За или против декриминализацията на марихуаната?
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Re: За или против декриминализацията на марихуаната?
Не казвам, че градя мнение единствено от личен опит, просто подхождам с недоверие към всичко, чийто автор не познавам.
Не е правиолно да си мислиш, че започва от теб, но и не е правилно да си мислиш, че свършва с теб. Както посочих по-горе, не си личи защитниците на узаконяването да могат да погледнат от другата страна на спора. Докато аз мога много добре да си представя колко е хубаво да можеш да правиш нещо, което обичаш, и пред хората.
Въпросите добре знаеш защо са.
Но хайде, да минем по твоя начин. Отговори ми, щом знаеш. Ако се лгализира дори само и единствено тревата и някакви вселенски сили попречат това да се случи с все по-сериозни наркотици, можеш ли да гарантираш, че всеки, който ще пуши трева след това, ще го прави по начин и с мярка, които не пречат и не вредят на околните? И още един въпрос: Къде поставяш границата между свободата на използващия там някакво вещество и тази на неизползващия в случая?
Сам казваш, че ни липсват нещата, с които да можем да си позволим подобно легализиране. Мога да си представя да сме нещо като Холандия. С туристите и така нататък. Но за това ни трябва отговорен народ и читаво правителство. В момента ги нямаме и ще си навредим повече, отколкото ще спечелим
Не е правиолно да си мислиш, че започва от теб, но и не е правилно да си мислиш, че свършва с теб. Както посочих по-горе, не си личи защитниците на узаконяването да могат да погледнат от другата страна на спора. Докато аз мога много добре да си представя колко е хубаво да можеш да правиш нещо, което обичаш, и пред хората.
Въпросите добре знаеш защо са.
Но хайде, да минем по твоя начин. Отговори ми, щом знаеш. Ако се лгализира дори само и единствено тревата и някакви вселенски сили попречат това да се случи с все по-сериозни наркотици, можеш ли да гарантираш, че всеки, който ще пуши трева след това, ще го прави по начин и с мярка, които не пречат и не вредят на околните? И още един въпрос: Къде поставяш границата между свободата на използващия там някакво вещество и тази на неизползващия в случая?
Сам казваш, че ни липсват нещата, с които да можем да си позволим подобно легализиране. Мога да си представя да сме нещо като Холандия. С туристите и така нататък. Но за това ни трябва отговорен народ и читаво правителство. В момента ги нямаме и ще си навредим повече, отколкото ще спечелим
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
За.
Познавам хора, ядящи псцилобини активно или не чак толкова и мога да споделя, че те са безвредни за околните. Ходят си по гори и планини, берат си сами гъбките, гушкат дърветата и събират боклуците. На кой вреди това?
Друг е въпроса, ако някой сам не може да се контролира, преди започването на една или друга зависимост.
Познавам хора, ядящи псцилобини активно или не чак толкова и мога да споделя, че те са безвредни за околните. Ходят си по гори и планини, берат си сами гъбките, гушкат дърветата и събират боклуците. На кой вреди това?
Друг е въпроса, ако някой сам не може да се контролира, преди започването на една или друга зависимост.
medicate, medicate
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Лорд Носферату, някога ял ли си гъби, пушил ли си трева? Особено с първото, повярвай ми, последното нещо, което искаш да виждаш е хора, да не говорим за качване в трамваи и ходене по концерти. Би било първо да се опитвали поне веднъж нещо, за да можете да си изградите мнение. Относно свръх дозата за гъби, ЛСД и трева е доказано от учени, че не може да се умре. За гъбите смъртната доза е толкова, колкото тежиш - сиреч ако тежиш 75 кила, трябва да изядеш 75 кила гъби наведнъж. За ТХК (веществото в тревата) цифрите са по-малки - около 1 четвърт. Невъзможно е наведнъж да се изпуши толкова много чисто ТХК, колкото и силна да е тревата.
Както ал казва, има много "ако"-та в мнението ти. Ами не може ли алкохолик да убие баба ти (не й го пожелавам, да е жива и здрава жената) за 5 лева да си купи алкохол? Плюс това, аз говоря за легализиране на леките наркотици, никой не ти говори за хероин, кокаин и амфетамин. А и всичко в твоя пост предполага слаб контрол над консумацията. Консумацията на публични места като е забранена, като за тази цел има специални места, нещо като coffee shops в Холандия, където ако си под 21 не не пускат дори да влезеш, още по-малко да си купиш нещо, въобще няма да е така както си го представяш. В някои държави, като например Ирландия, пиенето на алкохол на публични места е забранено. Пияници има ли - има. Пияни шофьори има ли - има. Смъртни случаи тоже. Това е нещо, което ще се случва независимо от обстоятелствата.
Както ал казва, има много "ако"-та в мнението ти. Ами не може ли алкохолик да убие баба ти (не й го пожелавам, да е жива и здрава жената) за 5 лева да си купи алкохол? Плюс това, аз говоря за легализиране на леките наркотици, никой не ти говори за хероин, кокаин и амфетамин. А и всичко в твоя пост предполага слаб контрол над консумацията. Консумацията на публични места като е забранена, като за тази цел има специални места, нещо като coffee shops в Холандия, където ако си под 21 не не пускат дори да влезеш, още по-малко да си купиш нещо, въобще няма да е така както си го представяш. В някои държави, като например Ирландия, пиенето на алкохол на публични места е забранено. Пияници има ли - има. Пияни шофьори има ли - има. Смъртни случаи тоже. Това е нещо, което ще се случва независимо от обстоятелствата.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Това вече наистина е куриозDon Horhe написа: В някои държави, като например Ирландия, пиенето на алкохол на публични места е забранено.
Всъщност пиенето на обществени места е забранено и в България, но от стотиците пъти, когато съм запивал по градинки, най-много пет-шест пъти да се е появил полицай, за да направи проблем - и то в парка Заимов, когато още бях в гимназията и по закон нямах право въобще да пия алкохол
В Щатите също е забранено пиенето на обществени места, но там ако решиш да пиеш биричка на улицата има мнооого голям шанс да си изпатиш. Това не можех да го преглътна цяло лято. Добре, че имах верандичка. За цялото лято в моето градче имаше само два случая, в които можех спокойно да си пия биричката по улиците - на рокерския уикенд и на ирландския уикенд. Излиза, че ирландците в САЩ са по-свободни да си поркат от ирландците в Ирландия и от американците в САЩ
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Решението е brown paper bags и сламка.
Иначе в Ирландия ни хванаха - ама аз не знаех, че има забрана. С едно приятелче си бяхме взели няколко бирички и сме седнали в башцентъра на Дъблин да си поркаме. След точно 5 минути идва чичко полицай "Hello sirs. Where are you from? You are aware that Ireland has a ban on public drinking? If you want to drink, go to a pub. There's a 500 euro fine for drinking in public, but since you're foreigners and you didn't know, I'll let you off with a warning. You're going to have to throw your beverages away, though." Лелеее, никога няма да ги забравя тез думи 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

Позицията "против" за мен се оправдава от неминуемия риск за околните, защото можеш да пиеш и да не се напиеш и да си адекватен и способен за активни дейности. Виждал ли е някой някого да пуши и да не се напуши и защо го прави, в случай, че не е за да го хване. Идеята е, че от леката дрога, за разлика от пиенето, задължително ставаш заплаха за околните като шофьор- при пиенето има лимит, при тревата няма. За контрола, дето би бил наложен за непълнолетни- може да се предположи, че след време, ще е като с пиенето и продажбата на цигари. Последно, засега, не смятам, че наркотрафикантите биха си дали бизнеса на държавата, освен, в случай, че не са тясно свързани.
Knights of the Cross
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Гъби не, но трева съм пушил няколко пъти. Ей-тъй, да знам и аз какво е. Не ми хареса, де. Добре, не може да си докараш свръхдоза от тия работи. Но можеш да поемеш достатъчно, че да направиш нещо, дето после да съжаляваш.Don Horhe написа:Лорд Носферату, някога ял ли си гъби, пушил ли си трева? Особено с първото, повярвай ми, последното нещо, което искаш да виждаш е хора, да не говорим за качване в трамваи и ходене по концерти. Би било първо да се опитвали поне веднъж нещо, за да можете да си изградите мнение. Относно свръх дозата за гъби, ЛСД и трева е доказано от учени, че не може да се умре. За гъбите смъртната доза е толкова, колкото тежиш - сиреч ако тежиш 75 кила, трябва да изядеш 75 кила гъби наведнъж. За ТХК (веществото в тревата) цифрите са по-малки - около 1 четвърт. Невъзможно е наведнъж да се изпуши толкова много чисто ТХК, колкото и силна да е тревата.
Може, алкохолици има. Но те се срещат предимно нощеска и по градинките, а не да се разхождат с шише водка по Раковски. Има пияници, има пияни шофьори и има всякакви потенциално опасни хора навън. Но ако сега, в това положение на страната и настроение на народа се позволи да се взимат въпросните леки наркотици, потенциално опасните ще станат повече. Хора, които не си знаят мярката и после стават фалове.
Това не е ако - Както пишеше горе, при нас няма нужния контрол. Консумацията на алкохол и цигари от малолетни не се контролира. С другите вещества няма е по-сериозно. Всеки ще може да се снабди с тях, просто ще е доста по-лесно.
За по-сериозните наркотици видях, че не си писал. Но някой по-горе заговори за тях и аз на тях реагирах. А щом се разрешат гъбите и тревата, феновете на амфетамините ще писнат и те (и такъв познавам, макар и не много добре :Р ). Ще се води същият спор и колко му е накрая да спечелят. След тях идват още по-сериозните. Да, тревата е нещо съвсем различно (лир. откл.: това, че е натурален продукт не важи. В природата има предостатъчно отрови, коя от коя по-смъртоносни), но битката срещу тревата сега е по-лесна от битка срещу кокаина утре.
В самото начало казах, че ще лея песимизъм. Затова рисувам най-черните картини, защото никой друг не го прави. А са най-малкото съвсем възможен вариант. Да, ако заприличаме на Холандия и Ирландия в някои отношения, може да се получи нещо. Но сега не можем да се възползваме нито от туристите, нито от парите им. Само ще си навлечем още бели на главата. Никой няма да седне и да прави опиум барове за гъби и трева. Освен ако няма пари за пране.
Когато се стегнем, когато на децата ни им дойде акъла в главата и когато заменим сегашните алчни безхаберници из политиката с хора, дето първо ще уредят родината, а после родата, може да се получи нещо такова. Затворени заведения като казината и стриптийз баровете, влизат само пълнолетни и не излизат, докато не им мине ефектът. Пак остават зависимостта и последиците от нея но за решение на този проблем трябва един по-идеален свят.
Освен другото и ще бъде пряко възпрепятствано от условията за членуване в ЕС.
Knights of the Cross
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Лорде, тезата ти е наистина силна и смислена...
Но не изхождаш от една изначална истина - БОКЛУКА СИ Е БОКЛУК...независимо дали друса, пие или не прави нищо.
Вероятноста да те блъсне колата на некво пишлеме дето си е повярвало...е що годе същата, каквато да го направи и пиян човек.
Вероятноста да те преджоби некав мангал за 5те лева...е същата каквато да го направи некав абстинентен наркоман...
А вероятноста някой напълно нормален непушещ,пиещ,взимащ гъби човек...да падне от Орлов мост...същата.
В първия си пост изрази съмнение за възможността за контрол...
...нали наистина не мислиш, че наркотиците ще се продават в "Пикадили" и "Фантастико" точно до рафта с извара и сирене...
...А ако ти се съмняваш какво ти дават ако отидеш в аптеката и кажеш "Аналгин плийс"....аз не се съмнявам
знам, че дават Аналгин...
...Всеки вреден продукт (няма значение за човека или природата) има акциз...по презумнция този акциз би трябвало да налива пари в екология и в ЗДРАВНИ ПРОЕКТИ...сиреч...цигарите струват 2.6лв. зашото 2 лв отиват за погасяване на вредата на околната среда..и евентуалното ти лечение в болница... (пак казвам ПО ПРЕЗУМЦИЯ Е ТАКА)...сиреч..ако взимаш наркотиците от аптеката например...от една страна плащаш на държавата, от другата обезпечаваш своето лечение в болница, а сега наркомани се лекуват...без реално да плащат за подобен сорт лечение от стойноста на отровата си.
...И пак казвам...за мен демокрация е всеки да се трови с това което иска...да има свободата да се трови или друса...стига да не пречи на другите...в случаите които визираш ти, трябва да се наказват тези, които нарушават реда, според законодателството...а не наркотиците. Сиреч извън закона трябва да е всяка противообществена проява, независимо от какъв род медикаменти е породена.
За едно съм сигурен, че имаме единомислие...ДИЛЪРИТЕ трябва да гният по затворите...защото зарибяват дечица...Винаги ми се свива сърцето като видя 14 годишно момиченце...надрусано на някое дръм парти.
Но не изхождаш от една изначална истина - БОКЛУКА СИ Е БОКЛУК...независимо дали друса, пие или не прави нищо.
Вероятноста да те блъсне колата на некво пишлеме дето си е повярвало...е що годе същата, каквато да го направи и пиян човек.
Вероятноста да те преджоби некав мангал за 5те лева...е същата каквато да го направи некав абстинентен наркоман...
А вероятноста някой напълно нормален непушещ,пиещ,взимащ гъби човек...да падне от Орлов мост...същата.
В първия си пост изрази съмнение за възможността за контрол...
...нали наистина не мислиш, че наркотиците ще се продават в "Пикадили" и "Фантастико" точно до рафта с извара и сирене...
...А ако ти се съмняваш какво ти дават ако отидеш в аптеката и кажеш "Аналгин плийс"....аз не се съмнявам
...Всеки вреден продукт (няма значение за човека или природата) има акциз...по презумнция този акциз би трябвало да налива пари в екология и в ЗДРАВНИ ПРОЕКТИ...сиреч...цигарите струват 2.6лв. зашото 2 лв отиват за погасяване на вредата на околната среда..и евентуалното ти лечение в болница... (пак казвам ПО ПРЕЗУМЦИЯ Е ТАКА)...сиреч..ако взимаш наркотиците от аптеката например...от една страна плащаш на държавата, от другата обезпечаваш своето лечение в болница, а сега наркомани се лекуват...без реално да плащат за подобен сорт лечение от стойноста на отровата си.
...И пак казвам...за мен демокрация е всеки да се трови с това което иска...да има свободата да се трови или друса...стига да не пречи на другите...в случаите които визираш ти, трябва да се наказват тези, които нарушават реда, според законодателството...а не наркотиците. Сиреч извън закона трябва да е всяка противообществена проява, независимо от какъв род медикаменти е породена.
За едно съм сигурен, че имаме единомислие...ДИЛЪРИТЕ трябва да гният по затворите...защото зарибяват дечица...Винаги ми се свива сърцето като видя 14 годишно момиченце...надрусано на някое дръм парти.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Дилърите са направо за дръвника, никакъв затвор. Ама за същия тоя дръвник са и босовете, дето прибират всичките пари.
Някои от нещата, които имам предвид при конфликта на свободите, не са незаконни. Примерно не е незаконно пиян дядка да се вози в автобуса, ако си има карта. Но определено е неприятно да овонява в радиус от два метра. Или някоя лелка да ми дими в носа, щото върви две крачки пред мен. Мога да изчакам, мога да забързам да я задмина... и дотам със свободата ми да ходя където и както си искам.
Да, боклукът си е боклук и навсякъде има боклук. Но не искам да им даваме още един начин да се избоклучат. Според мен тия, дето ще правя зулуми друсани, не са същите като тия, дето правят зулуми пияни. Има нови. И то защото при евентуалното узаконяване, нищо не пречи на всеки трети ползващ да стане нещо като дилър. Може да не извлече пари от това, ми просто да си иска компания. Пък и дечицата като са на купон, някой батко ще извади някое прахче за по-весело и гледай какво става. Навремето така беше с цигарите - дръпнеш от любопитство и да си готин като другите, хареса ти, после пак и пак. Или почнеш да пиеш и ти, че да не седиш на празна маса. Искам да кажа, че както не можем да спрем цигарите и алкохола от ръцете на децата, така не можем да спрем и другите вещества, включително по-силните наркотици. Да, те и сега си намират път до тях, но е доста по-трудно. Да кажем, че в един 10-ти клас от 20 човека има 8 пушача. В осми клас са били трима. Прихваща се, няма смисъл да бистрим причините. Ако има някой наркоман в началото, той я зариби още някого, я не. Щото няма да го прави пред тях, а и да им предложи, на някои все пак не им се занимава с чак толкова незаконни неща. Но ако нещото се намира по магазините (или айде - аптеките), ще е доста по-лесно да прихванат, според мен. Аз в 11-ти и 12-ти клас доста пиех. Сега я пия веднъж месечно я не. Но ако бях карал най-редовно на я гъби, я кока, сега надали щеше да ми е толкова лесно да не го правя. Човек може да прави големи глупости като по-млад, но обикновено после му идва акъла и поправя повечето от тях. Няма да е толкова лесно с някаква заивисимост. А нещо такова малко или много може да промени живота им към по-лошо.
Но това пак си е песимистичния поглед, макар и за мен да е твърде реален. Мога да си представя хубаво бъдеще с узаконени всички наркотици. Но това е бъдеще, където всеки не само се радва на свободата си, но и трезво се съобразява с другите. Където децата не гледат с дяволито любопитство всичко, което им е забранено и мислят много повече от сегашната ни младеж. Но мисля, че не сме достигнали още това ниво на еволюцията си. Не като българи, а като човешки същества.
По-реалистично и пак оптимистично мога да си представя много строга система на контрол, където нещата се продават и приемат на точно определени места. Продаването, купуването и използването другаде се наказват много сурово. А самите дози се дават само срещу рецепти от десет лекаря и срещу десет лични документа. В точно определено количество.
Още по-реалистично. Точно опиум барове. Отиваш, надрусваш се с каквото ти е кеф, минава ти и си излизаш. С такива неща мога да живея - имаме стриптиз барове и казина на тоя принцип. Отиваш, посвещаваш се на порока, излизаш. Но по-рядко тръгваш отчаян да търсиш пари за следващата доза.
С едно такова узаконяване ще си докараме повече зависими и по-висок среден брой на "омаяните" в даден момент. В това съм повече от сигурен. А и двете често са опасни. И без това ни пари под задниците от няколко години. Не искам да изсипваме още барут долу, само щото му е тясно в торбата.
Някои от нещата, които имам предвид при конфликта на свободите, не са незаконни. Примерно не е незаконно пиян дядка да се вози в автобуса, ако си има карта. Но определено е неприятно да овонява в радиус от два метра. Или някоя лелка да ми дими в носа, щото върви две крачки пред мен. Мога да изчакам, мога да забързам да я задмина... и дотам със свободата ми да ходя където и както си искам.
Да, боклукът си е боклук и навсякъде има боклук. Но не искам да им даваме още един начин да се избоклучат. Според мен тия, дето ще правя зулуми друсани, не са същите като тия, дето правят зулуми пияни. Има нови. И то защото при евентуалното узаконяване, нищо не пречи на всеки трети ползващ да стане нещо като дилър. Може да не извлече пари от това, ми просто да си иска компания. Пък и дечицата като са на купон, някой батко ще извади някое прахче за по-весело и гледай какво става. Навремето така беше с цигарите - дръпнеш от любопитство и да си готин като другите, хареса ти, после пак и пак. Или почнеш да пиеш и ти, че да не седиш на празна маса. Искам да кажа, че както не можем да спрем цигарите и алкохола от ръцете на децата, така не можем да спрем и другите вещества, включително по-силните наркотици. Да, те и сега си намират път до тях, но е доста по-трудно. Да кажем, че в един 10-ти клас от 20 човека има 8 пушача. В осми клас са били трима. Прихваща се, няма смисъл да бистрим причините. Ако има някой наркоман в началото, той я зариби още някого, я не. Щото няма да го прави пред тях, а и да им предложи, на някои все пак не им се занимава с чак толкова незаконни неща. Но ако нещото се намира по магазините (или айде - аптеките), ще е доста по-лесно да прихванат, според мен. Аз в 11-ти и 12-ти клас доста пиех. Сега я пия веднъж месечно я не. Но ако бях карал най-редовно на я гъби, я кока, сега надали щеше да ми е толкова лесно да не го правя. Човек може да прави големи глупости като по-млад, но обикновено после му идва акъла и поправя повечето от тях. Няма да е толкова лесно с някаква заивисимост. А нещо такова малко или много може да промени живота им към по-лошо.
Но това пак си е песимистичния поглед, макар и за мен да е твърде реален. Мога да си представя хубаво бъдеще с узаконени всички наркотици. Но това е бъдеще, където всеки не само се радва на свободата си, но и трезво се съобразява с другите. Където децата не гледат с дяволито любопитство всичко, което им е забранено и мислят много повече от сегашната ни младеж. Но мисля, че не сме достигнали още това ниво на еволюцията си. Не като българи, а като човешки същества.
По-реалистично и пак оптимистично мога да си представя много строга система на контрол, където нещата се продават и приемат на точно определени места. Продаването, купуването и използването другаде се наказват много сурово. А самите дози се дават само срещу рецепти от десет лекаря и срещу десет лични документа. В точно определено количество.
Още по-реалистично. Точно опиум барове. Отиваш, надрусваш се с каквото ти е кеф, минава ти и си излизаш. С такива неща мога да живея - имаме стриптиз барове и казина на тоя принцип. Отиваш, посвещаваш се на порока, излизаш. Но по-рядко тръгваш отчаян да търсиш пари за следващата доза.
С едно такова узаконяване ще си докараме повече зависими и по-висок среден брой на "омаяните" в даден момент. В това съм повече от сигурен. А и двете често са опасни. И без това ни пари под задниците от няколко години. Не искам да изсипваме още барут долу, само щото му е тясно в торбата.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Пичу'и, шъ ви преместя темата в "България".
-
snijana
- В началото бе словото
за да не тегля излишни локуми, съгласна съм с Ал и Дичоу. прави ми впечатление, че останалите мнения са първо крайни, и второ некомпетентни от гледна точка на това, че изказалите се потребители не са достатъчно информационно просветлени по темата за наркотиците изобщо и тяхната легализация, и говорят "самопостигнати истини". помня, че преди няколко години въведоха нещо от сорта на 10 години затвор ако те хванат с еднократна доза. как ви се струва това на фона на 5 години затвор за изнасилване?! кое е по-голямо престъпление и кое - по-голям юридически абсурд? аз съм за легализацията, но не мисля че държавата в която живеем е дорасла за подобна стъпка.
futuristic ain't shit to me
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Явно горе-долу постигаме съгласие за едно - в момента България не е готова за узаконяването на каквито и да е наркотици. Колкото до информационното ми просветление, ако съм имал някакви генерални пропуски в областта, вече са ме поправили.
И както вече по не знам колко теми съм писал - ако нещо е кофти на фона на нещо хубаво, това не е оправдание да разваляме хубавото. Конкретно - десет години за единична доза е чудесна присъда. Даже май аз писах нещо такова по-горе. Пет за изнасилване е смешна присъда. Е на кого ще помогне, ако сложим присъдата за дозата на 4 години? Ето това вече ще е безумие. Понеже наказваме леко някакво престъпление, дай да наказваме леко и друго. Еми не може така. Ако за изнасилването се вдигне на 50, доживот или смърт - ето тогава всички ще са доволни.
И както вече по не знам колко теми съм писал - ако нещо е кофти на фона на нещо хубаво, това не е оправдание да разваляме хубавото. Конкретно - десет години за единична доза е чудесна присъда. Даже май аз писах нещо такова по-горе. Пет за изнасилване е смешна присъда. Е на кого ще помогне, ако сложим присъдата за дозата на 4 години? Ето това вече ще е безумие. Понеже наказваме леко някакво престъпление, дай да наказваме леко и друго. Еми не може така. Ако за изнасилването се вдигне на 50, доживот или смърт - ето тогава всички ще са доволни.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Точно защото "боклука си е боклук", както казва Дичоу, не трябва да му се позволява да си се друса когато и както си иска. Аз не съм боклук и на 15 години, като пиех, пиех, защото ми беше вкусно - не прекалявах, не вандалствах, не бях агресивен. Трябва да си сляп или малоумен обаче, за да не забележиш келешите, които го правят. Те са факт. Затова на децата е забранено да пият - защото нямат мярка. Не аз - аз си имам мярка, мен са ме възпитали като хората. Но келешите нямат, защото тях никой не ги е възпитал, а за това "държавата" не може (макар и според боклука Русо да трябва) да гарантира. Затова има закони. Естествено, че във всяко общество има мирни, има и буйни. Законите са ЗАРАДИ буйните, но са ЗА всички. Да не говорим, че мирните понякога стават буйни, често под влияние на забранени от закона вещества. И аз исках да пия легално когато бях на 15, но не вдигах протести, защото знаех, както знам и сега, че за изрода няма оправия и най-самодеструктивното нещо, което можеш да направиш е да му дадеш пълна слободия, само за да имаш ТИ "свободата" да си напра'иш густото.
Отговорност му се вика. И малко ум. Ама откъде ум, като тая трева толкова ви е изяла мозъците, че сте тръгнали да я легализирате...
Пфу!
Отговорност му се вика. И малко ум. Ама откъде ум, като тая трева толкова ви е изяла мозъците, че сте тръгнали да я легализирате...
Пфу!
-
castelo
- Флъдзила
- Специалност: Туризъм
Смятам, че когато станем нормално общество, тогава можем да говорим за неща като декриминализация на марихуаната. Сякаш не ни стигат сегашната деградация и липсата на морал и контрол...
Можеш да избуташ някого да завърши университет, но не и да го накараш да мисли!

ГГФ: Господи, Готин Факултет

ГГФ: Господи, Готин Факултет