Anglo-French canevaz and the Old-French canevas. Both may be derivatives of the Vulgar Latin cannapaceus for "made of hemp".
Трябва ли да ти посочвам и всичките други глупости изписани в статията. Щото не я изчетох цялата, щото нямам време да се занимавам. А и, както казах, нямам време да се занимавам, че да ги посочвам сега.

И ти гарантирам, че канаваца, което е директния превод на canvas се произвежда и днес. Иди в СБХ и можеш да си купиш. Дори и да се прави от индийски коноп очевидно е законно. Защото иначе ще се окаже че бая художници нарушават закона :P

Всъщност ето ти ей този цитат. Доста релевантен е по темата "легализиране на наркотиците"
Licenses for hemp cultivation are issued in the European Union and Canada. In the United Kingdom, these licenses are issued by the Home Office under the Misuse of Drugs Act 1971. When grown for non-drug purposes hemp is referred to as industrial hemp, and a common product is fiber for use in a wide variety of products, as well as the seed for nutritional aspects as well as for the oil. Feral hemp or ditch weed is usually a naturalized fiber or oilseed strain of Cannabis that has escaped from cultivation and is self-seeding.
Я! Кво се оказа? Ма то отглеждането на коноп (hemp) било законно бе! Няма нужда да легализираме наркотиците за да си оправяме икономиката.

Извод: Не е пропаганда обявяването на Марухианата за незаконна. Пропаганда е статията дето я даваш.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Все пак темата е за марихуаната...
...и аз лично да кажа, че не ме кефи като средство за надрусване...определено.
Убива ти целия живец...ако пушиш като си на дискотечка или парти...те смазвааа....циклиш...и в крайна сметка губиш изживяването...
А..и от нея се затъпява...това го гарантирам 100%.
Въпреки това не мисля, че употребяващите трябва да са преследвани от закона.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Дичоу написа: А..и от нея се затъпява...това го гарантирам 100%.
Въпреки това не мисля, че употребяващите трябва да са преследвани от закона.
За мен пък точно това би било отлична причина да се преследва. :)

Изображение

Димо лекува
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Почти съм убеден че се затъпява и от системно удряне на тиквата ти в стената...ама не се преследва от закона...нали...
ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА СЕ ТРЕПЕ КАКТО СИ ИСКА!!!!
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Много ни станаха свободите :twisted:
Колко щеше да е хубаво, ако всеки, който се трови или си наврежда физически, не беше свободен да го прави... Опит за самоубийство - затвор. Доживотен. Каране пиян - същото. Пушене - същото. Друсане - същото. Режещи се имовчета - същото. Ще се пръснат затворите, да, но така хубаво ще се прочисти родът човешки...
Или да не можеш да излезеш от училище без някакъв хубав коефициент на интелигентност. Ех, мечти...

Изображение

Димо лекува
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Ако мога да те допълня...
...който слуша упадъчна музика - в Белене...
...който е с дълга коса, когато сме разрешили къса...и с къса, когато сме разрешили дълга - В строителни войски
...широки панталони ли?!?! Дирекно в Белене...
...и да не си казал виц за режима, ей....че тогава стана лошо
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Абсурдни са платените интервюта, колко полезни употреби имала и в кой див край на земното кълбо я използвали против малария например. Изтребването на собствения интелект с трева, не мога да не се съглася, си е личен избор- няма всички да стават академици и защо един складов работник, например, не пуши колкото си ще- други занимания не му остават след дълъг ден носене на разни работи и случая, че скоро няма да се разнообрази с по- перспективна длъжност. Остава ти да пушиш и да пиеш. Хората с идея за себе си сами би трябвало да могат да си поставят мярка на нещата. Въпреки всичко съм против, защото е неморално държавата и всяка следваща власт, идваща с идеи за изграждане на по- добро съвременно общество да се занимава легално с производство на дрога, била тя и само трева.
Knights of the Cross
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър

Дичоу написа:Ако мога да те допълня...
...който слуша упадъчна музика - в Белене...
...който е с дълга коса, когато сме разрешили къса...и с къса, когато сме разрешили дълга - В строителни войски
...широки панталони ли?!?! Дирекно в Белене...
...и да не си казал виц за режима, ей....че тогава стана лошо
A, не, говоря само за свободата да си вредиш сам. Свободата на вкус и избор на външен вид си е друго нещо. Вицовете даже са за поощрение :Р
Но спокойно, ако стана властелин на света (или поне на татковината), няма да затварям пушачите :Р (Първо ще са скинарите) Просто ще им направя пушалките крайно скъпи удоволствия :twisted:

Изображение

Димо лекува
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Уау...напомни ми...колкото и да си симпатяга да не гласувам за теб :)
Публикувай отговор

Обратно към “България”